Bu konu hakkında net bir bilgim yok, açikcası rapor ertesi gün çıkıyor ve o gün gönderiyorlar ama sizin randevunuzun Perşembe olması biraz riskli gibi geldi bana, muhtemelen sorun olmaz ama siz yine de sağlık raporunuzun çıktısını alıp mülakata götürün nolur nolmaz diye.
-
Bu konu hakkında net bir bilgim yok, açikcası rapor ertesi gün çıkıyor ve o gün gönderiyorlar ama sizin randevunuzun Perşembe olması biraz riskli gibi geldi bana, muhtemelen sorun olmaz ama siz yine de sağlık raporunuzun çıktısını alıp mülakata götürün nolur nolmaz diye.
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
@Yılmaz-Bozkurt, içinde söyledi: İdari işlem
Benim gibi idari işlemlerde kalan varmı?
Alttaki başlık ve o başlığın altındaki başlıklara bakabilirsiniz.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
İyi ki böyle bir platform var, buradaki dayanışma sayesinde aklıma takılan en küçük şeylerin bile cevabini buldum. Foruma destegi olan herkese teşekkürler. Keşke önceden karşıma cıksaymış, avukatsız da halledebilirdik.
@crazycells size gercekten çok teşekkür ederim. Mülakat sürecimi yardımı dokunması açısından anlatmak istiyorum.Dün sabah 07.30 da görüşmem vardı, 7.40 gibi güvenlik noktasına alınmaya başlandık. Bu arada emanetci büfe erken saatlerde açık bilginiz olsun. Polis kontrolunden gectikten sonra gorusme odasina giriyorsunuz, girişteki deske pasaportunuzu verip sıra numarasi alip göçmen vizesi için bekleyenlere ayrilan kisma geçip bekliyorsunuz. Benim numaram 0005 ti. Dısarda beklerken ilk alınan grup içerisindeydim o yuzden iyi oldu (10 kisi aliyorlar sirayla) Daha önce arkadaşlar o kadar o kadar detaylı anlatmıslar ki ortam birebir aynıydı
banka gibi bir sistem var öyle ayrı odalar yok, veznelerden yapiliyor hem turist hem gocmen vizesi mulakatlari.08.10 da numaram yandı, tek tek istediği belgeyi soyluyor siz camın altındaki boşluktan veriyorsunuz. Gereken tüm belgeleri almıştım ama hepsini istemedi. Nüfus kayit ornegi, adli sicil belgesi ( ingilizcesini istemedi), 1 fotoğraf, aile cuzdani, pasaport ve ilişki kanitlayan belgelerimi istedi asıllarını ve fotokopilerini olduğu gibi verdim ve tekrar oturup numaramın yanmasını bekledim.
20 dakika kadar bekledikten sonra sıram geldi. Önce sağ elinizi kaldırıp sizden yemin etmenizi istiyorlar, sonrasında parmak izi alınıyor. Önceden verdiğiniz tüm belgeler de mülakatı yapan kişinin önünde oluyor. Bana 5-6 soru sordu ilişkimizle ilgili. Eşinizle ne zaman tanıştınız, o nerede yaşıyor, ne is yapiyor, cocuğunuz var mi, ikinizin de ilk evliliği mi, nasıl gorusuyorsunuz gibi.Ben yanimda 120 ye yakın fotograf goturdum bu fotograflarin içinde ekran goruntuleri de vardi. Fotoğraflara hic bakmadi ve soru sormadi. ( İcerde incelendigi kesin) Onun disinda lisedeyken birbirimize yazdigimiz mektuplari ve gunlugumden bir kac sayfa fotokopi, gelis biletini goturdum. Adimiza ortak hesap, bilet veya fatura yoktu o yuzden fotograf agirlikli belge hazirladim.
Sorular bitince bana aile ici siddetle ilgili broşürü verdi. Bu broşürü verince onaylandı demek oldugunu foruma yazılanlardan biliyordum
pasaportumun ve vizemin 3
ile 5 is gunu icinde gelecegini soyledi ve tebrik etti, belgelerimin hepsini geri verdi. Tum her sey sadece 1 saat civarı sürdü.Pasaportum da bugün şubeye gelmiş yarın teslim edilecek. ( Ödemesini yaparken eşim hizli gonderi gibi bisey seçmis galiba)
Şimdi tek iş USCIS'e ödememiz gereken vize ücreti 220 doları ödemek kaldı. Nihayet olumlu olarak bitti.
Tüm arkadaşlara bol sans ve sabır diliyorum. -
@asliozel tebrik ederim sevindim sizin adınıza
-
@yapay-zeka, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@asliozel tebrik ederim sevindim sizin adınıza
Cok teşekkür ederim

-
@asliozel Aslı hanım hayırlı olsun. Bizde 4 ay önce gönderdik I -130 formunu. Bizimki Nebraska Service Centera gitmiş. Bizde Türkiye'de bekliyoruz. Sizin I -130 formu hangi service center da işlem gördü? Ona göre bir süre kıyaslaması yapmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim.
-
@baskent06 Hayırlı olsun. Merak ettiğiö USCIS I-130 süreci oldukça uzun sürüyor gibi. Bizde 4 ay önce ilk adım USCIS I-130 formunu gönderdik ve Nebraska Service Center da işlem görüyor? Sanırım daha epey bekleyeceğiz? Sizin USCIS I-130 formu hangi işlem centerda işlem tamamlanmıştı? Ne kadar sürdü bu I -130 süreci hatırlıyor musunuz? Teşekkür ederim. Tekrar hayırlı olsun.
-
@bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@asliozel Aslı hanım hayırlı olsun. Bizde 4 ay önce gönderdik I -130 formunu. Bizimki Nebraska Service Centera gitmiş. Bizde Türkiye'de bekliyoruz. Sizin I -130 formu hangi service center da işlem gördü? Ona göre bir süre kıyaslaması yapmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim.
Teşekkurler @bonjour, Texas'ta islem gordu bizimki
-
Herkese merhaba, bende yaklaşık 10 yıl önce Chartlotte NC dan İzmir'e dönüş yaptım. 2011 senesinde eşim ile evlendik ve 5,5 yaşında oğlumuz ve 11 aylık kızımıza benim üzerimden pasaport aldık. 2019 mart 19 da i130 başvurumuz için receipt numaramız geldi, şuan hala farklı bir gelişme olmadı. beklemeye devam ediyoruz...
-
@asliozel hayirli olsun
bundan sonrasi icin bol sanslar. -
@crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@asliozel hayirli olsun
bundan sonrasi icin bol sanslar.Çok teşekkür ederim

-
Arkadaşlar bir sorum olucak sizlere .bizim ı 130 formumuz onaylandı onlaylanalı 1.5 ay geçti evrakların nvc de olduğunu nerden öğrenebiliriz . Bir de nvc ne zaman mail atacaktır
-
@hjkkll Merhabalar. Sizin I -130 formu hangi işlem merkezinden onaylandı. Ne kadar sürdü? Bizimkisi Nebraska Service Center halen bekliyoruz.
-
Bu ileti silindi! -
@hjkkll, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar bir sorum olucak sizlere .bizim ı 130 formumuz onaylandı onlaylanalı 1.5 ay geçti evrakların nvc de olduğunu nerden öğrenebiliriz . Bir de nvc ne zaman mail atacaktır
Birkac ay daha surebilir, sadece beklemelisiniz.
-
@hjkkll selamlar, i130 onaylanmasi derken sadece receipt number geldi size sanirim, bizimde mart 2019 da receipt numaramiz geldi ve hala case numarasi icin bekliyoruz, o da uscis bizim evraklari onaylayip nvc ye transfee ettiginde oluyormus. Halan bekliyoruz malesef, bekleme suresi de 11-15 ay arasi yaziyor nebraska servis center icin... Size gelen onayda (i797 notice of action yazan) hangi service center tarafindan islem yapilacagi sol altta yaziyor. Buna gore uscis den o service centerin islem processing suresini takip edebilirsiniz.
-
Nvc’ye yolladigimiz evraklar icin yaklasik 1,5 ay sonra belgelerimizin bazilarinin invalid yani gecersiz olduguna dair mail aldik.Ornegin birth certificate’im rejected olmus ben kimligimin onlu arkali fotografini cekip pdf olarak yollamistim ama ogrendim ki e-devlette nufus kayit ornegi diye bir belge varmis o birth certificate oluyormus sunu soracagim bu belgeyi e-devletten alip direkt pdf olarak mi siteye yuklemeliyim yoksa yeminli tercumana cevirtip mi yuklemem gerekli ayni sey evlilik cuzdani icin de oldu ben hem turkcesini hem ingilizcesini yuklemistim o da invalid olmus hangisini yüklemem gerekir orijinali mi yoksa yeminli tercumanın cevirmis olduğu belgeyi mi? Bir de amerikan vatandası esimin tax return’u yok amerikada babasının yanında calıstıgı icin bu belgeyi ekleyemiyoruz ona da invalid diyor onun icin ne yapmalıyız
-
@Onur-Arpacay bizim ı 130 onaylandı fakat evraklar nvc ye gitmedi onun gitmesi için uğraşıyoruz
-
@okyay96, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Nvc’ye yolladigimiz evraklar icin yaklasik 1,5 ay sonra belgelerimizin bazilarinin invalid yani gecersiz olduguna dair mail aldik.Ornegin birth certificate’im rejected olmus ben kimligimin onlu arkali fotografini cekip pdf olarak yollamistim ama ogrendim ki e-devlette nufus kayit ornegi diye bir belge varmis o birth certificate oluyormus sunu soracagim bu belgeyi e-devletten alip direkt pdf olarak mi siteye yuklemeliyim yoksa yeminli tercumana cevirtip mi yuklemem gerekli ayni sey evlilik cuzdani icin de oldu ben hem turkcesini hem ingilizcesini yuklemistim o da invalid olmus hangisini yüklemem gerekir orijinali mi yoksa yeminli tercumanın cevirmis olduğu belgeyi mi? Bir de amerikan vatandası esimin tax return’u yok amerikada babasının yanında calıstıgı icin bu belgeyi ekleyemiyoruz ona da invalid diyor onun icin ne yapmalıyız
NVC icin Turkce olan belgeleri cevirmenize gerek yok.
Direkt yukleyebilirsiniz, eger belge dogruysa nasil yuklendigine de dikkat edin horizontal/vertical yuklemeyi de gecersiz sayabiliyorlar.
eger calisiyorsa, vergisini odemis olmali, dolayisiyla guncel olmasa da bir tax return belgesi olmali.
-
teşekkür ederim ama babasının yanında calistiçgi süreçte vergi ödememesi icin herhangi bir resmi kayıt yok calistigina dair amerikada hiç calismamis olarak gözüküyor bu durumda tax return kısmına evrak olarak ne eklemeliyiz zaten esim calismadigi icin babası sponsor oldu
-
@okyay96, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
teşekkür ederim ama babasının yanında calistiçgi süreçte vergi ödememesi icin herhangi bir resmi kayıt yok calistigina dair amerikada hiç calismamis olarak gözüküyor bu durumda tax return kısmına evrak olarak ne eklemeliyiz zaten esim calismadigi icin babası sponsor oldu
anladim, o durumda eger vergi bildirimi yaptiysa (tax return) bu belgeyi ekleyebilir, eger bunu da yapmadiysa neden yapmadigini aciklayan bir mektup ekleyebilir. (calismadigi ve gelir elde etmedigim icin verdi odemedim diye belirtecek)
-
@hjkkll USCIS sitesinde, "Case was sent to department of state" olmasi gerek. Olduktan sonra kisa sure icinde NVC ten email alacaksiniz.
bu linkten NVC in hangi tarihte oldugunu gorebilirsiniz.
Benzer Başlıklar
119
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k