Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gizemm @coder
    Teşekkürler bilgilendirmeleriniz için. Air France ile IST-PARIS-HOUSTON uçucaz. Pek çok yerde sarı zarfları çok kez sorduklarını okudum, hatta biri 4 kez bir başkası da 10 kez(abartı göstergesi sanırım) sarı zarfları gösterdik dedi, o yüzden sormuştum. Biz planlarımızı en kötüye göre yaptık ama izin verilirse bizimkilere Immigration Office'te eşlik etmeyi istiyorum. 1 haftalık seyahat için yanımıza pek nakit almayı düşünmüyordum ama para soruluyor diye 6000 dolar nakit çektim bankadan. Yeterli olur sanırım.
    Gizem Hanım Paris aktarması nasıldı? Bagaj alış-verişi yaptınız mı? Yoksa Istanbul'da verip Detroit'te mi aldınız? Uzun sürdü mü aktarmanız? Bizim 3 saat civarında görünüyor bekleme süresi yeterli olur sanıyorum.


  • @denizaydinli Rica ederim umarim yardimci olur tecrubelerim 🙂 Ben de son noktaya kadar kimse zarfi sormadiginda sasirmistim acikcasi. Amerika'da pasaport kontrol sirasina girdigimde sari zarfi elimde tuttum, baska bir islem gerekiyorsa en azindan gorevliler elimde onu gorup bana soylesinler diye. Yine de herhangi eksik bir prosedure maruz kalmamak icin pasaport kontrolu gereken yerlerde "Green card/gocmen vizesi ile ilk girisimi yapacagim." denilebilir gorevliler sormadan. Bana parami sormadiklari icin kesin bir sey soyleyemiyorum ama bir hafta icin o miktar yeter diye dusunuyorum, zaten sorarlarsa da 1 hafta sonra doneceginizi soylediginiz icin sorun cikarmazlar muhtemelen.
    Eger aktarmali bilet olarak aldiysaniz, yani ayri ayri yolculuklar olarak degil de tek seferde bir bilet olarak aldiysaniz, bagaji Istanbul'dan verip en son indiginiz yerde alacaksiniz, aktarma sirasinda bagajla ilgili bir sey yapmaniza gerek yok. Bunu zaten Istanbul'da bagaji check in sirasinda verirken soyleyecekler ama siz yine de o sirada gorevliden teyit edin. Bir de, bagaji verdiginizde biletinizin arkasina bir bagaj barkodu yapistiracaklar, onu sakin kaybetmeyin. Eger son duraginizda bagajiniz cikmazsa veya baska bir durumla karsilasirsaniz o tracking code ile bagaj durumuna bakiyorlar, her ihtimale karsi onu bagajinizi alana kadar saklayin.
    Benim aktarmam 2 saat civariydi, rotar olmadigi surece cok yeterli bir sure. 3 saat de size yetecektir. Simdiden iyi yolculuklar 🙂


  • İlk girişte havalimanından kiraladığımız eve giderken dahi uber/lyft kullanmamız gerecek. Uber'e kayıt olamadım, TR'ye özel bir kısıtlama gelmiş gibi geldi bu yüzden Lyft'i kurdum telefona ve kaydoldum, kredi kartı bilgilerini de girdim, şu an kullanıma hazır görünüyor ancak kullanabilecek miyim yani çalışacak mı bilemiyorum. Mesela bizde kredi kartı işlemlerinde şifre istiyor ABD'de Lyft bu şifreyi isteyecek mi benden ya da bunu nasıl çözecek sistem. Ön yükleme gibi opsiyon göremedim de. Bir fikri tecrübesi olan var mı?

    Houston havalimanından downtown'a otobüs kullanan var mı? Uluslararası uçuşlar D/E terminallerinden yapılırken otobüs C terminalinden kalkıyor görünüyor. Kullanan varsa tecrübesini paylaşabilir mi?

    Bileti Airfrance'tan aldık gidiş airfrance dönüş klm şeklinde görünüyor, Bagajları İstanbul'dan verip Houston'dan almak bizim için en mantıklı çözüm olacak. Uçuşun iki bacağı da aynı firma risk daha düşük olur. Sarı zarf olayı ilginç hakikaten. Tekrar teşekkürler. @gizemm


  • Aktarmali uçuş olduğu için size önerim uçak ici aldiginiz carry on ya da sirt cantaniza size bir gun gerekli ic camasiri, bir t shrt vsgibi gerekli asil valizde gecikme olursa kullanacaginizi dusundugunuz eşyalardan almaniz. Olacagindan değil ama bazen aktarma esnasinda aksaklık olup valizler bir sonraki uçuşa kalabilir, sikintili bir durum değildir sadece valizleriniz size gec teslim edilir. Eger valizleriniz cikmaz ise rapor tutup size teslim edileceği adresi vermeniz gerekir. Aslinda iyi oluyor, valizleri adrese kadar tasimamis oluyorsunuz 🙂 İyi uçuşlar simdiden.


  • Arkadaşlar bende dün Houston dan giris yaptim. Almanya uzerinden aktarmalı gectim. Transit hatti kullanarak terminal degistirdim ve pasaport kontrolunden gecmedim sadece bir makineye okuttular.
    Iner inmez pasaport kontrolune gittim. Parmak izi ve foto cekip baska bir odaya yonlendirdiler. Orda bayagi guney amerikali ve afrikali vardı onlari bayagi tutup soru sordular ancak 5 dakika sonra beni cagirip yaninda yiyecek getirdin mi ne kadar para getirdin vs. deyip 1 senelik mührü vurdu 6 ay içinde greencardin gelir gelmezse arq deyip yolladı. Bu kadarmi dedim bu kadar dedi. Toplamda 10 dakika sürdü. Daha sonra çıkış yapip yolun karşındaki rental car shuttle noktasından otobusle gidip budgettan Arabayı aldım . Airbnb evime gectim. Yapacak birseyim kalmadi 3 gun gezip 4. Gun donecegim.


  • @Hawkerx Hayırlı olsun, biz de benzer şekilde bir hafta içinde döneceğiz, Houston deneyimlerinizi yazın lütfen. TRden çıkarken ya da almanya aktarmasında sarı zarflar kontrol edildi mi? Araba kiralama bizim ikinci opsiyonumuz bakalım nasıl halledicez, teşekkürler bilgiler için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizaydinli, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    @Hawkerx Hayırlı olsun, biz de benzer şekilde bir hafta içinde döneceğiz, Houston deneyimlerinizi yazın lütfen. TRden çıkarken ya da almanya aktarmasında sarı zarflar kontrol edildi mi? Araba kiralama bizim ikinci opsiyonumuz bakalım nasıl halledicez, teşekkürler bilgiler için.

    Arkadaşlar, sarı zafları CBP dışında hiç kimse kontrol edemez. Zaman zaman Gözen güvenlik firmasının zarf yanınızda mı diye sorduğunu duyuyoruz ama hiç kimseye bu zarfı açtırmayın. Zaten böyle bir şey yapmak isteyen de olmaz.


  • @denizaydinli, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    @Hawkerx Hayırlı olsun, biz de benzer şekilde bir hafta içinde döneceğiz, Houston deneyimlerinizi yazın lütfen. TRden çıkarken ya da almanya aktarmasında sarı zarflar kontrol edildi mi? Araba kiralama bizim ikinci opsiyonumuz bakalım nasıl halledicez, teşekkürler bilgiler için.

    Yok sarı zarfı sadece border police kontrol ediyor. Almanyada pasaport kontrolüne girmiyorsunuz sadece guvenlik araması var 2 kere bir girişte bir çıkışta. Yanliz terminal degistireceksiniz.


  • Merhaba,
    Konsolusluk görüşmemi Eylül 2019 da tamamladım. 6 aylık vize ile pasaportumu aldım. Ancak askerlik görevi ve ailevi sorunlardan dolayı bu süre içerisinde Amerika'ya ilk girişimi yapamayacağım. Sağlık muayenesinde 6 ay içerisinde giriş yapmazsanız tekrar sağlık kontrolune girmeniz gerekecek dediler. İnternetten izlediğim videolarda 6 ay içinde ilk girişi yapmazsanız hakkınız yanar gibi açıklamalar gördüm. Bu konuda net bilgi sahibi olan, yardımcı olabilecek var mı?

    Forumda yeniyim. Başlıkları inceledim. Ancak soruma cevap bulamadım. Umarım konuyu doğru yere açtım.
    Teşekkürler.


  • Merhabalar. İlk olarak yine teşekkür etmek istiyorum bu aileye. Zorlu aşama sonunda vizemizi almıştık zaten. Bugün de size Miamiden yazıyorum🤗 Hepsi yaşanarak görülen bir süreç ama burada yazılan yazıların verilen cevapların etkisi büyük bizde. İlk olarak söylemek istediğim harç pulu ödedik. Daha oturum iznimiz olmadığı için ödememiz gerekiyormuş. Sonrasında ki işlemler hep aynı, kontroller falan. 13 saat gösteriyordu direk uçuş ama 1 saat daha erken indik. İnişte basliyor serüven. Zaten hemen polise yönlendiriyorlar kontrolden gectikten sonra. Guvenlikte dosya ve pasaportlarinizi geri vermiyorlar. Polis esliginde havaalaninda bir yere goturuyorlar. Belgeleri bizi alan polis teslim ediyor subeye biz sadece pesinden yürüdük. İsimle çağırdılar ilk kontrol amaçlı bilgiler dogru mu diye sordular evet dedikten sonra oturun tekrar cagiricaz dediler. Tekrar seslendiklerin pasaport ve bir kagit verip hoşgeldiniz dediler. Tabi anlattigim kadar kisa bir sure degildi 1 saat beklemis olabiliriz. Kesinlikle cd yi ve cdyle zimbali olan kagidi sormadilar. Greencard ucretini odedigimize dair belge vardi onu da istemediler ama siz yine yaninizda bulundurun.
    Bir de biz ucakta wifi sorunu yasadik. İnincede direk polis aldigi icin telefon orada kullanmak yasakmis oradada bekleyenlere haber veremedik. Bilmiyorum nasil bir onlem alinir ama bilginiz olsun. Burada her yerde wifi var sıkıntı olmaz diyorlardi ama biz yasadik acikcasi.
    Herkese bol sans. Sıkıntısız atlatmanız dilegiyle.


  • @rana, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    Merhabalar. İlk olarak yine teşekkür etmek istiyorum bu aileye. Zorlu aşama sonunda vizemizi almıştık zaten. Bugün de size Miamiden yazıyorum🤗 Hepsi yaşanarak görülen bir süreç ama burada yazılan yazıların verilen cevapların etkisi büyük bizde. İlk olarak söylemek istediğim harç pulu ödedik. Daha oturum iznimiz olmadığı için ödememiz gerekiyormuş. Sonrasında ki işlemler hep aynı, kontroller falan. 13 saat gösteriyordu direk uçuş ama 1 saat daha erken indik. İnişte basliyor serüven. Zaten hemen polise yönlendiriyorlar kontrolden gectikten sonra. Guvenlikte dosya ve pasaportlarinizi geri vermiyorlar. Polis esliginde havaalaninda bir yere goturuyorlar. Belgeleri bizi alan polis teslim ediyor subeye biz sadece pesinden yürüdük. İsimle çağırdılar ilk kontrol amaçlı bilgiler dogru mu diye sordular evet dedikten sonra oturun tekrar cagiricaz dediler. Tekrar seslendiklerin pasaport ve bir kagit verip hoşgeldiniz dediler. Tabi anlattigim kadar kisa bir sure degildi 1 saat beklemis olabiliriz. Kesinlikle cd yi ve cdyle zimbali olan kagidi sormadilar. Greencard ucretini odedigimize dair belge vardi onu da istemediler ama siz yine yaninizda bulundurun.
    Bir de biz ucakta wifi sorunu yasadik. İnincede direk polis aldigi icin telefon orada kullanmak yasakmis oradada bekleyenlere haber veremedik. Bilmiyorum nasil bir onlem alinir ama bilginiz olsun. Burada her yerde wifi var sıkıntı olmaz diyorlardi ama biz yasadik acikcasi.
    Herkese bol sans. Sıkıntısız atlatmanız dilegiyle.

    Gozunuz aydin 👏👏👏


  • Greencard ile ilk girişi sarı zarflarla yaparken visitors kısmından mı yapmalıyız yoksa citizens/green card holders tarafından mı? Ya da istediğimizi seçebiliyor muyuz?


  • @denizaydinli turist gibi..sıra gelince cbp gorevlisi sarı zarfınıza ilişkin prosedürü uyguluyor, giriş noktasına göre ufak tefek farklar olabiliyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizaydinli, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    Greencard ile ilk girişi sarı zarflarla yaparken visitors kısmından mı yapmalıyız yoksa citizens/green card holders tarafından mı? Ya da istediğimizi seçebiliyor muyuz?

    Giriş yapıp pasaporta damga vurulmadan "green card sahibi" sayılmıyorsunuz. @arkben dediği gibi Yabancılar/Aliens yazan kısımdan geçmeniz gerekiyor.


  • @knnrn eşim şubat 8 de ikinci kez giriş yapacak fazla sıra beklememek için turist yerinden değilde başka ne taraftan giriş yapabilir acaba Washington aktarmalı Orlando ya gelecek Washington ta bekleme süresi kısıtlı o yüzden söyledim hocam


  • An itibariyle Houston'dan ilk girişi yaptık. Sıranın sonlarındaydık bu yüzden 45dk kadar sıra bekledik. Sıra gelince ben turist vizesiyle bir bankoda sorguya çekildim, nerede kalacaksın ne kadar kalacaksın ne kadar parayla geldin yanında yiyecek var mı gibi sorular sorular soruldu. Annem ve babam başka bir bankodan devam ettiler derken bir polis alıp götürdü onları, evrakları incelemişler ve soyisimleriyle çağırıp "asdasdbasdbsam asdjasjda dasdnasjk ADRESS?" demiş görevli. Babama bunu öğretmiştik NO CHANGE demiş, görevli de OK deyip damgayı basmış. Başka hiç bir soru sorulmamış. Çıkışta bagaj bölümünde buluştuk toplamda 1.5 saat civarında sürdü uçaktan inmemiz ile işlemlerin bitmesi.

    Türkiye'den çıkışta yurtdışı çıkış pulu harcını bir şekilde aldılar, polis geç demezse adrese bakıyorlar, ikemetgahınız burada deyip ödetiyorlar.
    Sarı zarfları ne Türkiye'de ne Paris'te kimse sormadı.
    Airfrance gidiş dönüş 2800 tl/kişi almıştık biletleri, zamanında sorunsuz rahattı yolculuk, özellikle Paris-Houston bacağı iyi.
    Houston Havalimanında wifi var free.
    Turkcell yurtdışı paketi yükledik hemen inişte 30dk-30sms-100mb günlük 12.90 tl
    Şimdilik bu kadar, yardımcı olan herkese teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @denizaydinli tebrikler yeni hayatınızda basarilar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yilmaz, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    @knnrn eşim şubat 8 de ikinci kez giriş yapacak fazla sıra beklememek için turist yerinden değilde başka ne taraftan giriş yapabilir acaba Washington aktarmalı Orlando ya gelecek Washington ta bekleme süresi kısıtlı o yüzden söyledim hocam

    Artık girişleri üçe ayırdılar, Aliens-Permanent Residents-Citizens şeklinde. Eşiniz Permanent Residents yazan tarafa gidecek.
    Bu onun tercihine bağlı bir şey değil, herkes durumuna uygun bölümden geçmek zorunda.

  • ⭐⭐

    @yilmaz Sn @knnrn inde dediği gibi giriş yapmak için alternatifiniz yok. Washington havalimanı herhalde ülkenin en rahat havaalanıdır. 3 kez gittim 3 ünde turist girişi bomboştu. Hele birinde tamamen boştu. D.C pek turistik rota değil onun için herkesle beraber ABD vatandaşlarının sırasına gireceksiniz. Fakat dediğim gibi havalimanı o kadar rahat ki otobüs terminalinden o kadar sürede çıkamazsınız.


  • @denizaydinli Tebrik ederim. Yeni yaşamınızda başarılar, mutluluklar ve sağlıklar diliyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum