Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Benim anlamadığım konulardan biri de virüsün cansız ortamda 14 gün yaşabildiği söylentisi.. lise bilgilerimden hatırlıyorum 🙂 cansız ortamda zaten canlı özellik göstermeyen bu şey nasıl ölebilir ki? Canlı ya da cansız oluşu konak bir canlı bulabilmesine bağlı bir kılıf içi rna'dan bahsediyoruz...

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @bolatmali Şöyle düşünelim Dünya nüfusu 7.5 milyar virüs bulaşan sayısı 144.054 ölü sayısı 5.397 buda neredeyse yok denecek kadar az

    Birde söz konusu ABD komşusu dur tabelasında yavaşlamadı diye telefonla ihbar eden bir toplum biri sokakta öksürse FBI ararlar.


  • @bolatmali haklısınız hiç bu açıdan düşünemedim özür dilerim


  • @bolatmali Az değil çok fazla.
    Şu anda tüm dünyadaki toplam kit sayısı o kadar değil.
    Adamlar bunu kar etmek için kullanacaklar dünyaya satacaklar.
    Aşıyı da muhtemelen ABD bulup satacaktır.
    Bu Amerikalılar krizi fırsata çevirmeyi çok iyi biliyor.


  • Benim fikrim , Bir ay sonra bu virüs biter🤷♂️ Dünya da bütün doktorlar bu iş üstünde çalışıyor ve ciddi paralar harcanıyor çözüm için! Wuhan/Çin de yokmu oldu virüs nere gitti ? Yani tüm dünya 1 aya kalmaz kontrol altına alır bu virüs işini !!

  • ⭐⭐

    @rodin Koronaviruslar, diğer virüsler gibi, aktivitelerini ancak insan ya da hayvanların canlı hücreleri içinde sürdürebilirler. Virüsler kuru ortamlarda çok kısa bir sürede aktivitelerini yitirirler. Bu nedenle virüslerin nemli olmayan cansız nesnelerin yüzeyinde varlıklarını sürdürmeleri mümkün değildir


  • @Semihmete ne diyelim inşallah öyle olur

  • ⭐⭐

    Umarım bu virüs dolayısıyla mülakat tamamen kaldırılır ve online sisteme geçilir. Şu an mülakat formalite gibi bir şey zaten. Bütün bilgiler zaten ellerinde. Banka dökümü de online gönderilebilir. Para online yatırılabilir. Pasaportlar posta ile gönderilebilir. Parmak izinizi bile akilli telefondan gonderebileceginiz sistem var. Sadece sağlık kontrolü kalıyor geriye ona da girilir. Artık üniversitelerin bile sınıflarda yüz yüze klasik eğitime son verdiği ve online eğitime geçtiği bir cağda mülakat biraz demode bence. Bu virüs nedeniyle online globalizasyonu tam anlamıyla oturtacaklar. Artik globalizasyon 4.0 dan 5.0 a geçiliyor. Dünya daha da "küçülecek/tekleşecek". Ben olaya sadece bir virüsün yol açtığı salgın hastalık olarak bakmıyorum. Iceberg in görünen kısmı virüs.

  • ⭐⭐

    @Drywall Maalesef parmak izi için gitmek zorunlu çünkü parmak izi cihazı bilgisayardaki programla entegreli ve online sistemde parmağın sizin olduğu kanıtlanmadığı için online parmak izi yapamazlar.

    Online eğitim ve örgün eğitim arasında bir sürü fark var sözel dersler online olabilir peki uygulamalı dersler robotik kodlama yada yapay zeka 4.0 dan 5 .0 için bi 40 fırın daha yemeliyiz


  • @Ramazan aşının bulunmuş olması güzel bir şey

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana Evet bende sevindim bu habere ama dış ülkeler için ücretsiz mi orası tartışılır

  • ⭐⭐

    @Drywall Çalışma hayatını unutmayalım. Artık evde çalışma yani esnek çalışmaya da geçeceğiz. Bir virüs nelere kadir değil mi? Eğitimde ve iş hayatında adeta devrim yapacak.Egitimin okul ortamında yapılması çok ama çok maliyetli bir iş değil mi. Aynı şekilde ofis ortamında yürütülen işlerde çok maliyetli aslında. Halbu ki uygulamali, tatbiki yani pratik yapılması elzem olanlar dışındaki eğitim ve iş evlerde online yapılabilir. Şu an bunun için gereken tüm teknolojik alt yapı hazır. Koskoca bir okulun masrafını tahmin edebilirmisiniz? Veya bir sirketin? Bina masrafları, elektrik, su, ısınma, soğutma, yemek, masa, koltuk, bilgisayar, servis, vb...
    Halbuki o masa başı eleman evinde de o işi yapabilir. Sifir maaliyetle. Aynı şekilde eğitim de öyle. Halbuki evde bilgisayar başında online bir şekilde bu iş halledilebilir. Ne temizlik personeli lazım, ne elektrik, ne bina, ne şu ne de bu. Maaliyet ve fayda analizi yapıldığında arada dağlar kadar hatta dünya kadar fark var. Işte bu sebeplerden dolayı bir sistem değişikliği yapılacak. Tek sorun toplum psikolojisini ve direnişleri bertaraf ederek sorunsuz bir geçiş sağlamaktı. Çünkü buna eğitim camiası yani akademisyen ve öğretmenler karşı çıkacaklardı tüm güçleriyle. Çünkü bu değişimin ucu en çok onlara dokunacakti. Bu bahsettiğim kitle bu değişimi engelleyebilecek güçte bir kitle. Ama corona ile bir gunde oldu bitti. Kimsenin sesi bile cikmadi Alanım çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri olduğu için daima olaylara bu pencereden bakıyorum. Tabi komplo teorisi olarak da kalabilir bu söylediklerim. Şimdilik sadece tahmin.

  • ⭐⭐

    @Ramazan Cep telefonunuzdan Konsoloslugun devreye sokacağı basit bir uygulama vasıtasıyla çok kolaylıkla entegre olabilir ve parmak izinizi verebilirsiniz. Çok kolay bu.

  • ⭐⭐

    @Drywall peki kimin parmağı olduğunu nasıl anlayacak

  • ⭐⭐

    @Ramazan Telefonunuzda kamera var aynı zamanda. Gerekirse retina taraması bile yapabilirler. Parmak izi çok basit. Hiç olmadı sağlık kontrolü yaparken alırlar.

  • ⭐⭐

    Dua edelim de mülakat kalksın. Dünya kadar eziyet. Online olursa rahat eder insanlar. Konsoloslukta rahat eder, vize alacaklarda.

  • ⭐⭐

    2010 yılında hazırlanmış Rockefeller Vakfı Raporu gelecek için dört önemli senaryo oluşturuyor: (bu ailenin kim olduğu biliyoruz diye tahmin ediyorum)

    1- Clever Together,
    2- Hack Attack,
    3- Smart Scramble
    4- Lock Step

    İlk senaryo koordineli ve başarılı bir dünya öngörüyor. Küresel sorunlar el birliğiyle çözülüyor. Bu senaryoda güçlü ittifaklar ve daha temiz bir dünya görüyoruz.

    İkinci senaryo nispeten daha düzensiz/güvensiz... Ana tema, teknolojinin kontrolsüzleşmesi...

    Üçüncü senaryo ise merkezi otoritelerin zayıfladığı, bireylerin ve yerel toplulukların ön plana çıkarak sorunları çözmeye giriştiği bir senaryo.

    Ve dördüncü senaryo...

    Son senaryo yani "Lock Step" ise "yukarıdan aşağıya hükümet kontrolü" öngören, otoriter bir düzen yaratıyor.

    SIKI DURUN: Bu senaryoya göre dünyaya SALGIN BİR HASTALIK bulaşıyor ve 7 AYDA 8 MİLYON İNSAN ÖLÜYOR.

    Salgının ekonomi üzerine öldürücü bir etkisi oluyor.

    Rapor, felaket senaryosu için "pandemi" kavramını kullanıyor.

    Senaryoya göre:

    • Virüs Güneydoğu Asya'da yayılıyor.
    • Uçuşlar durduruluyor.
    • Uluslararası ticaret duruyor.
    • Turizm zayıflıyor.
    • Dükkanlar ve ofisler boş kalıyor.

    Rapor, olacakları daha 2010 yılından nokta atışı şekilde yazmış. Öyle ki ülkeye girişlerde vücut ısısının kontrol edilmesi için önlem alınacağı bile yazılı. Aynı zamanda Çin'in vatandaşlarını korumak için aşırı önlemler alacağı da yazılı ki bu da tam olarak yaşandı.

    Rapora göre, insanlar salgından korunabilmek için hükümetlere sınırsız yetki vermeye başlıyor. Yaşanan kriz sonucunda toplumlar kendi egemenliklerinden vazgeçiyor ve güvenlik karşılığında kontrollü bir dünyaya geçiş yapılıyor.

    Demokratik, özgürlükçü ve hoşgörülü ülkeler birer birer "gözetim ve sıkı kontrol" eşliğinde otoriterleşiyor. Bu süreçte, "disiplin" faktörü toplumu kontrol etmek için ideal bir kavram olarak yerleşiyor. Yeni düzende teknolojik gelişmeler hükümetler kontrolüne giriyor. Gelişme yavaşlıyor. Yenilikler hükümetler tarafından hayata geçiriliyor.

    Pandemi korkusu gıda kontrolünü ön plana çıkarıyor.Sağlık taramaları ön koşul haline geliyor. Teknoloji kısıtlanıyor. Rapor, dört senaryoyu değerlendiren sonuç kısmıyla sona eriyor. Şimdi düşünmek gerekiyor: Koronavirüs salgını dünyayı nereye götürüyor?

    alt metni

    IMF eski başkanı Lagarde'ın 2015 dediği gibi

    "Krize şükürler olsun ki son beş yılda büyük bir gelişim gerçekleşti"

    Veya ABD'li senatör Rahm Emanuel'in 2008'de dediği gibi

    "Ciddi bir krizin boşa gitmesini kimse istemez"


    Bir salgın... Bir kriz... Ve yeni bir düzen...

    Raporu okumak için Tıklayınız

    Corona virüsü sizce planlanmış olabilir mi?


  • ........


  • Trump bir soru uzerine, Ingiltere'ye ucus yasagi getirme durumunu hala degerlendirdiklerini soyledi ve diger bazi ulkelere de yasak getirebiliriz veya bazilarindaki yasagi durumlarina gore kaldirabiliriz diye ekledi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum