Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• @Mihok inşallah sizin için en hayırlısına karar verirsiniz

• @Semihmete bugünd kadar böyleydi

• Mayıs ayına göre kendimi ayarladım. Bir çok şeyi ona göre planladım. Ona göre istifa edip gidecektim. Hemen gitmek pek mümkün değil maalesef.

• Arkadaşlar evrak onayları gelmeye devam ediyor
    Rusya
    25200 evrak onay e-maili aldı
    26700
    24500
    26800
    28000

Türkiye
    26000
    26800
    27300
    24000 (forumdan)
    24600
    27000 (forumdan)
    27400
    28100
    28000
    Liste yeni bilgiler gelince güncellenecek

• diyelim ki avrupa da diğer ülkelerde sokağa çıkma yasağı devam etti. Birtek Türkiye ve Rusya da hayat normal olarak devam etse. Biz EU bölgesine dahil olduğumuzdan ve diğer Avrupa ülkelerine mülakat tarihi 30.000 üstüne verilemeyeceğinden, 30K üstü mülakat bekleyen bizler için cut off un yükselmesi imkansız olacak değil mi?
    Yani Türkiye de şartlar normal olsa bile diğer avrupa ülkelerinin durumu yüzünden Eu ülkeleri için bir sonraki bültende 30K nın üstünden bir rakam açıklanması mumkun olacak mı?

• @cato hayır, eu yükselebilir sorun olan ülkelere expect gelir

• @Muhtaradana sizin de sonucu bekliyoruz sayın muhdaradana . onay maili bildiriminizi bekliyoruz 🙂

• Merhaba arkadaşlar . Son olağanüstü durumu anlatıp ne yapmamız gerektiğini soran bir mail attım Ankara büyükelçiliğine. Cevap bu:
    Dear Sir,

We cannot extend your visa but we can process new visa as long as you provide us new medical report and pay new immigrant visa fee.
    Some of your documents may need to be renewed too.
    Please contact our office again if you cannot travel to the US within the validity of your current visa.

Sincerely,
    Immigrant Visa Unit
    Consular Section
    U.S. Embassy Ankara

• ⭐⭐

@ilhanucarus Dikkat et ! Turist vizesi değil bu🤷♂️ Göçmen Vize kalırsa verebilirler yoksa veremezler! Riskli..

• ⭐⭐

@ilhanucarus Bence konsolosluk olumlu bir yaklaşım sergilemiş. Ama @Semihmete beyin dedigi gibi bir durum da soz konusu.

• @Semihmete maalesef haklısınız

• ⭐⭐

@Drywall Belki de bu olaganustu durum nedeniyle fazladan vize verebilirler? Konsolosluk ücretini ödeyip, Sağlık raporunu yenilersen vize verebiliriz diyorsa bunu dayanaksız söylemez.

• @Drywall bununla yaşayacağımız stresi gidip dönüp virüsten korunmayla yaşamaya değer

• ⭐⭐

@ilhanucarus Size katılıyorum. Ben olsam hiç durmam gider GC active yapar, sonra re entry yapar dönerdim.

• @Drywall bunda 2. Girişini uzun süre yapmayacak olanlar için değil mi? Yani bir kaç ay sonraya 2. Girişini yapmak isteyenler için gerekli değil değil mi?

• Kazanmissin vizeyi almissin halen nispet yapar gibi gitsemmi gitmesemmi diyorsun dalga gecer gibi

• @Semihmete Belki kendimi yanlış ifade ettim galiba ama belirtmiş olduğum gibi BEN üniversite mezun olduğum dönemde olsam senin şu an düşündüğün gibi düşünürdüm. Yoksa senin için geç yaşlı şöyle böyle şeklinde yorum yapmadım ve bu özelliklerininde benim için çok önemi yok... Kaldı ki birini yargılayacak olsam da inan bana yaşı ile yargılamam 🙂 🙂

• @ilhanucarus hayır gerekli değil, ilgili konu başlığı ⬇
    Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri https://yesilkartforum.com/forum/post/82

• @stras, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Muhtaradana +1 Şu ana kadar alınan tedbirler iyi olmakla beraber, Diyanetin de hiç çekinmeden ibadetlerin evlerde yapılması gerektiğini açıklaması gerekiyor. Asıl risk gruplarının büyük çoğunluğu ibadethanelerde. Süreç o tarafa son hız gidiyor. Ücretsiz izinlerde acaba yurt dışı izni gerektiriyor mu?

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/diyanet-isleri-baskani-namazlari-evde-kilin-5682249/

• @Mihok, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Drywall, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Mihok 1 yıl ücretsiz izin hakkınız var. Onu kullanın. Hatta hepsini değil 6 ayını kullanın. Gidin rahat rahat işlerinizi halledin. Orada re entry permit başvurun 2 yıl gelin burada işlerinizi toparlayın rahat rahat gidin yerlesin. Bu dediklerim sizin yasal haklariniz.

657 ye bağlı çalışmıyorum. Kapsam dışı statü diye geçiyor çalışma şeklim, sigorta da 4a dan yatıyor. Ücretsiz izinler sadece özel sebepler ile üst makam tarafından veriliyor. Ayrıca ücretsiz izin -alınması zor ama alınsa bile- yurtdışına çıkış için hala kamu personeli olunduğu için yetersiz olmaz mı ?

Dostum şimdi personel servisimize sordum durumunu; Cumhurbaşkanlığı genelgesinde tüm kamu çalışanları ibaresi var dedi. Yani her halükarda yurt dışına çıkış izine bağlanmış. Mevcut şartlarda alternatifler; "istifa" yada "bekleyelim görelim" şeklinde.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/03/20200313-8.pdf

Benzer Başlıklar

• Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k