Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Emre006 merhaba biz 2019 ekim ayında başvurumuzu yaptık ve gecen hafta iliskiye dair daha fazla kanıt istediklerini yazdıkları bir mektup gönderdiler ilk başvuru evraklarımızın içerisinde vardi 10 -15 arası fotoğraf. Sanırım az geldi ve arkalarına nerede hangi tarihte çekildiğimizi yazmamıştık. Şimdi tekrar 50 kadar fotoğraf WhatsApp yazışmaları ( ekran görüntusu alarak fotoğraf çıktısı aldık ) onun arkadasindan mektup ( iliskiye dair ) benim Türkiye’den arkadaşım mektup yazdı o şekilde tekrar göndereceğiz benden size tavsiye bol bol fotoğraf WhatsApp Facebook gibi yazışmaları ekleyip arkasına tarih ve yer yazmanız


  • @esra-k Cok teşekkürler.Son bir soru.ilk gönderdiğiniz 10-15 fotoyu 1 sayfayami sığdırmıştiniz yoksa birden fazla sayfamı gerekti? Birde resimleri sayfaya yapıştırıcı ile filan mi yapistirmaliyiz yoksa ataç vs mi kullanmaliyiz,siz nasil yapmistiniz?


  • @Emre006 Merhaba.

    • Biz o süreçte beraber yaşadığımız için ikimiz de intention letter yazıp ıslak imzalı imzaladık. RFE almamak için bence yapın derim. Intention letter bir örnek olarak listelenmiş durumda o evrak listesinde. İlla postalamak istemezseniz elektronik olarak imzalayın pdf içinde lokasyon saat gibi ek bilgiler eklenir imzaya. Uçak biletleri konaklama pasaport stampleri vs de eklemekte fayda var bence. Onun dışında bir de circumstances of meeting in person mektubunda nişanlınız anlatmalı hikayenizi.

    • Onun dışında petition içindeki en son sayfa için (sayfa 8 bu mu emin değilim) de istediğiniz kadar ek bilgi paylaşabilirsiniz. Biz ilaveten 2-3 kopyasını çıkarıp doldurduk hatırladığım kadarı ile.

    • Fotoğraf konusunda da konum bilgilerini albümün kullanmasına izin veriyorsanız eğer laptopa aktarınca bilgiler kısmında lokasyonu çıkar fotonun zamanı falan filan. Öyle yaptık biz. Aileyi içeren olsun tatilden olsun bol bol fotoğraf çıkardık bilgileri içeren. Arkalarına da nişanlınız kendi adını soyadını yazmayı unutmasın. Biz açıklayıcı bir iki cümle de yazdık her foto için. Ayrı ayrı çıkardık fotoları da. Yapıştırma vs yapmadık bir yere.

    • Nişanlınızın ABD vatandaşı olduğunu içeren bir belge lazım ve hatırladığım kadarı ile pasaport da sağlıyor bunu. Biz sadece pasaport sayfasını gönderdik.
      En önemlisi de USCIS'ın instructions dosyasına baka baka doldurmanız bu petition'ı. Bol şans.


  • @Emre006 o konuda maalesef bileğim yok nişanlım yapmıştı sorup yazarım size


  • @merveyağmur kıymetli bilgiler icin çok teşekkürler.Kafami karıştıran tek bir sey var. Fotoğrafları kanıt sayfasi yani o son sayfayanin üzerine vs eklemiyoruz o zaman. Sdece başvuru formunun icine mi koyuyoruz? Eğer oyle ise O sayfaya kanıt olarak ne yazıyor veya ekliyoruz?


  • @merveyağmur mektup el yazısı ile mi olmalı bilgisayardan mi


  • @Emre006 fotograflari renkli fotokopiden cikti olarak alabilirsiniz. 2’li ya da 4’lu sekilde tek a4 sayfasina bastirabilirsiniz. Siz fotokopiciye soylerin onlar yaparlar istediginiz gibi. Sonra da yanlarindaki bosluklaea tarih, yer ve kimlerin oldugu bilgilerini yazabilirsiniz. Ben telefondan screenshoot alip tarih ve mekan kismini o sekilde muhafaza etmistim bazilarina da direk el yazisiyla yazmistim. Yani nasil isinize geliyorsa o sekilde fotograflari ayri bir dosya gibi duzenleyebilursiniz. Zaten gorusmede 5-6 tane sayfayi alacaklardir. Siz olabildigince nisanliniz ve ailelerle, arkadaslarla cekilen fotolari koyun. Sosya medya hesaplarindaki fotolari da yanlarindaki tarihler cikacak sekilde ayri bir sosyal medya kalasoru olarak hazirlayabilirsjniz.


  • @esra-k Biz çıktı alıp imzaladık. Böyle belgelerde çıktı almak en sağlıklısı. El yazısının okunamaması derdi olmaz.


  • @Emre006 Rica ederim. Ben bağzılarını fotoğraf kağıdına bağzılarını da normal A4 kağıdına renkli olarak çıkarttım. Büyük görünmelerini seçtik yani.
    Her çıktı aldıktan sonra aklıma yeni bir şey geldiği için bütün fotoğraflar tek bir formatta değildi tabii ama hepsinde açıklamalar falan vardı tavsiye ettiğim gibi. Ne kadar çok kanıt o kadar iyi.


  • Merhaba arkadaslar,
    Bugun nisanlima NVCden mail geldi dosyaniz Ankara'ya gonderilecektir diye. NVC case number da belirtmisler mailde. NVCnin sitesinden Case numberla kontrol ettim sunu soyluyor: In Transit. Your case is in transit to the Consular Section. Your interview date was provided to you by the National Visa Center.

    Bana NVCden herhangi bir interview date saglanmadi? Ayrica mulakat tarihini biz kendimiz aliyoruz "ready" olduktan sonra diye biliyorum?
    NVC neden bana interview tarihiniz tarafiniza saglanmistir diyor ki? Bu durum normal mi arkadaslar sizde de boyle oldu mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Jossie, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Merhaba arkadaslar,
    Bugun nisanlima NVCden mail geldi dosyaniz Ankara'ya gonderilecektir diye. NVC case number da belirtmisler mailde. NVCnin sitesinden Case numberla kontrol ettim sunu soyluyor: In Transit. Your case is in transit to the Consular Section. Your interview date was provided to you by the National Visa Center.

    Bana NVCden herhangi bir interview date saglanmadi? Ayrica mulakat tarihini biz kendimiz aliyoruz "ready" olduktan sonra diye biliyorum?
    NVC neden bana interview tarihiniz tarafiniza saglanmistir diyor ki? Bu durum normal mi arkadaslar sizde de boyle oldu mu?

    Ya size daha once gonderilen emailler arasinda ya da bu aralar size gonderilecek. Zaten son asamaya gelmissiniz, telaslanmanizi gerektirecek bir durum yok.

    1 hafta bekleyip konsolosluga sonrasinda email gonderebilirsiniz. Sizi bilgilendirirler.


  • @crazycells k1 vizesinde randevu bize gönderilmiyordu önceki postlarda randevuyu biz alıyoruz diye yazmışlardı bana neden randevu mail olarak geliyorum acaba sistem mi değişti? 🤔🤔

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Jossie, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @crazycells k1 vizesinde randevu bize gönderilmiyordu önceki postlarda randevuyu biz alıyoruz diye yazmışlardı bana neden randevu mail olarak geliyorum acaba sistem mi değişti? 🤔🤔

    Evet, o kismi ben de anlayamadim. Benim de bildigim bu asamada bir DS-160 doldurarak randevuyu sizin aldiginiz yonunde. Ama siz mesajda "Your interview date was provided to you by the National Visa Center." diye yazmissiniz, o nedenle ben de belki yeni bir sisteme gecis yapiyorlardir diye dusundum.

    Fakat NVC'den gelen email yanlis da olabilir, belki duzeltmedikleri bir otomatik email'e aittir. Siz her halukarda 1 hafta bekleyin, bu surede dosyaniz Ankara ABD konsoloslugu'na ulasmis olur. Bu sirada isterseniz yavas yavas bir DS-160 formu doldurun. Sonra Ankara Konsoloslugu'nun yonlendirmesine gore devam edersiniz.

    Yukarida da yazdigim gibi telas etmenizi gerektirecek bir durum yok. Zaten bu saatten sonra muhattabiniz Ankara ABD konsoloslugu olmali...


  • @crazycells tamam çok teşekkür ederim ☺


  • Merhaba biz başvuruyu birkaç güne yapmak istiyoruz . Fakat Trump'ın "milli alarm" ilan etmesi USCIS çalışmasını etkileyecek midir? USCIS açık mı ve başvuru kabul eder mi şu durumda? Şimdiden çok teşekkürler 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @I_am_ugur , içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Merhaba biz başvuruyu birkaç güne yapmak istiyoruz . Fakat Trump'ın "milli alarm" ilan etmesi USCIS çalışmasını etkileyecek midir? USCIS açık mı ve başvuru kabul eder mi şu durumda? Şimdiden çok teşekkürler 🙂

    su an icin federal calisanlara izin gelmedi diye biliyorum ama gidisata gore boyle bir karar alabilirler ve tum surecler yavaslayabilir. En yakin zamanda basvurunuzu yapmanizi tavsiye ederim, isler gecikse de tamamen durmasi zor kanimca. Hala basvurunuzu kabul edeceklerdir.


  • Arkadaşlar merhaba korona yüzünden vizeler askıya mi alındı bilgisi olan paylaşırsa çok memnun olurum sevgiler saygılar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @esra-k, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Arkadaşlar merhaba korona yüzünden vizeler askıya mi alındı bilgisi olan paylaşırsa çok memnun olurum sevgiler saygılar

    Turkiye'deki konsolosluklar icin henuz boyle bir karar yok.


  • merhaba arkadaslar
    NVC sitesinde dosyam "ready" oldu, DS-160 doldurmak icin konsolosluk mailini mi beklemeliyim?
    Konsolosluk mail attiktan sonra DS-160 doldurmak icin belli bir sure var mi?
    Fotograf cektirmem lazim diye biliyorum DS160 ta sisteme yuklemek icin ama corona dolayisiyla disari cikmaktan korkuyorum koah hastasi ve akciger kanseri hastasi dedem var hastaligi kaparsam ben iyilesirim ama dedeme bulasir ve o kaldiramaz diye endiseleniyorum.
    129f dosyasini gonderdigim zaman cektirdigim biyometric fotografim var elimde ama uzerinden aylar gecti, sisteme onu yuklesem?
    Dedigim gibi yeni fotograf icin disari cikmak endiselendiriyor beni ve konsolosluk mailinden sonra DS160 doldurma suresi varsa mecburiyetten cikacagim?
    Cevabiniz benim icin cok onemli bu durumda. Tesekkurler simdiden.


  • @Jossie USCIS'ten gelen approval notice'inin ustunde yazar petitionin expiration date i.O vakte kadar konsolosluk randevusu alinmali- bunu da DS160 i doldurmadan yapamazsiniz. Ama durumlar malum. Belki sorabilirsiniz konsolosluğa size email attıkları zaman.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum