Bu ekipmanları güvenlik kontrolü sırasında çanta veya valizlerden çıkarıp arama bandındaki tepsilere ayrı ayrı koymanız gerekiyor.
Ayrıca elektronik cihaz ve disklerin içeriğini incelemek isteyebileceklerine dair internette güvenilir gördüğüm kaynaklarda birçok yazı okudum. Belki birçoğumuzun başına gelmiyor ama böyle bir ihtimal olabileceğini de belirtmek gerekebilir.
Mar 18, 2019by Sophia Cope, Amul Kalia, Seth Schoen, and Adam SchwartzDownload the report as a PDF.EXECUTIVE SUMMARYThe U.S. government reported a five-fold increase in the number of electronic media searches at
Andy Greenberg,Matt Burgess / Şub 12, 2017 / tagsCrossing into the United States has become increasingly dangerous for digital privacy. Here are a few steps you can take to minimize the risk of Customs and Border Protection accessing your data.

Ben de son noktaya kadar kimse zarfi sormadiginda sasirmistim acikcasi. Amerika'da pasaport kontrol sirasina girdigimde sari zarfi elimde tuttum, baska bir islem gerekiyorsa en azindan gorevliler elimde onu gorup bana soylesinler diye. Yine de herhangi eksik bir prosedure maruz kalmamak icin pasaport kontrolu gereken yerlerde "Green card/gocmen vizesi ile ilk girisimi yapacagim." denilebilir gorevliler sormadan. Bana parami sormadiklari icin kesin bir sey soyleyemiyorum ama bir hafta icin o miktar yeter diye dusunuyorum, zaten sorarlarsa da 1 hafta sonra doneceginizi soylediginiz icin sorun cikarmazlar muhtemelen.
Hepsi yaşanarak görülen bir süreç ama burada yazılan yazıların verilen cevapların etkisi büyük bizde. İlk olarak söylemek istediğim harç pulu ödedik. Daha oturum iznimiz olmadığı için ödememiz gerekiyormuş. Sonrasında ki işlemler hep aynı, kontroller falan. 13 saat gösteriyordu direk uçuş ama 1 saat daha erken indik. İnişte basliyor serüven. Zaten hemen polise yönlendiriyorlar kontrolden gectikten sonra. Guvenlikte dosya ve pasaportlarinizi geri vermiyorlar. Polis esliginde havaalaninda bir yere goturuyorlar. Belgeleri bizi alan polis teslim ediyor subeye biz sadece pesinden yürüdük. İsimle çağırdılar ilk kontrol amaçlı bilgiler dogru mu diye sordular evet dedikten sonra oturun tekrar cagiricaz dediler. Tekrar seslendiklerin pasaport ve bir kagit verip hoşgeldiniz dediler. Tabi anlattigim kadar kisa bir sure degildi 1 saat beklemis olabiliriz. Kesinlikle cd yi ve cdyle zimbali olan kagidi sormadilar. Greencard ucretini odedigimize dair belge vardi onu da istemediler ama siz yine yaninizda bulundurun.