Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tugbafurkan, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    @kivo ilk gunlerde nasıl bi çözüm buldunuz acaba hattı nasıl aldınız greencard ssn olmadan

    Ilk geldiginizde prepaid hat almak en mantiklisi. Daha sonra SSN ve kredi skoru olusunca faturaliya gecebilirsiniz.

  • Yasaklı

    @tugbafurkan t mobile a gittk hemen hattı verdiler bize..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Son birkaç haftada cep telefonu ve hatlarla yaşadığım olayları yazmak istiyorum. Benzer durumları yaşayanlar için örnek olabilir.

    Bir yıldan fazla zamandır Xfinity Mobile kullanıyordum ve bir sıkıntım yoktu. Eşimle birlikte paylaşımlı olarak kullanıyorduk ve GB başına 12 dolar ödüyorduk. Aylık faturamız 18 ila 35 dolar arasında oluyordu. Ancak fazla data kullanmamak için özen gösteriyorduk. Artık daha fazla data kullanmak istediğimiz için bir arayışa girdim. Ama yine de çok fazla para vermek istemiyordum.

    Forumdaki tavsiyeler ve internette okuduklarımdan yola çıkarak Mint Mobile sim kartlarını sipariş ettim. İki gün içinde geldi, mevcut telefonlarımız ile aktive ettik. Aktivasyon 30 saniyeden az sürdü ve numaralarımız hemen aktarıldı. Galaxy S8+ ve S8 ile kullandık.
    Eşim doğum günü hediyesi olarak Ünlocked Samsung Note 10 plus aldı. Mint Mobile sim kartı buna taktım. Herhangi bir sorun görünmüyordu. Çoğu zaman Wi-fi üzerinden bağlı olduğum için bir süre bir şey anlamadım. Dışarıdayken bağlantı çok yavaştı ancak ben bunu hep başka sebeplere yordum. Neyse bir gün bağlantım o kadar yavaştı ki emaillere bile bakamıyordum. Mint Mobile çağrı merkezini aradım, bana telefonumun desteklenmediğini söylediler. Nasıl olur, benim telefonum ünlocked ve T-mobile ile uyumlu, Mint Mobile de T-mobile ile çalıştığına göre sorun olmaması lazım dedim. Dediler ki Mint Mobile bir MVNO (https://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_virtual_network_operator) olduğu için T-mobile'ın sadece belli bantlarını kullanabiliyormuş. Benim telefon da o bantları kullanmadığı için sadece 2G hızında çalışırmış.
    Mint Mobile 7 günlük para iade garantisi vardı ve bu sürenin dolmasına birkaç saat kalmıştı. Web sitelerine girip iade talebimi yaptım (Pazar gecesi) ve numaramı Xfinity Mobile'a geri taşımak için Xfinity çağrı merkezini aradım. O arada Mint Mobile paramı iade edip hemen hattımı iptal etmesin mi! Xfinity çağrı merkezindekiler "Numaranızı taşıyamadan iptal ettiğiniz için numara artık kaybolmuş olabilir" dediler. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü, çünkü birkaç saat sonra Meksika'ya gitmek üzere yola çıkacaktım. Neyse Mint Mobile'i geri aradım, neyse ki hattımı yeniden aktive etmeyi kabul ettiler, bunun için kartımdan 65 dolar kestiler (ama bu tutarı daha sonra bana iade ettiler). Xfinity'yi geri aradım, epey uzun süre konuştuktan sonra görevli demesin mi "Pardon, sizin yeni telefonunuz Xfinity Mobile ile uyumlu değil" Neyse, boş verin dedim. Meksika'dan döndükten sonra hallederim diye bu işin peşini bıraktım. Meksika'da Mint Mobile ile hiç cep telefonu servisi alamadım. Ne internet, ne arama ne mesaj.
    Neyse dönüşte telefon uyumluluğu olan, yüksek data veren ve uygun fiyatlı olan Total Wireless'a geçtim. Sim kartları Target'tan aldım, eve gelip aktıve ettim. Aktivasyon 30 saniye sürmedi. Her şey yolundaydı. Ta ki işe gidene kadar. İş yerim bodrum katında olduğu için hiç cep telefonu sinyali alamıyorum. Bu hep böyleydi ama önceden Wi-fi calling ile arama ve mesajları sorunsuz alıyordum. Telefonun bu özelliği olduğundan emindim, ama etkinleştirmek için girdiğimde böyle bir şey görünmüyordu. İş yerinde önemli aramaları kaçırdığım için sorun olmaya başladı. Total Wireless çağrı merkezini aradım, epey konuştuktan sonra Wi-fi calling özelliğini desteklemediklerini söylediler. Haydaa deyip kapattım. Gittim Google Fi sim kartlarını aldım. Onun web sitesinde Wi-fi calling desteklediği yazıyordu. Aktivasyon için girdiğimde benim cihazımda bu özelliğin aktif olmayacağı yazıyordu. Haydaa deyip gittim sim kartları Target'a iade ettim.
    Artık telefon işini ucuza getirmekten vazgeçip büyük markalara yöneldim. ATT ile ilgili forumlara baktığımda onlardan alınmamış telefonlarda Wi-fi calling bloke ettikleri yazıyordu. Tekrar aynı duruma düşmemek için bir T-mobile şubesine gittim. Magenta plus paketine geçmek istediğimi söyledim. Görevli hanım çok ilgiliydi, her şeyi kendisi halletti. Benim numaram birkaç saniye içinde taşındı. Eşimin numarasında ise bir sıkıntı vardı. Görevli ne kadar uğraştıysa da olmadı, IMEİ numarasını kontrol edelim dedi. Eşim arabada bekliyordu, telefonu almak için yanına gittim. Meğer telefonda konuşuyormuş, o nedenle transfer olmamış. Telefonu kapatınca hemen o da transfer oldu.
    Şu anda her şey sorunsuz çalışıyor. Sonunda mutlu sona ulaştık. Aylık faturamız aylık 143 dolar olacak ama tarifemiz Meksika ve Kanada'da geçerli olacak, hatta Türkiye'de bile çalışması lazım. Netflix de dahil. Ne yapalım, başa gelen çekilir.

    Dersler:

    • Numaranızı taşımadan önce mevcut hattınızı iptal ettirmeyin.
    • Numara taşımak için Account number ve Pin number gerekiyor. Bazı firmalar bunları çok kolayca veriyor, bazıları çok uğraştırıyor.
    • Unlocked telefon demek her şebeke ile sorunsuz çalışacak anlamına gelmiyor.
    • Bazi iletisim firmalari, onlardan telefon almazsaniz sizi bu sekilde cezalandirma yoluna gidebiliyor.

  • @knnrn Cok guzel tecrubeler ve detaylar. Biz bu konuda sansliyiz sanirim, ilk geldigimizin 2. gununde benim telefonum arizalandi, At&T ye girdik S9+ alana bir tane bedava ama 30 ay taahhut kampanyasi vardi. 2 sinirsiz hat (arama+txt+data), wifi call, hotspot haric 2 de hat aldik. Son 10$ vergi artisiyla iki hat icin 151$ oduyoruz. Hatlar CA oldugundan mi boyle oldu bilmiyorum acaba Eyalet transferi oluyor mu? Hizmeti buradan aliyoruz ama vergi CA'nin vergisi...
    AT&T heryerde mukemmel cekiyor sadece Austin DT da belli sokaklarda sinyali EDGE -2G ye gidiyor.
    Kicasa eger hat ve telefon sizin icin onemliyse maalesef iyi bir telefon ve hatti ayni yerden almak avantajli, degilse hesaplarda optimizasyon moduna gecmeli...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    @knnrn Cok guzel tecrubeler ve detaylar. Biz bu konuda sansliyiz sanirim, ilk geldigimizin 2. gununde benim telefonum arizalandi, At&T ye girdik S9+ alana bir tane bedava ama 30 ay taahhut kampanyasi vardi. 2 sinirsiz hat (arama+txt+data), wifi call, hotspot haric 2 de hat aldik. Son 10$ vergi artisiyla iki hat icin 151$ oduyoruz. Hatlar CA oldugundan mi boyle oldu bilmiyorum acaba Eyalet transferi oluyor mu? Hizmeti buradan aliyoruz ama vergi CA'nin vergisi...
    AT&T heryerde mukemmel cekiyor sadece Austin DT da belli sokaklarda sinyali EDGE -2G ye gidiyor.
    Kicasa eger hat ve telefon sizin icin onemliyse maalesef iyi bir telefon ve hatti ayni yerden almak avantajli, degilse hesaplarda optimizasyon moduna gecmeli...

    Vergi hepsinde var ama 10 dolar oldugunu hic gormedim. CA numarasi kullanmanin da bir bedeli olmali herhalde 🙂

    Buyuk sehir merkezlerinde hepsi mukemmel cekiyor. Mesele sehirler arasi yolculuk, kamp vb durumlarda ortaya cikiyor. Cricket (AT&T) kullanirken Brazos Bend milli parkina gitmistik ve 100 yil oncesine donmus gibiydik, hic telefon sebekesi yoktu. Ama ayni yere Xfinity Mobile (Verizon) ile gittigimizde gayet guzel cekiyordu.


  • Update 🙂

    Ben hala Tmobile kullaniyorum... 30 dolar unlimited... Sirket plani yaptik.

    ev ve is yerinde cekiyor. Degistirmeyi dusunmuyoru 🙂


  • Biz de bir arkadaşı ikna edip aile paketine geçtik t mobile magenta plus aldık. 4e bölünce 50 kusur Birsey düşüyor. Türkiye’de kullanacak olmamız en büyük avantajı. Umarım pişman olmayız 🙂

  • Yasaklı

    6 ay direndik Türkiye'den getirdiğimiz telefonları kullandık (Huawei ve Samsung) ama operatörlerin desteklemediği eski telefonlar durumundaydı sıkıntı yaşıyorduk. Apple Store'dan (Kontratlı değil) Iphone aldık 2 tane (Kendi adıma pişmanım Androidçiyim ben ya) Verizon ön ödemeli hat aldık 2 hat için aylık $80 ödüyoruz. 16GB internet ve sınırsız konuşma ve text var...


  • T-Mobile Essentials ile sınırsız internet paketi + 3GB da 3G hızında hotspot (Wifi Paylaşımı)
    1 hat aylık $60 + vergi
    2 hat aylık $90 + vergi
    3 hat aylık $105 + vergi
    4 hat aylık $120 + vergi
    5 hat aylık $135 + vergi

    T-Mobile Magenta ile sınırsız internet paketi + 3GB da 4G hızında hotspot (Wifi Paylaşımı) + Ücretsiz Netflix üyeliği
    1 hat aylık $70 Vergi Dahil
    2 hat aylık $120 Vergi Dahil
    3 hat aylık $140 Vergi Dahil
    4 hat aylık $140 Vergi Dahil (Şu anda kampanya var 1 hat bedava)
    5 hat aylık $160 Vergi Dahil

  • ⭐⭐⭐

    Bilenler vardir ama yinede ufak bir trick paylasayim;

    ABD'de faturali veya faturasiz cogu tarifede Youtube, Netflix vs gibi video siteleri hiz olarak limitlendirilir. Genellikle 480p siniri. Yuksek ucretli tarifelerde 1080p filan izin verir.
    Bu limiti tamamen yok etmek icin vpn kullanabilirsiniz. Ucretsiz ve guvenilir VPN olarak ise CloudFlare firmasinin WARP isimli VPN programini tavsiye ederim.

    Ornek bir karsilastirma:

    WARP VPN kullanilmasi ile gorulen fark asagida. (Fast.com netflix serverlarina baglantinizin limitlendigini test etmek icin kullanilan bir hiz testi sitesi)

    alt text
    alt text


  • @FreeWoRLD çok ilginç bir bilgi, teşekkürler


  • Türkiye'den götüreceğim Huawei telefonu kullanamayacak mıyım ? Bunu kontrol edecek bir site var mı? Hangilerinde çalışır gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mihok, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    Türkiye'den götüreceğim Huawei telefonu kullanamayacak mıyım ? Bunu kontrol edecek bir site var mı? Hangilerinde çalışır gibi.

  • ⭐⭐

    @FreeWoRLD Muthis bilgi tesekkurler!


  • @Mihok Benim gördüğüm kadarıyla Huawei telefonlar amerikan internet şebekeleriyle çoğunlukla uyumsuz. Sadece 2g internet çekiyordu. O yüzden geçen yaz öğrenciler hep şikayet etmişti.


  • @FreeWoRLD Netflix çalışıyor mu bu vpn ile biliyor musun?

  • ⭐⭐⭐

    @Plus19 Maalesef vpn bolgesi secilmiyor. En yakin neresi ise, oraya yonlendiriyor.


  • @Plus19, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    @Mihok Benim gördüğüm kadarıyla Huawei telefonlar amerikan internet şebekeleriyle çoğunlukla uyumsuz. Sadece 2g internet çekiyordu. O yüzden geçen yaz öğrenciler hep şikayet etmişti.

    @knnrn nin verdiği linkten baktığım zaman çoğu operatörde çalışıyor olarak görüyorum. Fakat reelde nasıl olur artık göreceğiz.


  • @Mihok Hat çalışıyor da internet şebekesi uyumsuz oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Güncelleme: Total Wireless Wi-Fi calling olmadığı için hattımı taşımak zorunda kaldığımı söyleyince iade yapamayız demişti. Ben de bunları Better Business Bureau'ya şikayet ettim. Çok kolay, online bir form doldurdum sadece. Bugün Tracfone (Total Wireless vb hepsinin ağa babası) görevlisi arayıp paramı hemen iade edeceklerini, Web sitelerindeki yanıltıcı bilgiyi de değiştireceklerini söyledi. Bu konu da böylece kapandı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum