Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @redsat2000 döktürmüşsun abi harika anlatım

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yapay-zeka teşekkürler. Umarım yazı gelecek olanların kafasındaki şüphe ve gerçekleri bir nebze aydınlatır.

  • ⭐⭐

    Muthis bi yazi olmus ellerinize saglik.

    @redsat2000, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    Eğer benim fikrimi sorarsan hayat zor , çalışma temposu zor, tutunmak zor, özlem çekmek zor. Ama bir o kadar da HUZURLUYUM burada arkadaş. Lüks olamadan da sade bir hayatla ve belli bir standartda yaşanabiliyor. Türkiye'de belli bir seviyenin üstünde bir yaşamdan gelen biri olarak söylüyorum. DENEMEDEN bunu ne yazık ki anlayamazsınız. Burada Türkiye'den farklı olarak tüm geleneksel dış eleştirileri bir yana bırakarak ABD çalışma felsefesini , ABD yaşam felsefenizi, yeni alan becerilere açık olmayı öğrenmelisiniz. Çevrem ne der akrabam ne der kısmından kurtulmalısınız. MUTLULUK o zaman kendini gösteriyor. Burası için en önemli unsur MOTIVASYON diğer bütün etmenler kısa zamanda NOTR olacaktır.

    Sanirim tum yazinin en can alici noktasi bu paragraf. Altina imzami atarim.


  • @redsat2000, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @Semihmete asgari ücretle yaşanabilir. Ancak ABD neresinde yaşadığın, kaç kişi orada olduğun ve ilk dönemde kısa zamanda iş bulduğunla alakalı bir çok parametre var.

    1. ABD hangi eyalette ve şehirde yaşadığın : Verginin az olduğu ve eyalet vergisinin alınmadığı yerleri seçmen lazım. Örneğin Miami'de tek vergi sistemi var Iowa'da çift vergi alınıyor. Bir eyalette vergi 500 usd verirken diğer eyalette 1000 usd veriyorsun. Ucuz kiranın olduğu kısımları seçmen gerekiyor. Miamide kiralık 1500 usd ev bulurken New york 'ta aynı ev 3300 usd . Miami'de en düşük oda kirası 800 usd kiradan başlıyor. North Miamide oturuyorum 420 usd veriyorum .kaldığım yer airbnb den ayarlamıştım. Şİmdi normal kiracıyım. Bunun içinde elektrik su ve internet dahil. Eğer müstakil olarak ev tutma tercihini kullanırsan bu kısımlar ekstra sana yansıyacaktır.

    Ulaşım hizmetlerinin iyi olması önemli . Ben araba kullanmıyorum. Tren ile işe gidiyorum 100 usd sabit giderim var. Diğer durumda arabanın kredisi, benzini sigortası ve diğer bir çok ayrıntıya harcama yapmıyorsun.

    Gıda ,kişisel ihtiyaçlar gibi harcamalar toplamda 400 usd civarında . Ayda toplam iki defa dışarıya yemeğe çıkıyorum. Normalde off günlerimde dinlenmek durumundasın çalıştığın işin ağır olması sebebiyle Birde NBA maçına gidiyorum.Bulunduğum yerlerin önemli kısımlarını geziyorum. Her pazar denize gidiyorum. Şu anlık tek eğlencelerim bu.

    1. Kaç kişi ile geldiğin ve yaşadığın: Eğer ailen ile geldi isen asgari ücret ile geçinemezsin. Toplamda minimum 11 usd den iki iş ve haftalık 60 saatten fazla çalışman lazım. Bunun anlamı da şudur. Eşini ve çoçuğunu görmeden ABD de yaşamını bir süre devam ettirmek durumumda kalacaksın demektir. Eş ve çocuk olduğu taktirde güvenli yerde ev ve okul bulmak durumundasın. Bu kısımlarda ek ayrı harcama rakamları çıkaracaktır. İlk zamanlarda gözlemlediğim kadarıyla eşler dil problemi nedeniyle çalışamıyor yada çekiniyor. Eğer eşin çalışmaya başlarsa normal aile düzenine geçmeniz biraz daha kolay olabilir.

    2. Kısa zamanda iş bulmak : Burada özellikle iş bulma ve yerleştirme konusunda bürokrasi çok ağır işliyor. Eğer iş ayarlayabilirseniz Türkiye iken işi bitirin. Ancak kolay değil. Bu bahsettiğimiz Markette çalışma bile 1 ayda sonuçlanıyor. Bunun anlamı kaldığınız yerdeki pahalılık nedeniyle elinizdeki paranın hızlı şekilde bitişi çok hızlı oluyor. Stres ,beklediğiniz hayalin biteceği konusundaki korku , ABD deki gerçekler gibi bir çok faktör sizi ne yazık ki karşılayacak . Hazırlıklı olun. Size ABD Noel babanın torbasından imkanlar sunacak bir hayat vadetmiyor.Eğer öyle düşünüyorsanız yanılırsınız. Ancak iş rayına oturup , para harcama akışınız eksiden artıya dönmeye başladıktan sonra ,herşey yoluna girmeye başlıyor. Artık dağa tırmanışınızda bir yere tutunmayı başarmışınızdır demektir. Bu sıkıntıyı bir şekilde herkes çekmiştir. Çekmeyen yalan söylüyordur. Yada büyük bir varlıkla oraya gitmiş demektir.

    Türkiyede iken GC kazandığım andaki sevinçten sonra şuan ki beklentim ve sevincim farklı. ABD gidildi her şey bitti rahatladım anlamı ne yazık ki hemen oluşmamaktadır. Geldikten sonra Türkiye ile kıyaslamanız ve kendiniz nereye ait olduğunuza karar vermeniz gerekmektedir. Bu iş artılarıyla eksileriyle değerlendirilmeli. Bu parametre kişiden kişiye ve etkilenecek tüm aile bireyleri için ayrı değerlendirilmelidir. Değerlendirmenin sonucunda bileşkesi alınmalı ve ortak karar ortaya çıkmalıdır.

    Eğer benim fikrimi sorarsan hayat zor , çalışma temposu zor, tutunmak zor, özlem çekmek zor. Ama bir o kadar da HUZURLUYUM burada arkadaş. Lüks olamadan da sade bir hayatla ve belli bir standartda yaşanabiliyor. Türkiye'de belli bir seviyenin üstünde bir yaşamdan gelen biri olarak söylüyorum. DENEMEDEN bunu ne yazık ki anlayamazsınız. Burada Türkiye'den farklı olarak tüm geleneksel dış eleştirileri bir yana bırakarak ABD çalışma felsefesini , ABD yaşam felsefenizi, yeni alan becerilere açık olmayı öğrenmelisiniz. Çevrem ne der akrabam ne der kısmından kurtulmalısınız. MUTLULUK o zaman kendini gösteriyor. Burası için en önemli unsur MOTIVASYON diğer bütün etmenler kısa zamanda NOTR olacaktır.

    Gelelim GECINME HIPOTEZININ SONUCUNA 35-40 saatlik haftalık çalışma ile (11 usd saatlik ücret) 1430 USD ile Miami'de tek kişi GEÇİNEBİLİRSİNİZ. İşi biraz abartarak söylüyorum. Biraz bankaya az da olsa parada atmaya başlarsınız. ATTIĞINIZ UFAK BİR MEBLAĞ Türkiye' deki bir öğretmen maaşıdır.

    Cok guzel bir yazi olmus, tesekkurler!


  • @redsat2000 Ucuz eyalet gitmek daha mantıklı sanırım. TEXAS eyaleti tek kişi çalışarak geçinmek için daha mantıklı olur gibi görünüyor!! Diğer eyaletlerde evli ve tek çalışacaklar için Amerikan rüyası Amerikan kabusuna dönüşebilir sanki !! Doğrumu düşünüyorum sizce ? 🙈

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete ilk aşamada tek gitmek doğru bir tercihlerden biridir. Ancak eşininin seninle beraber ABD de yaşama ve beraber savaşma tercihi de önemli. Kartın formaliteleri ve 6 ay kalma gibi prosedürleri açısından iyi planlama yapmalısın. İngilizce ve yeni ülkeye ortak adaptasyonu kısa sürede hallederseniz. İlk tek girişten kısa bir süre sonra onları yanına almak en mantıklı yöntemlerden biri olacaktır.


  • @redsat2000 Teşekkür ediyorum. Zor bir süreç.


  • @redsat2000 abi tasarruf konusunda müthiş bir yazı, herkesin kendi tecrübesi ama bu tür yazılar bizim Motivasyonumuzu çok artırıyor, teşekkür ederim

    Bu arada aile ile gelmek konusunda ki fikirlerinize tamamen katılıyorum,işin içine eş özelliklerde çocuk girince beklentiler çok değişiyor, buda ekstra maliyet demek

    Ben kendi adıma şu arabayı alırım, şunu alırım bunu alırımdan çok eşim için çocuğum için ne yapabilirimi düşünüyorum(eşim, çocuğum ne kadar rahat, huzurlu ve mutlu ise beni okadar mutlu ve huzurlu hissettiriyor) , bu düşüncelere dalınca hiç olumsuz düşünmüyorum, bana herşey ailem için çok iyi olacak gibi geliyor, herşeyi hayırlısı bakalım


  • @redsat2000 Siz hep yazın, olur mu? İnanılmaz motive ediyorsunuz. Hayallere kapılmadan, gerçek mutluluğun, insanın kafasının rahat olmasının ne demek olduğunu çok güzel anlatıyorsunuz 👏👏👏


  • @Semihmete, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @redsat2000 Ucuz eyalet gitmek daha mantıklı sanırım. TEXAS eyaleti tek kişi çalışarak geçinmek için daha mantıklı olur gibi görünüyor!! Diğer eyaletlerde evli ve tek çalışacaklar için Amerikan rüyası Amerikan kabusuna dönüşebilir sanki !! Doğrumu düşünüyorum sizce ? 🙈

    Bence temelde dogru bir dusunce. Ben Texas eyaletinde hic yasamadigim icin kesin birsey soyleyemem ama Northeast'deki eyaletlerden ve California'dan biraz daha ucuz bir eyalet oldugunu biliyorum.

    En onemli noktalardan birisi ise Ingilizce seviyesi. Hic dil bilmeden gelenlerin isleri biraz daha zor, herseye ama herseye sifirdan basliyacaklar.

    Daha oncede birkac defa yazmistim, ilk girisde size yardimci olabilecek tanidik birisinin yanina gelmek en akillica sey. Ama oylesine kofteden degil, kesin yardim edecek birisi olsun. Ozellikle ilk birkac hafta cok onemli ve yardima/yol gostermeye cok ihtiyac oluyor.


  • @redsat2000 Türkiye’de öğretmen maaşı ortalama 700$ abi . Eğer siz ayda 1430 $ kazanıp yarısını bir kenara atıyorsanız çok Çok iyi abi👍🏾 Şartlar harika o zaman .


  • @MySea Amerika’da kim kime yardımcı olur bilmiyorum🤷♂️ Green card kazanıp giden 3 kişi var tanıdığım, bırakın yardımı mesajlara bile dönmüyorlar 😊 zor yani.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete Beklenmedik harcamalar olmadığı sürece 400-500 usd civarı oluyor. Tabi kişinin alışkanlıklarına bağlı her zaman değişebilir.


  • @redsat2000 Tek kişi olmanın avantajlı yanı sanırım😊 Hanımlarla gidince tasarruf zor olur herhalde abi 😊


  • ABD de en büyük gider ev kirası sanırım . Vizeyi alınca Türkiye’de ne var ne yok satıp ABD den yaşadığımız yerden bir ev almak en doğrusu gibi 🤷♂️ Sonrası kolay sanki..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    ABD de en büyük gider ev kirası sanırım . Vizeyi alınca Türkiye’de ne var ne yok satıp ABD den yaşadığımız yerden bir ev almak en doğrusu gibi 🤷♂️ Sonrası kolay sanki..

    @Semihmete Ben aynı görüşte değilim. Türkiye deki herhangi bir şeye dokunmadan bu yola koyuldum. Çünkü her şeyin satılması seni bir anlamda sıkıntıya sokabilir. Yada gevşek davranmana sebep olabilir. Bu tür hikayeler malum çok fazla. Eğer aydiyet duygunu veya bağını koparmadan yaparsan daha sağlam temeller üzerinden gidersin. Önce ABD de yaşamayı isteyip istemediğine tam olarak karar vermen lazım. Bu konu da hemen bir iki ayda tam oturmuyor. Senelerin geçmesi gerekebilir. Seneler sonra Geri dönüşe karar verip tekrar devam etmek durumunda kalan bir çok kişi var. Hatta vatandaşlık aşamasına gelmişlerde bile bu sıkıntı mevcut. Benim görüşüm bekleyip görmekten yana . TAŞLAR YERİNE OTURDUKTAN SONRA ORTAK KARARLA bu işe girişmek lazım.


  • @redsat2000 Haklısınız.Karar vermek zor.


  • @redsat2000, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @Semihmete, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    ABD de en büyük gider ev kirası sanırım . Vizeyi alınca Türkiye’de ne var ne yok satıp ABD den yaşadığımız yerden bir ev almak en doğrusu gibi 🤷♂️ Sonrası kolay sanki..

    @Semihmete Ben aynı görüşte değilim. Türkiye deki herhangi bir şeye dokunmadan bu yola koyuldum. Çünkü her şeyin satılması seni bir anlamda sıkıntıya sokabilir. Yada gevşek davranmana sebep olabilir. Bu tür hikayeler malum çok fazla. Eğer aydiyet duygunu veya bağını koparmadan yaparsan daha sağlam temeller üzerinden gidersin. Önce ABD de yaşamayı isteyip istemediğine tam olarak karar vermen lazım. Bu konu da hemen bir iki ayda tam oturmuyor. Senelerin geçmesi gerekebilir. Seneler sonra Geri dönüşe karar verip tekrar devam etmek durumunda kalan bir çok kişi var. Hatta vatandaşlık aşamasına gelmişlerde bile bu sıkıntı mevcut. Benim görüşüm bekleyip görmekten yana . TAŞLAR YERİNE OTURDUKTAN SONRA ORTAK KARARLA bu işe girişmek lazım.

    Bende herseyin satilmasi konusunda olumsuz dusunenlerdenim. Eger imkaniniz varsa, hicbirsey satmamaya calisin. Ben, yapamazsaniz Turkiye'ye geri donersiniz tezinden cok, ileride yatirim amacli kullanabilirsiniz dusuncesindeyim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete @redsat2000 çok daha detaylı yazacaktır ev sahibi olmak Türkiyede ki gibi değil. Kiracı iken bazı sorumluluklar yokken ev sahibinde geliyor. Vergilerin dışında bahçeni mahalle de bulunan kurallara göre düzenli ve temiz tutacaksın. çimler kesilecek evin sınırında buzlanma yada kar varsa sen temizleyeceksin sonra tuz atacaksın. Senin sınırında biri kaza geçirsin kayıp düşsün 3 kulvallah 1 elam okumaya başla. Evine istediğin gibi boyayıp tamir edemezsin herşeyin bir kuralı var.


  • Ev sahibi olmanin sorumluluklari daha cok ama onun verdigi rahatlik da hicbirseyde yok. Cim kesmek, kar temizlemek, cop containerlarini yol kenarina cikartmak gibi extra isler var. Eger HOA (homeowners associate) yoksa, istediginiz gibi tadilat ve degisiklik yapabilirsiniz (bazi degisiklikler icin county'den belediyeden permit almalisiniz). Evde birsey arizalanirsa, tabii ki ev sahibi olarak siz sorumlusunuz. Eger single family house (bahceli mustakil ev) da iseniz, gurultu falan gibi sorunlariniz da olmaz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum