Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• peki son sorum olsun affiniza siginarak advanced paroleye basvurduktan sonra ne kadar surede bana donerler bunun icin mulakata mi girecegim yoksa postayla eve mi gonderiyorlar nasil yol izleniyor. diyelim ki formlari yarin gonderdik 3 hafta icinde kagitlariniz alindi diye mail geldi sonrasi ?

• @izem ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

peki son sorum olsun affiniza siginarak advanced paroleye basvurduktan sonra ne kadar surede bana donerler bunun icin mulakata mi girecegim yoksa postayla eve mi gonderiyorlar nasil yol izleniyor. diyelim ki formlari yarin gonderdik 3 hafta icinde kagitlariniz alindi diye mail geldi sonrasi ?

tum islemlerin 1 ayda bitiyor olmasi lazim. Ismi sizi yaniltmasin, advanced parole ile re-entry permit ayni belge. O nedenle sizin su konuyu okumaniz lazim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi/1

• @izem Merhaba oncelikle kolayliklar diliyorum, 2 yili gecmis bir suredir Amerika'da yasayip, green card alip ulkesine gitmeyi bekleyen biri olarak yaziyorum ben de. Sorunsuz bir sekilde sureci atlatmak icin basvurunuzu Amerika'da yapip(cunku Amerika'da evlenmissiniz) ve Amerika'da beklemek en mantiklisi. Aileniz bu surede vizeye basvurabilir ve destege gelebilir eger mumkunse.. Eger burada cok sikinti icerisindeyseniz basvurunuzu bir an once yapip, daha sonra sureci Turkiye'de bekleyebilirsiniz diye biliyorum (6 ay). Eger Amerika'da basvurularini tamamlayip ardindan da Advanced Parole basvurusu yapmak da diger bir secenek ki o da basvurudan 1-2 ay sonra geliyor diye biliyorum. Onunla ulkeden cikip giris yapabilirsiniz, tabii ki bu buyuk bir risk. Size hem turistken 3 kez girisinizi sorup ardindan green carda basvurmussunuz ve sureciniz bitmedi giris yapamassiniz diyebilir. Diger tavsiyem de iyi bir avukat sectiginizde butun sorularinizi ve surecleri daha iyi yanitlayacaktir.

• sizin eklediginiz linki okudum I-131 i orada eger green card sahibiyseniz diyor benim kartim bile yok ki suan turist vizesiyle gelmis evlenmis kalma suresini asmis ve hala basvuru yapmamis biriyim. o da anca evlilik kagitimizin asli dun geldi gelir gelmez hemen nasil yapmam gerektigini arastirmaya basladim. benim tek sorunum bir an once turkiyeye ailemin yanina gidebilmek cocugum icin 3'4 ay kalip psikolojimi duzeltip biraz dinlenip tekrar evime donmek. yani haziran temmuz yaz aylarini orada gecirmek siz de bilirsiniz ki buranin kisida yazida bir beter :) ayni zaman da cocuk bakmak inanin o kadar zor ki uyuyamamak kendinize hic vakit ayiramamak. ben basvuruyu buradan yapacagim artik ne zaman bana cevap gelir de ben sevinirim bilmiyorum bekleyecegim

• avukatlar soru icin 300$ islemler icin de en az 3500$ para istiyorlar ve sadece kendilerine bi de kagit masraflari var tabii. ben de arastiriyorum simdi aile vukuhati temiz sicil kagiti bir de saglik muayenesi asi olmam gerektigini biliyorum digerleride dolduralacak formlar

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@izem ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

n eklediginiz linki okudum I-131 i orada eger green card sahibiyseniz diyor benim kartim bile yok ki suan turist vizesiyle gelmis evlenmis kalma suresini asmis ve hala basvuru yapmamis biriyim. o da anca evlilik kagitimizin asli dun geldi gelir gelmez hemen nasil yapmam gerektigini arastirmaya basladim. benim tek sorunum bir an once turkiyeye ailemin yanina gidebilmek cocugum icin 3'4 ay kalip psikolojimi duzeltip biraz dinlenip tekrar evime donmek. yani haziran temmuz yaz aylarini orada gecirmek siz de bilirsiniz ki buranin kisida yazida bir beter :) ayni zaman da cocuk bakmak inanin o kadar zor ki uyuyamamak kendinize hic vakit ayiramamak. ben basvuruyu buradan yapacagim artik ne zaman bana cevap gelir de ben sevinirim bilmiyorum bekleyecegim

dedigim gibi ismi sizi yaniltmasin, ayni form o amacla da kullaniliyor.

https://www.uscis.gov/i-131

application type kisminda re-entry permit yerine "I am applying for Advance Parole Document" secenegini isaretleyin. Fakat Advance Parole icin oncelikle AOS basvurunuzun kabul olmasi lazim. Dolayisiyla ilk is I-130 ve I-485 formlarini doldurup gondermek olmali.

https://www.uscis.gov/i-130

https://www.uscis.gov/i-485

• @izem

su sayfayi da bir okuyun isterseniz:
    https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/991/~/when-is-advance-parole-required-for-travel

Advance Parole dokumaniniz elinize gecmeden ulkeyi terk etmemelisiniz.

• cok ozur dilerim sizi rahatsiz ettim yine I-130 ile 485 i dolduduk checkleri de yazdik. son olarak kontrol ediyorum da tekrar formun yaninda gonderilecek olan belgeleri teyid etmek istedim eksik olmamasi icin bunun icin de sizden yardim alabilir miyim. allah razi olsun gercekten.

• bir de soyle bisey okudum once ilk form I-130 u gonderip bir numara bekliyormusuz o numara geldikten sonra 485 i gonderiyormusuz. doldurulacak alana gerekli olan numaranin gelmesi gerekiyormus 485 icin yani yine her yerden bi bilgi. simdi ben ilk neyi postalayacagim. ayni anda neleri' yoksa sadece I-130 gonderip cevap geldikten sonra digerlerini mi

• @izem ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

cok ozur dilerim sizi rahatsiz ettim yine I-130 ile 485 i dolduduk checkleri de yazdik. son olarak kontrol ediyorum da tekrar formun yaninda gonderilecek olan belgeleri teyid etmek istedim eksik olmamasi icin bunun icin de sizden yardim alabilir miyim. allah razi olsun gercekten.

Hayir, siz IR (immediate relative) kategorisinde vize basvurusu yapacaginiz icin iki formu da ayni anda gonderebilirsiniz. Zaten butun formlari ayni adrese tek paket seklinde gondereceksiniz. Bence hic vakit kaybetmeden, I-131 formunuzu ve calisma izni icin I 765 formunuzu da doldurun, onlari da beraber gonderelim...

Ben gerekli tum formlari ve linklerini buraya aktarayim, her basvuru icin sitedeki guncel formlari kullanmalisiniz, aksi takdirde basvurunuz size geri doner ve yeni bir basvuru yapmanizi isterler.

Bu sayfalar da temel formlar icin gonderilecek adresleri belirtiyor, beraber basvurularda hepsini USCIS Chicago Lockbox 'a gonderiyorsunuz.

Adres:

• For U.S. Postal Service (USPS):
      USCIS
      PO Box 805887
      Chicago, IL 60680-4120

• For FedEx, UPS, and DHL deliveries:
      USCIS
      Attn: FBAS
      131 South Dearborn - 3rd Floor
      Chicago, IL 60603-5517

Bunlar da gonderilecek adreslerle ilgili siteler:
    Form I-130: https://www.uscis.gov/i-130-addresses
    Form I -485: https://www.uscis.gov/i-485-addresses
    Form: I-131: https://www.uscis.gov/i-131-addresses
    Form I-765: https://www.uscis.gov/i-765-addresses

Ben paket checklist icin bildiklerimi resmi siteye de danisarak yazayim yarina kadar, siz de siteyi okuyup sizin durumunuza uygun olarak gondereceklerinizi yazin, tamamlanmis bir liste olusturalim...

• SUPERSINIZ. tesekkurler ve son olarak yaninda gidecek belgeler.
    fotograflar
    evlilik cuzdani fotokopisi (biz de bir kagit var evlilik kagiti ABD de evlendigimiz icin )
    pasaportlarimizin tum sayfalarinin fotokopileri
    dogum yani aile vukuhati ( simdi ki vuhuhatta tr den mail geldi sadece benim annemin ve babamin tam olarak listesi var 2 abiminkini girmemisler) neden anlamadim gecen sene onlarinda isimleri kagitta vardi. :)) alt yazida sadece anne babanin bilgilerini kapsamaktadir yaziyor.
    saglik raporu.
    kizimizin birth sertifikasi
    anne ve babanin isimlerinin oldugu bir kagit hastaneden vermislerdi.
    esim daha once anlasmali bir evlilik yapmisti bosandi belgesi.
    ben suan bunlari haziladim. eksik var mi bilmiyorum illa ki vardir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@izem konunun ilk post'unu guncelledim, bilginize. Lutfen sizde ayrintili olarak kendi asamalarinizi yazin, bundan sonraki kisilere yardimci olur. Tesekkurler.

• Merhaba 4 yildir Floridada ogrenci vizesiyle kaliyorum. 2 gun once erkek arkadasimla evlendik kendisi Amerikali. Formlarimizi kendimiz doldurmak istiyoruz bu yuzden bende arastirmalara basladim. 2 soru sormak istiyorum. Birincisi hangi formlar hangi sirayla gidiyor bilgilendirirseniz cok sevinirim. Mesela once hangi formu gondermem gerekiyor ve sonrasinda nasil bir yol izlemem gerekiyor? 2.ci sorum ise esim puerto ricoda yasiyordu. 6 ay oldu Floridaya tasinali. I-864 Formu icin IRS federal vergi bildirimi kayitlari olup olmadigini bilmedigini soyluyor. Sanirim son 3 yillik bu belgelere ihtiyacimiz var bunu nasil bulabiliriz? Bu belge olmassa ne gibi sikintilar yasariz? Cok tesekkurler simdiden

• merhaba ,

öncelikle hayırlı olsun . aşağıdaki konudan devam edebilirsiniz.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak

• @merve06 ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Merhaba 4 yildir Floridada ogrenci vizesiyle kaliyorum. 2 gun once erkek arkadasimla evlendik kendisi Amerikali. Formlarimizi kendimiz doldurmak istiyoruz bu yuzden bende arastirmalara basladim. 2 soru sormak istiyorum. Birincisi hangi formlar hangi sirayla gidiyor bilgilendirirseniz cok sevinirim. Mesela once hangi formu gondermem gerekiyor ve sonrasinda nasil bir yol izlemem gerekiyor? 2.ci sorum ise esim puerto ricoda yasiyordu. 6 ay oldu Floridaya tasinali. I-864 Formu icin IRS federal vergi bildirimi kayitlari olup olmadigini bilmedigini soyluyor. Sanirim son 3 yillik bu belgelere ihtiyacimiz var bunu nasil bulabiliriz? Bu belge olmassa ne gibi sikintilar yasariz? Cok tesekkurler simdiden

su an yazdiginiz konunun ilk post'unu okuyun, orada butun belgeler aciklanmis. Butun formlar ayni anda tek bir paket seklinde USCIS'e gonderiliyor. Daha sonra biyometrik randevu icin cagrilacaksiniz ve en sonunda da Green Card mulakatina cagrilacaksiniz ABD'de. Zaten size her asamada bilgilendirme mektubu gonderilecek.

I-864 formunu doldursun. IRS dokumanlari yerine is yerinden alacagi "employment letter"i ve gecmis 3 yila ait aldigi maaslari bildiren belgeleri gonderebilir. Onemli olan gelir seviyesini belirleyebilmek.

Ayrica kendi surecinizi tum ayrintilariyla bu konuya aktarabilir misiniz? Tarihleri de yazabilirseniz harika olur. Butun surecin max. 10-12 ay surmesi lazim ama yine de guncel bir ornek gorebilirsek iyi olur.

• Cok tesekkurler. Butun sureci yazicam takildigim yerde yine yardimci olmanizi rica edicem:)

• Herkese merhabalar, iyi forumlar.

Amerikan vatandasi esim ile 22 Nisan 2018 tarihinde evlendik ve green card basvurusunda bulunacagim. Kafama takilan bir kac soru var ve bunlarin cevaplanmasinda yardimci olursaniz cok sevinirim.

Ilk sorum Form I-864, Affidavit of Support - Sponsorluk formu hakkinda. Yukaridaki linkte bu formun altinda su yaziyor:

"Basvuranin son 3 ayinin maas bordrosu, W2 yada 1040 formlari, ya da su an calistigi is yerinden alacagi bir mektup (Employment Verification Letter)"

Esim son yilin sadece 6 ayinda calisabildi cunku annesi kotu bir trafik kazasi gecirdi ve annesi ile ilgilinmesi gerekti. Annesi iyilesince 2018 yilinin yani bu yilin basinda esim ile birlikte baska bir yere tasindik ancak calistigi yerlerde maasi cok yuksek degildi. Bundan dolayi son 3 aydaki maasi yeterince yuksek olmayacak. Onumuzdeki hafta bir universitede ise baslayacak ve sponsorluk icin yeterince para kazaniyor olacak. Sizce sadece universiteden alacagi bir employment verification letter yeterli olur mu? Son 3 ayin ceklerinde yeterince maas almadigi icin gostermek istemiyoruz. Sizce nasil bir yol izlemeliyiz?

Ikinci sorum: Form I-131 Advanced Parole belgesi hakkinda.

Eger green cardimi alana kadar ulke disina cikma planim yoksa bu belgeyi doldurmak zorundamiyim?

Ucuncu ve son sorum Form I-130 Petition for Alien Relative ve Form I-130A hakkinda.

Yine takip ettigim konuda soyle diyor:

Evliliginizin iyi niyetli bir evlilik oldugunu gosteren belgeler (Bunlar su tur belgeler olabilir; fotograflar, ortak banka hesaplari, ortak kira ya da mortgage odemeleri, ortak doldurulmus vergi formlari, ortak faturalar, ortak araba bilgisi ya da sigortasi, ortak sigorta ya da emeklilik bilgileri, gayrimenkuller, ayni adreste yasadiginiza dair belgeler, varsa cocuklariniza dair dogum belgeleri ya da evliligin iyi niyetli bir evlilik oldugunu gosterdigini dusundugunuz diger dokumanlar).

Bir fotograf albumu yapmayi zaten dusunuyorduk ama bunu interview yani gorusme zamani yanimizda goturmeyi planliyorduk. Simdilik sadece ortak kira verdigimizi ayni yerde gosteren belgeleri gostermek istiyoruz. Sizce yanlis mi yapiyoruz? Fotograf albumunude bu belge ile gondermek mi gerekir?

Bu sorularimi cevaplarsaniz cok sevinirim. Cok tesekkur ederim simdiden. Herkese iyi gunler.

• @wicked ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Herkese merhabalar, iyi forumlar.

Amerikan vatandasi esim ile 22 Nisan 2018 tarihinde evlendik ve green card basvurusunda bulunacagim. Kafama takilan bir kac soru var ve bunlarin cevaplanmasinda yardimci olursaniz cok sevinirim.

Ilk sorum Form I-864, Affidavit of Support - Sponsorluk formu hakkinda. Yukaridaki linkte bu formun altinda su yaziyor:

"Basvuranin son 3 ayinin maas bordrosu, W2 yada 1040 formlari, ya da su an calistigi is yerinden alacagi bir mektup (Employment Verification Letter)"

Esim son yilin sadece 6 ayinda calisabildi cunku annesi kotu bir trafik kazasi gecirdi ve annesi ile ilgilinmesi gerekti. Annesi iyilesince 2018 yilinin yani bu yilin basinda esim ile birlikte baska bir yere tasindik ancak calistigi yerlerde maasi cok yuksek degildi. Bundan dolayi son 3 aydaki maasi yeterince yuksek olmayacak. Onumuzdeki hafta bir universitede ise baslayacak ve sponsorluk icin yeterince para kazaniyor olacak. Sizce sadece universiteden alacagi bir employment verification letter yeterli olur mu? Son 3 ayin ceklerinde yeterince maas almadigi icin gostermek istemiyoruz. Sizce nasil bir yol izlemeliyiz?

Ikinci sorum: Form I-131 Advanced Parole belgesi hakkinda.

Eger green cardimi alana kadar ulke disina cikma planim yoksa bu belgeyi doldurmak zorundamiyim?

Ucuncu ve son sorum Form I-130 Petition for Alien Relative ve Form I-130A hakkinda.

Yine takip ettigim konuda soyle diyor:

Evliliginizin iyi niyetli bir evlilik oldugunu gosteren belgeler (Bunlar su tur belgeler olabilir; fotograflar, ortak banka hesaplari, ortak kira ya da mortgage odemeleri, ortak doldurulmus vergi formlari, ortak faturalar, ortak araba bilgisi ya da sigortasi, ortak sigorta ya da emeklilik bilgileri, gayrimenkuller, ayni adreste yasadiginiza dair belgeler, varsa cocuklariniza dair dogum belgeleri ya da evliligin iyi niyetli bir evlilik oldugunu gosterdigini dusundugunuz diger dokumanlar).

Bir fotograf albumu yapmayi zaten dusunuyorduk ama bunu interview yani gorusme zamani yanimizda goturmeyi planliyorduk. Simdilik sadece ortak kira verdigimizi ayni yerde gosteren belgeleri gostermek istiyoruz. Sizce yanlis mi yapiyoruz? Fotograf albumunude bu belge ile gondermek mi gerekir?

Bu sorularimi cevaplarsaniz cok sevinirim. Cok tesekkur ederim simdiden. Herkese iyi gunler.

Oncelikle tebrikler. Sorularinizin cevaplari soyle;

1. IRS'ten son 3 yil yilin vergi beyanlarinin kopyasini alabilir misiniz? Bu belgeyi employment verification form ile gonderirseniz yetecegini dusunuyorum. Zaten yetmeme durumunda dosyaniz kapanmaz, sizden bir co-sponsor bulmaniz beklenir, bilginize. Yani cok telas yapmaniza gerek yok.

2. Hayir, o durumda I-131 basvurusu yapmaniza gerek yok.

3. Fotograf albumunun 3-5 sayfasinin fotokopisini cekin ve ustune bilgilendirici not olarak album cok buyuk oldugundan bunun tamamini mulakat zamani yaninizda getireceginizi yazin. Boylece daha fazla dokuman oldugunu gorebilirler. Ayrica size tavsiyem eger mumkunse ve dilerseniz ortak banka hesabi actirmaniz, bu da evliligin gercekligine hizli sekilde inandiriyor gorevlileri.

Bol sanslar, sureciniz ilerledikce foruma da aktarabilirseniz cok sevinirim, cok tesekkurler.

• @crazycells Oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.

IRSten son 3 yilin kopyasini alabiliriz ancak son 3 yilda yeterince para kazandigini dusunmuyoruz. Formda son yilin zorunlu 2. ve 3. yilin optional oldugunu gordum. Sanirim son yil ve employment verification letter birlikte gonderecez. Ancak soyle bir sorum var 2017 -2018 arasinda esim Ocaktan Hazirana ayi sonuna kadar calisti ondan sonrasinda Annesi kotu bir kaza gecirdi ve ondan dolayi annesinin yanina tasinip onunla ilgilenmesi gerekti bu yuzden calisma imkani olmadi. Tax returnde haliyle cok dusuk oldu. Sizce bundan dolayi bir sorun olusur mu? $20.575 kazanmasi gerekiyormus sponsorun I-864 formuna gore (https://www.uscis.gov/i-864p) ve esim simdiki isinde yillik $29,000 kazaniyor. Ben gecmisi cok sorun yapacaklarini zannetmiyorum simdiki isi yeterli olsada ama durumu anlatan bir cover letter yazmak gerekir mi sizce?

I-131 formu doldurma karari aldim abimin supriz dugun haberinden sonra :)) kac gun kalacagimi soruyorlar acaba 20 gun yazmak cok mu fazla mumkun oldugunca az tutmak mi gerekir?

Ayrica mesela I-485 formu icin 2 fotograf, I-765 icin 2 fotograf, ve diger formlarla birlikte toplam benim 8 fotografim gerekiyor. Sadece 2 fotograf tum formlar icin yeterli olur mu yoksa benim her form icin 2 fotograftan 8 fotograf mi gondermem gerekir?

Son sorum benim birth certificate'im hakkinda. Simdi benim elimde olan https://www.babilegitim.com/1334/turkiye-dogum-belgesi-ornegi-formul-a/ su linkteki ornegin birebir aynisi ve ingilizce degil. Internette baktigim kadariyla ingilizce istiyor. Bu sorunu nasil cozebilirim? Turkiyeden aile bireylerinden birisi alabiliyormus belgeyi ama ingilizce alinmasi mumkun mu acaba bunun hakkinda bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim.

• @wicked ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells Oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.

IRSten son 3 yilin kopyasini alabiliriz ancak son 3 yilda yeterince para kazandigini dusunmuyoruz. Formda son yilin zorunlu 2. ve 3. yilin optional oldugunu gordum. Sanirim son yil ve employment verification letter birlikte gonderecez. Ancak soyle bir sorum var 2017 -2018 arasinda esim Ocaktan Hazirana ayi sonuna kadar calisti ondan sonrasinda Annesi kotu bir kaza gecirdi ve ondan dolayi annesinin yanina tasinip onunla ilgilenmesi gerekti bu yuzden calisma imkani olmadi. Tax returnde haliyle cok dusuk oldu. Sizce bundan dolayi bir sorun olusur mu? $20.575 kazanmasi gerekiyormus sponsorun I-864 formuna gore (https://www.uscis.gov/i-864p) ve esim simdiki isinde yillik $29,000 kazaniyor. Ben gecmisi cok sorun yapacaklarini zannetmiyorum simdiki isi yeterli olsada ama durumu anlatan bir cover letter yazmak gerekir mi sizce?

I-131 formu doldurma karari aldim abimin supriz dugun haberinden sonra :)) kac gun kalacagimi soruyorlar acaba 20 gun yazmak cok mu fazla mumkun oldugunca az tutmak mi gerekir?

Ayrica mesela I-485 formu icin 2 fotograf, I-765 icin 2 fotograf, ve diger formlarla birlikte toplam benim 8 fotografim gerekiyor. Sadece 2 fotograf tum formlar icin yeterli olur mu yoksa benim her form icin 2 fotograftan 8 fotograf mi gondermem gerekir?

Son sorum benim birth certificate'im hakkinda. Simdi benim elimde olan https://www.babilegitim.com/1334/turkiye-dogum-belgesi-ornegi-formul-a/ su linkteki ornegin birebir aynisi ve ingilizce degil. Internette baktigim kadariyla ingilizce istiyor. Bu sorunu nasil cozebilirim? Turkiyeden aile bireylerinden birisi alabiliyormus belgeyi ama ingilizce alinmasi mumkun mu acaba bunun hakkinda bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim.

1. Evet, en az $20.575 gerekiyor.
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
      Kesinlikle bu durumu anlatan bir aciklama yazin ve paketin icine ekleyin. Durumu anlamalarini saglar. Cok geriye gitmenize gerek yok, sadece bu yil normalde oldugundan daha az kazandigini nedenleriyle aciklayabilirsiniz. Yillik 29.000 sponsorluk icin yeterli olur.

2. Oyle bir zorunluluk yok, 20 gun gayet kabul edilebilir. Hayirli olsun bu arada.

3. Evet, 8 fotograf. Eger 3-4 gun sure verirseniz, ABD'de nasil ucuza fotograf cikartirsiniz onun yoluyla ilgili bir konu acayim. Pasaport basvurusu icin zaten acmayi dusunuyordum, sizin de ihtiyaciniz varken bahane olmus olur.

4. Bulundugunuz yere en yakin TC konsoloslugundan Nufus Kayit Ornegi cikartmaniz lazim, onlar zaten size ingilizce olarak veriyorlar.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    991 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k