@huf en önemli kısımları anlatmış zaten. 2018 yılında green cardımı almamla başlayan Yesilkartforum yoldaşlığımızın belki de en önemli hikayesi olan bu interview, maalesef istediğimiz gibi sonuçlanmadı. En azından şimdilik istediğimiz gibi sonuçlanmadı diyelim ve herkesin iyi dileklerini rica edelim 🙏🏼🙏🏼 🙂
2022 Haziran ayında USCIS'e başvurumuzu yapmıştık. Green cardımı almamla birlikte her zaman en legal yoldan ilerledik, asla işin katakullisine karışmadık. 2018 yılından bu yana vergi beyanında bulundum. 2022'de taşındığım andan beri Amerikan sistemine uygun hareket ettim, yani iş buldum çalıştım, harcama yaptım, kurallara uydum vs. Olabilecek en istedikleri göçmen profilini oluşturuyoruz aslında, ama gene de böyle tadımızı kaçırmayı becerdiler 😕
Annemin hastalığı olmasa belki inat edip Amerika'da tek başıma sürünmeye devam edecektim. Ama siz siz olun, hayatınız, sağlığınız ve huzurunuz mutluluğunuz en önemlisi, bu yola baş koyduk diye bunları arka plana atıyoruz, yapmayın.
@crazycells seneler seneler önce kaç kere yazıştık, kaç kere yardım ettiniz 🙏🏼 sizi de anmadan geçmek istemedim🥰
umarım en kısa sürede joint sponsor olayımız halledip artık daha fazla tümsek çukur görmeden amerika maceramıza başlayabiliriz🙏🏼

arkadasim 2 senedir amerikan vatandasi esi ile amerikada evli. Fakat greencard sureclerini bazi sebeplerden dolayi gec baslatmak zorunda kaldilar. Sorum su esi sureci baslatirken sadece form 130 ila form 131 i doldurup gonderdi. Formlari almislar hosgeldiniz bilmem ne 90 gun icinde uscis sitesinden account acmalarini istemisler bilgilerini takip edebilmeleri icin. Case eylulun 6 sinda acilmis. Yaklasik 3 aydir bekliyor. Esi israrla ilk bunlari gonderdi. Yani form 485 i gondermedi kiza diyor ki once bu case onaylanacak arkasindan digerlerini gonderecegim bekle diyor. Kiz da cover yapip hepsini tek sefer de gondermek istedi ama esi sponsor olunca hal boyle oldu. O da acaba cok daha fazla bekler miyim ya da surec iptal olur mu aksar mi diye dusunur oldu.? Bir sorun olur mu. Sanirim onlar IR kategorisindeler. Tesekkur ederim.