Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

Taşındı Emlak
650 130 117.5k 100

• @hasan-kudu
    https://www.tlctv.com.tr/program/emlak-savaslari
    bu program senin aynen dediklerini yapan insanların programı

• @ayvalik10
    Anlatmak istediğinizi tam olarak anlayamadım kardeş.

• @hasan-kudu bu programı seyrettin mi hiç buradaki insanlar açık arttırmaya çıkan evleri almak için yarışıyorlar.

• @ayvalik10 Borçlar yüzünden terk edilmiş evler açık artırmaya çıktığı anda Emlak Savaşları başlıyor. Bu açık artırmaya katılan yatırımcılar, satın aldıkları evi ancak satış gerçekleştikten sonra görebiliyorlar. Emlak Savaşları'nda büyük kazanmanın tek yolu, büyük oynamaktan geçiyor.BURDA YANLIŞ VAR İHALEYE GİRMEDEN EVİ GİDİP GÖRÜYORSUN...FAKAT DIŞARDAN ..CÜNKÜ İHALEYE ÇIKACAK EVLERİN ADRES BÜLTENİ YAYINLANIYOR ÖNCEDEN ..TAX HARİCİ BORCU VARMI ONUDA ARAŞTIRIYORSUN...

• Evet adresi verdikleri icin, evi gidip disaridan gorebiliyorsunuz, ve tabii tax borcu var mi falan arastirabilirsiniz. Yalniz, genelde bu evlerde halen yasayanlar oldugu icin ve genelde bu kisiler bankaya "kizgin" olduklarindan dolayi, evi hicde oyle yasanabilir bir sekilde birakip cikmayacaklardir. Cogu zaman sheriff's office devreye girebilir. Benim birkac tanidigimin basina geldi, adamlar evi bosaltirken icindeki lavabolari, lambalari ve hatta yerdeki karo dosemeler ile banyo seramiklerini bile cikartip goturmusler.

• @MySea
    EVET HAKLISINIZ TABİKİ İYİ ARAŞTIRMA YAPMAK LAZIM..FAKAT BURDA MÜCADELE EDİLİRSE UCUZA EV ALINABİLİR..

• @hasan-kudu, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

@MySea
    EVET HAKLISINIZ TABİKİ İYİ ARAŞTIRMA YAPMAK LAZIM..FAKAT BURDA MÜCADELE EDİLİRSE UCUZA EV ALINABİLİR..

İyi mahallelerde ucuza ev alamazsınız çünkü bu işi burada yapan bir sürü yatırımcı var. Hatta indeed de ilanlar var, siz ev bulun biz size ödeme yapalım diyen. Adamlar piyasayı iyi bildiği için son raddesine kadar çıkarıyorlar açık arttırmayı. Üstünü verirseniz kar etmeniz çok zor, alıp otururum diyorsanız o başka. Kötü mahalleler ise gerçekten kötü olabilir. Bu evi satın aldıktan sonra sayın @MySea nin dediği gibi evin nasıl çıkacağı bir muallak, sizin o mahallede nasıl iş yapacağınız başka bir muallak. Geçen Facebook da bir ilana denk geldim. Eleman doğrama işleri yapıyormuş. Ölçü almak için 10 dk lığına evin içine girmiş. Kamyonetin kasasından 5bin dolarlık malzemelerini çalmışlar 😂

• Merhaba arkadaşlar benim bir sorum var. Tx'da 200k bir evi %5 pesinat ile alsak. 30 yıl vade yaptırsak. Ortalama aylık ödemesi 1600-1800arası oluyor. 30 yıldan hesapladığımızda 612k toplam ortalama geri ödeme oluyor. Doğru muyum? Yoksa aylık ödemeler giderek azalıyor mu?
    Biliyorum kredi skoru, faiz oranına göre değişim gösterecektir. Ortalama bilgiler istiyorum.
    Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mara, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

Merhaba arkadaşlar benim bir sorum var. Tx'da 200k bir evi %5 pesinat ile alsak. 30 yıl vade yaptırsak. Ortalama aylık ödemesi 1600-1800arası oluyor. 30 yıldan hesapladığımızda 612k toplam ortalama geri ödeme oluyor. Doğru muyum? Yoksa aylık ödemeler giderek azalıyor mu?
    Biliyorum kredi skoru, faiz oranına göre değişim gösterecektir. Ortalama bilgiler istiyorum.
    Teşekkürler

Aylık ödemeler 30 yıl boyunca sabit, faiz azalıyor, anapara artıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus var, aylık ödemenin içinde vergi de var. Örneğin ben geçenlerde 250 bin dolarlık bir ev için hesaplama yaptım, aylık taksit 1800 dolar, bunun 1200 doları anapara+faiz, kalanı emlak vergisiydi. Yani "geri ödeme" dediğiniz tutar sadece anapara+faiz değil. Evi peşin parayla da alsanız aylık 600 dolar vergi (benim verdiğim örnek için) ödemek zorundasınız. Bazı hesaplamalara sigorta bile dahil ediliyor.

• @knnrn vergiyi kredi içerisinde almaları ilginç,
    bunu duyunca bizdeki maaştaki gelir vergisini maaş elimize geçmeden almaları aklıma geldi

• Aylik mortgage odemesinin icinde mortgage loan miktarina ek olarak faiz, emlak verigisi ve konut sigortasida vardir. Bazi durumlarda buna loan sigortasida eklenebilir. Escrow adi verilen bir hesap olusturulur mortgage company tarafindan ve konut vergisi ile konut sigortasi orada her yil biriktirilir. Yillik vergi odeme zamani gelince, escrow hesabindan mortgage company emlak vergisini evin bulundugu belediyeye gonderir. Ve yine sigorta odeme zamaninda ise sigorta parasini konut sigortasinin yapildigi sigorta sirketine gonderir.

• ⭐⭐

@knnrn Yani 250K lık bir ev mortgage ile Aylık ödeme vergi hariç 12001230 yıl =432K yapıyor!! Bu şartlarda ev almak bence mantıklı değil. Kira da oturmak daha mantıklı görünüyor🤷‍♂️

• ⭐⭐

@Semihmete Konut fiyatları düzenli olarak artış görülen Türkiye gibi ülkelerde mortgage ile ev almak mantıklı ama konut fiyatları düzenli artış göstermeyen bir ülkede mortgage ile ev almak pek mantıklı olmasa gerek ! Örneğin ABD de bir eyalette 10 , 20, 30 yıl önceki konut fiyatları ile şimdi ki fiyatların artış oranı kıyaslanmalı diye düşünüyorum! Yoksa ev al bide vergisini öde ne gerek 🤷‍♂️

• @Semihmete, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

@knnrn Yani 250K lık bir ev mortgage ile Aylık ödeme vergi hariç 12001230 yıl =432K yapıyor!! Bu şartlarda ev almak bence mantıklı değil. Kira da oturmak daha mantıklı görünüyor🤷‍♂️

Uc yil once ilk geldigimde ben de boyle diyordum. Ama apartman dairesinde gecen 3 yilin ardindan mustakil eve cikma ihtiyaci belirdi. Yasam tarzi bu sekilde cunku, ozellikle cocuklu aileler icin. Ev tutmak istedigim bolgede ev kiralari 1800-2000 dolar civarinda. Ayni tutari odeyip ev almak mumkun. Tabii herkesin kendi yasam tarzina gore karar vermesi en dogrusu.

@Semihmete Konut fiyatları düzenli olarak artış görülen Türkiye gibi ülkelerde mortgage ile ev almak mantıklı ama konut fiyatları düzenli artış göstermeyen bir ülkede mortgage ile ev almak pek mantıklı olmasa gerek ! Örneğin ABD de bir eyalette 10 , 20, 30 yıl önceki konut fiyatları ile şimdi ki fiyatların artış oranı kıyaslanmalı diye düşünüyorum! Yoksa ev al bide vergisini öde ne gerek 🤷‍♂️

Ev fiyatlarinin cok artmasi burada arzulanan bir sey degil. Cunku evin degeri arttikca vergisi de artiyor. Ancak uzun sure bir evde oturduktan sonra satarak cikarsaniz gecen surede odenen vergi ve faizi bu deger artisi ile karsilamak mumkun olabilir.

• Bizde eskiden bir sure apartment/kira odeme hayati yasadik. O zamanlar cocuk yoktu ve benim is nedeniyle yer degistirmemiz gerekebiliyordu. Daha sonra oglum dogunca ve is pozisyonum ve durumum artik cok duzenli bir hal alinca, ev almaya karar verdik.

Cocuklu bir aile icin daha uygunu yok. Ozellikle bahceli bir ev gibisi yok. Eger olayi sadece maddi olarak kar/zarar durumu gibi dusunurseniz bile, aslinda ev almak daha iyi cunku apartment icin odediginiz kiralarin geri donusu yok. Bosa giden bir para yani. Ustelik cogu yerde ev mortgage odemeleri ile apartment veya ev kiralari hemen hemen birbirine yakin.

• ⭐⭐⭐

@Semihmete, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

Benim dusunceme gore ev almayi (belki) avantaja cevirecek bir durum var;

Eger FHA morgage alinabilirse ki sartlari cok basit, bu size sadece %3.5 pesinat ile ev kredisi almayi sagliyor. Normalde %20 lik pesinat gereksinimi olan $50k-$60k gibi bir nakit parayi eve yatirmak benim hic isime gelmiyor.

Evin bolgesine bagli olarak, eger aylik kredi odemesi ayni eve verilebilecek kira miktarina yakinsa, o halde belli bir sure sonra evi yeniden satisa cikardiginizda odenen miktarin bir kismi size kalabilir. Kirada ise tamamen odenen yok olurdu. Fakat maalesef genellikle kira daha asagi oluyor simdiye kadar hesaplarima gore.

Bu nedenle henuz ev almaya bende cok uzagim. Apartman konusu ise belli bir sure sonra tatsizlasmaya basliyor. 2 sene apartman hayatindan sonra, yine apartman yonetimi altinda townhome denilen bitisik ev tarzi yere gectik. Ev ve apartman karisimi gibi bir durum oldu, simdilik iyi.

• ⭐⭐

@MySea sistemleri işliyor bizde evi 10 yıl faiziyle öderken emlak sigorta vs.yi ekstra ödüyorsun

• @FreeWoRLD
    Charlotte da kiralar mortgage a gore daha pahali ya da basabas bence. 210 bin borc, 30 yil boyunca $1000, yani kiradan daha ucuz. Kiralar her sene artiyor, ama mortgage'a odediginiz miktar sabit. Bu bin dolarin icinde vergi sigorta hersey dahil. Ayrica Charlotte cok fazla goc aldigi icin, ev fiyatlari artmaya devam ediyor. Eger Charlotte da 8-10 sene kalirim diyorsaniz, hic dusunmeyin, faiz oranlari dusukken degerlendirin bence.

Karşı sokaktaki apartmanda kalıyordum. 3 odalı apartman dairesi 1600 dolar...

Kendi evimi kiralasam 1800-2000...

Satın aldigimda 1500-1600 ödüyorum... (Vergi vs herşey dahil!)

Lütfen şu vergi olayına takılmayın. Ev sahipleri vergiyi hayrına ödemiyor :) kiralar belirlenirken tüm masraflar göz önüne alınır. Yani vergi olup olmadığına degil kiranın bütününe bakılıyor.

Bunlar maddi kısımlar... Ve benim için en az önemli olanlar...

Şimdi onemlilere geçelim...

Çocuklar özgürce hoplayıp zıplayıp kirlenebiliyorlar...

Garajım var... Kedim köpeğim...

Geniş bir evim...

Bahçem vs...

ABD ye geliş sebeplerinden birisidir bu tarz bir müstakil ev. İstanbul'da Cok zordu... Yani Türkiye de kurduğumuz ABD'ye gidersem isimli hayal defterimizdeki bir maddeye tik attik sadece :)

Düşüncemiz evin 1-2 yılda iki üç katına çıkması ise maddi olarak, işte o çok zor... Türkiye de de artık kolay degil. Zaten Türkiye yi mevcut duruma iten sebeplerden değil mi inşaat ekonomisi?

Velhasıl ev almak çoğunlukla bir yatırım degil bir tercih... Kar zarardan daha çok buranın şartlarına alışınca tekrar yorumlamak gerek. Olaya da şu kadar vergi bu kadar sigorta olarak değilde, kiralasam ne kadar, satın alırsam toplamda ne kadar diye basit bakmak lazım sanırım. Ben her ay 300 dolar kar ediyorum kiradan daha az mortgage odedigim için... 2 yıl desek... Sadece bu rakami düşündüğümüzde 7200 dolar daha az çıktı cebimden. Az çok anapara dan da düştü...

Dediğim gibi... İşin maddi kısmı böyle olsa da ilgilendiğim bir şey deg oncelikli olarak... Apartman hayatı 2 erkek çocuklu ben için öyle kolay değildi. Stres yaşamaya gelmedim Amerika'ya :)

Benzer Başlıklar

• Amerika’da Mezarlık Karşısında Ev Kiralamak

Emlak
    36
    15 Oy
    36 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    @siraysessiz Degisik eyaletlerde vardir sanirim.
  • Amerika' da ev arkadaşı bulma

Emlak
    3
    0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    Ercan GeçginE
    @Edelweiss, içinde söyledi: Amerika' da ev arkadaşı bulma spareroom.com, roommates.com, roomster.com, craigslist.com Ancak en iyi cozum yasamayı düşündüğünüz yerin Facebook gruplarına katılıp bir gönderi paylaşarak aramak. Burada roomster.com sitesinde mesaj atabiliyorsunuz ama size gelen mesajları okuyabilmek için haftalık/aylık/yıllık şekilde ücretli paketler sunuluyor. Anladığım kadarıyla kullanımı ücretli, bakanlar ona göre araştırma yapsın. Bu arada henüz ben de ev bulmadım ama facebook - marketplace'de de güncel daireler bulunabiliyor.
  • Ev almak mı, ev yaptırmak mı?

Emlak
    34
    3 Oy
    34 İleti
    6k Bakış
    M
    Merhaba, Yeni bir ev inşa etmek için bölgeyi iyi bilmeniz gerekiyor. Gayrimenkul için gerekli malzemeleri uygun fiyata alıp, iyi bir ekiple ekonomik bir fiyata anlaşmalısınız.
  • Kısa süreli kontratlı ev veya oda kiralamak

Emlak
    53
    6 Oy
    53 İleti
    7k Bakış
    N
    Merhaba, Los Angeles 'ta paylaşımlı veya özel oda arıyorum. Kiralamak isteyenler lütfen iletişime geçsin. Giriş 4 Kasım olacak.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k