Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar. Burada sorulan sorulara cevap yazan arkadaşlar da anlayacaktır, vize mülakatı yaklaştıkça Amerikan sistemini anlamak için daha da fazla mesai harcar olduk. Biz de 3 kişilik bir aileyiz. Teksas'a yerleşmeyi düşünüyoruz. İlk etapta geçici işlerde geçimimizi sağlamayı düşünüyoruz pek çoğu gibi. Trump'un 30 gün kuralından dolayı kafa karışıklığı yaşıyoruz. Gider gitmez henüz bir gelirimiz yokken yaptıracağımız sigortada gelir beyanı nasıl olacak, çocuğumuzu CHIP'ten yararlandırabilecek miyiz gibi sorular kafamızı kurcalıyor. Bunun yanında eğer kızımızı CHIP'ten yararlandırabilirsek healthcare.gov'da eşimin ve benim premium denen aylık sigorta ödemesi 500$ civarı görünüyor şu anda, bunu nasıl karşılarız ilk etapta bilemiyorum. Tax credit için eligible olmadığımızı söylüyor sistem. İlk etapta gelir beyanına 0$ dedim sonrasında belki de bundan dolayı tax credit çıkmadı dedim ve 2500$ olarak girdim ancak yine you are not eligible diyor. Nerede hata yapıyorum acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror Çok güzel anlamış ve anlatmışsın. %100 doğru.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @imgey Sayın @caglaror güzelce yazmış. 2020 yılı için tahmini beklenen geliri yazmanız lazım, yani aylık değil yıllık olarak. Buna göre size tax credit miktarını verecek. Çocuklar 18 yaş altında ise Medicare çıkacaktır. Size de uygun bir poliçe önerir.


  • @knnrn Evet sayın @caglaror çok güzel açıklamış. Ben yıllık olarak değil aylık olarak girdim orada hata yapmışım. Çok teşekkür ederim cevabınız için.


  • Şu anda deniyorum yıllık 24000, 30000, 36000$ gibi rakamlar girmeme rağmen you are not eligible for a premium tax credit diyor. Acaba special enrollment açık diye mi şu sıralar?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @imgey Open enrollment Aralık ayında oluyor. Onun dışında bazı hayat değişiklikleri için yıl içinde kayıt yaptırmaya izin verir. ABD'ye taşınmak bunun için geçerli bir sebep.


  • Herkese merhaba. Ben ABD vatandasiyim, 5 yildir Turkiyede yasiyorum, yasim 30. Esimede bu yil evlilik yolu ile GC aldik. 5 yildir abd ye gitmedim cogu seyi unuttum. Esimle yazin ilk girisimizi yapiyoruz. Daha once new york ta okudugum ve yasadigim icin bildigimiz yer olmasi acisindan oraya gelecegiz tekrardan. Gider gitmez ilk olarak saglik sigortasini yaptiricam ikimizede. Gelirimiz olmadigi icin medicaid dusunuyorum ancak esime yapanilirmiyim bilmiyorum. Sonucta ikimizde is arayacagiz ve esim belkide hamilelikten oturu calisamaycak, tek ben calisicam. Bu durumda esimin saglik masraflari vs derken biraz zorlanicaz ama malum minigin gelecegi icin varsin zorlanalim.

    Esime medicaid aldik diyelim, bende kendime tabiki gelirim olmadigi icin alicam, peki ben sonra is buldum diyelim, hemen statumu guncelleyip medicaidi iptal edicem. Ancak ondan sonra hangi sigorta sirketine gecis yapacagimi ve ne kadar para odeyecegimi inanin bilmiyorum. Tek derdim acikcasi dogum masraflarini karsilayamayacak olmam. Cunku sinirli bir para ile geliyoruz ve inanin cok bir para degil. Derhal is bulmam lazim. Tahminim yillik 40bin dolarlik bir is bulabilirim ki vergi dustukten sonra bu new york gibi bir yerde hicbirsey.

    Kendimde onemli degilim yeterki esim ve bebegin saglik masraflari karsilansin. Sizce aylik ne kadar odemem yapmam gerekir ki dogum masraflarini sigorta karsilasin. Veya yari yariyada olur acikcasi ama her hastaneye gittigimde mesela bebege bir asi vs. yapildiginda yuzlerce dolar para vermekten cok korkuyoruz.


  • @caglaror, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Benim anladigim kadarini yazayim. Devlet gelecek sene ne kadar kazanirsin tahminen diye soruyor. Vereceginiz rakama gore size kredi aciyor (tax credit). Burada amac sigortasiz insan kalmasin. Sonra marketplace'den sececeginiz paketin fiyatindan sizin gelecek seneki (olasi) tax returnun 12 ayda birine denk gelen kismi sizin yerinize sirkete oduyor. Kalan miktari (kaliyorsa) siz oduyorsunuz.
    Diyelim 2 paket var birisi 1000$ digeri 785$.
    Sizin olasi gelecek seneki vergi iadeniz (gelir beyanina bakarak) diyelim ki 9000$. Bunun aylik karsiligi 750$. Devlet her ay 750 dolari karsilarim diyor (yil sonunda mahsuplasacak (!).
    Boylece 1. paketten size 250$ odeme, 2. paketten 35$ odeme cikiyor.
    Eger 750$lik bir paket secseydiniz 0$ odeme cikacakti.
    Diyelim siz 1000$ paketi secip 12 ay boyunca 250$ odeme yaptiniz. Ve yil sonu tax beyani ve iade zamani geldi. Lakin gelir dusuktu-yuksekti derken devlet 10.000$ vergi iadesi cikardi size. Devletten 1000$ alacakli oluyorsunuz (9k yi zaten sizin adiniza sigorta sirketine odedi).
    Kotu senaryoda ise 8000$ iade cikti ise, devlete 1000$ borcunuz (verginiz) oluyor ve oduyorsunuz.
    Kafam bu kadarina yetti. Dogru mudur bilemedim.
    Bu arada basvuru islemlerini yarida birakmistim (belge istedi gondermedim ve paket secmedim). Hala bana yazi gonderiyorlar. 19Marta kadar eksikleri giderin hala coverage sansiniz devam ediyor diye. Yani gecici olarak under cover olmusuz. Nasil oluyor anlamadim.

    Emeğinize sağlık, anlatım herkesin anlayabileceği şekilde çok güzel olmuş.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkpnt, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Herkese merhaba. Ben ABD vatandasiyim, 5 yildir Turkiyede yasiyorum, yasim 30. Esimede bu yil evlilik yolu ile GC aldik. 5 yildir abd ye gitmedim cogu seyi unuttum. Esimle yazin ilk girisimizi yapiyoruz. Daha once new york ta okudugum ve yasadigim icin bildigimiz yer olmasi acisindan oraya gelecegiz tekrardan. Gider gitmez ilk olarak saglik sigortasini yaptiricam ikimizede. Gelirimiz olmadigi icin medicaid dusunuyorum ancak esime yapanilirmiyim bilmiyorum. Sonucta ikimizde is arayacagiz ve esim belkide hamilelikten oturu calisamaycak, tek ben calisicam. Bu durumda esimin saglik masraflari vs derken biraz zorlanicaz ama malum minigin gelecegi icin varsin zorlanalim.

    Esime medicaid aldik diyelim, bende kendime tabiki gelirim olmadigi icin alicam, peki ben sonra is buldum diyelim, hemen statumu guncelleyip medicaidi iptal edicem. Ancak ondan sonra hangi sigorta sirketine gecis yapacagimi ve ne kadar para odeyecegimi inanin bilmiyorum. Tek derdim acikcasi dogum masraflarini karsilayamayacak olmam. Cunku sinirli bir para ile geliyoruz ve inanin cok bir para degil. Derhal is bulmam lazim. Tahminim yillik 40bin dolarlik bir is bulabilirim ki vergi dustukten sonra bu new york gibi bir yerde hicbirsey.

    Kendimde onemli degilim yeterki esim ve bebegin saglik masraflari karsilansin. Sizce aylik ne kadar odemem yapmam gerekir ki dogum masraflarini sigorta karsilasin. Veya yari yariyada olur acikcasi ama her hastaneye gittigimde mesela bebege bir asi vs. yapildiginda yuzlerce dolar para vermekten cok korkuyoruz.

    Kuzeydoğu eyaletleri genelde sağlık hizmeti konusunda daha iyi durumda, o nedenle çok endişe etmenize gerek yok.

    Gelirinizin tamamı vergiye tabi olmayacak, vergi sistemi ile ilgili konu başlığında örnek hesaplamalar yapılmıştı. Yıllık 40 bin dolar gelir için fazla bir vergi ödeyeceğinizi sanmam.

    New York eyaleti için sağlık sigortasını şu adresten alacaksınız: https://info.nystateofhealth.ny.gov/ Başvuruyu yapmadan ne kadar prim ödeneceğini kestirmek zor.


  • @knnrn
    Tesekkur ederim. Ancak ilk 5 yil medicaid alamayacagini soyleyenler var green card ile gelen kisinin.

    Acikcasi cok uzatmak istemiyorum, ilk yil durumumuz cok super olmayacak ve esim dogum yapicak. Masraflari tek basina odemem mumkin degil. Ne yapmam lazim. Koskoca ABD heralde bir cozum sunuyordur geliri olsa da ama aile gecindirenler icin.


  • @berkpnt Gebeler icin ozel durumlar soz konusu. Medicaid ucretsiz cover ediyor olabilir. Cok fazla formda gebelikle ilgili (ailenizde gebe varmi, gebe kalmayi dusunuyormusunuz vb) sorular vardi. Bu su demek oluyor gebelere ozel imkanlar sagliyorlar.Sizi de kapsama alirlar cunku vatandassiniz. Bence Medicaid bebek dahil (dogum sonrasi da anne bir sure daha medicaid icinde kaliyor) hepiniz coverage olursunuz. Surecleri hizlandirmak icin ofise gidip bir memurla islemleri yurutmenizi oneririm. Formlarla 1 ayi buluyor.


  • Insallah medicaid aliriz. Yoksa vay halimize.
    Bunu kendim icin degil tum green card talihlileri icin soruyorum. Koca is buldu calisiyor, is yeri saglik sigortasi yapmiyor. Karisi calismiyor. Koca yilda gross 40bin yapiyor diyelim. Hamilelik zamaninda cok fazla hastaneye gidilmesi lazim ultrasona vs. bunlar cok ciddi paralar. O zaman ne yapicaz disaridan mi satin alicaz?


  • Herkese merhaba, bugun healthcare’den aradilar. Belgelerimle ilgili birkac soru sordular. Biz 2019’un temmuz ayinda abd’ye yerlestik. 2020 yili icin saglik sigortasina basvururken kazanc kismina 2020 yilinda kazanacagimi dusundugum tutari girdim. Daha sonra healthcare.gov sitesinden bizden gc ve kazanclarimizi gosteren belgeleri istedi. Bende yukledim. Gorevli bugun bana yazdigim tutar ile kazancim arasinda fark oldugunu soyledi. Evet fark var, cunku oraya 2020 de kazanacagim parayi beyan ettim. 2019 kazanclarimi gonderdim. Gorevli beyan ettigim tutari duzeltmemi soyledi. Bu durum biraz kafami karistirdi acikcasi. Ben mi yanlis biliyorum. (Kusura bakmayin acele yazdim. Tam anlatabilmisimdir umarim)


  • Buyuk ihtimal gorevli karistirmistir cunku hem bu forumda hemde yabanci forumlarda okudugim kadari ile tahmini geliri soyluyorsunuz ve o gelire gore size bir plan sunuyor. Soylediginiz gelir, gerceklesen gelirken az ise size odeme yapiliyor tam tersi durumda ise siz odeme yapabilirsiniz. Benim anladigim bu.
    Anlamadigim nokta ise, diyelimki ilk abd ye geldigimizde medicaide basvurduk ve kabul aldik. Bir ay sonra ben yillik 50bin dolarlik bir is bulursam ne oluyor? Veya ailede sadece tek ben calisiyorim esim calismiyor bu durumda income limite takiliyormuyuz acaba? Gidin kendinize disardan ozel saglik sigortasi mi alin diyorlar iste bunlar oraya gelmeden hep kafamda deli sorular😀


  • @redcka, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Herkese merhaba, bugun healthcare’den aradilar. Belgelerimle ilgili birkac soru sordular. Biz 2019’un temmuz ayinda abd’ye yerlestik. 2020 yili icin saglik sigortasina basvururken kazanc kismina 2020 yilinda kazanacagimi dusundugum tutari girdim. Daha sonra healthcare.gov sitesinden bizden gc ve kazanclarimizi gosteren belgeleri istedi. Bende yukledim. Gorevli bugun bana yazdigim tutar ile kazancim arasinda fark oldugunu soyledi. Evet fark var, cunku oraya 2020 de kazanacagim parayi beyan ettim. 2019 kazanclarimi gonderdim. Gorevli beyan ettigim tutari duzeltmemi soyledi. Bu durum biraz kafami karistirdi acikcasi. Ben mi yanlis biliyorum. (Kusura bakmayin acele yazdim. Tam anlatabilmisimdir umarim)

    Ayni durum bende de mevcut, view eligibiliy result dedigim zaman acilan pdf dosyasinda asagidaki uyari yaziyor. Healtcare'den arayip duruyorlar ancak gunduz calistigim icin denk gelemiyoruz bir turlu, sanirim konu hakkinda bir danismana ihtiyacimiz var 🙂

    If your “Results” say you’re eligible for advance payments of the premium tax credit or cost-sharing
    reductions, it means that you don’t appear to be eligible for Medicaid based on your application information.
    However, you could still be eligible for Medicaid if you have a disability or special health care needs that you didn’t report on your application. To learn more, visit HealthCare.gov/people-with-disabilities or call yourstate Medicaid agency to ask about rules for your state.

    Why don't I qualify for other programs?
    yalta —You don't qualify for Medicaid because your monthly household income ($3,355.75) is too high.

    What should I do next?
    If your “Next steps” tell you to send more information, follow instructions for sending it. If you don’t, you could lose what you qualify for now because your information doesn’t match the data we have, or we can’t verify all of the information in your application.

    1. Continue to plan selection, and choose a plan.
    2. Upload or mail documents as soon as possible.
      See the next section of this notice for a list of documents you can submit and how to submit them.
    3. Pay your premium.
      Send immigration status information

  • Calistiginiz icin gelir sanirim yuksek oluyor. Bu benimde merak ettigim bir konu. Ozel saglik sigorlartalarini arastiriyorum inanilmaz paralar aylik 500 dolar gibi rakamlar cikiyor. Vermemiz numkin degil. Tax credit diye birsey duymustum sanirim atiyorum medicaid size geliriniz yuksek dedi, aylik mesela 500 dolar odeme cikartiyor ama 500 yerine misal 200 oduyorsunuz. Karisik gercekten ben daha oraya gelmeden bu konuya cok kafami taktim.

    Yukarida postu yazan yalta beye/hanimq ithafen sormak istiyorum. Calisiyorum demissiniz, is yeriniz saglik sigortasi yapmadi mi?


  • Arkadaşlar gözden kaçan bir detay var bu sağlık sigortası işinde. Amerikada devlet sizden sigorta için bir kesinti yapmıyor siz ödüyorsunuz , türkiyede ise asgari ücret alan birinin bordrosunda kesilen tutar 412 tl. Birim olarak bakarsanız burad da bedava değil sağlık . Eczaneye ödediğiniz muayne katkı payı da hariç yanii


  • Turkiyede ama en azindan ne aldigin belli. Simdi ben ilk gittigimde gelirim olmayacak medicaid alicam,
    Daha sonra yine yoksulluk sirinda yasicam ama gorse income mesela 40bin dolar olunca medicaid kapsamindan cikicam ve marketplace’tan kendim almam gerekicek ve cebimden fazla para cikmis olucak.


  • @berkpnt, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Turkiyede ama en azindan ne aldigin belli. Simdi ben ilk gittigimde gelirim olmayacak medicaid alicam,
    Daha sonra yine yoksulluk sirinda yasicam ama gorse income mesela 40bin dolar olunca medicaid kapsamindan cikicam ve marketplace’tan kendim almam gerekicek ve cebimden fazla para cikmis olucak.

    Burada da çalışma garantin yokki o tarafından bakıyorsan eğer , demek istediğim sistem benim


  • Ben tax credit’ten yararlandim. Medicaid’i bilmiyorum. Sayin @berkpnt dedigi kafami daha da karistirdi. Gorevliye sordugum da “2020 ile ilgilenmiyoruz. 2019’da ki gelirinizi esas alacagiz” dedi. Onlarin istedigi gibi gelirimi duzenleyecegim. Ama yil sonunda bana ekstra borc cikacak gibi


Benzer Başlıklar

  • 4
  • 5
  • 31
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum