IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Herkese merhaba, bende yaklaşık 10 yıl önce Chartlotte NC dan İzmir'e dönüş yaptım. 2011 senesinde eşim ile evlendik ve 5,5 yaşında oğlumuz ve 11 aylık kızımıza benim üzerimden pasaport aldık. 2019 mart 19 da i130 başvurumuz için receipt numaramız geldi, şuan hala farklı bir gelişme olmadı. beklemeye devam ediyoruz...
-
@asliozel hayirli olsun
bundan sonrasi icin bol sanslar. -
@crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@asliozel hayirli olsun
bundan sonrasi icin bol sanslar.Çok teşekkür ederim

-
Arkadaşlar bir sorum olucak sizlere .bizim ı 130 formumuz onaylandı onlaylanalı 1.5 ay geçti evrakların nvc de olduğunu nerden öğrenebiliriz . Bir de nvc ne zaman mail atacaktır
-
@hjkkll Merhabalar. Sizin I -130 formu hangi işlem merkezinden onaylandı. Ne kadar sürdü? Bizimkisi Nebraska Service Center halen bekliyoruz.
-
Bu ileti silindi! -
@hjkkll, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar bir sorum olucak sizlere .bizim ı 130 formumuz onaylandı onlaylanalı 1.5 ay geçti evrakların nvc de olduğunu nerden öğrenebiliriz . Bir de nvc ne zaman mail atacaktır
Birkac ay daha surebilir, sadece beklemelisiniz.
-
@hjkkll selamlar, i130 onaylanmasi derken sadece receipt number geldi size sanirim, bizimde mart 2019 da receipt numaramiz geldi ve hala case numarasi icin bekliyoruz, o da uscis bizim evraklari onaylayip nvc ye transfee ettiginde oluyormus. Halan bekliyoruz malesef, bekleme suresi de 11-15 ay arasi yaziyor nebraska servis center icin... Size gelen onayda (i797 notice of action yazan) hangi service center tarafindan islem yapilacagi sol altta yaziyor. Buna gore uscis den o service centerin islem processing suresini takip edebilirsiniz.
-
Nvc’ye yolladigimiz evraklar icin yaklasik 1,5 ay sonra belgelerimizin bazilarinin invalid yani gecersiz olduguna dair mail aldik.Ornegin birth certificate’im rejected olmus ben kimligimin onlu arkali fotografini cekip pdf olarak yollamistim ama ogrendim ki e-devlette nufus kayit ornegi diye bir belge varmis o birth certificate oluyormus sunu soracagim bu belgeyi e-devletten alip direkt pdf olarak mi siteye yuklemeliyim yoksa yeminli tercumana cevirtip mi yuklemem gerekli ayni sey evlilik cuzdani icin de oldu ben hem turkcesini hem ingilizcesini yuklemistim o da invalid olmus hangisini yüklemem gerekir orijinali mi yoksa yeminli tercumanın cevirmis olduğu belgeyi mi? Bir de amerikan vatandası esimin tax return’u yok amerikada babasının yanında calıstıgı icin bu belgeyi ekleyemiyoruz ona da invalid diyor onun icin ne yapmalıyız
-
@Onur-Arpacay bizim ı 130 onaylandı fakat evraklar nvc ye gitmedi onun gitmesi için uğraşıyoruz
-
@okyay96, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Nvc’ye yolladigimiz evraklar icin yaklasik 1,5 ay sonra belgelerimizin bazilarinin invalid yani gecersiz olduguna dair mail aldik.Ornegin birth certificate’im rejected olmus ben kimligimin onlu arkali fotografini cekip pdf olarak yollamistim ama ogrendim ki e-devlette nufus kayit ornegi diye bir belge varmis o birth certificate oluyormus sunu soracagim bu belgeyi e-devletten alip direkt pdf olarak mi siteye yuklemeliyim yoksa yeminli tercumana cevirtip mi yuklemem gerekli ayni sey evlilik cuzdani icin de oldu ben hem turkcesini hem ingilizcesini yuklemistim o da invalid olmus hangisini yüklemem gerekir orijinali mi yoksa yeminli tercumanın cevirmis olduğu belgeyi mi? Bir de amerikan vatandası esimin tax return’u yok amerikada babasının yanında calıstıgı icin bu belgeyi ekleyemiyoruz ona da invalid diyor onun icin ne yapmalıyız
NVC icin Turkce olan belgeleri cevirmenize gerek yok.
Direkt yukleyebilirsiniz, eger belge dogruysa nasil yuklendigine de dikkat edin horizontal/vertical yuklemeyi de gecersiz sayabiliyorlar.
eger calisiyorsa, vergisini odemis olmali, dolayisiyla guncel olmasa da bir tax return belgesi olmali.
-
teşekkür ederim ama babasının yanında calistiçgi süreçte vergi ödememesi icin herhangi bir resmi kayıt yok calistigina dair amerikada hiç calismamis olarak gözüküyor bu durumda tax return kısmına evrak olarak ne eklemeliyiz zaten esim calismadigi icin babası sponsor oldu
-
@okyay96, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
teşekkür ederim ama babasının yanında calistiçgi süreçte vergi ödememesi icin herhangi bir resmi kayıt yok calistigina dair amerikada hiç calismamis olarak gözüküyor bu durumda tax return kısmına evrak olarak ne eklemeliyiz zaten esim calismadigi icin babası sponsor oldu
anladim, o durumda eger vergi bildirimi yaptiysa (tax return) bu belgeyi ekleyebilir, eger bunu da yapmadiysa neden yapmadigini aciklayan bir mektup ekleyebilir. (calismadigi ve gelir elde etmedigim icin verdi odemedim diye belirtecek)
-
@hjkkll USCIS sitesinde, "Case was sent to department of state" olmasi gerek. Olduktan sonra kisa sure icinde NVC ten email alacaksiniz.
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/after-petition-approved/begin-nat-visa-center.html
bu linkten NVC in hangi tarihte oldugunu gorebilirsiniz. -
@asliozel Hayirli olsun!
-
ilk sorunun cevabini bilmiyorum.
2. soru icin: Esinizin Amerikan vatandasi oldugunu varsayiyorum. turist veya ogrenci vizesi almayi deneyin, eger alabilirseniz islemleri amerikada baslatabilirsiniz. Mulakata da Amerika da girebilirsiniz, fakat tum bu islem boyunca amerikadan ayrilamazsiniz. Bu yontemi deneyecekseniz iyi arastirma yapmaniz lazim veya bir avukata danismaniz sizin icin daha iyi olur. -
@baskent06 Vizeniz hayirli olsun. "tum dokumanlar approved" emaili aldiktan kac gun sonra randevu tarihini iceren email aldiniz?
-
İyi geceler.
I -130 başvurusu hakkında engin bilgilerinize ihtiyacım var.
Eşim Amerika' ya gittiğinde, bir arkadaşı vasıtasıyla işe başlayacaktı ve sonrasında, I - 130 başvuru formunu doldurup gönderimini yapıcaktı. Ama malesef bir aksilik sonucu iş olayı iptal oldu. Eşim şuan iş arayışında ve işlemlere başlayamadık. Doğal olarak ayrı kalıcağımız sürede uzamakta
Eşime bir arkadaşı, işe girmeden de I - 130 işlemlerine başlayabileceğini, ceac' e belge yükleyeceği zaman çalışıyor olmasının gerektiğini söylemiş.
Buradan hem teyit hemde fikir almak istedim. Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz lütfen.
Şimdiden teşekkürler. -
@Jamiryu esiniz amerikan vatandasi mi?
-
@1702em, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Jamiryu esiniz amerikan vatandasi mi?
Evet.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
45
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum