Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım


  • @Semihmete, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

    @MySea Devlet para yardımı yapıyormu yani ? Böyle durumlar da çalışmamakta sorun yokmu yani ?

    Calistiginiz yere gore degisir. Mesela benim calistigim yerde, kotu hava sartlarinda, kar/tipi/buz yagmuru/kasirga vb, ise gitmiyoruz, duruma gore ya evden calisiyoruz yada ucretli izinli sayiliyoruz.


  • @Semihmete, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

    Türkish ehliyetimiz ile Houston da araba kullanabiliyormuyuz ?

    Greencardli gelenler 90 gune kadar kullanabilir...

    @Semihmete, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

    Houston da kasırga oluyormu ? Tv de izliyoruz bazen topluca insanlar kaçıyor evlerini terk edip!! Böyle durumlarda iş durumu maaş durumu nasıl oluyor ?

    Devamli sekilde bir kasirga korkusu ile yasamiyoruz. Harveyi cocuklarla sokakta oynayarak gecirdik... Arkamizda ki su toplama golu ise 3-4 metre yukselmisti...

    Bulundugunuz bolgeye ve yapiya gore is degisir...

    Para meselesi sirkete kalmis bir durum.


  • Tr de ehliyet cikarmadim henüz hani olurda kısmet olursa bize cikip gelirsek sorun olurmu yani tavsiyeniz nedir?


  • @firat_inak Gelir gelmez arac kullanamazsiniz (hic ehliyetiniz yoksa). Lyft ve Uber ile ulasim surekli kullanilirsa ciddi gidere donusur. Ilk 1 ay TX'da ehliyete basvuramayacaksiniz. 1 ay sonra ehliyeti ilk seferde almaniz min 1 hafta surecektir. Bu surecte arac alip/kiralayip ulasimi kendiniz cozmek isterseniz TR den ehliyet alin. TR'de ugrasmayayim derseniz buradan alirsiniz. Ama Houston'da mesafeler cok uzaktir. Size kalmis.
    Sayin @yalta eklemis, ozel sirketlerden islemleri yurutup, resmi kisimleri DPS'e birakip daha hizli alabilirsiniz.


  • @caglaror Burdayken almak daha mantiklidir o zaman orda uzunca bi süre alamycam anlasilan


  • ...........................


  • 30 gün dolduktan sonra diye eklesek @yalta ?

    Bu konuda ciddi tecrübelisin...

    Teşekkürler yazdıkların için...


  • Türkiye ehliyeti ile über - Lft yapılabiliyormu?


  • @Semihmete Hayir, eyalet ehliyeti gerekiyor.


  • @yalta Bilgilendirdigin için teşekkürler 😊

  • ⭐⭐

    acaba houstonda olup da nba macına giden oldu mu? kimse sosyal aktivite bahsetmiyor da


  • Houston rockets?


  • Tampa'dayken eskiden Tampa Buccaneers vardi, American football, onlarin amaclarina gitmistim birkac defa. Sonra Delaware'e gelince, Baltimore'da Ravens maclarina gittik officedeki arkadaslarla. Bir defada Philadelphia Eagles macina gittim. Bir defada 7-8 yil oldu, ABD-Turkiye football hazirlik maci vardi, Philly'de ona gitmistik.


  • @haymatlos_ geçen sezon 3-4 kere gittim. Baya eğlenceli özellikle iyi maçlar

  • ⭐⭐

    @sChAdOw keşke bende gidebilsem birgün ne güzel


  • Arkadaşlar bir kaç gün önce 4 günlüğüne işlerimi halletmek için Houston'a gittim. 1 günde arabayla austinde dolaştım yemek vs. yedim. Tecrübelerimi yorumlamak isterim. Ancak sizi baştan uyarıyorum. Bu yorumlar greencard meselesini 2 senedir youtube ağırlıklı takip eden ve daha yeni türkiyeden abd'ye 4 günlüğüne gitmiş ve ağırlıklı katy, kısmi sugarland , belaire ve downtown görmüş birinin yorumları. Oraları daha çok görmüş orada yaşayan daha farklı bakış açısı ve yorumları olan kişilerin farklı fikirleri olabilir. Bu yorumlarda da daha çok austin ve diğer tvlerden internetten vs. gördüğümüz kuzey şehirleri ile karşılaştıracağım.

    Arkadaşlar Houston bizim küçüklüğümüzden görüp bildiğimiz bir Amerika şehri değil. Daha çok Amerika'nın Meksika Kolonisi gibi bir yer. Sokakta gördüğünüz 6 kişiden 3'ü hispanik, 2 si siyahi ve 1'i beyaz gibi bir durum var. Ve bunu ağırlıklı beyazların yoğunlaştığı kısımlarda dolaşmış biri olarak söylüyorum. Yani bu kötü birşey tehdit altındasınız vs. diye söylemiyorum ancak hayaliniz batı toplumuyla karışmaksa abd'yi bir avrupa eş değeri görüyorsanız burada hata edersiniz.Sağa bak hispanik sola bak hispanik. Yapılar bile houstonda austine göre daha meksika şehri gibi .

    Arkadaşlar Houston mesafe ve alan olarak çok ama çok büyük bir yer. Hani evlere bakarken merkeze uzaklığına bakarken giderim ya sıkıntı değil diyorsunuz ya I-ııh işte o o kadar kolay değil. Hele Springte otururum katy de otururum deyipte houstonda geniş bir alanda çalışmak isteyen aman deyim. Eğer aynı bölgede çalışacaksanız Downtowna felan pek gitmeyecekseniz tamam spring ve katy olabilir. Ama delivery'nin her türlüsünü yapacaksanız aman deyim. Keza katy'nin bir yerinden bir köşesine gittiğim sürede ben Ankarada Çankayadan Çubuğa gidiyorum.

    Bana göre Sugarland bu açıdan bir tık daha iyi hem downtowna daha yakın. Hem biraz daha anglo sakson vari, Biraz daha sakin bir yer. Ancak onunda downtown'a yakın belaire ile arasındaki apartman tesisleri daha mantıklı geliyor. Biraz daha iş imkanı fazla. Ama tabi katy'ninde iyi yanları var. Havaalanına konumu daha yakın. Daha ucuz evler var. İçindeki bestbuy ve wallmartlar (özellikle fry road'daki) diğer çoğundan daha dolu ve iyi.

    Houston'ın genel olarak özellikle austinle karşılaştırmak gerekirse. Şöyle bir genel yargı yapayım. Houston Ankara ise Austin Eskişehir arkadaşlar. Nasıl Ankara Türkler, Kürtler, Suriyeliler, İranlılar farklı düşünce ve hayat tarzlarının yaşadığı çok büyük ve hengameli bir metropol iken Austin daha üniversite merkezli daha küçük daha az multi kültürel daha çok beyaz ve anglo sakson insan ve yapı görebileceğiniz bir yer.

    İlk kez gelenler için o yüzden Houston daha mantıklı . İmkan , ucuzluk downtown büyüklüğü ve nüfus açısından Houston ezer. Houston downtown'ı yanında Austin köy gibi kalır. Ama tabi Austinde yapılar insanlar merkez daha bir zengin , daha bir amerikan daha bir iyi . Ama iş çıkışı trafiği berbat. Houstonda daha fazla araba var ama yollar devasa. Ha mesela Houston tam bir vahşi batı austin süt liman değil. Akşam downtown da benzinlikte siyahi arkadaş arabayı istasyona çekmiş, gelmiş benden tehdit vari benzin parası vs. istedi. Ben vermedim riske girdim ancak böyle birşeyin houston downtown veya katyde felan olması daha mantıklı.

    Yani sonuç olarak Austin-Houston özelinde Houston ilk geliyorsanız üstte bahsettiğim bölge daha mantıklı. Dili oturtursanız, eliniz para tuttuğunda Austin veya daha kuzey eyaletler daha mantıklı . Birde Houston'da Downtown ve Banliyölerin hava ve ortam farkı çok farklı biri başka bir dünya diğeri başka bir dünya. Ankaralılar için söyleyim bir taraf komple batıkent bir tarafta komple çayyoluna giderkenki gökdelenli alan. Orta kısım çok güzel ama orasıda çok pahalı.

    Ha bu arada Budgettan araba kiralayacak arkadaşlar. Zaten genel olarak kimen kiralıyorsanız iner inmez uçaktan mapsten avoid toolways'i seçin. Budgettada baştan toolways kampanyasına girmeyin. Ayrıca arabayı teslim ederken bir fiş verecekler. Orada makineleri sorunlu depoyu dolu havalanında teslim etseniz bile eri getirmemiş , depo boş vb. diğer bir kaç ek meseleleri otomatik ekleyp 100 dolarlık depozitonuzun 90 dolarını hacılıyor. İtiraz etmezseniz silmiyorlar. Umursamasaydım 540 tl kazıklanacaktım. Bu arada burada rentalcars bana 300 dolar depozito çekecekler dedi ama orada 100 dolar çektiler limit sorunu olanların bilgisine.

  • ⭐⭐

    @Hawkerx sizin pasaport süresi 1 yıl altındaydı sanırım sorun ettiler mi?


  • @Hawkerx Deneyimlerinizi paylaştığımız için teşekkürler. İş imkanlarından da biraz bahseder misin ve de Türklerin yoğun olarak yaşadığı yerler neresidir Houstan'da?


  • @Hawkerx çok güzel bir yazı olmuş, teşekkür ederim


  • @Hawkerx Paylasim icin tesekkurler! Bende gecen hafta 4 gunlugune Houston daydim, is toplantisi icin. Malesef, cok yogun oldugum icin gezme imkanim olmadi, ama kaldigimiz hotel ve cevresindeki restauratlari deneyimleyebildim. Cok Hispanic var, kaldigimiz hotelde on reception haricinde tum calisanlar Hispanic idi. Yine ayni sekilde gittigimiz restaurantlardada durum ayniydi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum