Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @edelweiss Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    DS260 formunu doldururken aynı zamanda SSN de istediğimi belirtmiştim. Ne kadar sürede gelir acaba?

    sayin @mehmett 'in dedigi kadar kisa da surebilir, birkac ay da surebilir. Bir standarti yok maalesef, USCIS'in bilgileri SSA'ya ne zaman gonderdigine bagli, SSA'da basvuru yapildiktan sonra 2 hafta icinde geliyor genelde.

  • ⭐⭐

    Teşekkürler. Peki UCSIS ücretini girmeden ne kadar süre önce yatırmalıyım? Bu süreci kısaltır mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @edelweiss Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    Teşekkürler. Peki UCSIS ücretini girmeden ne kadar süre önce yatırmalıyım? Bu süreci kısaltır mı?

    Süreci kısaltmaz. Ücreti önceden ödemiş olsanız da giriş yapmadan göçmen statüsü kazanmıyorsunuz. Ödemeyi mümkünse girişten en az 1 hafta önce yapın.

    Biz ödemeyi Nisan'da girişi Ağustos'ta yaptık, herhangi bir değişiklik olmadı.

  • ⭐⭐

    @knnrn Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    üreci kısaltmaz. Ücreti önceden ödemiş olsanız da giriş yapmadan göçmen statüsü kazanmıyorsunuz. Ödemeyi mümkünse girişten en az 1 hafta önce yapın.
    Biz ödemeyi Nisan'da girişi Ağustos'ta yaptık, herhangi bir değişiklik olmadı.

    Teşekkürler 🙂


  • @knnrn Green Cardlar ne kadarlik bir surede gelir tahminen? 18 gun oldu hala ses yok 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sorusuvar Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    @knnrn Green Cardlar ne kadarlik bir surede gelir tahminen? 18 gun oldu hala ses yok 🙂

    resmi bekleme suresi 120 gun. Bu arada yanlis konudasiniz 🙂


  • @crazycells Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    Eger boyle bir cekinceniz varsa en basta DS260 formunu doldururken SSN istememeniz daha yerinde olurdu sanirim. Bu durumda ABD'ye girdikten sonra bir SSA ofise giderek kendi basvurunuzu yapardiniz.
    Teorik olarak USCIS bilgileri verecek ama pratikte cok farkli oluyor siz adres degisikligi yapmasiz da. Eski adrese gidip kaybolan Green Card'larin sayisi azinsanmayacak kadar cok. Fakat USCIS'in bilgileri saglamasi zaman aldigindan siz de kendiniz gidip basvuru yapabilirsiniz. Internet uzerinden yaptiginiz degisikliklere bence cok guvenmeyin, ben yerinizde olsaydim kesinlikle telefonla isimi hallederdim. USCIS gorevlisi butun degisiklikleri yapsin. Adres formunu doldurup adresini degistirmesine ragmen, eski adrese giden kartlar var maalesef.

    Teşekkürler. Evet dediğiniz gibi keşke öyle yapsaydım ancak insan bilemiyor doğal olarak çünkü ilk defa karşılaşılan durumlar. Bu durumda, belirttiğiniz gibi adres değişikliğini hava alanında yapıp süreci takip etmekten başka çare görünmüyor. Girişten sonra 10 gün kadar bekleyerek USCIS i telefonla arayıp bilgi almak ve SSN ofisine gidip bizzat sormayı düşünüyorum. Slm.


  • Bugün ssn ofisine gittim. Ds 260 formunda istemediğimi, ofisten ilk defa başvuru yaptığımı söylememe rağmen 21 gün sonra gelmemi söyledi. Sebep ne dediğimde prosedür böyle dedi. Ne yapmam gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @schadow Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    Bugün ssn ofisine gittim. Ds 260 formunda istemediğimi, ofisten ilk defa başvuru yaptığımı söylememe rağmen 21 gün sonra gelmemi söyledi. Sebep ne dediğimde prosedür böyle dedi. Ne yapmam gerekiyor?

    Isi hic bilmeyen birine denk gelmissiniz, sanssizlik... Ya ayni ofise farkli bir zamanda gitmeyi deneyebilirsiniz ya da farkli bir ofise gitmeyi deneyebilirsiniz.

    Hic basvuru olmamasina ragmen size hickimse SSN gondermez, dolayisiyla gelmeyecek SSN'yi beklemek gibi bir prosedur olamaz.


  • @schadow selam, sakın pes etmeyin. size yakın olan diğer bir ssn ofisine gidip yeniden başvuru yapın. biz o şekilde aldık. numaranızı beklerken formunuzu doldurup hazır edin. sıra size gelince formunuzu uzatıp başvuru yapmak istediğinizi belirtin. ve biraz ssn olmadan ev bile tutamadığınızdan yakının 🙂
    bol şans


  • @schadow
    Ayni sey benim de basima geldi. Kadina israrla form doldurup ayni hafta alanlar var dememe ragmen 3 hafta beklemem gerektigini söyledi. Eger gelmezse burdan basvurunu alacagiz dedi. Pazartesi gunu 3.hafta oluyor. Bakalim ne diyecekler bu kez. Bu arada ben ds260'ta ssn istiyorum seklinde isaretlemistim.


  • Teşekkürler arkadaşlar değerli bilgileriniz için. Başka bir ssn ofisine gideceğim


  • Başka ssn ofisine gittim. Başvuru yaptı ancak sistem kabul etmedi. 3 hafta bekleyecez artık. Sistem değişmiş olabilir mi bilmiyorum


  • Merhabalar,
    SSN ofisine gitmeden doldursak iyi olur dediginiz form sumudur acaba ?

    tskler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wahap Evet, bu formu çıktı alıp gitmeden önce doldurabilirsiniz.


  • @anka Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    Selam, 5 aydır gelmeyen ssn’lerimiz için perşembe günü office gittim. Yaklaşık yarım saatlik bir beklemenin ardından sıra bana geldi, şansıma benim sıra numarama kendini kovboy sanan bir memurla görüştüm. Bu arada gittiğim office tampa florida’da. İlk sorunu adres konusunda yaşadık. Kartın nj’deki adrese teslim edilmesini istedim fakat memur eyalet dışına göndermeyeceğini belirtti. Bunun federal bir işlem olduğunu söylemeyi düşünsem de uzatmadım ve tampa’daki arkadaşımın adresini verdim. Adresi doğru yazsa da arkadaşımın ismini biraz baştan savma ve hatalı yazdı (umarım bu konuda sorun yaşamam). Bu arada 2006 yılında öğrencilik döneminden aldığımız geçici süreli ssnlerimiz olduğu için kartların gelmediğini söyledi, yanımda yeniden kart istediğimizi belirttiğimiz ds formunu gösterdim ama o an için onun da bir anlamı olmadığından çok uzatmadım. Sonuç olarak 2 hafta içinde arkadaşımın adresine gelmesini umuyorum. Ayrıca yanımda eşimin pasaport ve gc fotokopileri ile onun sürecini de başlatmak istedim ama zaten officedeki ekranlarda copy ile işlem yapılmadığı ve orjinal belgeler istendiğini okumuştum. Yarım ağız sordum, sorry cevabını alınca da teşekkür edep officeden ayrıldım. Herkese bol şans.

    Ofise gitmemi izleyen 10 gün sonunda ssn'im verdiğim adrese ulaştı.

    Bu arada biraz önce nba maçı izlerken "social security alert" ile ilgili bir reklam izledim. O sırada telefonla da uğraştığım için tam olarak dinlemedim. Hakkında tecrübesi ya da bilgisi olan var mı?


  • Merhaba Ben youtube üzerinde bir video izledim Amerika da kaçak yaşamakla ilgili örneğin turist vizesi ile giden birisi abd kaçak yaşamak için 180 dolar verip sahte SSN alıyormuş ve bu numara ile Maas odenmesi, vergi bildirimi, banka hesabi acma, kredi alimi, sosyal hizmet programlarini kullanma, pasaport basvurusu, ehliyet basvurusu vs. gibi işlemleri yapabiliyormuş acaba bu sahte ssn ile mümkün müdür? Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arel Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    Merhaba Ben youtube üzerinde bir video izledim Amerika da kaçak yaşamakla ilgili örneğin turist vizesi ile giden birisi abd kaçak yaşamak için 180 dolar verip sahte SSN alıyormuş ve bu numara ile Maas odenmesi, vergi bildirimi, banka hesabi acma, kredi alimi, sosyal hizmet programlarini kullanma, pasaport basvurusu, ehliyet basvurusu vs. gibi işlemleri yapabiliyormuş acaba bu sahte ssn ile mümkün müdür? Teşekkür ederim.

    teoride mumkundur, o nedenle ABD'de o kadar insan kacak yasayabiliyor zaten 🙂 Kacak kullandiginiz SSN ile IRS'e vergilerinizi odediginiz surece IRS bunu dert etmez.

    ABD'de devlet yapilandirilmasi, Turkiye'dekinden oldukca farkli 🙂 Kurumlarin cogu birbirinden bagimsiz ve birbirleriyle bilgi alisverisi sinirli. Turkiye'deki gibi butun bilgileriniz tek bir sisteme bagli olmadigi icin, insanlar uzun yillarca hickimseye yakalanmadan kacak yasayabiliyor.


  • Merhabalar,
    Ilk girisim kasim 2017'de yaptim. Ardindan Mayis 2018 de San francisco dan giris yaptim. SSN gelmemisti. Son girisimde San Francisco dan SSA ofisine gidip basvuru yaptim. Adres olarakta New York taki arkadasin evini gosterdim 4 is gunu sonunda numaralar geldi. Sadece gorevli SF den basvuruyorsun kart NY a gidiyor niye boyle. Dedim 2 gun sonra NY de olacam. Sikinti yok deyip islemleri halleti. Bilginize.


  • @crazycells Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    kacak yasayabiliyor.

    Cevapladığınız için çok teşekkür ederim 🙂 bu sahte SSN ler nereden ve nasıl alınabiliyor ? 🙂 ve eğer polis bir şekilde trafik çevirmesinde veya herhangibir yerde yakalarsa ve bu SSN i gösterirsek tükiyeye tekrar yollanıyor muyuz ?


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 1
  • 2
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum