Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Tekrar merhaba, aklıma takılan diğer soru ise sanırım mülakat öncesinde geçen zamanda bana advance parole ve çalışma izni gibi herhangi bir evrak gelmedi. Okuduğum kadarıyla mülakat öncesinde çoğu kişiler geçici çalışma ve seyahat belgelerini almışlar. Sizce nedir bu durum?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @glshpolgar, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhabalar 30 Ağustos’ta tüm formları eşimle beraber kendimiz doldurup yolladık. 1 Ekim’de parmak izi ve fotoğraf için randevu kağıdı üzerine gidip işlemleri hallettik. Kasım ayı içerisinde (kendisinin tax evrakları yok uzun süredir çalışmadığı için anne ve babası sponsor oldu, eşime ne kadar söylesemde doldurmamıştı 🙄) I-864 formunun eşim tarafından da doldurulup yollanmasını istediklerine dair mektup aldık, hemen doldurup gönderdik. 25 Kasım’da 30 Aralık’ta mülakata çağırdıklarına dair diğer bir mektup aldık. Bizden evlilik sertifikası, fotoğraflar, ortak banka hesapları, kira sözleşmesi vs bir sürü evrak istediler. Görüşme sonrası tüm detayları ileteceğim. (Sorular, ne kadar sürdü, hangi dökümanları sunduk vs) şimdi sorum şu; görüşme mektubunu aldığımda daha önce mülakatta sorular yaklaşık 50 veya daha fazla soru yazan bir başlık bulmuştum eşimle pratik yapmak için neler sormuşlar yada sorabilirler diye fakat şu an bulamıyorun 😞 linki paylaşabilir misiniz ? Ayrıca varsa süreç ile ilgili tavsiye yada sorular neler yaptığımızda alakalı yardımcı olmaya çalışabilirim sevgiler 🥰

    Bol sanslar...

    Sorular surada:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak/14

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @glshpolgar, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Tekrar merhaba, aklıma takılan diğer soru ise sanırım mülakat öncesinde geçen zamanda bana advance parole ve çalışma izni gibi herhangi bir evrak gelmedi. Okuduğum kadarıyla mülakat öncesinde çoğu kişiler geçici çalışma ve seyahat belgelerini almışlar. Sizce nedir bu durum?

    Evet, nedense size mulakat zamani hizlica verilmis 🙂 fark bundan kaynaklaniyor... Sonrasinda da gelebilir, merak etmeyin.


  • @crazycells teşekkürler sorular için 🙂 gelişmelerden haberdar edeceğim 👍


  • @glshpolgar merhaba . Hayirli olsun muthis hizli islemis her sey sizin icin. Acaba hangi eyaletten basvurmustunuz?


  • @crn93 Colorado dan başvurduk. Dosyaları eşimle beraber hazırladık avukatlar bayağı tuzlu


  • @glshpolgar ay ins benimde boyle hizli isler. Ever bizde avukat tutmadik. Bu site de harika yardimci oldu


  • Selamlar herkese 4 gün önce 30unda green card mülakatım bir olduğunu fakat öncesinde çoğunluğa gönderilerden advance parole travel ssn Çalışma kartı belgelerimin henüz gelmediğini yazmıştım. Sanırım Santa Claus gerçek hehe bu sabah tüm evraklarım geldi. 5 gün sonra da mülakat var. Tekrar süreçle alakalı güncelleme yapacağım sevgiler 🥰


  • Selamlar. Finger printin uzerinden yaklasik 7 ay gecti hala beklemedeyim. Bu surec icersinde j-1 vizesi dolayisiyla aldigim ssn kullanarak uber vb isler yapiyorum. Bu ileride problem yasamama sebep olur mu? Cunku hala calisma izni ulasmadi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ssergenk, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Selamlar. Finger printin uzerinden yaklasik 7 ay gecti hala beklemedeyim. Bu surec icersinde j-1 vizesi dolayisiyla aldigim ssn kullanarak uber vb isler yapiyorum. Bu ileride problem yasamama sebep olur mu? Cunku hala calisma izni ulasmadi.

    var olan calisma izninizi statunuz resmi olarak bitene kadar kullanabiliyorsunuz. Ama statunuz bitmisse, bu durumda SSN'nizi kullanmamaniz daha dogru olur. Daha sonra calisma iznini alinca kullanabilirsiniz.


  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 hafta önce evraklarımızı yolladık şuan beklemedeğiz. Fakat beklenmedik bir şekilde ev sahibimizin yüksek kira zammından dolayı şuan yaşadığımız evden ayrılma kararı aldık.Yaklaşık 2 ay sonra taşınacağız. Gönderdiğimiz bütün evraklarda mevcut adresimizi doldurmuştuk. Henüz elimize uscis den bir evrak geçmedi. Bu durumda adres güncellememiz şart çünkü taşınacağız . Bunu nasıl yapabiliriz ? Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oomer, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 hafta önce evraklarımızı yolladık şuan beklemedeğiz. Fakat beklenmedik bir şekilde ev sahibimizin yüksek kira zammından dolayı şuan yaşadığımız evden ayrılma kararı aldık.Yaklaşık 2 ay sonra taşınacağız. Gönderdiğimiz bütün evraklarda mevcut adresimizi doldurmuştuk. Henüz elimize uscis den bir evrak geçmedi. Bu durumda adres güncellememiz şart çünkü taşınacağız . Bunu nasıl yapabiliriz ? Teşekkür ederim.

    Suradan yapabilirsiniz:

    Emin olmak adina daha sonra USCIS call center'i da arayabilirsiniz.


  • Selamlar herkese, yaklaşık 15 dk önce Amerikan vatandaşı evlilik sonrası başvurduğumuz green card mülakatından çıktık. 10:45 olan randevumuza 11:30 gibi girdik. Biz yanımızda tüm fotoğraflarımızı (ben büyük bir albüm yapmıştım daha önce zaten kronolojik tarihli ve bütün konser seyahat biletlerimiz bilekliklerimizi götürdüm) evlilik cüzdanını, kira kontratını, doğum belgeleri vs. her şeyi götürdük. Oturduğumuz gibi bizden randevu bildir kağıdını aldı ilgili kişi. Sonra fotoğraf albümüne bakarak bir kaç soru sordu. Bu nerde bu köpek size mi ait vs. Sonra kendi tarafımızdan doldurup yolladığımız diğer formları açarak eşimle bana tam adımızı, doğum tarihlerini, nerede doğduğumuz, aile isimleri sordu. Her soru sonrası kırmızı kalemle tik attı. Fotoğraflardan birebir ve farklı lokasyonlarda arkadaşlarla ya da aile ile olanlardan 10 adet aldı dosyaya eklemek için. Sonra boş bir kağıda önce bana sorarak nasıl tanıştığımızı( tarih yer ) sonrasında nasıl bir süreç yaşadığımızı, nasıl ve neden geldiğimi, ne zaman / nerede teklif ettiğini nerde ve ne zaman evlendiğimizi, çalışmadığım için boş vaktimde neler yaptığımı/yaptığımızı sordular. Görüşmeyi yapan memur cana yakındı. Benim bir kaç sorumla beraber toplam 30 dk belki 40 dk sürdü. En son olarak, dosyayı kapatıp eğer onaylanırsa 3 hafta içinde geçici green card tarafıma ulaştırılacağını söyledi. Benim sorum ise çıkmadan önce pasaportumda soy isim Farklı olacağı için “eğer” kartımı alırsam nasıl bir süreç beni bekliyor idi. Memur direk “kartın geldiğinde seyahat edebilirsin” dedi. 25 Aralık’ta çalışma iznim ssn numaram seyahat belgem gelmişti. eşimle beraber tahminimiz green card onaylandı. Yine gelişmelerden haberdar edeceğim.
    Ayrıca bu süreç içinde gerek sorularıma cevaplar gerek diğer arkadaşların süreçlerinden okuduklarım kısacası herkese destekleri için teşekkür ederiz. Sorular varsa süreçle alakalı her türlü yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar .

    Sevgiler 🥰 mutlu yıllar diliyorum herkese şimdiden 🥳


  • Merhabalar herkese güzel bir yıl diliyorum.Nişanlılık vizesi ile gelip ABD de evlendik eşim vatandaş başvuru süreciyle uğraşıyoruz fakat bizden I-129F formu istendi belgelerin arasında.bize tekrar birşey gönderilmedi bu belgeyle ilgili acaba nerden bulabilirim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @essente, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhabalar herkese güzel bir yıl diliyorum.Nişanlılık vizesi ile gelip ABD de evlendik eşim vatandaş başvuru süreciyle uğraşıyoruz fakat bizden I-129F formu istendi belgelerin arasında.bize tekrar birşey gönderilmedi bu belgeyle ilgili acaba nerden bulabilirim

    Sizin yaptiginiz basvurunun kopyasini ya da bilgilerini istiyorlar sanirim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @glshpolgar hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar!


  • @essente benim bildiğim ve gönderdiğim sadece k1 no2 onay mektubu kopyası başka birşey istenmedi.


  • @crazycells evet onu istiyorlar ama elimizde yok şu an nereden çıkarabiliriz.

  • ⭐⭐⭐

    @glshpolgar tebrik ederim gözünüz aydın bundan sonraki süreçte bol şanş diliyorum 🙏


  • @essente hiç bir fikrim yok biz önemli bir mektup kaybetmeyin denildiği için koruduk.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum