Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror
    CEPTETEB Mobil Uygulama Banka Hesabı Kapatma
    TEB bankasının mobil uygulaması üzerinden banka hesabınızı anında kapatabilirsiniz. Adınız ve şifreniz ile uygulamaya giriş yapın. Hesaplar kısmına tıklayın ve hangi hesabı silmek istiyorsanız o hesabı seçin. Daha sonra hesabı sil kısmına tıklayın

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror
    Halkbank Hesap Kapatma
    Halkbank mobilden hesap kapatma gibi birçok yöntem bulunmaktadır. internet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden kullanmadıkları hesapları saniyeler içinde kapatabilirler


  • @ayvalik10 Para yuklemeye calistigimda "TL yükleme işlemi sadece faturasız hatlar için gerçekleştirilebilir." mesaji aliyorum aylardir.
    Bunun anlami sanki hattim kapandi gibi algiliyorum, cunku hatti zaten TR de faturasiza cevirmistim.


  • @caglaror Simdi yeniden kontrol ettim, web sayfalarindaki hic bir hizmetten yararlanamiyorum, benim 1 yil doldu sanirim 😕


  • @ayvalik10 Suradan yanlis anlamiyorsam 1 yil degilde 270 gun sure.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror bana özelden numaranı atar mısın Türkiyede ki hattını kontrol ediyim yada amerika numarandan türk hattını aradığında bu numara kullanılmamaktadır yoksa kapalı mı diyor


  • @ayvalik10 Atayim ama %90 kapanmis. 270 gunu gecmistir yukleme yapmayali. Aslinda 1-2 ayda bir yuklemek gerek, biriksin TRye gidince kullanilirdi. Ben erteledim biraz o yuzden dustu sanirim.


  • @caglaror şubeye gitmeden de muhtemelen telefon güncellemesi yapmıyorlardır sanırım, şanssızlık geçmiş olsun
    hattı yeniden çıkarmak için mobil servisinizle görüştünüz mü tekrar o numarayı alamazmıymışsınız?

  • ⭐⭐⭐

    Aklima gelmisken yazayim, bir kenarda dursun.

    ABD'de bir hayli yaygin olan debit kartin kopyalanmasi ve uzerine islem yapilmasina karsi benim aldigim yontem; debit karti kullanima kitlemek. Henuz basima gelmedi (tahtaya tiklattim burada). Cok hizli bir sekilde genellikle applikasyonlar uzerinden karti kilitleyebiliyor ve geri kullanima acabiliyorsunuz. 3-4 tane debit kartim var farkli bankalardan ve hepsi kilitli durumda surekli.

    Zaten genelde onerilen debit kartin kullanilmamasi yonunde. Guvenlik nedenli ve ayrica kredi skoru olusturma acisindan kredi karti kullanimi daha avantajli. Elbette puan ve sahtekarliga karsi sigorta gibi avantajlarida var kredi kartlarinin.

    Debit karti kilitlediginizde, karta bagli olan hesabinizda ACH transferleri sorunsuz sekilde devam ediyor. Kira vb. otomatik odemelerde zaten ACH yontemi kullanilmakta. ACH ucretsiz bir para transferi / odeme yontemi.

    Ornek olarak Capital One;
    Screen Shot 2020-01-17 at 10.40.12 PM.png

  • ⭐⭐

    Nasıl kopyalıyorlar ki? ATM’lerden mi? Ayrıca böyle bir dolandırıcılığa maruz kaldığımızda banka bunu kompanse etmiyor mu?


  • @Readytogo88 buraya gelmeden uluslararası bir yatırım şirketinden hesap açabilirsiniz online olarak açılıyor. gelincede hangi bankada hesap açarsanız oraya aktarırsınız biz o şekilde yaptık hiç bi sorun çıkmadı, size detayları mesaj olarak atacağım.

  • ⭐⭐⭐

    @Edelweiss
    Benzin istasyonlari, alisveris yapilan yerler, atm cihazlari gibi yerlerde oluyor(mus). Bazen ekstra bir okuyucu cihaz takiliyor.

    Debit kartlarda mevcut bazi korumalar var fakat hatirladigim kadari ile calindigi bilgisini gec verirseniz $500'a kadar cepten cikmasi ve geri kalan miktarin geri odenmesi durumu var.

  • ⭐⭐⭐

    @Edelweiss Kızılay’da işlek bankaların ATM sine bu okuyucu yerleştirmişler. Bizim yakın arkadaş da tevafuk olacak ya kredi kartını ATM ye takıyor
    2 gün sonra görüyor ki kendi kartından alışveriş yapıldığı görmüş. Allahtan kartının limiti 4 bin civarındaymış.

  • ⭐⭐⭐

    @FreeWoRLD benim acizane tavsiyem mobil uygulamadaki karekodun kullanılmasını, ATM’ye kart takılmaması öneririm

  • ⭐⭐⭐

    @FreeWoRLD hocam arkadaş polise gittiğinde polisin “ bu kaçıncı ATM vakası geçmiş olsun “ diye söylemiş. ne durumda olduğumuzun yorumunu sizlere bırakıyorum


  • @crazycells western unionla 5000 dolar gondersek ne kadar komisyon tutar ?
    Siz dediniz ne kadar gondersen 5 dollar tutar .o yuzden sordum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sami-nur, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    @crazycells western unionla 5000 dolar gondersek ne kadar komisyon tutar ?
    Siz dediniz ne kadar gondersen 5 dollar tutar .o yuzden sordum

    Para transferleri ve ucretleri icin su konuyu incelemenizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/70/abd-türkiye-arası-para-transferleri

  • ⭐⭐

    @FreeWoRLD biraz daha bilgi isteyebilir miyim? mesela hangi bankayı kullanıyorsunuz? kredi kartınızımı kullanıyorsunuz alısverısler de? kopyalama olayından ınanılmaz korkuyorum. (kanada da basımıza geldi) birde sanırım kredikartları banka tarafından sigortalı oluyor ama debit kartı banka tarafından sigortalı olmuyor. yani eger debit kopyalanır ve para harcanızsa geri dönüşü yok mudur?

  • ⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2 elbette.
    Hesap ve/veya kredi kartlarini kullandigim bankalar; Capital One, Discover, Apple Card, Bank of America (kredi kartini kapattim ve minimum derecede bu banka ile muhattap oluyorum)

    Bu bankalardan aldigim debit kartlarin hepsi kilitli durumda surekli ve debit kart hic kullanmiyorum. Hic gerek olmuyorda.

    Apple Card almadan once klasik yontemle karti fiziksel olarak kullaniyordum (yani plastik kart ile POS cihazindan gecirerek). Apple Card aldigimdan itibaren butun alisverislerimi Apple card ile yapmaya basladim.

    Bunun nedeni ise Apple Pay (yani temassiz odeme) ile daha fazla puan alabiliyor olmam ve ayrica cok daha guvenli olmasi. Bekledigimden cok daha fazla isletmenin temassiz odeme kabul ettigini zamanla farkettim. Karti cogunlukla kullanmama gerek kalmiyor, iPhone uzerinden odeme yapiyorum (shell'den yakit alimi bile dahil). Restaurant'ta mesela, check geldiginde apple pay ile odeyecegimi soyluyorum ve cihazi bana getiriyorlar.
    Bu yontem iyi bir guvenlik onlemi bence.

    Debit kartlarda da sigorta oluyor. Tam detaylar icin arastirmak gerektirsede soyle bir bilgiyi surekli goruyorum;

    Debit kart calindiginda veya kopyalandiginda, sizin sorumlulugunuzda olacak rakamlar;

    • $0 if you report the loss or fraud immediately and the card has not been used,
    • Up to $50 if you notify your bank within 48 hours of your lost or stolen card,
    • Up to $500 if you notify the bank with 48 hours and 60 days of your lost or stolen card, and
    • All of the fraudulent charges if you don’t notify the bank until after 60 days.

    Tekrar dusuncemi paylasmak gerekirse, kredi kullanmak her turlu daha avantajli bence. Kredi gecmisiniz gelisiyor, zamaninda odediginiz taktirde size hic bir maliyeti olmuyor ve ayrica cash back tarzi kampanyalar ile ustune para bile aliyorsunuz (aidat olmayan kartlara yonelmek gerekir).
    Tum bu avantajlari dusundugumuzde, debit kart kullanimi icin bir neden kalmiyor sanki.


  • @FreeWoRLD Katiliyorum, kredi kartlari daha guvenli kullanim. Ayrica, eger herhangi bir fraud olursa, dispute yapmasi daha kolay.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum