Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 8 aralıkda Dallas maceramız başlıyor bende en yakın zamanda tecrübelerimi paylaşıyor olurum 🙂


  • @ibo0 paylaşımlarınızı bekliyoruz merakla 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibo0 plano tarafında @kivo var bilgin olsun


  • @sorroo @omertug

    Şehirleri gezmeden önce alttaki sitedeki kıyaslamaları inceledim.

    Buna ilave olarak da her gittiğim yerde 3-4 tane kiralık ev gezdim, trafikte epeyce zaman geçirip ulaşım sıkıntılı mı baktım. Ayrıca benim kişisel tercihim ulaşımın çok rahat olması, geniş yolların olması, ferah hissedebileceğiniz bir yer olması idi. Diğer yandan belli bir sektörün tekeline düşmüş olmaması gerekli idi.

    Bunla da yetinmeyip şehir değişikliği yapan, onlarca Amerikalı'nın yorumlarını okudum ve tüm göstergeler Dallas'ı işaret ediyordu.

    Neden Chicago değil ?
    Çünkü ilk iniş yaptığım yer olan Houston'da hava 30 derecelerde iken, 1 hafta sonrası gittiğim Chicago'da hava -10 dereceydi ve öyle böyle bir soğuk değil, resmen öldürücü derecede idi. Soğuğu aslında severim ama bu kadarı fazla.

    Ayrıca en berbat trafiğe sahip 5. Amerikan şehri, tamamını tecrübe etmedim ama her trafik ışığında uzun kuyruklarda kaldım.

    His olarak biraz tekinsiz geldi, illaki güvenli yerleşim birimleri vardır ama oralarda da artan talep ile fiyatlar uçuk olacak.. Bu sebepler Chicago'yu direkt eledim, zaten orası hedefimde değildi, bir iş için gittim.

    Neden Dallas?

    Çünkü üstte gönderdiğim linkte de görülebileceği gibi, bırakın Amerika'yı dünya üzerinde en yüksek alım gücüne sahip şehirlerin başında geliyor. Dallas merkez olmak zorunda değil, Fort Worth ve Plano çok iyi bölgeleri ve kiralar ciddi anlamda uygun. 1200 USD'ye iyi bir 70-100 m2 ev tutulabilir. Aynı metrekareler Charlotte'da 1400-1500 USD civarı idi. Çok iyi bir yemek 20 USD'ye yenebiliyor.

    Fortune 500'deki bir çok şirket Dallas-Plano-Fort Worth'de. Ayrıca endüstrisi çok çeşitli , bir tane sektörün tekelinde değil.

    Yollar inanılmaz genişlikte ve rahat, her taraf alt geçit üst geçit tam bir Amerika şehri ve sıkışıklık, bunaltıcı bir durumu yok.

    Havalar genelde ılıman. Houston'da 5 Kasım'da gittiğimde inanılmaz terledim, ama Dallas çok iyi idi.

    2-2,5 saatte Austin gibi bir cennete gitme imkanı var. (Sektör bana uymadığı için Austin tercih etmiyorum)

    Olumsuz yanları: Dallas merkez için hava kirliliği var deniyor, bir de dolu, hortum problemleri var. Ama Houston kadar can alıcı, zarar verici boyutta doğa olayı da yok. En azından kasırga vurmuyor ve sel sorunu yok.


  • Merhaba Abd ye gelmeden önce işkur a
    yurtdışına çıkacağımı bildirmedim, işsizlik maaşını yatırmasınlar istiyorum, nasıl bildirebilirim burdan veya benim adıma birisi gidip bildiremez mi durumu


  • @Manwe6265 Alo 170 i veya bağlı bulunduğunuz işkuru ararsanız dondurma işlemini yapacaklardır
    Eğer siz arayamıyorsanız,Türkiye'de sizin bilgilerinizi vereceğiniz bir yakınınız bu işlemi yapabilir sanırım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Arkadaşlar amerikaya ilk giriş yaptığımız andan itibaren bize lazım olan evrakları ssn Number, id card ehliyet vs bu evrakların tamamı nedir ve bunlara sahip olmak tahmini ne kadar sürer.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Samet-Argın Türkiye de senin TC kimlik numaran var dimi işte amerikada ki karşılığı SSN Türkiye de ikametgah muhtarlık kayıtlı belgen var ya işte amerika da ki ismi id card ehliyet... Sahip olma kesin bir tarih yoktur. 7-10 gün de gelen de var 6 ay - 1 yıl sonra da gelen var. Tek kesin olmayan bilgi geliş süreleridir. Bu yazdıklarımın çok daha fazlasını bu başlıkta bulacaksın:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Samet-Argın, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar

    Arkadaşlar amerikaya ilk giriş yaptığımız andan itibaren bize lazım olan evrakları ssn Number, id card ehliyet vs bu evrakların tamamı nedir ve bunlara sahip olmak tahmini ne kadar sürer.

    ilk iletiyi okuyabilirsiniz, bu tur konularda yeni basliklara izin vermiyoruz; o nedenle iletinizi buraya tasidim.


  • @Manwe6265, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar

    Merhaba Abd ye gelmeden önce işkur a
    yurtdışına çıkacağımı bildirmedim, işsizlik maaşını yatırmasınlar istiyorum, nasıl bildirebilirim burdan veya benim adıma birisi gidip bildiremez mi durumu

    Merhaba geçen günlerde işsizlik maaşımı iptal ettirdim, önce işkur ile e-posta yoluyla iletişime geçtim daha sonra CİMER ile iptal edebilirsiniz diye cevap geldi, ben de yurtdışına ani çıkışım nedeniyle ülkedeyken iptal edemediğimi anlattım ve bir ay sonra dönüş yaptılar iptal edildiğine dair.


  • Ben Amerika'ya gelmeden once ehliyetimi almakla hazirliklara basladim. Cunku New Jersey'de direksiyon sinavina girmeme gerek kalmadan yazili sinavla ehliyetimi alabiliyorum boylece.
    Yillardir erteledigim tel tedavisi olayi vardi, sadece 6 ay tel taktim ve dislerim duzeldi. Saglikla ilgili aklimdaki tum seyleri hallettim.
    Tum banka hesaplarimi kapattim.
    Vodafone (abv onun!!!) kapattim.
    Bununla ilgili de bir video hazirladim, yeni gelecek arkadaslara yararli olmasini umuyorum.


  • merhaba arkadaşlar telefonumu fabrika ayarlarına getirdim, işcep kullanıyordum şimdi mobil onay istiyor giriş yapamıyorum bilgisi olan var mı bu konuda, hat takılı fakat yurt dışı tarifem yok hazırkarta çevirmiştim gelmeden


  • @Manwe6265 Aslında yurtdışı bir tarife gerek yok hattınız yurtdışında kullanıma açıksa size mesaj gelmesi lazım hattınızın şu anda açık ya da kapalı olduğunu kontrol edin belki kontür yüklemeniz gerekiyor dur. Yurtdışı kullanımına açık değilse arayıp açtırabilirsiniz Türkiye’yi Turkcell den aradığınızda mesela ücret kesmiyorlar müşteri hizmetlerini aradığınızda


  • @crazycells Merhaba, her zaman kı gıbı yıne cok guzel acıklamalar yapmıssınız...Tesekkurler
    Ayrıca Seyahat sağlık sıgortası ıcın tavsıye edecegınız nedır ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar

    @crazycells Merhaba, her zaman kı gıbı yıne cok guzel acıklamalar yapmıssınız...Tesekkurler
    Ayrıca Seyahat sağlık sıgortası ıcın tavsıye edecegınız nedır ?

    ihtiyaciniza gore normal veya premium bir police satin alabilirsiniz, ilgili bilgiler surada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2599/seyahat-sağlık-sigortası

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan mesleğim yetkili sigorta acentesi sahibiyim türkiyeden yaptoracağınız yurtdışı seyahat sağlık sigortası 90 günlük kapsar 90 günden sonraki hasarları karşılamaz bundan dolayı 90 günden fazla kalacaksınız yaptırmayın


  • @ayvalik10 sunu sorayim; ilk gidiste karar verene kadar yurtdisi sigortayi yaptirmak bir secenek olur mu ? Benim icin degil cunku esim saglik durumundan dolayi risk grubunda, onu almiyor-kendim icin sormuyorumu anlatmak istedim 🙂 . Neyse ilk defa gidiste ve yerlesme asamasinda yurtdisi seyahat yaptirmak bir guvence olarak dusunulebilir mi ? Maliyet/performans olarak o paraya deger mi, Amerikada bir sigorta yaptirana kadar ya da bulana kadar diyelim. Bunu arastiramayip , direk gidenler de olacagini varsayarak bir fikir almak istedim .


  • @ayvalik10 teşekkür ederim,ben de Ayvalik'a yakın yaşıyorum.Kismet olur gidersek o zaman poliçe için sizinle iletişime geçmek isterim✨


  • @crazycells teşekkür ederim inceleyeceğim ✨


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum