Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @asliozel Hayirli olsun!


  • @Jamiryu

    ilk sorunun cevabini bilmiyorum.
    2. soru icin: Esinizin Amerikan vatandasi oldugunu varsayiyorum. turist veya ogrenci vizesi almayi deneyin, eger alabilirseniz islemleri amerikada baslatabilirsiniz. Mulakata da Amerika da girebilirsiniz, fakat tum bu islem boyunca amerikadan ayrilamazsiniz. Bu yontemi deneyecekseniz iyi arastirma yapmaniz lazim veya bir avukata danismaniz sizin icin daha iyi olur.


  • @baskent06 Vizeniz hayirli olsun. "tum dokumanlar approved" emaili aldiktan kac gun sonra randevu tarihini iceren email aldiniz?


  • İyi geceler.
    I -130 başvurusu hakkında engin bilgilerinize ihtiyacım var.
    Eşim Amerika' ya gittiğinde, bir arkadaşı vasıtasıyla işe başlayacaktı ve sonrasında, I - 130 başvuru formunu doldurup gönderimini yapıcaktı. Ama malesef bir aksilik sonucu iş olayı iptal oldu. Eşim şuan iş arayışında ve işlemlere başlayamadık. Doğal olarak ayrı kalıcağımız sürede uzamakta :)
    Eşime bir arkadaşı, işe girmeden de I - 130 işlemlerine başlayabileceğini, ceac' e belge yükleyeceği zaman çalışıyor olmasının gerektiğini söylemiş.
    Buradan hem teyit hemde fikir almak istedim. Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz lütfen.
    Şimdiden teşekkürler.


  • @Jamiryu esiniz amerikan vatandasi mi?



  • @1702em bizde şöyle bişey oldu ı 130 formu onaylandı fakat sonra evrakları nvc ye yollamadıklarını öğrendik aradık falan orayı mail attık bekleyin dediler 2 ay bekledik sonuca ulaşamadık eşim de 465 dolar vererek bi form doldurup yolladı bunun için bakalım onu bekliyoruz .


  • @Jamiryu, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    İyi geceler.
    I -130 başvurusu hakkında engin bilgilerinize ihtiyacım var.
    Eşim Amerika' ya gittiğinde, bir arkadaşı vasıtasıyla işe başlayacaktı ve sonrasında, I - 130 başvuru formunu doldurup gönderimini yapıcaktı. Ama malesef bir aksilik sonucu iş olayı iptal oldu. Eşim şuan iş arayışında ve işlemlere başlayamadık. Doğal olarak ayrı kalıcağımız sürede uzamakta :)
    Eşime bir arkadaşı, işe girmeden de I - 130 işlemlerine başlayabileceğini, ceac' e belge yükleyeceği zaman çalışıyor olmasının gerektiğini söylemiş.
    Buradan hem teyit hemde fikir almak istedim. Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz lütfen.
    Şimdiden teşekkürler.

    evet, denildigi gibi esiniz daha sonra is bulsa da olur. NVC'ye belge yukleme asamasinda esinizin ya isi olmasi gerekiyor ya da bir sponsor bulmasi gerekiyor.


  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok yardımcı oldunuz.
    Son olarak şunu sormak istiyorum. Malumunuz sisteme yükleyeceğimiz belgeler ingilizce olmak zorunda. Mesela biz, daha önce birlikte yaşadığımıza dair kira sözleşmemizi göndermek istiyoruz. Kira sözleşmesinde ikimizinde adı soyadı ve imzası mevcut. Bu sözleşmeyi nerden ve nasıl ingilizce versiyonuna çevirebiliriz acaba.


  • @crazycells Ben hala konsolosluk tan dan idari işlemin bitmesi bekliyorum herhalde rekor bende olacak 4 buçuk ay bekleyin size geri döneceğiz demek ve ne kadar zor bir süreç elinden bir şey gelmemek


  • @Jamiryu, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok yardımcı oldunuz.
    Son olarak şunu sormak istiyorum. Malumunuz sisteme yükleyeceğimiz belgeler ingilizce olmak zorunda. Mesela biz, daha önce birlikte yaşadığımıza dair kira sözleşmemizi göndermek istiyoruz. Kira sözleşmesinde ikimizinde adı soyadı ve imzası mevcut. Bu sözleşmeyi nerden ve nasıl ingilizce versiyonuna çevirebiliriz acaba.

    Isterseniz kendiniz cevirip ekleyebilirsiniz.


  • @h25f34, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells Ben hala konsolosluk tan dan idari işlemin bitmesi bekliyorum herhalde rekor bende olacak 4 buçuk ay bekleyin size geri döneceğiz demek ve ne kadar zor bir süreç elinden bir şey gelmemek

    Gecmis olsun, bol sabirli beklemeler. Maalesef ayni dediginiz gibi beklemek disinda yapilacak bir sey yok.


  • @hjkkll

    465 dolar vererek hangi formu doldurdunuz? 2 aydir bekliyorum ve hala bir ses yok NVC'den.

    Kolay gelsin.


  • I 824 formu nvc ye gitmemiş çünkü evraklar o yüzden yplladık bunu


  • Benim de şöyle bir durumum söz konusu, amerikan vatandaşıyım ve 9 yılı aşkın bir süredir Türkiyede yaşıyorum. Amerikadan Türkiye ye dönüş yaptığımdan bu güne kadar hiç tax return yapmadım. Şuan Eşim Amerikada yaşamaya sıcak bakmaya başladığı için taşınmaya karar verdik. mart 2019 da USCIS başvurusunu yaptık ve NVC ye aktarılmasını bekliyoruz. bu durumda bir problem yaşar mıyım acaba ? bu arada bu sene tax return yapmam gerektiğini öğrendim. ilk defa 2019 senesi için internetten yurtdışında yaşayanlar için olan tax return kısmından başvuru yapmayı düşünüyorum.


  • @Onur-Arpacay, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Benim de şöyle bir durumum söz konusu, amerikan vatandaşıyım ve 9 yılı aşkın bir süredir Türkiyede yaşıyorum. Amerikadan Türkiye ye dönüş yaptığımdan bu güne kadar hiç tax return yapmadım. Şuan Eşim Amerikada yaşamaya sıcak bakmaya başladığı için taşınmaya karar verdik. mart 2019 da USCIS başvurusunu yaptık ve NVC ye aktarılmasını bekliyoruz. bu durumda bir problem yaşar mıyım acaba ? bu arada bu sene tax return yapmam gerektiğini öğrendim. ilk defa 2019 senesi için internetten yurtdışında yaşayanlar için olan tax return kısmından başvuru yapmayı düşünüyorum.

    isterseniz sponsorluk konusunu inceleyin, dediginiz durumda vize alabilmek icin ABD'de yasayan bir sponsora ihtiyaciniz olacak.

    Eger tax return yapmamanizin nedeni kazancinizin belirtilen sinirdan dusuk olmasiysa bir sorun yasayacaginizi sanmiyorum, ama vergi odemeniz gerektigi halde odemediyseniz o durumda sorun yasayabilirsiniz.


  • Herkese merhabalar,
    Ben bu foruma yeni uye oldum bu konu basligi altinda toplanan yazilari ara ara okuyorum ama o kadar cok sayfa var ki belki benim sorduklarim daha once sorulmus ve benim gozumden kacmis olabilir. size kisaca durumumuzu anlatmak istiyorum. ben amerikan vatandasiyim esim turk vatandasi biz 21 aralik 2019 da evlendik ve GC icin ilk asamayi biran once baslatmak istiyoruz. ben yapilcaklar listesi cikarttim @crazycells sayesinde ama aklima takilan bazi kisimlar var.

      1. asamayi yaparken cover letter yazmamiz gerekiyor mu? Cover letter'a iliskimizin ozetini yazmak bizi taniyip anlamalari acisindan bir ise yarar mi? Cunku bizim durumumuz biraz karisik basladi (ben amerikada okudum gittim geldim tasindim dondum vs vs) bir de istanbulda yasiyoruz ve bir cok istanbullu gibi buyuk istanbul depreminden korkuyoruz bunu cover letterimda duzgun bir dille ifade etmem surec bakimindan bize bir arti saglar mi?

    2)evliligimizin iyi niyetli olmasiyla alakali bir sorum olcak. bugune kadar gittigimiz tatiller, nikahimiz, arkadaslarimizla olan fotograflarimiz vb hepsini dun bastirdim yaklasik 220 tane fotografimiz var. facebook ve instagram konusmalarimizin kayda deger kisimlarini ekran goruntusu aldim. onlarda 120-130 ekran goruntusu oldu. whatsapp konusmalarina hic girmedim bile. sizce bunlar yeterli mi ya da cok mu fazla? sanirim kargoya verirken bize baya maliyetli olcak bu durum.

    3)son olarakta bu facebook ve instagram konusmalari icin yeminli tercumana ihtiyacimiz olcak sanirim anladigim kadariyla. bunun icin istanbulda onerebilcegimiz bir yeminli tercuman var mi?

    Biz de basvurur basvurmaz burdan surecimizi sizinle paylasacagiz.
    not: imla ve yazim hatalarim icin ozur dilerim. herkese iyi gunler :)


  • @crazycells Merhabalar, amerikada kuzenim yaşıyor ve bana sponsor olacak. bu konuda problem yaşayacağımızı düşünmüyorum. tax return için de kazancımın belirtilen sınırdan düşük olduğunu düşündüm. bu nedenle tax return doldurmadım. kesinlikle vergi ödemem gereken bir durumda olduğumu düşünmüyorum. çünkü " One is called the Foreign Earned Income Exclusion (FEIE, or Form 2555). This benefit allows you to exclude a certain amount of foreign earned income from any US tax. So for this tax year (2018), you can exclude up to $103,900. " bu tutarın üzerinde gelirim yok malesef :) geçtiğimiz 9 sene boyunca da senelik belirtilenin üzerinde hiç olmadı. fakat bu sene Amerikaya taşınmaya karar verdiğmizden dolayı gittiğimizde ev almak için kredi çekmemiz gerekicek. bu nedenle tax return yaparak biraz kazanç göstermemiz gerektiğini tavsiye ettiler. 9 yıl sonra ilk defa tax return doldurucam. amerikaya taşındığımda da IRS ofisine gidip 9 yıl neden tax return yapmadığımı açıklamayı düşünüyorum.


  • Herkese merhabalar,
    Amerikan vatandaşı esim ile 6 senedir evliyiz. Iki çocuğumuz var, cocuklar Türkiyede doğdu ama biz onların pasaportlarını Türkiye’de konsolosluktan aldık. Geçen sene bir karar verdik ve Amerika’ya taşınmak için 13 Subat 2019’da belgelerimi doldurup USCIS’e teslim ettik. Düne kadar hiçbir gelişme olmadi. Dün online statüsüm “your case was transferred to another office and a new office has jurisdiction “ olarak güncellenmiş.
    Uscis is yoğunluğunu azaltmak için bazi dosyaları transfer ediyormuş. Benim merak ettiğim bu yeni ofis ile birlikte beklediğim bütün süreç başa mı dönecek? Yani daha ne kadar beklememiz gerekiyor acaba? Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı?
    Herkese sevgiler


  • @Mrs-Cakal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Herkese merhabalar,
    Ben bu foruma yeni uye oldum bu konu basligi altinda toplanan yazilari ara ara okuyorum ama o kadar cok sayfa var ki belki benim sorduklarim daha once sorulmus ve benim gozumden kacmis olabilir. size kisaca durumumuzu anlatmak istiyorum. ben amerikan vatandasiyim esim turk vatandasi biz 21 aralik 2019 da evlendik ve GC icin ilk asamayi biran once baslatmak istiyoruz. ben yapilcaklar listesi cikarttim @crazycells sayesinde ama aklima takilan bazi kisimlar var.

      1. asamayi yaparken cover letter yazmamiz gerekiyor mu? Cover letter'a iliskimizin ozetini yazmak bizi taniyip anlamalari acisindan bir ise yarar mi? Cunku bizim durumumuz biraz karisik basladi (ben amerikada okudum gittim geldim tasindim dondum vs vs) bir de istanbulda yasiyoruz ve bir cok istanbullu gibi buyuk istanbul depreminden korkuyoruz bunu cover letterimda duzgun bir dille ifade etmem surec bakimindan bize bir arti saglar mi?

    2)evliligimizin iyi niyetli olmasiyla alakali bir sorum olcak. bugune kadar gittigimiz tatiller, nikahimiz, arkadaslarimizla olan fotograflarimiz vb hepsini dun bastirdim yaklasik 220 tane fotografimiz var. facebook ve instagram konusmalarimizin kayda deger kisimlarini ekran goruntusu aldim. onlarda 120-130 ekran goruntusu oldu. whatsapp konusmalarina hic girmedim bile. sizce bunlar yeterli mi ya da cok mu fazla? sanirim kargoya verirken bize baya maliyetli olcak bu durum.

    3)son olarakta bu facebook ve instagram konusmalari icin yeminli tercumana ihtiyacimiz olcak sanirim anladigim kadariyla. bunun icin istanbulda onerebilcegimiz bir yeminli tercuman var mi?

    Biz de basvurur basvurmaz burdan surecimizi sizinle paylasacagiz.
    not: imla ve yazim hatalarim icin ozur dilerim. herkese iyi gunler :)

    1. iyi olur, gonderdigin pakette ne var ne yok hepsini gormus olurlar, gozden bir sey kacmamis olur. Cover letter'a daha ziyade paketteki belgelerin listesini koymaniz daha iyi olur, surada ornegi mevcut:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular

    2. fotograflari birlestirip A4 kagitlarina mi bastirdiniz? Bu sekilde yaparsaniz daha dogru olur, hem fotograflari tek tek gondermemis olursunuz.

    3. Eger cok uzunsa, bence kendiniz cevirseniz de kabul edebilirler. Ne de olsa vereceginiz tek kanit degil, pek cok kanittan sadece biri.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    759 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    466 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum