Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • abd nin resmi rakamlarına göre 6 aylık vize sayıları;

    Avrupa 10133
    asya 2452
    afrika 7856
    okyanusya 334
    kuzey amerika 1
    güney amerika 592

    toplam 21.368 vize


  • @periscope Sayılar neden farklı bilemiyorum, sonuçta kendi grafikleriindeki sayılat ile benim çıkardığım sayılar aynı yine onlşarın hazırladığı excell dosyasından geliyor. Vaktim olduğunda bakarım bir şey buşabilir miyim diye.

    Vize sayılarına bakınca aslında işler o kadar da kötü gözükmüyor, ama aylık cut off'lar ve Haziran cut off'u benim bütün moralimi bozdu. İnşallah Temmuz cut off 25-27 bin civarı gelir ise çok büyük moral olacak...

    Biz bu sayılar ile oynayıp duruyoruz ama aslında hiç bir şey ifade etmiyori dediğim gibi vakit geçsin diye oyalanmak için uğraşıyoruz işte. Emin olun Dolat/TL kurunu daha rahat ve yakın tahmin edebiliyorum 🙂


  • Yani sayilara bakinca cok olumsuz degil aslinda ama o zaman neden bu kadar yavas ilerliyor anlamis degilim.insallah 25 26 olurda bundan onceki aylarda oldugu gibi hayal kirikligina ugramayiz ama pekte inancim yok bazi taslar yerine oturmuyor .sayisal olarak bakildiginda daha yarisi verilmis artmasi lazim bi yerde kirilma olmasi lazim ama yok.bundan onceki senelerde bi yerde fazlaca artiyor umarim o zaman bu ay olur.bi taraftan madem sayilar bu kadar olumsuz degil brit neden 30k ustu icin imkansiz diyor.acikcasi onunda onceki aylardaki tahminleri tutmadi bu neden tutsun diyorum bilmiyorum herkes icin hayirlisi


  • @metert aynen dediğin gibi konsolosluk yada bu işle ilgilenen birim her ne ise bizim bilemediğimiz bir veriye ya da bilgiye göre hareket ediyor. Bizlerde bildiklerimiz kadarı ile tahmincilik oynuyoruz.
    BS'nin hesabı da benim ki gibi, çok basit bu güne kadar verilen/verilecek tahmini vizeyi alıyor kalan vize üzerinden dosya numarasının kaçta biteceğini tahmin etmeye çalışıyor.

    Ancak hiç birimiz EU'ya kaç vize vereceklerini, bundan sonraki ready'lerin ve AP'lerin ne kadarının vize alacağını, vize alacak aile bireyleri sayısını bilemiyoruz. O yüzden tahmini bile değişkenli yapıyoruz.

    Aynen dediğin gibi hayırlısı, nasip, kader artık onun adı her ne ise o olsun... 2016 Ekimden beri bekliyoruz, 3 ay kaldı beklemeye devam. Bu arada da tahmincilik oynamaya devam tabiki... 🙂


  • @periscope ay bazlı verilen issueları farklı değerlendiriyor olabilirlen. mesela bir taraf için ekim ekimde girenler olarak data sağlarken, diğer tarafta ekim, ekimde vize için randevu alan ama bir şekilde sonraki ay almış olan olabilir. totale bakmak lazım

  • ⭐⭐

    İlk 6 ayda verilen vize rakamları 25 binin altında. Yani düz mantıkla 2 ile çarpsak 50000 i tamamlayamıyorlar. Buradaki sıkıntı Ready sayıları ve son 3 ayda verilen resmi vize sayılarının artarak devam etmesi. Eğer bu artma geçmişteki AP lerin sonuçlanmasından kaynaklanıyorsa sıkıntı yok. Ama gerçekten artıyorsa bu nedenden dolayı hız kesmeyi düşünmüşlerdir. Mayıs 15 inde açıklanacak bülten bir çok şeyin cevabını verecek gibi duruyor.


  • arkadaşlar bir sorum olacak. Forumdan bir arkadaşla konuştuğumda bir case numberın allocation süresi 3 aymış. 3 ay boyunca cevap vermezse başka bir numara allocate edilirmiş onun yerine. Bunu visa office bu şekilde karar veriyormuş. Bu konuda bilginiz var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @superdem22 Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

    arkadaşlar bir sorum olacak. Forumdan bir arkadaşla konuştuğumda bir case numberın allocation süresi 3 aymış. 3 ay boyunca cevap vermezse başka bir numara allocate edilirmiş onun yerine. Bunu visa office bu şekilde karar veriyormuş. Bu konuda bilginiz var mı?

    hayir, surec boyunca dosya numaraniz degismiyor.


  • @asilcenk Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

    @periscope Sayılar neden farklı bilemiyorum, sonuçta kendi grafikleriindeki sayılat ile benim çıkardığım sayılar aynı yine onlşarın hazırladığı excell dosyasından geliyor. Vaktim olduğunda bakarım bir şey buşabilir miyim diye.

    Vize sayılarına bakınca aslında işler o kadar da kötü gözükmüyor, ama aylık cut off'lar ve Haziran cut off'u benim bütün moralimi bozdu. İnşallah Temmuz cut off 25-27 bin civarı gelir ise çok büyük moral olacak...

    Biz bu sayılar ile oynayıp duruyoruz ama aslında hiç bir şey ifade etmiyori dediğim gibi vakit geçsin diye oyalanmak için uğraşıyoruz işte. Emin olun Dolat/TL kurunu daha rahat ve yakın tahmin edebiliyorum 🙂

    ya benimde anlamadigim grafik ve sayilarin oldugu excel dosyasinin oldugu sayfada bir biriyle celisen veriler var. Excel deki sayilar farkli gorunuyor belkide ekimde ap ye dusen ve martta vizesi basilan kisiye ekimde degilde martta vize verilmis gibi rapotluyordur resmi kurum. Brit in sitesinde ise ekim gorhnuyordur mesela. Fakat yayinlafigim veriler dogru mart itibari ile 10133 vize ile avrupa toplam verilen vizelerin %47 sine sahip.ben 20 bin civarjnda vize verilecegine inaniyorum avrupaya 18300 cokta mantikli gelmiyor. Teknik acidan temmuz cut off u 22850 gelse bile bireysel acidan sorun yok gibi gorunuyor elbette son 2 ay icinde ayni miktarda cut off aciklanmali. Fakat dedigim gibi ben 20 bin hatta biraz uzerinde vizenin avrupaya verilecegini dusunuyorum.


  • @asilcenk kendi ellerinle yazmışın 11407 gerçek dosyaya 11550 vize verilmiş ilk 7 ayda.
    zaten 20915 gerçek dosya yar bu demek herkes vizeyi alacak.
    @periscope @superdem22 @md_md @arnblt @Mahur-Beste @pacaveli @metert @efeser sizce..


  • Bu ileti silindi!

  • merhaba. onceki postlari okuyup britsimon un data sitesine tekrar baktim, @asilcenk in de dedigi gibi bazi verilerde karisiklik ve tutarsizlik var gercekten. Karsilastigim tutarsizliklar;
    1-ana basvurucu refuse almis ve bu bilgi 'refuse' kisminda 1 olarak yazilmis (bu kisminda problem yok). Ama refuse alan dosyanin kalan tum derivate leri 'ready' kisminda gorunuyor, ve bu sekilde totalde 300 'ready' var). (Yalniz bu konuda bir bilgim yok, bilenlere su sekilde sorayim. Ana basvurucu red alirsa esi cocugu da otomatik olarak red almis olur mu?)
    2- Yine ayni sekilde Ana basvurucu ve 1 derivate i visa yi almis, ama 1 veya 2 tane derivate si sanirim mulakata gitmemis. onlar da 'ready' kisminda gorunuyor.
    3- yine o sitede annual IV issuances kismi var. oradaki verilerde mart da dahil 10133 gorunuyor, ama grafige doktugu yerde mart dahil 9776 gorunuyor.
    4- Brit EU kotasini hesaplamayla 18.300 diyor. Ama asagida linkini verecegim dosyadan incelenebilir, genelde fazlasi verilmis.
    Bu verilerin aciklamalarini okudum sitede. Annual issued, Monthly issued kisimlarini direk US visa statistics sitesinden aliyor. Ama dosyalari muhtemelen bir yazilimla tek tek check edip grafige dokuyor. Sanirim hatasi da dosyalarin issued olanlar haric hemen hergun degiskenlik gostermesinden kaynaklaniyor.
    Bu sekilde olunca, o datalardan sadece 'gercek dosya sayisi', 'no response' ve 'issued' kisimlarini kullanmak daha mantikli geldi bana. Cunku ready kismi cok kafa karistirici, soyle ki;
    -bir grup dosya var ana basvurucu red almis, 3 derivate leri ready gorunuyor
    -bir grup dosya var ana basvurucu kendisi ve bir derivate i issued, diger derivate i ready.
    Bu da hesaplamalarda hataya yol aciyor. Mesela eski yillar icin hazirladigi tablolarda 2015 te 2200 ve 2017 de 1100 ready gorunuyor. Bu ayarlanamamis haldeki data girisini bu seneninkinde de kullandigi icin, bence sene sonunda 2000 civari ready olabilir. Yani o tabloyu okurken issued+AP+ ready toplamini yapip, yaklasik su kadar visa kalir demek tam dogru degil.

    Ama su seklilde bi netlik var verilerde. Issued sayisi ve Refuse sayisi kesin 🙂 Total EU en az 18-19000 civari ve daha yuksek olabilir.
    EU ve TR olarak ayri ayri da bakmak gerek cunku adi ustunde 'cesitlilik vizesi'. Her ulkenin de bir kotasi var (yaklasik %6-7) ve onu yakalayacak sekilde kazandirmislar bence(tabi burada basvuru sayisi nufus vb bircok etki var). Ornegin Arnavutluk, Turkiye, Rusya, Ermenistan vb ulkeler son dosya numaralarina kadar kazanani olan ulkeler. Ukrayna, Ozbekistan vb ulkelerde 15000 dosya numarasindan sonra kazanan kisi sayisi cok azaliyor hatta sifir a kadar dusuyor. Artik cagirilan yok denilebilir. Ama her iki grupta da totaldeki yillik verilen visa sayisi denk. Yani kazanan dagilimi bazi ulkelerde yarisinda tamamlanirken bazi ulkelerde son dosya numaralarina kadar olacak sekilde ayarlanmis. Su orneklerle daha iyi olacak;

    EU Turkiye Ukrayna Arnavutluk
    2014 18904 1084 1770 1571
    2015 19811 1245 1313 1910
    2016 15207 796 1787 1506
    2017 20516 1386 2040 2436
    2018 (ilk 6 ay) (30 Mart) 9783 754 1466 1323
    2018 (28 Nisan) 11816 889 1778 1593

    *tablo; https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2017AnnualReport/FY17AnnualReport-TableVII.pdf
    -Ukrayna ve Arnavutlugu sadece ornek olsun diye verdim
    -2016 yili cok dusuk sayilar var, neden bilmiyorum:).
    -2018 Mart cut off= 13.800, Nisan cut off= 15.950
    -Ayrica 2017 yilinda TR de 734 kisi kazanmis (tolam 1386 visa verilmis). Su an TR de 571 kisi cagirildi (Haziran haric)
    -28 Nisan da dahil su anki verilere gore 11816 issued EU, TR de ise 889 (%7). Ve 2018 icin Turkiyeden son dosya numaralarindan kazanan var.

    Bu kadar veriyle beraber kafayi yemeden 🙂 soyleyeyim kendi fikrimi;
    *ilk 6 ayda verilen visa sayisi yaklasik kotanin yarisi kadar verilmis, kalaninda da diger yarisi verilebilir.
    *Asia' daki travel ban bence EU yu biraz daha artirir.
    *Ilk 10.000 de bos dosyalar %20 civarindaydi. Ikinci 10.000 de yaklasik %45 oldu. Artik 20.000-35000 arasi bos dosyalar %55+ civarinda, no response, refuse lari tahmin etmek zor. Ama bos dosyalari cikarinca genelde issued orani %50 olmus (yani artik %45 dolu dosyanin hemen hemen yarisi veya biraz fazlasi issued olacak demek) (bu kesin degil, eskiye bakarak yurutulen bir tahmin) (bunlar dosya bazinda soylediklerim X2 derivates hesaplanmali).
    *toplam visa sayisi tum yillarda goruldugu gibi pozitif yonde esnek gibi. o yuzden su kadar kaldi diyemeyecegim.
    *Ama son 3 VB kaldi. Ben hala hemen hemen tum dosyalarin en gec Eylul de olsa acilacagini dusunuyorum.

    Tum dosyalarin cagirilmasi dilegiyle...

    29.04.2018-EDIT: Ready sayilarina tekrar baktim ve kendimce yorumlayarak sunlari buldum;
    -Mart ayi (cut off=13850) da dahil tum 'ready' gorunenler ya ana basvurucu refused almis olanlar yani onlar da kesin refuse (yeni ogrendim), ya da mulakata gitmemis ve halen(28 Nisan a kadar) tekrar gun almak icin basvurmamis, ya da ana basvurucu ve/veya bir derivate i AP de kalmis kalanlar ready gorunuyor. Bu sekilde olan tam 2332 kisi var excel dosyasinda gorunen.(bunlardan AP ye kalanlarin issued olma sansi var) (AP toplam bu gune kadar 1257 gorunuyor tabloda)
    -Nisan ayi (cut off=15950) 'nda bu kisilerin sayisi 409
    -Mayis (cut off=18050) ve Haziran(cut off=20300) icin ready sayisi 2875 (yani onumuzdeki 2 ay icin cagirilan kisilerin TUMU).
    *Bence issued + AP + 'ready' toplamini yaparken ready kismina en buyuk etkisi olacak olan her zaman gelecek aylardaki sayilardir. Mart ve oncesindeki ready de gorunen kisilerin etkisi cok az olacak.
    **Bu hesaplamada dikkatimden kacan bisey olursa lutfen soyleyin. Umudum daha da artti bu sekilde 🙂


  • 1.sorunun cevabı evet talihli alamazsa faydalananlar da ret oluyor 300 ready refused aslında dediğiniz gibiyse. fakat ceac da ne ise program onu çekiyor britin de gözünden kaçmış olmalı bu durum.
    2.soruda şöyle sanırım bu gitmeyenler yüzünden sürecin sıfırdan başlaması gerekiyor yeniden randevu mülakat ödemeler vs. ready olmaları doğal çünkü onlar ileride haklarını kullanabiliyorlar.
    3.10133 sayısı abd dış işlerinin resmi rakamı britin ne dediğinin ne söylediğinin bir önemi yok. 6 ayda avrupa 10133 vize almış.
    4.brit kota hesapları konusunda da kesin konuşmuyor artık şahsi kanaatim %40 %40 şeklinde avrupa ve afrikaya bölüştürülecek vizeler kalan %20 diğer bölgelere dağıtılacak.


  • bu arada 18007 ukraynaya ait son case numarası 16648-9 da özbekistanın son case numarası, 20300 e kadar başka mülakat verilmemiş bu iki ülkeye. faydalanan sayısında büyük bir düşüş olabilir. ukraynada 4-5 kişilik aileler dolu yani rastgele bakıyorum şuan ekrana 21 reel case numarasında 61 kişilik ready var. 1 case no 3 vize demek. 16013 den 16202 ye kadarki aralık. bir an evvel bu iki ülke denklemden çıksa ne olacağını görsek.


  • 12345678- ayrıca sitede mesaj silinmiyor düzenleme yapmak için 40 takla atmak gerekiyor.


  • EU issued 11802- refused 1228- AP 1257- Ready 4808 görünüyor britsimonun dv2018 ceac sayfasında, 28 nisan tarihli excel dosyasını indirip md-md nin bahsettiği refused edilmiş fakat ready ya da ap görünen dosyaları refused kısmına eklediğimde çıkan sonuç daha da saçmalıyor

    issued 11816- refused 1203???(en az 250 300 artmalı anlamadım nasıl olup düştüğünü zira özbek bir ile var 8 kişilik ret yemiş 7 kişilik ukraynlılar var ret yemiş ve bunun gibi onlarca örnek var ailesi 4-5 kişilik olan ret yiyen) ready 2511 nvc 4434

    yukarıdaki sayılar 15950 ye kadar ki kısım.

    ayrıca 28 nisan tarihli dosyanın orjinal halindeki veriler issued 11816 - 5616 ready- 912 ap 943 refused

    anlaşılan buradaki veriler hatalı

    bu hesaplamalardan bir şey anlamadım açıkçası.


  • Geriye dönük olarak EU'da verilen issued, refused, ap ve ready'leri anlama adına 2015 verilerine baktım.

    1. 2018 Nisan sonu itibariyle issued visa sayısı 11802. Bu sayıya 2015'te 10 Haziranda ulaşılmış. Zaten bu sene sürecin yavaş ilerlediğini biliyoruz. Peki bu dönemlerin refuse, ap ve ready'lerine bakarsak; Benzer sayıda issueların oldugu bu iki dönemde total (all regions ) rakamlar da issued sayıları dışında (4K fark var )ne tesadüftür ki birbiri ile aynı. Yani total ready, total ap sayıları çok yakın. EU'da ise 2015te ready sayıları çok fazla (5500 / 4800 ) ve bunun aksine refuse sayıları da bir hayli düşük (907 / 1228 ).
      Sonuç olarak :
      1 ) KCC'nin yavaş başlama ve gitme nedeni olarak şunu söyleyebiliriz. Sene başında KCC; derivate, holes ve response rate gibi birçok konuyu biliyordu. Bu yüzden özellikli ççoklu aile bireyleri gibi nedenlerle yavaş ilerledi ve gelinen noktada issue sayıları aslında adamları yavaş ilerleme konusunda haklı çıkardı. Ancak hesaba katmadıkları konu : refuse sayıları ve ready'lerin durumu ayrıca aynı sayıda EU visa verildiğinde toplam visa sayıları 4K geride şuanda .(24832/28342 ) . Bu süreç hızlanmak zorunda.
    2. Readylerin hızlıca düştüğü periodlarda bu hızlı düşüşün issued artışında hızlı olmadığını görüyoruz.
    3. issued sayılarının artışı bence hedefin 18300 değil 20K'lar olduğunu gösteriyor.
      2018 Nisan;
      Region Issued Refused AP Ready
      EU 11802 1228 1257 4808
      Totals 24832 5930 4435 15000

    2015 10Haziran ;
    Region Issued Refused AP Ready
    EU 11786 907 1395 5577
    Totals 28342 3955 4789 15110


  • @md_md dediğin gibi herşey olumlu (yüzde 7 avrupa kotasının değil tüm kotanın ülkeye oranı) kötü senoryoda bile bu cut off da yükseltip görecekler yığılma olursa aynı rakamı açıklarlar bi sonrakinde.. ellerine emeğine sağlık çok değerlisin saygılar


  • @superdem22 aynen emeğine sağlık çok değerlisin


  • arkadaşlar açıkçası sayılardan pek bir şey anlamıyorum daima bir sözelci olmuş biri olarak. ama şu olumlu yorumları görünce aşağıdaki fotoğraftaki olayı yaşıyorum her ay bu da mahvediyor beni :))


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum