@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
ABD'de bulunup bir Amerikan Vatandasi ile evlilik yapan uyelerimiz,
Gocmenlik (yani Green Card) surecini baslatmak icin gereken I-130 ve I-130A basvuru formlarini
Sureci ABD'de tamamlamak icin gereken AOS (Adjustment of Status) I-485 formunu
Calisma izni icin gereken I-765 formunu
AOS ve GC sureci devam ederken ulkeden cikmalari gerekiyorsa I-131 Advanced Parole formunu
(sureciniz tamamlanmamissa bu formu almadan ABD disina cikmaniz durumunda AOS basvurunuz iptal olur)
Sponsorluk icin gereken I-864 formunu
tek bir paket seklinde USCIS'e gonderebilirler. Bu pakete, gonderdiginiz butun dokumanlari listeyelen bir "cover letter" ekleyebilirsiniz. Hem I-130 hem de I-485 basvurusu onaylandiktan sonra esinize Green Card gonderilecek.
Gereken formlar ve gonderilecek belgeler su sekildedir:
(Lutfen gordugunuz eksikleri ya da guncellemeleri konuda belirtin! Herkese fayda saglayacak bir konu olusturmaya calisiyoruz.)
Form I-130 Petition for Alien Relative
Form I-130A Supplemental Information for Spouse Beneficiary
Form I-485 Application to Register Permanent Residence or Adjust Status
Form I-693 Report of Medical Examination and Vaccination Record (Daha sonra gonderebilirsiniz ya da mulakatta yaniniza alabilirsiniz)
Form I-864 Affidavit of Support
Form I-765 Application for Employment Authorization
Form I-131 Application for Travel Document (Advance Parole icin)
Form G-1145 E-Notification of Application/Petition AcceptanceHer basvuru icin sitedeki guncel formlari kullanmalisiniz, aksi takdirde basvurunuz size geri doner ve yeni bir basvuru yapmanizi isterler. Su sayfalar da temel formlar icin gonderilecek adresleri belirtiyor, beraber basvurularda hepsini USCIS Chicago Lockbox 'a gonderiyorsunuz. (Guncel adresler icin su linki ve asagidaki linkleri incelemelisiniz: https://www.uscis.gov/uscis-lockbox-filing-locations-chart-for-certain-family-based-forms artik gondereceginiz adres yasadiginiz eyalete gore degisecek)
Adres:
For U.S. Postal Service (USPS):
USCIS
PO Box 805887
Chicago, IL 60680-4120
For FedEx, UPS, and DHL deliveries:
USCIS
Attn: FBAS
131 South Dearborn - 3rd Floor
Chicago, IL 60603-5517
Bunlar da gonderilecek adreslerle ilgili siteler:
Form I-130: https://www.uscis.gov/i-130-addresses
Form I -485: https://www.uscis.gov/i-485-addresses
Form: I-131: https://www.uscis.gov/i-131-addresses
Form I-765: https://www.uscis.gov/i-765-addresses
Gondereceginiz pakete su belgeleri eklemelisiniz:
Form I-130 Petition for Alien Relative ve Form I-130A
Form I-485 Adjustment of Status
I-485 konusunda ayrintili bilgi icin su forum konusunu incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
Form I-693 Saglik raporu
Form I-864, Affidavit of Support - Sponsorluk formu
Sponsorluk konusunda ayrintili bilgi icin su forum konusunu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
Form I-765 calisma izni
Form I-131 Advanced Parole belgesi
Eger cocugunuz varsa ve ABD vatandasi ile evlendikten sonra cocugunuza da Green Card alacaksaniz, o durumda kendisi icin de bir I-485 formu ve bir I-130 formu doldurmaniz lazim. Eger cocugunuzun gocmenlik surecini ( IR2/CR2 ) kendisi, ABD'de degil de Turkiye'de gecirecekse o durumda su forum konusunu incelemeli.
IR-2 / CR-2 surecini baslatmak icin doldurmaniz gereken I-130 formu ile bilgi icin tiklayin:
***Ayrintili bilgi icin tiklayin***
merhabalar gunlerdir forum forum gezinip arastirma yapiyorum bir turlu soruma tam olarak cevap alamadim. yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
2 nisan da amerikan vatandasi olan esimle amerikada evlendik. bu surecte burada hackensack medical uni. hastanesinde dogum yaptim bi kizimiz oldu. kizim direkt amerikan vatandasi oldu pasaportumuz geldi.hepimizin bildigi uzere gocmenlik basvurusu yapacagiz formlari dolduracagiz. fakat ben bu sureci beklemek istemiyorum. travel seyahat izni vb. 6-7 ayi bulabilecegini soyluyorlar benim turkiyeye ailemin yanina donmem gerekiyor dayanacak gucum kalmadi. bebegime tek basima bakmakta zorlaniyorum cok agliyor esim calisiyor yalnizim ve lohusa depresyonuna girmek uzereyim bu sureci beklemek beni cok uzuyor. sorum su basvuru yaptiktan hemen sonra cikis yapabilir miyim? seyahat iznini beklemeden islemler ben turkiyedeyken devam etse? ya da hic islemleri baslatmadan tr donsem tr den yapsak? yani ne yapabilirim ben bilmiyorum sorun su ki bana verilen 6 ay kalma surecini doldurdum 8 aydir buradayim islemleri baslatmadan cikis yapsam donsem havaalaninda bana sorun cikarirla mi deport etme gibi sonucta evliyim ve evlilik kagitlarim evlilik cuzdanim var, ve en onemlisi bebegim yani bunlar gecerli sebep degil gibi. yani ne yapacagim bilmiyorum beklemek korkunc geliyor'
esim 15senedir burada vergilerini duzenli olarak oduyor hic bir sorunumuz yok istedikleri vergi gelirinin kat ve kat ustundeyiz
@izem ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
merhabalar gunlerdir forum forum gezinip arastirma yapiyorum bir turlu soruma tam olarak cevap alamadim. yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
2 nisan da amerikan vatandasi olan esimle amerikada evlendik. bu surecte burada hackensack medical uni. hastanesinde dogum yaptim bi kizimiz oldu. kizim direkt amerikan vatandasi oldu pasaportumuz geldi.hepimizin bildigi uzere gocmenlik basvurusu yapacagiz formlari dolduracagiz. fakat ben bu sureci beklemek istemiyorum. travel seyahat izni vb. 6-7 ayi bulabilecegini soyluyorlar benim turkiyeye ailemin yanina donmem gerekiyor dayanacak gucum kalmadi. bebegime tek basima bakmakta zorlaniyorum cok agliyor esim calisiyor yalnizim ve lohusa depresyonuna girmek uzereyim bu sureci beklemek beni cok uzuyor. sorum su basvuru yaptiktan hemen sonra cikis yapabilir miyim? seyahat iznini beklemeden islemler ben turkiyedeyken devam etse? ya da hic islemleri baslatmadan tr donsem tr den yapsak? yani ne yapabilirim ben bilmiyorum sorun su ki bana verilen 6 ay kalma surecini doldurdum 8 aydir buradayim islemleri baslatmadan cikis yapsam donsem havaalaninda bana sorun cikarirla mi deport etme gibi sonucta evliyim ve evlilik kagitlarim evlilik cuzdanim var, ve en onemlisi bebegim yani bunlar gecerli sebep degil gibi. yani ne yapacagim bilmiyorum beklemek korkunc geliyor'
cok gecmis olsun. Hangi vize turuyle giris yaptiniz ABD'ye? bir de cocugunuz ne zaman dogdu?
Amaciniz ABD'den uzun bir sure ayri kalmak mi? Yoksa su an icinde bulundugunuz surec bitene kadar birilerinden yardim almak mi? Eger sureci baslatip, advance parole almadan cikis yaparsaniz donuste sorun yasarsiniz. Vizeyi tamamen Turkiye'de alip geri donus yapmaniz gerekir. Annenizin ya da baska bir tanidiginizin gelip size yardimci olmasi ihtimal dahilinde mi?
ABD'de illegal kaldiginiz gun sayisi 180 gunu asarsa 3 yillik, 1 yili asarsa 10 yillik ban yersiniz. Tabii bu ban sadece ABD disina ciktiginizda gecerli. O nedenle tum sureci ABD'de halletmeniz halinde bir sorun yasamazsiniz. Su an henuz ban seviyesinde olmadiginizdan, Turkiye'ye cikarken de sorun yasamazsiniz. Green Card'i Turkiye'den alip da geri donebilirsiniz, fakat bu surecte ABD'ye giris yapamazsiniz.
I-130 ve I-485 formlarini gonderdiniz mi?
henuz hicbir formu doldumadik baslamadik tam olarak ne yapacagima karar veremedigim icin once buraya bir yazayim dedim. biliyorum eger ki formlari doldurup gonderdigimiz zaman dosyami isleme aldiklari andan itibaren o surec icinde cikis yapamayagim. o yuzden diyorum ki tr donsem 15 gun icinde ankaradan halletsem herseyi ve tr de beklesem ama bana tr den basvuru yapilamayacagini soyluyolar orada da aklim karisti. valla bir ara tr den vizeleri kapattilar biliyosunuz ailem o surecte yanima gelemedi kizim 15 aralikta dogdu 4 aylik suan
10 senelik turislik vize ile 3 kez giris yaptim hic sorun yasamadan 3. girisimde hamileydim soru bile sormadilar girdim sonra burda evlendim tam 6 ay surecimin bitmesine yakin bir zamanda
@izem ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
henuz hicbir formu doldumadik baslamadik tam olarak ne yapacagima karar veremedigim icin once buraya bir yazayim dedim. biliyorum eger ki formlari doldurup gonderdigimiz zaman dosyami isleme aldiklari andan itibaren o surec icinde cikis yapamayagim. o yuzden diyorum ki tr donsem 15 gun icinde ankaradan halletsem herseyi ve tr de beklesem ama bana tr den basvuru yapilamayacagini soyluyolar orada da aklim karisti. valla bir ara tr den vizeleri kapattilar biliyosunuz ailem o surecte yanima gelemedi kizim 15 aralikta dogdu 4 aylik suan
anliyorum. Eger islemlerin sorunsuz ve rahat gitmesini istiyorsaniz kesinlikle ABD'den surece devam etmelisiniz. Turist vizesiyle ABD'ye girisinizde evlilik gibi bir niyetinizin olmadigini gosterebilmeniz lazim, aksi takdirde visa fraud olasiligini dusunebilirler. Anladigim kadariyla 1 aydir illegal durumdasiniz, bu sure az oldugundan konsolosluk islemlere Turkiye'de devam etseniz de sorun cikarmayacaktir diye tahmin ediyorum ama sonucta bir risk almis olursunuz. Eger konsolos sizi vizeye uygun bulmazsa ancak waiver alarak Green Card'i alabilirsiniz. Ekstra is cikarir bunlar size ve sureci uzatir.
AOS basvurusunu yaptiktan sonra ABD disina acil cikabilmek icin (surec bitmeden) Advanced Parole basvurusu yapabilirsiniz. Bu sizin durumunuzda bir cozum yolu olabilir. Bu belge yurtdisina cikis izni saglar lakin tam bir statu sahibi olmadan giris cikis yapmaniz her zaman risktir. Illegal overstay durumu buyuk ihtimal Advanced Parole almanizi engellemeyecek ama giriste sizi zorlayabilirler. Advanced Parole sonrasi giris yapabilir miyim diye soracaksiniz, bunun bir cevabi yok, sizi zorlayabilirler de zorlamayabilirler de. Bu tamamen sansiniza ve kapidaki gorevliye bagli. Genel olarak unutmamalisiniz ki ABD vatandasligina sahip olmadan kapidaki gorevliler sizi istedikleri kadar zorlayabilir ve soru sorabilir.
cok tesekkur ederim ilginiz icin. o zaman biz hemen formlari doldurmaya baslayip gonderelim riske girmenin bir anlami yok. advanced paroleye basvurursak belki kisa surede cevap gelir. umarim formlarda bir eksiklik yapmayiz
saglik muayenesi asi vs olacagim diger belgeleride turkiyeden maileme istettim aile vukuhati umarim alabilirler.tekrar tesekkur ederim.
peki son sorum olsun affiniza siginarak advanced paroleye basvurduktan sonra ne kadar surede bana donerler bunun icin mulakata mi girecegim yoksa postayla eve mi gonderiyorlar nasil yol izleniyor. diyelim ki formlari yarin gonderdik 3 hafta icinde kagitlariniz alindi diye mail geldi sonrasi ?
@izem ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
peki son sorum olsun affiniza siginarak advanced paroleye basvurduktan sonra ne kadar surede bana donerler bunun icin mulakata mi girecegim yoksa postayla eve mi gonderiyorlar nasil yol izleniyor. diyelim ki formlari yarin gonderdik 3 hafta icinde kagitlariniz alindi diye mail geldi sonrasi ?
tum islemlerin 1 ayda bitiyor olmasi lazim. Ismi sizi yaniltmasin, advanced parole ile re-entry permit ayni belge. O nedenle sizin su konuyu okumaniz lazim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi/1
@izem Merhaba oncelikle kolayliklar diliyorum, 2 yili gecmis bir suredir Amerika'da yasayip, green card alip ulkesine gitmeyi bekleyen biri olarak yaziyorum ben de. Sorunsuz bir sekilde sureci atlatmak icin basvurunuzu Amerika'da yapip(cunku Amerika'da evlenmissiniz) ve Amerika'da beklemek en mantiklisi. Aileniz bu surede vizeye basvurabilir ve destege gelebilir eger mumkunse.. Eger burada cok sikinti icerisindeyseniz basvurunuzu bir an once yapip, daha sonra sureci Turkiye'de bekleyebilirsiniz diye biliyorum (6 ay). Eger Amerika'da basvurularini tamamlayip ardindan da Advanced Parole basvurusu yapmak da diger bir secenek ki o da basvurudan 1-2 ay sonra geliyor diye biliyorum. Onunla ulkeden cikip giris yapabilirsiniz, tabii ki bu buyuk bir risk. Size hem turistken 3 kez girisinizi sorup ardindan green carda basvurmussunuz ve sureciniz bitmedi giris yapamassiniz diyebilir. Diger tavsiyem de iyi bir avukat sectiginizde butun sorularinizi ve surecleri daha iyi yanitlayacaktir.
sizin eklediginiz linki okudum I-131 i orada eger green card sahibiyseniz diyor benim kartim bile yok ki suan turist vizesiyle gelmis evlenmis kalma suresini asmis ve hala basvuru yapmamis biriyim. o da anca evlilik kagitimizin asli dun geldi gelir gelmez hemen nasil yapmam gerektigini arastirmaya basladim. benim tek sorunum bir an once turkiyeye ailemin yanina gidebilmek cocugum icin 3'4 ay kalip psikolojimi duzeltip biraz dinlenip tekrar evime donmek. yani haziran temmuz yaz aylarini orada gecirmek siz de bilirsiniz ki buranin kisida yazida bir beter
ayni zaman da cocuk bakmak inanin o kadar zor ki uyuyamamak kendinize hic vakit ayiramamak. ben basvuruyu buradan yapacagim artik ne zaman bana cevap gelir de ben sevinirim bilmiyorum bekleyecegim
avukatlar soru icin 300$ islemler icin de en az 3500$ para istiyorlar ve sadece kendilerine bi de kagit masraflari var tabii. ben de arastiriyorum simdi aile vukuhati temiz sicil kagiti bir de saglik muayenesi asi olmam gerektigini biliyorum digerleride dolduralacak formlar
@izem ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
n eklediginiz linki okudum I-131 i orada eger green card sahibiyseniz diyor benim kartim bile yok ki suan turist vizesiyle gelmis evlenmis kalma suresini asmis ve hala basvuru yapmamis biriyim. o da anca evlilik kagitimizin asli dun geldi gelir gelmez hemen nasil yapmam gerektigini arastirmaya basladim. benim tek sorunum bir an once turkiyeye ailemin yanina gidebilmek cocugum icin 3'4 ay kalip psikolojimi duzeltip biraz dinlenip tekrar evime donmek. yani haziran temmuz yaz aylarini orada gecirmek siz de bilirsiniz ki buranin kisida yazida bir beter
ayni zaman da cocuk bakmak inanin o kadar zor ki uyuyamamak kendinize hic vakit ayiramamak. ben basvuruyu buradan yapacagim artik ne zaman bana cevap gelir de ben sevinirim bilmiyorum bekleyecegim
dedigim gibi ismi sizi yaniltmasin, ayni form o amacla da kullaniliyor.
application type kisminda re-entry permit yerine "I am applying for Advance Parole Document" secenegini isaretleyin. Fakat Advance Parole icin oncelikle AOS basvurunuzun kabul olmasi lazim. Dolayisiyla ilk is I-130 ve I-485 formlarini doldurup gondermek olmali.
su sayfayi da bir okuyun isterseniz:
https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/991/~/when-is-advance-parole-required-for-travel
Advance Parole dokumaniniz elinize gecmeden ulkeyi terk etmemelisiniz.
cok ozur dilerim sizi rahatsiz ettim yine I-130 ile 485 i dolduduk checkleri de yazdik. son olarak kontrol ediyorum da tekrar formun yaninda gonderilecek olan belgeleri teyid etmek istedim eksik olmamasi icin bunun icin de sizden yardim alabilir miyim. allah razi olsun gercekten.
bir de soyle bisey okudum once ilk form I-130 u gonderip bir numara bekliyormusuz o numara geldikten sonra 485 i gonderiyormusuz. doldurulacak alana gerekli olan numaranin gelmesi gerekiyormus 485 icin yani yine her yerden bi bilgi. simdi ben ilk neyi postalayacagim. ayni anda neleri' yoksa sadece I-130 gonderip cevap geldikten sonra digerlerini mi
@izem ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
cok ozur dilerim sizi rahatsiz ettim yine I-130 ile 485 i dolduduk checkleri de yazdik. son olarak kontrol ediyorum da tekrar formun yaninda gonderilecek olan belgeleri teyid etmek istedim eksik olmamasi icin bunun icin de sizden yardim alabilir miyim. allah razi olsun gercekten.
Hayir, siz IR (immediate relative) kategorisinde vize basvurusu yapacaginiz icin iki formu da ayni anda gonderebilirsiniz. Zaten butun formlari ayni adrese tek paket seklinde gondereceksiniz. Bence hic vakit kaybetmeden, I-131 formunuzu ve calisma izni icin I 765 formunuzu da doldurun, onlari da beraber gonderelim...
Ben gerekli tum formlari ve linklerini buraya aktarayim, her basvuru icin sitedeki guncel formlari kullanmalisiniz, aksi takdirde basvurunuz size geri doner ve yeni bir basvuru yapmanizi isterler.
Bu sayfalar da temel formlar icin gonderilecek adresleri belirtiyor, beraber basvurularda hepsini USCIS Chicago Lockbox 'a gonderiyorsunuz.
Adres:
For U.S. Postal Service (USPS):
USCIS
PO Box 805887
Chicago, IL 60680-4120
For FedEx, UPS, and DHL deliveries:
USCIS
Attn: FBAS
131 South Dearborn - 3rd Floor
Chicago, IL 60603-5517
Bunlar da gonderilecek adreslerle ilgili siteler:
Form I-130: https://www.uscis.gov/i-130-addresses
Form I -485: https://www.uscis.gov/i-485-addresses
Form: I-131: https://www.uscis.gov/i-131-addresses
Form I-765: https://www.uscis.gov/i-765-addresses
Ben paket checklist icin bildiklerimi resmi siteye de danisarak yazayim yarina kadar, siz de siteyi okuyup sizin durumunuza uygun olarak gondereceklerinizi yazin, tamamlanmis bir liste olusturalim...
SUPERSINIZ. tesekkurler ve son olarak yaninda gidecek belgeler.
fotograflar
evlilik cuzdani fotokopisi (biz de bir kagit var evlilik kagiti ABD de evlendigimiz icin )
pasaportlarimizin tum sayfalarinin fotokopileri
dogum yani aile vukuhati ( simdi ki vuhuhatta tr den mail geldi sadece benim annemin ve babamin tam olarak listesi var 2 abiminkini girmemisler) neden anlamadim gecen sene onlarinda isimleri kagitta vardi. :)) alt yazida sadece anne babanin bilgilerini kapsamaktadir yaziyor.
saglik raporu.
kizimizin birth sertifikasi
anne ve babanin isimlerinin oldugu bir kagit hastaneden vermislerdi.
esim daha once anlasmali bir evlilik yapmisti bosandi belgesi.
ben suan bunlari haziladim. eksik var mi bilmiyorum illa ki vardir.
@izem konunun ilk post'unu guncelledim, bilginize. Lutfen sizde ayrintili olarak kendi asamalarinizi yazin, bundan sonraki kisilere yardimci olur. Tesekkurler.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum