İş Başvurusu , Mülakat ve İş Başvuru Süreci
-
@zafery konu ile ilgili bir çok detayı @Sharm vermiş. Bu konuya benim ekleyebileceğim husus; ağırlıklı olarak security clearance larda must be US citizen ibaresini beraberinde vermektedir. Buda bizi çoğunlukla işi baştan elememize neden olmaktadır. Üst dereceli clearance lar yani top secret gibi olanlara girmek imkansız. Ancak PT gibi daha düşük olanlar için bazen must be obtain gibi tabirler mevcut bu durumda başvuracağınız kurum vasıtasıyla gerçekleşebilir.
Bazen de iş başvurularda no security clearance işaretlediğinizde otomatik sizi elemekteler.
Size tavsiyem usajob gibi devlet işi yapan web recruitmentlara şimdilik başvurmamaktan yanadır. İlkönce PT ile başlayanlara yada düşük dereceli seviyelere yönelmek daha akılcı olacaktır. Bu şekilde 2 iş devlet işinde son mülakata kadar ulaştım.
Backround check (Arka plan kontrolleri) ve Security Clearance nelerdir?
Federal bir iş için işe alınmışsa, güvenilir, güvenilir ve işe uygun olduğunuzdan emin olmak için en azından temel bir geçmişe göz atmanız gerekir. Arka plan kontrolü işlemi, bir iş teklifini kabul ettikten sonra başlar.
İşe alım ajansı sizden arka plan araştırma sürecini başlatmak için gerekli kişisel bilgileri isteyecektir. Vermeniz gereken bilgi miktarı işe bağlıdır.
Ne tür bir bilgi vermem gerekecek?
Arka plan kontrolünün türü ne olursa olsun, en azından nerede yaşadığınız, çalıştığınız, okula gittiğinizi ve herhangi bir askeri tarih veya polis kaydıyla ilgili soruları yanıtlamanız gerekir. Federal Hükümet için hiç çalışmadıysanız, parmak izlerinizi de almanız gerekir.
Kamu Güveni
Public Trust, bir tür arka plan araştırmasıdır, ancak bir güvenlik yetkisi değildir. İşe bağlı olarak, Standart Form 85 (SF85) veya 85P (SF85P) anketini doldurmanız gerekir.
Güvenlik kontrolü (Security Clearance)
Bazı işler güvenlik izni gerektirir. Güvenlik seviyesi, sınıflandırılmış bilgilere erişim türüne ve işinizi yapmanız gereken güvenli tesislere bağlıdır.
Güvenlik izni gerektiren işler için en az 10 yıl kişisel bilgi ve daha fazlasını sunmanız gerekir. Standart Form 86'yı (SF86) doldurmanız gerekir.
Hangi güvenlik seviyesinin gerekli olduğunu görmek için iş duyurusunun Arka Planı ve güvenlik izni bölümünü okuyun. Arka plan inceleme süreci hakkında sorularınız varsa, iş için işe alım ajansıyla iletişim kurun.İngilizce metni aşağıdadır.
What are background checks and security clearances?
If hired for a federal job, you must at least go through a basic background check to make sure you’re reliable, trustworthy, and suitable for the job. The background check process starts after you accept a job offer.
The hiring agency will ask you for the necessary personal information to start the background investigation process. The amount of information you’ll need to give depends on the job.
What type of information will I need to provide?
Regardless of the type of background check, you will at least need to answer questions about where you’ve lived, worked, went to school, and any military history or police records. You’ll also need to have your fingerprints taken if you’ve never worked for the Federal Government.
Public Trust
Public Trust is a type of background investigation, but it is not a security clearance. Depending on the job, you must complete either the Standard Form 85 (SF85) or 85P (SF85P) questionnaire.
Security Clearance
Some jobs require a security clearance. The security clearance level depends on the type of access to classified information and secure facilities that you’ll need to perform your job.
For jobs that require a security clearance, you’ll need to provide at least 10 years of personal information and maybe more. You’ll need to complete the Standard Form 86 (SF86).
Read the Background and security clearance section of the job announcement to see what security level is required. If you have questions about the background investigation process, contact the hiring agency for the job.
Unquote
Doldurulacak Formlar :
Standard Form 85 (SF85): https://www.opm.gov/forms/pdf_fill/sf85.pdf
85P (SF85P) : https://www.opm.gov/forms/pdf_fill/sf85p.pdf
Security Clerance Standart form Standard Form 86 (SF86): https://www.opm.gov/forms/pdf_fill/sf86-non508.pdf -
@redsat2000 kapsamlı ve değerli bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
-
ABd ye giris yapali 5gun oldu, gelmeden one basvuru yaptigim islerden biri ile bugun gorustum CNC makinalar konusunda field servis hizmeti veren 2 kisilik home based bir firma , interview den sonra ise baslamak icin benim onayimi bekliyor, yillik kazanc 70k-80 civarlarinda, yerlesme konusuna hala adapte olamadigim icin gonderecegi is teklifi ve sartlari emailini inceledikten sonra dusunecegimi ve cevap verecegimi soyledim. 1-2 gorusmem daha olacak ondan sonra kararimi verecegim.
-
@sash İş Başvurusu , Mülakat ve İş Başvuru Süreci içinde söyledi:
ABd ye giris yapali 5gun oldu, gelmeden one basvuru yaptigim islerden biri ile bugun gorustum CNC makinalar konusunda field servis hizmeti veren 2 kisilik home based bir firma , interview den sonra ise baslamak icin benim onayimi bekliyor, yillik kazanc 70k-80 civarlarinda, yerlesme konusuna hala adapte olamadigim icin gonderecegi is teklifi ve sartlari emailini inceledikten sonra dusunecegimi ve cevap verecegimi soyledim. 1-2 gorusmem daha olacak ondan sonra kararimi verecegim.
Yerleşme konusuna adapte olamadım demişsiniz, ABD'ye yerleşip yerleşmemeyi mi kastediyorsunuz? Düşündürüyor mu?
-
@saulgoodman @sash KREDİ skoru yüzünden ev tutamıyorlar
-
@saulgoodman evet, Turkiye de , cok rahat sere sere yorulmadan calisiyorum ve gecinmeme yetiyor , sabah 10 gibi isime gidip aksam 6-7 gibi cikiyorum , abd de hayat cok ciddi bi kosusturma icinde geciyor, masraflar rahatsiz edici derecede fazla ve sosyal hayat sosyal cevre az. Yurdisina iten neden sadece ulkenin sacma sapan ve derinlesen siyasal durumu ve gidisat, ekonominin giderek kotulesmesi.
-
@sash Ne kadar zamandır ABD'desiniz?
-
Tam bu konu ile yeni bir başlık açsammı önce bir arastırayım dedim ve süper bir başlık çıktı.
Bir cok arkadasımızın paylasımın da iş ayarlayıp gittiklerini okuyorum yada gider gitmez iş bulduklarını,
Tecrübelerinizi paylasırmısınız? Ne zaman oldu, nasıl oldu, öneriler v.b?
-
resume için aşağıdaki linkler belki işinize yarar
https://www.indeed.com/career-advice/resume-samples?from=careeradvice-US&from=careeradvice-US
resume nasıl hazırlanır videolu anlatım var
https://www.indeed.com/career-advice/resumes-cover-letters/6-universal-rules-for-resume-writing?from=career_guide_resume_drip_jsx_for_cg_us_template_1_of_6_v1&utm_campaign=jsx_for_cg&utm_source=career_guide_resume_drip_jsx_for_cg_us_template_1_of_6_v1&utm_medium=email -
Merhabalar,
Amerika'da green card ile çalışabileceğimiz devlet (government) işi var mı? Yoksa devlette çalışmak için vatandaş olmak mı şart?
Ben green card ile çalışabilecek kurumlar olduğunu duydum ama emin değilim. Bu kurumların bir listesi var mıdır acaba?
@crazycells -
@ashley yanlış hatırlamıyorsam sadece post office işinde çalışabilirsin
-
@ashley, içinde söyledi: İş Başvurusu , Mülakat ve İş Başvuru Süreci
Merhabalar,
Amerika'da green card ile çalışabileceğimiz devlet (government) işi var mı? Yoksa devlette çalışmak için vatandaş olmak mı şart?
Ben green card ile çalışabilecek kurumlar olduğunu duydum ama emin değilim. Bu kurumların bir listesi var mıdır acaba?
@crazycellspek cok is var, usajobs'ta ona gore secerek aktif olan isleri listeleyebilirsiniz.
-
-
-
@ashley, içinde söyledi: İş Başvurusu , Mülakat ve İş Başvuru Süreci
Merhabalar,
@crazycellsPost office harici islerde vatandaslik gerekiyor.
-
Bazi kontratli isler de var:
https://www.indeed.com/m/jobs?q=Federal+Government+Contractor
-
Ilgilenenler olursa, asagidaki linke denk geldim:
https://www.dhs.gov/homeland-security-careers/turning-education-and-experience-career
-
Geçen gün Netfflix'te "Family Man" adında filmi izledim. Amerika'da "Recruiter" firmalarının Beyaz yakalı çalışanları işe nasıl aldığını anlamak için faydalı olabilir, Tavsiye ederim. Fragmanı linkte.
-
-
bu video da detayları anlatıyor
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum