Su anda hic yaprak, cicek yok. Birkac hafta sonra cekip paylasirim.
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@gizemm @coder
Teşekkürler bilgilendirmeleriniz için. Air France ile IST-PARIS-HOUSTON uçucaz. Pek çok yerde sarı zarfları çok kez sorduklarını okudum, hatta biri 4 kez bir başkası da 10 kez(abartı göstergesi sanırım) sarı zarfları gösterdik dedi, o yüzden sormuştum. Biz planlarımızı en kötüye göre yaptık ama izin verilirse bizimkilere Immigration Office'te eşlik etmeyi istiyorum. 1 haftalık seyahat için yanımıza pek nakit almayı düşünmüyordum ama para soruluyor diye 6000 dolar nakit çektim bankadan. Yeterli olur sanırım.
Gizem Hanım Paris aktarması nasıldı? Bagaj alış-verişi yaptınız mı? Yoksa Istanbul'da verip Detroit'te mi aldınız? Uzun sürdü mü aktarmanız? Bizim 3 saat civarında görünüyor bekleme süresi yeterli olur sanıyorum. -
@denizaydinli Rica ederim umarim yardimci olur tecrubelerim
Ben de son noktaya kadar kimse zarfi sormadiginda sasirmistim acikcasi. Amerika'da pasaport kontrol sirasina girdigimde sari zarfi elimde tuttum, baska bir islem gerekiyorsa en azindan gorevliler elimde onu gorup bana soylesinler diye. Yine de herhangi eksik bir prosedure maruz kalmamak icin pasaport kontrolu gereken yerlerde "Green card/gocmen vizesi ile ilk girisimi yapacagim." denilebilir gorevliler sormadan. Bana parami sormadiklari icin kesin bir sey soyleyemiyorum ama bir hafta icin o miktar yeter diye dusunuyorum, zaten sorarlarsa da 1 hafta sonra doneceginizi soylediginiz icin sorun cikarmazlar muhtemelen.
Eger aktarmali bilet olarak aldiysaniz, yani ayri ayri yolculuklar olarak degil de tek seferde bir bilet olarak aldiysaniz, bagaji Istanbul'dan verip en son indiginiz yerde alacaksiniz, aktarma sirasinda bagajla ilgili bir sey yapmaniza gerek yok. Bunu zaten Istanbul'da bagaji check in sirasinda verirken soyleyecekler ama siz yine de o sirada gorevliden teyit edin. Bir de, bagaji verdiginizde biletinizin arkasina bir bagaj barkodu yapistiracaklar, onu sakin kaybetmeyin. Eger son duraginizda bagajiniz cikmazsa veya baska bir durumla karsilasirsaniz o tracking code ile bagaj durumuna bakiyorlar, her ihtimale karsi onu bagajinizi alana kadar saklayin.
Benim aktarmam 2 saat civariydi, rotar olmadigi surece cok yeterli bir sure. 3 saat de size yetecektir. Simdiden iyi yolculuklar
-
İlk girişte havalimanından kiraladığımız eve giderken dahi uber/lyft kullanmamız gerecek. Uber'e kayıt olamadım, TR'ye özel bir kısıtlama gelmiş gibi geldi bu yüzden Lyft'i kurdum telefona ve kaydoldum, kredi kartı bilgilerini de girdim, şu an kullanıma hazır görünüyor ancak kullanabilecek miyim yani çalışacak mı bilemiyorum. Mesela bizde kredi kartı işlemlerinde şifre istiyor ABD'de Lyft bu şifreyi isteyecek mi benden ya da bunu nasıl çözecek sistem. Ön yükleme gibi opsiyon göremedim de. Bir fikri tecrübesi olan var mı?
Houston havalimanından downtown'a otobüs kullanan var mı? Uluslararası uçuşlar D/E terminallerinden yapılırken otobüs C terminalinden kalkıyor görünüyor. Kullanan varsa tecrübesini paylaşabilir mi?
Bileti Airfrance'tan aldık gidiş airfrance dönüş klm şeklinde görünüyor, Bagajları İstanbul'dan verip Houston'dan almak bizim için en mantıklı çözüm olacak. Uçuşun iki bacağı da aynı firma risk daha düşük olur. Sarı zarf olayı ilginç hakikaten. Tekrar teşekkürler. @gizemm
-
Aktarmali uçuş olduğu için size önerim uçak ici aldiginiz carry on ya da sirt cantaniza size bir gun gerekli ic camasiri, bir t shrt vsgibi gerekli asil valizde gecikme olursa kullanacaginizi dusundugunuz eşyalardan almaniz. Olacagindan değil ama bazen aktarma esnasinda aksaklık olup valizler bir sonraki uçuşa kalabilir, sikintili bir durum değildir sadece valizleriniz size gec teslim edilir. Eger valizleriniz cikmaz ise rapor tutup size teslim edileceği adresi vermeniz gerekir. Aslinda iyi oluyor, valizleri adrese kadar tasimamis oluyorsunuz
İyi uçuşlar simdiden. -
Arkadaşlar bende dün Houston dan giris yaptim. Almanya uzerinden aktarmalı gectim. Transit hatti kullanarak terminal degistirdim ve pasaport kontrolunden gecmedim sadece bir makineye okuttular.
Iner inmez pasaport kontrolune gittim. Parmak izi ve foto cekip baska bir odaya yonlendirdiler. Orda bayagi guney amerikali ve afrikali vardı onlari bayagi tutup soru sordular ancak 5 dakika sonra beni cagirip yaninda yiyecek getirdin mi ne kadar para getirdin vs. deyip 1 senelik mührü vurdu 6 ay içinde greencardin gelir gelmezse arq deyip yolladı. Bu kadarmi dedim bu kadar dedi. Toplamda 10 dakika sürdü. Daha sonra çıkış yapip yolun karşındaki rental car shuttle noktasından otobusle gidip budgettan Arabayı aldım . Airbnb evime gectim. Yapacak birseyim kalmadi 3 gun gezip 4. Gun donecegim. -
@Hawkerx Hayırlı olsun, biz de benzer şekilde bir hafta içinde döneceğiz, Houston deneyimlerinizi yazın lütfen. TRden çıkarken ya da almanya aktarmasında sarı zarflar kontrol edildi mi? Araba kiralama bizim ikinci opsiyonumuz bakalım nasıl halledicez, teşekkürler bilgiler için.
-
@denizaydinli, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
@Hawkerx Hayırlı olsun, biz de benzer şekilde bir hafta içinde döneceğiz, Houston deneyimlerinizi yazın lütfen. TRden çıkarken ya da almanya aktarmasında sarı zarflar kontrol edildi mi? Araba kiralama bizim ikinci opsiyonumuz bakalım nasıl halledicez, teşekkürler bilgiler için.
Arkadaşlar, sarı zafları CBP dışında hiç kimse kontrol edemez. Zaman zaman Gözen güvenlik firmasının zarf yanınızda mı diye sorduğunu duyuyoruz ama hiç kimseye bu zarfı açtırmayın. Zaten böyle bir şey yapmak isteyen de olmaz.
-
Yok sarı zarfı sadece border police kontrol ediyor. Almanyada pasaport kontrolüne girmiyorsunuz sadece guvenlik araması var 2 kere bir girişte bir çıkışta. Yanliz terminal degistireceksiniz.
-
Merhaba,
Konsolusluk görüşmemi Eylül 2019 da tamamladım. 6 aylık vize ile pasaportumu aldım. Ancak askerlik görevi ve ailevi sorunlardan dolayı bu süre içerisinde Amerika'ya ilk girişimi yapamayacağım. Sağlık muayenesinde 6 ay içerisinde giriş yapmazsanız tekrar sağlık kontrolune girmeniz gerekecek dediler. İnternetten izlediğim videolarda 6 ay içinde ilk girişi yapmazsanız hakkınız yanar gibi açıklamalar gördüm. Bu konuda net bilgi sahibi olan, yardımcı olabilecek var mı?Forumda yeniyim. Başlıkları inceledim. Ancak soruma cevap bulamadım. Umarım konuyu doğru yere açtım.
Teşekkürler. -
Merhabalar. İlk olarak yine teşekkür etmek istiyorum bu aileye. Zorlu aşama sonunda vizemizi almıştık zaten. Bugün de size Miamiden yazıyorum
Hepsi yaşanarak görülen bir süreç ama burada yazılan yazıların verilen cevapların etkisi büyük bizde. İlk olarak söylemek istediğim harç pulu ödedik. Daha oturum iznimiz olmadığı için ödememiz gerekiyormuş. Sonrasında ki işlemler hep aynı, kontroller falan. 13 saat gösteriyordu direk uçuş ama 1 saat daha erken indik. İnişte basliyor serüven. Zaten hemen polise yönlendiriyorlar kontrolden gectikten sonra. Guvenlikte dosya ve pasaportlarinizi geri vermiyorlar. Polis esliginde havaalaninda bir yere goturuyorlar. Belgeleri bizi alan polis teslim ediyor subeye biz sadece pesinden yürüdük. İsimle çağırdılar ilk kontrol amaçlı bilgiler dogru mu diye sordular evet dedikten sonra oturun tekrar cagiricaz dediler. Tekrar seslendiklerin pasaport ve bir kagit verip hoşgeldiniz dediler. Tabi anlattigim kadar kisa bir sure degildi 1 saat beklemis olabiliriz. Kesinlikle cd yi ve cdyle zimbali olan kagidi sormadilar. Greencard ucretini odedigimize dair belge vardi onu da istemediler ama siz yine yaninizda bulundurun.
Bir de biz ucakta wifi sorunu yasadik. İnincede direk polis aldigi icin telefon orada kullanmak yasakmis oradada bekleyenlere haber veremedik. Bilmiyorum nasil bir onlem alinir ama bilginiz olsun. Burada her yerde wifi var sıkıntı olmaz diyorlardi ama biz yasadik acikcasi.
Herkese bol sans. Sıkıntısız atlatmanız dilegiyle. -
@rana, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
Merhabalar. İlk olarak yine teşekkür etmek istiyorum bu aileye. Zorlu aşama sonunda vizemizi almıştık zaten. Bugün de size Miamiden yazıyorum
Hepsi yaşanarak görülen bir süreç ama burada yazılan yazıların verilen cevapların etkisi büyük bizde. İlk olarak söylemek istediğim harç pulu ödedik. Daha oturum iznimiz olmadığı için ödememiz gerekiyormuş. Sonrasında ki işlemler hep aynı, kontroller falan. 13 saat gösteriyordu direk uçuş ama 1 saat daha erken indik. İnişte basliyor serüven. Zaten hemen polise yönlendiriyorlar kontrolden gectikten sonra. Guvenlikte dosya ve pasaportlarinizi geri vermiyorlar. Polis esliginde havaalaninda bir yere goturuyorlar. Belgeleri bizi alan polis teslim ediyor subeye biz sadece pesinden yürüdük. İsimle çağırdılar ilk kontrol amaçlı bilgiler dogru mu diye sordular evet dedikten sonra oturun tekrar cagiricaz dediler. Tekrar seslendiklerin pasaport ve bir kagit verip hoşgeldiniz dediler. Tabi anlattigim kadar kisa bir sure degildi 1 saat beklemis olabiliriz. Kesinlikle cd yi ve cdyle zimbali olan kagidi sormadilar. Greencard ucretini odedigimize dair belge vardi onu da istemediler ama siz yine yaninizda bulundurun.
Bir de biz ucakta wifi sorunu yasadik. İnincede direk polis aldigi icin telefon orada kullanmak yasakmis oradada bekleyenlere haber veremedik. Bilmiyorum nasil bir onlem alinir ama bilginiz olsun. Burada her yerde wifi var sıkıntı olmaz diyorlardi ama biz yasadik acikcasi.
Herkese bol sans. Sıkıntısız atlatmanız dilegiyle.Gozunuz aydin

-
Greencard ile ilk girişi sarı zarflarla yaparken visitors kısmından mı yapmalıyız yoksa citizens/green card holders tarafından mı? Ya da istediğimizi seçebiliyor muyuz?
-
@denizaydinli turist gibi..sıra gelince cbp gorevlisi sarı zarfınıza ilişkin prosedürü uyguluyor, giriş noktasına göre ufak tefek farklar olabiliyor...
-
Greencard ile ilk girişi sarı zarflarla yaparken visitors kısmından mı yapmalıyız yoksa citizens/green card holders tarafından mı? Ya da istediğimizi seçebiliyor muyuz?
Giriş yapıp pasaporta damga vurulmadan "green card sahibi" sayılmıyorsunuz. @arkben dediği gibi Yabancılar/Aliens yazan kısımdan geçmeniz gerekiyor.
-
@knnrn eşim şubat 8 de ikinci kez giriş yapacak fazla sıra beklememek için turist yerinden değilde başka ne taraftan giriş yapabilir acaba Washington aktarmalı Orlando ya gelecek Washington ta bekleme süresi kısıtlı o yüzden söyledim hocam
-
An itibariyle Houston'dan ilk girişi yaptık. Sıranın sonlarındaydık bu yüzden 45dk kadar sıra bekledik. Sıra gelince ben turist vizesiyle bir bankoda sorguya çekildim, nerede kalacaksın ne kadar kalacaksın ne kadar parayla geldin yanında yiyecek var mı gibi sorular sorular soruldu. Annem ve babam başka bir bankodan devam ettiler derken bir polis alıp götürdü onları, evrakları incelemişler ve soyisimleriyle çağırıp "asdasdbasdbsam asdjasjda dasdnasjk ADRESS?" demiş görevli. Babama bunu öğretmiştik NO CHANGE demiş, görevli de OK deyip damgayı basmış. Başka hiç bir soru sorulmamış. Çıkışta bagaj bölümünde buluştuk toplamda 1.5 saat civarında sürdü uçaktan inmemiz ile işlemlerin bitmesi.
Türkiye'den çıkışta yurtdışı çıkış pulu harcını bir şekilde aldılar, polis geç demezse adrese bakıyorlar, ikemetgahınız burada deyip ödetiyorlar.
Sarı zarfları ne Türkiye'de ne Paris'te kimse sormadı.
Airfrance gidiş dönüş 2800 tl/kişi almıştık biletleri, zamanında sorunsuz rahattı yolculuk, özellikle Paris-Houston bacağı iyi.
Houston Havalimanında wifi var free.
Turkcell yurtdışı paketi yükledik hemen inişte 30dk-30sms-100mb günlük 12.90 tl
Şimdilik bu kadar, yardımcı olan herkese teşekkürler. -
@denizaydinli tebrikler yeni hayatınızda basarilar
-
@yilmaz, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
@knnrn eşim şubat 8 de ikinci kez giriş yapacak fazla sıra beklememek için turist yerinden değilde başka ne taraftan giriş yapabilir acaba Washington aktarmalı Orlando ya gelecek Washington ta bekleme süresi kısıtlı o yüzden söyledim hocam
Artık girişleri üçe ayırdılar, Aliens-Permanent Residents-Citizens şeklinde. Eşiniz Permanent Residents yazan tarafa gidecek.
Bu onun tercihine bağlı bir şey değil, herkes durumuna uygun bölümden geçmek zorunda. -
@yilmaz Sn @knnrn inde dediği gibi giriş yapmak için alternatifiniz yok. Washington havalimanı herhalde ülkenin en rahat havaalanıdır. 3 kez gittim 3 ünde turist girişi bomboştu. Hele birinde tamamen boştu. D.C pek turistik rota değil onun için herkesle beraber ABD vatandaşlarının sırasına gireceksiniz. Fakat dediğim gibi havalimanı o kadar rahat ki otobüs terminalinden o kadar sürede çıkamazsınız.
-
@denizaydinli Tebrik ederim. Yeni yaşamınızda başarılar, mutluluklar ve sağlıklar diliyorum.
Benzer Başlıklar
140
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k