Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• @Cemal-Kalın bizde bu umuttayız hala. İnşaallah herşey yoluna girer. Araf durumu bizi daha kötü yapıyor

• @Nothing-Man, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Mihok Merhaba, benim görüşüm 13 martta giden bir arkadaşın yazısını okudum gezinirken.O gittiyse bence sizde en azından 1 hafta kalacak düzeyde ayarlayın.Virüs korkusu varsa gir çık yapmış olup tarihi ötelersiniz ve yeşilkart adresinize postalanmış olur diğer girişinizde. Kamu da ücretsiz izin de var yani bu kötü durumda bence gir çık yapmak en mantıklısı gibi.

Gir çık yapabilsem hemen yapayım ama kamu personeli olduğumdan istifa etmek gerekecek. @Muhtaradana bu hafta içerisinde duruma göre karar vereceğim.

• ⭐⭐

@Mihok 1 yıl ücretsiz izin hakkınız var. Onu kullanın. Hatta hepsini değil 6 ayını kullanın. Gidin rahat rahat işlerinizi halledin. Orada re entry permit başvurun 2 yıl gelin burada işlerinizi toparlayın rahat rahat gidin yerlesin. Bu dediklerim sizin yasal haklariniz.

• @Drywall, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Mihok 1 yıl ücretsiz izin hakkınız var. Onu kullanın. Hatta hepsini değil 6 ayını kullanın. Gidin rahat rahat işlerinizi halledin. Orada re entry permit başvurun 2 yıl gelin burada işlerinizi toparlayın rahat rahat gidin yerlesin. Bu dediklerim sizin yasal haklariniz.

657 ye bağlı çalışmıyorum. Kapsam dışı statü diye geçiyor çalışma şeklim, sigorta da 4a dan yatıyor. Ücretsiz izinler sadece özel sebepler ile üst makam tarafından veriliyor. Ayrıca ücretsiz izin -alınması zor ama alınsa bile- yurtdışına çıkış için hala kamu personeli olunduğu için yetersiz olmaz mı ?

• ⭐⭐

@Muhtaradana Mülakat tarihi herzaman ay sonlarımı belli oluyor ?

• @Semihmete bu senin sorumlulukların ve vizyonun ilgili bir konu. Ben greencard'ı bir seçenek olarak görüyorum. Evet başvurdum. Ve şartlar benim için uygun ise gitmek seçeceğini değerlendireceğim. Ünv. den yeni mezun olmuş olduğum dönemde başvurup kazanmış olsa idim. Belki bende senin gibi düşünebilirdim. Giderim ne iş olsa yaparım vs vs ve bir şekilde hayatıma yön vermeye çalışırım derdim. Fakat şu an ki durum çok çok farklı.

• ⭐⭐

@Mihok Vizeyi almışsınız , göçmen olmayanda karar verdiyseniz hemen gidin abi🤷‍♂️ İstifa edip hemen gidin 🤷‍♂️

• @Mihok Neyin hesabını yaptığınızı anlayamadım. Gerçekten dalga geçmek vaaabında sormuyorum. GC çıktı ise buradaki işi kaybetmemek çabası falan gibi bir durum var. Anlayamıyorum.

• ⭐⭐

@Mihok 657 degilseniz istifa edip gidin derim. Ben 657 sanmistim.

• ⭐⭐

@Cemal-Kalın Ben üniversiteden yeni mezun falan değilimki 😊 Yaşımda büyük ihtimal senden büyük 😊 İnsanları tanımadan yargılama lütfen.

• @Mihok inşallah sizin için en hayırlısına karar verirsiniz

• @Semihmete bugünd kadar böyleydi

• Mayıs ayına göre kendimi ayarladım. Bir çok şeyi ona göre planladım. Ona göre istifa edip gidecektim. Hemen gitmek pek mümkün değil maalesef.

• Arkadaşlar evrak onayları gelmeye devam ediyor
    Rusya
    25200 evrak onay e-maili aldı
    26700
    24500
    26800
    28000

Türkiye
    26000
    26800
    27300
    24000 (forumdan)
    24600
    27000 (forumdan)
    27400
    28100
    28000
    Liste yeni bilgiler gelince güncellenecek

• diyelim ki avrupa da diğer ülkelerde sokağa çıkma yasağı devam etti. Birtek Türkiye ve Rusya da hayat normal olarak devam etse. Biz EU bölgesine dahil olduğumuzdan ve diğer Avrupa ülkelerine mülakat tarihi 30.000 üstüne verilemeyeceğinden, 30K üstü mülakat bekleyen bizler için cut off un yükselmesi imkansız olacak değil mi?
    Yani Türkiye de şartlar normal olsa bile diğer avrupa ülkelerinin durumu yüzünden Eu ülkeleri için bir sonraki bültende 30K nın üstünden bir rakam açıklanması mumkun olacak mı?

• @cato hayır, eu yükselebilir sorun olan ülkelere expect gelir

• @Muhtaradana sizin de sonucu bekliyoruz sayın muhdaradana . onay maili bildiriminizi bekliyoruz :)

• Merhaba arkadaşlar . Son olağanüstü durumu anlatıp ne yapmamız gerektiğini soran bir mail attım Ankara büyükelçiliğine. Cevap bu:
    Dear Sir,

We cannot extend your visa but we can process new visa as long as you provide us new medical report and pay new immigrant visa fee.
    Some of your documents may need to be renewed too.
    Please contact our office again if you cannot travel to the US within the validity of your current visa.

Sincerely,
    Immigrant Visa Unit
    Consular Section
    U.S. Embassy Ankara

• ⭐⭐

@ilhanucarus Dikkat et ! Turist vizesi değil bu🤷‍♂️ Göçmen Vize kalırsa verebilirler yoksa veremezler! Riskli..

• ⭐⭐

@ilhanucarus Bence konsolosluk olumlu bir yaklaşım sergilemiş. Ama @Semihmete beyin dedigi gibi bir durum da soz konusu.

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    11k İleti
    789k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 43 Oy
    7k İleti
    562k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    921k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k