Eyaletlerin Vergi Oranları
-
@crazycells emlak vergisi goremedim ?
-
@sami-nur, içinde söyledi: Eyaletlerin Vergi Oranlari
ilk sayfada "estate" olarak gecen bolumde.
Ilgili eyaletin oranina ulasmak icin, eyaletlerin kendi sitelerini inceleyebilirsiniz.
-
Emlak vergisinin kesin bir yuzde orani yok, emlagin yerine gore degisir. City limit icinde mi, icinde bulundugu school district iyi mi, evin buyuklugu, degeri gibi bircok etkileyen faktor var.
-
@MySea emlak vergisi yilda bir defa mi alinir benden ?
-
@sami-nur Aylik mortgage odemesi ile ayliga bolunmus sekilde odersiniz, sigortada ayni sekilde. Bu vergi ve sigorta miktarlari escrow adi verilen bir hesapta tum yil boyunca toplanir. Sigorta odeme zamani ve vergi odeme zamani gelince, mortgage sirketi escrow da toplanan parayi ilgili yerlere gerektigi miktarda gonderir. Vergi ve sigorta yillik miktarlar artarsa veya duserse, mortgage sirketi sizin aylik odemenizi ona gore ayarlar ve size yazili olarak bildirir.
-
@MySea, içinde söyledi: Eyaletlerin Vergi Oranlari
Emlak vergisinin kesin bir yuzde orani yok, emlagin yerine gore degisir. City limit icinde mi, icinde bulundugu school district iyi mi, evin buyuklugu, degeri gibi bircok etkileyen faktor var.
evet, evin buyuklugu de onemli. Evde yasanabilir alan ne kadar genisse o kadar fazla vergi oduyorsunuz. O nedenle pek cok evde "unfinished basement" yani bitmemis bodrum kat bulunur, burasi bitmemis oldugu icin yasanilabilir kabul edilmez ve vergiden dusulur...
-
@MySea ani birde federal tax ve state tax ayni diyilmi ?
-
@sami-nur Ayni degiller.
-
Forumdan arkadaşların da bahsettiği gibi; Türkiye'deki yaptığımız işin de, diplomamızın da, Amerika'ya ilk girişimizden, dilimizi geliştirene kadar harhangi bir katkısının olması zor gözüküyor. Indeed ve Monster'da açtığım üyeliğe Aldi ve Costco depo işi dışında bir dönüş olmadı. Bu tarz çalışma saat ücreti düşük işler için önereceğiniz eyaletler neresidir? Hem kazançtaki vergilendirme hem de alışverişte düşük vergisi olan uygun eyaletler nerelerdir? Ne yazıkki bazı eyaletlerde aileler için tercih edilecek apartmanların kiraları yüksek. Örneğin; New Hampshire.
-
@crazycells abi income vergisi ,sales tax gordim .ama state tax vergisi yok sizin yazinizda
-
@crazycells abi income vergisi ,sales tax gordim .ama state tax vergisi yok sizin yazinizda
income vergisi kisminda, her eyaletin vergi oranlari yaziyor. Bu konular A'dan Z'ye her seyi anlatan konular degil, zaten vergi konusunun tek bir yazida ozetlenmesini beklemeyin :) vergi konusunu her seyiyle anlatmak isterseniz yillarca ugrasip ciltlik kitap serisi yapmaniz gerekir :)
O nedenle bu konuda bulamadiginiz bilgileri ogrenmek istiyorsaniz, resmi sitelerden kendiniz arastirabilirsiniz.
-
Eyaletlerin interaktif vergi haritası.
-
Merhaba arkadaşlar, gelir vergisini maaştan otomatik mi düşüyorlar yoksa bize brüt ücreti verip, vergisini biz ayrı mı ödüyoruz?
-
@Alperen-Göçmen, içinde söyledi: Eyaletlerin Vergi Oranlari
Merhaba arkadaşlar, gelir vergisini maaştan otomatik mi düşüyorlar yoksa bize brüt ücreti verip, vergisini biz ayrı mı ödüyoruz?
Genelde otomatik kesiliyor, ama W-4 formunda verdiğiniz bilgilere bağlı olarak maaştan sıfır vergi kesilmesini de sağlayabilirsiniz. Halkın çoğunluğu bunun tersini yapıyor, yani normalden fazla vergi kesilecek şekilde ayarlıyor, yıl sonunda yüklü vergi iadesi alıyor. Bir nevi para biriktirme yöntemi.
-
merhaba,
dover şehrine bağlı bir şirketimiz var. wayfair üzerinden satış yapıyoruz. burdaki tabloya göre gelir vergisi olmadığını görüyorum ama bu konuda kaynak bulma şansım nedir? resmi evraklara nasıl ulaşabilirim? daha detaylı bilgi almam gerekiyor. teşekkürler -
@bbasturk Eyaletin gelir vergisi olmasa dahi federal gelir vergisi oranları üzerinden kazancınızı vergilendirmek zorundasınız.Hangi eyaletteyseniz o eyaletin ilgili sitesi üzerinden gerekli bütün bilgileri alabilirsiniz.
-
@bbasturk Sanirim sirketiniz Dover, Delaware'de. Asagidakiler Delaware resmi websiteleri:
https://corp.delaware.gov/paytaxes/
https://revenue.delaware.gov/business-tax-forms/filing-corporate-income-tax/
Eger baska bir Dover'dan bahsediyorsaniz, o sehrin bulundugu eyaleti arastirmaniz gerekir.
-
ikinci el eşya sattık diyelim misal mac book pro buradan gelen paranın vergisi income tax mı oluyor yoksa sales tax mı oluyor?
-
Bu ileti silindi! -
@faber Eger bu satistan bir kazanc elde ettiyseniz, evet income tax oluyor.
Basitce anlatmak gerekirse, eger satistan elde ettiginiz para, sattiginiz urunun size maliyetine esit ve altindaysa, ortada bir kazanc yok. Ustundeyse, kazanc elde etmissiniz demektir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum