Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @burakk, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @mulus @crazycells @Muhtaradana

    Yani şimdi ben Almanya doğumlu olduğum için benim başvurum Almanya üzerinden oluyor ve bu şekilde olduğu için Türkçe olan bütün evraklarımın tercümesi mi gerekiyor?

    Abi benim bütün evraklarım Türkçe!!! Sadece adli sicil belgem ve doğum belgem multi language ve gönderdim ben evraklarımı tercüme falan da ettirmedim..

    Bir cümle beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Umarım böyle bir şeye gerek yoktur.

    hangi ulkedeki ABD konsoloslugu'nda mulakata giriyorsaniz, o ulkenin dilini baz almalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Sayın @crazycells sizin ve diğer arkadaşların bu konuda değerli yorumlarınızı bekliyoruz

    Evet, bence de kararlarinda bu kanunlarin etkileri olacak, onu haber vermek icin emaillere ekliyorlar bu ibareleri. Zaten forumda halihazirda konusulan kararlar, cok sasirtici bir sonuc cikacagini sanmiyorum.

    Maddi yeterlilik konusunda konsolosu ikna etmeli herkes.


  • @CanerM tebrikler, herşey gönlünüzce olsun...


  • @unborn, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Dr Muayene ve Rapor 5 Şubat 09:00

    Pasajın içinden sağdaki asansörle 4.kata çıkıyorsunuz
    Saat 9:00 olduğunda bekleme salonuna alıyorlar
    Randevu saati sırasına göre isimle sesleniyorlar
    Pasaport ve case no olan çıktıyı ve varsa aşı kayıtlarını alıyorlar (bizde sadece çocuğun vardı, onları aldı)
    Tek tek fotolarımızı çekip (desktop bir cam ile) imza aldılar
    Kan idrar ve röntgen için pasaport ve verdikleri bir çıktı ile bir alt kata (Düzen Lab’a) yönlendirdiler
    Alt kat düzen labda belgeleri verdik ve ismen çağrılmayı bekledik
    Önce kan, sonra idrar örnekleri verildi
    Yukarıdan aldığımız kağıt onlardaydı, her bir işlem için imza aldılar (kan, idrar)
    Bekleme salonuna geçtik, röntgen için çağrılmayı bekledik.
    Röntgen de çekildikten sonra tekrar 4.kata muayene için beklemeye çıktık.
    Muayene için tek tek çağırıldık.
    Hepimize 3’er aşı yapıldı.
    En son ödemeleri yaptık ve ayrıldık.
    Ertesi gün 16:00 da raporu alabileceğimizi ilettiler.

    Toplam ödediğimiz: 820 dolar + 1400 TL = 6317 TL

    Konsolosluk randevu 7 Şubat 08:00

    07:40 civarı konsolosluk girişine geldik
    Önümüzde bir çift vardı
    Kapıdaki güvenlik çift, aile vb. şekilde grup olarak çağırıp, pasaportlarımızı alıyor ve ilk kontrolü kapıdan girmeden yapıyor
    Arkasından bir x-ray olan ara alana geçmeden önce tekrar bir kuyruğa alıyorlar
    Pasaportlar bu arada başka bri görevli tarafından içeri götürülüyor
    X-ray için teker teker içeri alıp cepleri boşalttırıyorlar. Kemer metal eşya vs çıkarılıyor.
    Kontrolden sonra bekleme salonuna geçiliyor.
    Salona girmeden soldaki bankodan sıra numaramızı veriyorlar ve geçip oturuyoruz
    Numara yanınca ilk olarak ilgili bankoda evrakları istedikleri sırayla teslim ediyoruz
    KCC’ye gönderdiğiniz şeklinde özellikle vurguluyor her defasında
    Onları tamamladıktan sonra tekrar oturmamızı, aynı sıra no ile önce ödeme için numaranın yanacağını, akabinde görüşme ve parmak izi için tekrar numanın yanacağını söylüyorlar
    Bizim vezneden önce görüşme için numaramız yandı, ben ödeme yapmaya gidiyoruz heralde diye kalktım ama bir baktım sarışın ablamız tüm güzelliğiyle karşımızda duruyor 
    Önce sağ ellerimiz kaldıtıp, okuduğu Türkçe yemini onaylamamızı istedi
    Akabinde nereye gideceğimizi sordu, formda belirttiğimiz adreste (Houston) arkadaşımızın olduğunu ve ilk başta orada kalacağımızı ilettik
    Sonrasında ingilizce biliyor musunuz dedi, evet dedik ve sonrasını o şekilde devam etti
    Ne iş yapıyorsunuz, mesleğiniz ne gibi soruları ikimize de ayrı ayrı sordu
    Hesaplar ya da maddi birikime dair bir soru sormadı
    Her soruda bilgisayara notlar aldı ve arkasından tebrik edip onaylandığını belirtti
    Ben de ödeme için henüz çağırılmadık dedim, aa öyle mi dedi, hemen yandaki vezneye yönlendirdi
    Ödememizi yaptık ve tekrar görüşme bankosuna geçtik
    Teşekkür ettik, iyi günler dedik ve ayrıldık
    Darısı tüm bekleyenlerin başına

    Vizeniz hayırlı olsun yeni yaşamınızda başarılar dilerim. Bundan sonraki süreçte yaşadığınız amerika deneyimleri ile bu forumda sizi tekrar görmek isteriz..


  • @Cemal-Kalın, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Yazıma başlamadan önce forumda bulunan herkese sonsuz teşekkür ederim. Gerçekten de çok güzel sohbetlerin ve bilgi paylaşımın olduğu bir ortam. Aynen aile ortamı gibi.
    Yaşadığım tüm süreci sizlerle paylaşmak istiyorum.

    1. KCC’den evrak talep maili gelmedi. Bunun üzerine 15.11.2019 tarihinde KCC’ye mail attım. Hızlıca dönüş yaptılar ve 18.11.2020 tarihinde evraklarımı gönderdim. Bu mail trafiğini benle aynı durumda olan arkadaşların da faydalanması için de forumda paylaştıktan sonra sağolsun @ayvalik10 konu hakkında sorun yaşayan birçok kişiyi bana yönlendirdi ve bu sayede birçok kişi ile tanışıp elimden geldiğince yardımcı olma fırsatı buldum.
    2. 2019 Aralık ayında yayınlanan Şubat bültenin numaram aktif oldu. Bulten yayınlandıktan sonra kızım dünyaya geldi. Hastaneden çıkar çıkmaz doğru nüfus müdürlüğüne gittik önce kimlik ve sonrasında pasaport için başvuru yaptık. Pasaport gelir gelmez KCC’ye durumu izah eden bir mail attım. Ve kızım içinde DS260 formu doldurmak istediğimi belirttim. Gelen cevapta numaram bültende yayınlandığı için DS260 formlarını artık kendilerinin açamadıklarını yetkinin Ankara konsolosluğunda olduğunu belirttiler. Bunun üzerine 2 kere konsolosluğa durum hakkında mail attım. (2 mailde aynı idi çünkü çok geç dönüş yapıldı. 1 hafta ara ile attım) 1. Maile dönüşte kızımın pasaportunun ilk sayfasını istediler ve eşim ve benim DS260 formlarını açtılar formlarımıza kızımızın bilgilerini ekledik. 2. Maile dönüşte ise nüfus kayıt örneğini istediler ve kızımız için DS260 formunu açacaklarını belirttiler ama açılmadı. Ek olarak mülakat tarihi için kızımızın da isminin olduğu mail geldi. Tekrardan mail attım fakat dönüş alamadım.
    3. 31.01.2020 tarihinde doktor kontrolüne gittik. Eşim ve bana Unganların alt katında bulunan laboratuvarda gerekli tahliller yapıldı. Laboratuvara kredi kartı ile 1403 tl ödeme yaptım. Unganlarda Eşim ve bana 4’er aşı ve kontrol yapıldı. Ufaklık içinde sadece kontrol yapıldı. Üçümüzün hesabı 270+270+100=640$ tuttu ve ödemeyi kredi kartı ile 3956 tl olarak yaptım. Ertesi gün saat 11 de sonuçları teslim aldım. Unganlar gittiğimizde çok kalabalık idi. Randevumuz 09:00 da olmasına rağmen 12:00 gibi çıkabildik.
    4. 07.02.2020 tarihinde gerekli evrakları hazırladık ve konsolosluğa gittik. Randevu 07:30 da idi biz 07:00 kapıda olduk. Kontrollerden geçtik ve içeriye girdik. Bize bir numara verildi. Numara her yandığında sırasıyla evraklarımızı verdik. Ödememizi yaptık. Ve beklenen an mülakatı için görüşmeye gittik. Mülakatta önce yeminimizi ettik, Nerede yaşayacaksınız?, Tanıdığınız var mı? Ne iş yapmayı düşünüyorsunuz? Sorularına Sırası ile Seattle, Yakın arkadaşlarımız orada yaşıyor, eşim ve bende kimya mezunuyum kimya sektöründe iş arayacağız cevaplarını verdik. Soruları ikimizde sordular. Mülakatı yapan genç siyahi arkadaş gülerek vizenizi onaylıyorum dedi ve şaşkın şaşkın konsolosluktan ayrıldık. Mülakatımızı Türkçe gerçekleştirdik.
    5. Ufaklığın DS 260 formu içinde: Sistemde olan bir hatadan dolayı açılmadığını belirttiler. Ufaklık için bizi tekrardan çağıracaklarını belirttiler. 5-6 gün süreceğini söylediler.
    6. Hesabımızda 185000 tl vardı. Dövize çevirmedim. Ve parayı hesabıma 04.02.2020 tarihinde yatırdım. Ayrıca arabamın ruhsatını ve kasko değer kağıdını verdim. Kasko değeri olarak da 94000 tl gözüküyordu.
      Umarım her birimiz çok güzel haberler alırız. Tekrardan herkese çok teşekkür ederim.

    Vizeniz hayırlı olsun yeni yaşamınızda başarılar bundan sonraki deneyimlerinizi takip ediyor olacağız 🙂


  • @Muhtaradana Türkiye'den başvuruyorsanız Türkiye'de mülakata gireceksiniz. Almanya'dan başvuruyorsanız Almanya'dan. Tam sorunuzu anlamadım aslında?
    Almanya doğumlu vatandaşın Türkiye vatandaşlığı varsa ve Türkiye üzerinden başvuruyorsa tabii Ankara'da mülakata girecek. Bu nedenle de Türkçe olan evraklarını tercüme ettirmesine gerek yok. Ama Almanya'dan başvuruyorsa Almanya'da görüşmeye girecek. Bu da Almanca ve İngilizce haricindeki evrakların tercüme ettirilmesi gerek anlamına geliyor.

    @burakk bey: "All documents not in English, or in the official language of the country in which the application for a visa is being made"
    benim bu cümleden anladığım ve çevirdiğim bu şekilde. Konu hakkında daha fazla bilgisi veya tecrübesi olan varsa ondan da görüş alabilirsiniz. @crazycells gibi. Yardıma ihtiyaç var 🙂
    Siz Almanya üzerinden başvuruyorsunuz, sizin görüşmeniz Almanya'da gerçekleşecek değil mi?

  • ⭐⭐

    @mulus benim anladığım @burakk almanya doğumlu ve ankarada mülakata girecek sadece doğum almanya olunca o kontenjanı kullanacam diyor


  • Arkadaşlar herkese günaydın. 2021 için bekliyoruz. Bilgi için soruyorum. Tüm aşıları özel hastanede olsak ücret daha az tutar mı? + Bunları UNGAN'lar kabul eder mi?


  • @CanerM, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba herkese ;
    Bugün saat 08.00’deki randevu deneyimim şu şekilde gerçekleşti.
    Saat 07.40 gibi Büyükelçilik’e giriş yaptım , ilk önce evrakları teslim ettim , ardından 330$ ödemeyi yaptım , son olarak mülakatı sarışın hanımefendi ile gerçekleştirdim. Türkçe konuştuk. Ne iş yaptığımı , ABD’de tanıdığımın olup-olmadığını ve nerede yaşamak istediğimi sordu , Florida’da tanıdığım olduğunu , ama Texas/Houston’da yaşamak istediğimi dile getirdim. Sonra İngilizce biliyor musunuz diye sordu. Ben çok az bildiğimi , yanlış bir şey söylemekten çekindiğimi kendisine belirttim. Önemli değil birkaç soru soracağım dedi. İngilizce orada ne iş yapacağımı sordu. Ben Tarzanca , ilk başlarda İngilizce’ye hakim oluncaya kadar basit işlerde , ardından kendi işimde çalışmak istediğimi söyledim. Ayıp olmasın diye gayet güzel İngilizce konuşuyorsunuz dedi. Başka soru sormadı , ya da heyecandan hatırlayamıyorum. Ardından bilgisayara notlar almaya devam etti ve onaylandı dedi , teyit ettim onaylandı mı diye. Evet diye tekrar etti. 2-3 saniye umarsız sırıtışımdan sonra teşekkür edip , bankodan ayrıldım. Ayrıca tüm elçilik personeli , başta sarışın hanımefendi olmak üzere son derece nazik ve rahatlatıcı bir tavır sergiledi. O bankodan ayrılana kadar , kim ne derse desin , ne yazarsa yazsın heyecanınız dinmeyecektir ancak evraklarınızın tam olduğundan eminseniz , korkacak bir şey yok(muş) diyebilirim. İnşAllah tüm arkadaşlarımız problemsiz bir şekilde Green Card’ı alabilirler.

    Not : Tek kişi 18k $ para gösterdim.

    • Böyle bir platformu bizlere sunan , usanmadan sorularımızı cevaplayan Sn. @crazycells ve bir tek "yarın mülakatın var , kalk yerine yat" demediği kalan , yardımlarını esirgemeyen Sn. @Muhtaradana 'ya teşekkür ederim.

    Vizeniz hayırlı olsun. Abd deki yaşmınız ve tecrübelerinizle ilgili yorumlarınızıda bundan sonraki süreçte takip ediyor olacağız.


  • @ercandnmz, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Emre-Dilekçi mülakat aşamaları aşağıdaki gibidir ;
    saat 8:00 randevumuz için saat 7:40 da konsolosluk önünde hazır bekledik.
    Kapı önünde çocucuğumuzu gören görevli hava soğuk olması sebebiyle çocuğumuzu içerideki güvenli bölgeye aldı . Görevli bizim pasaportlarımızı alarak arkasına etiketleri yapıştırdı ve bizi güvenlik bölgesine aldı . üst aramasından sonra içeriye geçtik. içeri kapıdan girer girmez sol taraftaki ilk bankodan sıra fişi verildi. sonrasında sıra fişimizle beraber beklemeye başladık. 20 dk sonra 1. sıramızda bankoda bir türk bayan bizden kcc ye gönderdiğimiz evrakları, sonra sırasıyla diplomaları,banka dökümanlarını istedi . sonra bizi tekrar çağıracaklarını söylediler. 15 dk sonra 2. sıramız geldi bu sefer türk beyfendi. bizden 990 dolar istedi nakit ödedik. sonra bekmeleye başladık 3.kez sıramız geldiğinde bu sefer yabancı bayanla ilk etapta türkçe konuşmaya başladık. sorular;

    1. Amerikada nerde yaşayamayı düşünüyorsunuz.
      Cevap houston
    2. neden houston .
      Cevap işim dolayısıyla
      3 . Mesleğiniz nedir.
      Cevap kalite inspektörü.
      4 . Afganistana neden gittiniz. (pasaportumu kontrol etmiş galiba)
      Cevap : amerikan şirketinde çalışıyorum *** company *** project
      Tebrikler vizeniz onaylandı.

    Not : Hesabımda 20.000 Euro ,900 Dolar , iş sözleşmem ve banka dökümlerimi gösterdim.

    Vizeniz hayırlı olsun bundan sonraki yaşamınızda başarılar dilerim..


  • 2 mart saat 8 için mülakat maili geldi.
    Ds 260'dan birkaç bölümü değiştirmek istiyorum.Siteden yazdım fakat 3-4gün oldu geri dönüş olmadı maalesef,daha önce deneyimleyip yardımcı olabilecek var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Burak-Erdoğan mülakat maili geldikten sonra dosyan artık ankara da olduğu için eğer hayati bir önem taşımıyorsa mülakatta değiştirirsin hangi konuda değişiklik olacaktı


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Burak-Erdoğan mülakat maili geldikten sonra dosyan artık ankara da olduğu için eğer hayati bir önem taşımıyorsa mülakatta değiştirirsin hangi konuda değişiklik olacaktı

    anne kızlık soyadının degisimi ve permanent adres degisimi.Büyük ihtimallede cevap vermeyecekler mülakat gününe sarkacak gibi duruyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Burak-Erdoğan adres değişimi zaten toplam iki yerde değiştirme hakkın vardır
    1- mülakat zamanı
    2- amerikaya ilk giriş zamanı havalimanında
    kızlık soyadı için direk ankaraya bir sor mülakata zamanı değiştirebilir miyiz.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Burak-Erdoğan adres değişimi zaten toplam iki yerde değiştirme hakkın vardır
    1- mülakat zamanı
    2- amerikaya ilk giriş zamanı havalimanında
    kızlık soyadı için direk ankaraya bir sor mülakata zamanı değiştirebilir miyiz.

    aynen anne kızlık soyadı mülakatta değişebiliyo fakat mülakata bırakıp hataya maal vermek istemiyorum.Yardımınız için teşekkür ederim.


  • @mulus tamam bu şekilde daha net cevap oldu, evet Burak bey Ankara'da mülakata girecek


  • @stras aşıların yaşa ve tahlil sonuçlarına göre vurulup vurulmyacağına karar veriyorlar, sizin elinizde aşı kartı veya özel hastaneden bir belgeniz var ve bunu doktor yeterli görürse hiç aşı vurmayabilir
    Ama genellikle yetişkinlerde 1 aşı garanti gibi, çocuklarda ise aşı kartı veya belgesiyle hiç vurulmayan talihliler var
    Forumda bu konuda genel tavsiye " tasarruf yapmak için kendi başınıza aşı olmayın, aşı kartınız varsa muayene götürün" deniyor


  • @Burak-Erdoğan konsoloslukla bu soru formundan iletişime geçip formunuzu açtırabilirsiniz⬇


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Burak-Erdoğan konsoloslukla bu soru formundan iletişime geçip formunuzu açtırabilirsiniz⬇

    hem İngilizce hem Türkçe olarak yazdım bekliyorum cevaplarını, teşekkürler.


  • @optimistic çok teşekkür ederim. Umarım 2021 de aynı deneyimleri sizden de okuruz 🙏 🙏 🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum