[Arşiv] Sayılar ile DV 2018
-
Nisanda durum ne bilmiyorum ama Ayda ortalama 2000 vize veriliyor. Gibi bir seyler aklimda kalmis. Britsimonun nisan sonu itibariyle 11536 vize verildi sonucunu dikkate alirsak sadece nisan ayinda 3700 vize basilmis olmali. Bu digru mu?
-
@periscope sitenin linkini yollarmısınız
-
@periscope EU için issued rakamları;
Ekim 2.334
Kasım 1.502
Aralık 1.175
Ocak 1.826
şubat 2.072
Mart 1.701
Nisan 940 (23 Nisana kadar)Toplam 11.550
-
Brit'e bazı sorular sordum.
Kısaca kendisi de ne avrupa kotasında ne de diğer region'ların EU'yu etkileyip etkilemeyeceği konusunda kesin dil kullanmıyor.
sonuna yazmış " bu süreci ne kadar bilirsek bilelim beklemek zorundayız" diye.
3 ayımız var bekleyelim bakalım.Hello Brit,
When compared 2018 to 2015 and 2017 (available in ceac) , I have some questions to you.- refused number are higher in 2015 and 2017 compared to 2018. Both eu and all. For 2018 totally 5800 till now and until same time ,(april) in 2015 there were just 2600 refused. Also, while refuse rate 8% in 2018, it is 8% in 2017. do you think it might affect the cutoff number by end of the year?
- 7 months passed but just half of visas were given. Do you think EU might increase number of visas ( I mean exceed the quota ). Because Ret number via Asia and Africa is high this year.
3 ) for Europe , what might change for next 5 months compared to previous 7 months ? For example response rate & derivatives, holes and other variables in order to increase change of high number selectees like me ?
my CN is 333XX
Thanks
Brit'in cevabı :
- It affects how many cases are processed to get as many issued as they want.
- Wait and see.
- All those factors “could” change – but you should not expect a dramatic change in any of them. Changes are subtle.
Basically – no matter how much you know about this process, you are STILL going to have to wait and see.
-
28k nin ilk 100 u olarak hesaplariniza gore geliyormu yada sizce olasiligi nedir
-
@asilcenk Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:
@periscope EU için issued rakamları;
Ekim 2.334
Kasım 1.502
Aralık 1.175
Ocak 1.826
şubat 2.072
Mart 1.701
Nisan 940 (23 Nisana kadar)Toplam 11.550
Adres bu mart ayi icin. 7800 toplam sayiyi
https://dvcharts.xarthisius.xyz/annual.html#
Burada gordum
-
Bu verilen rakamlar doğru ise zaten current olması gerekiyor haksız mıyım daha vizelerin yarısı verilmiş sayılır birde yüksek numaralarda sayıda git gide düşüyor yani bu mantıkla minimum çağıran son case no 38xxx oluyor
-
Dosya numarası büyük olan arkadaşlar 2019 çekilişine başvurdunuz mu? Yoksa kural gereği başvurulmuyor mu?
-
@asilcenk
ekim 1386
kasım 1290
aralık 1288
ocak 1725
şubat 2187
mart 2297 toplamda ise 10133 (6 aylık toplam nisan hariç)bu sayılar nasıl böyle tutarsız oluyor ben anlamıyorum.
-
abd nin resmi rakamlarına göre 6 aylık vize sayıları;
Avrupa 10133
asya 2452
afrika 7856
okyanusya 334
kuzey amerika 1
güney amerika 592toplam 21.368 vize
-
@periscope Sayılar neden farklı bilemiyorum, sonuçta kendi grafikleriindeki sayılat ile benim çıkardığım sayılar aynı yine onlşarın hazırladığı excell dosyasından geliyor. Vaktim olduğunda bakarım bir şey buşabilir miyim diye.
Vize sayılarına bakınca aslında işler o kadar da kötü gözükmüyor, ama aylık cut off'lar ve Haziran cut off'u benim bütün moralimi bozdu. İnşallah Temmuz cut off 25-27 bin civarı gelir ise çok büyük moral olacak...
Biz bu sayılar ile oynayıp duruyoruz ama aslında hiç bir şey ifade etmiyori dediğim gibi vakit geçsin diye oyalanmak için uğraşıyoruz işte. Emin olun Dolat/TL kurunu daha rahat ve yakın tahmin edebiliyorum :)
-
Yani sayilara bakinca cok olumsuz degil aslinda ama o zaman neden bu kadar yavas ilerliyor anlamis degilim.insallah 25 26 olurda bundan onceki aylarda oldugu gibi hayal kirikligina ugramayiz ama pekte inancim yok bazi taslar yerine oturmuyor .sayisal olarak bakildiginda daha yarisi verilmis artmasi lazim bi yerde kirilma olmasi lazim ama yok.bundan onceki senelerde bi yerde fazlaca artiyor umarim o zaman bu ay olur.bi taraftan madem sayilar bu kadar olumsuz degil brit neden 30k ustu icin imkansiz diyor.acikcasi onunda onceki aylardaki tahminleri tutmadi bu neden tutsun diyorum bilmiyorum herkes icin hayirlisi
-
@metert aynen dediğin gibi konsolosluk yada bu işle ilgilenen birim her ne ise bizim bilemediğimiz bir veriye ya da bilgiye göre hareket ediyor. Bizlerde bildiklerimiz kadarı ile tahmincilik oynuyoruz.
BS'nin hesabı da benim ki gibi, çok basit bu güne kadar verilen/verilecek tahmini vizeyi alıyor kalan vize üzerinden dosya numarasının kaçta biteceğini tahmin etmeye çalışıyor.Ancak hiç birimiz EU'ya kaç vize vereceklerini, bundan sonraki ready'lerin ve AP'lerin ne kadarının vize alacağını, vize alacak aile bireyleri sayısını bilemiyoruz. O yüzden tahmini bile değişkenli yapıyoruz.
Aynen dediğin gibi hayırlısı, nasip, kader artık onun adı her ne ise o olsun... 2016 Ekimden beri bekliyoruz, 3 ay kaldı beklemeye devam. Bu arada da tahmincilik oynamaya devam tabiki... :)
-
@periscope ay bazlı verilen issueları farklı değerlendiriyor olabilirlen. mesela bir taraf için ekim ekimde girenler olarak data sağlarken, diğer tarafta ekim, ekimde vize için randevu alan ama bir şekilde sonraki ay almış olan olabilir. totale bakmak lazım
-
İlk 6 ayda verilen vize rakamları 25 binin altında. Yani düz mantıkla 2 ile çarpsak 50000 i tamamlayamıyorlar. Buradaki sıkıntı Ready sayıları ve son 3 ayda verilen resmi vize sayılarının artarak devam etmesi. Eğer bu artma geçmişteki AP lerin sonuçlanmasından kaynaklanıyorsa sıkıntı yok. Ama gerçekten artıyorsa bu nedenden dolayı hız kesmeyi düşünmüşlerdir. Mayıs 15 inde açıklanacak bülten bir çok şeyin cevabını verecek gibi duruyor.
-
arkadaşlar bir sorum olacak. Forumdan bir arkadaşla konuştuğumda bir case numberın allocation süresi 3 aymış. 3 ay boyunca cevap vermezse başka bir numara allocate edilirmiş onun yerine. Bunu visa office bu şekilde karar veriyormuş. Bu konuda bilginiz var mı?
-
@superdem22 Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:
arkadaşlar bir sorum olacak. Forumdan bir arkadaşla konuştuğumda bir case numberın allocation süresi 3 aymış. 3 ay boyunca cevap vermezse başka bir numara allocate edilirmiş onun yerine. Bunu visa office bu şekilde karar veriyormuş. Bu konuda bilginiz var mı?
hayir, surec boyunca dosya numaraniz degismiyor.
-
@asilcenk Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:
@periscope Sayılar neden farklı bilemiyorum, sonuçta kendi grafikleriindeki sayılat ile benim çıkardığım sayılar aynı yine onlşarın hazırladığı excell dosyasından geliyor. Vaktim olduğunda bakarım bir şey buşabilir miyim diye.
Vize sayılarına bakınca aslında işler o kadar da kötü gözükmüyor, ama aylık cut off'lar ve Haziran cut off'u benim bütün moralimi bozdu. İnşallah Temmuz cut off 25-27 bin civarı gelir ise çok büyük moral olacak...
Biz bu sayılar ile oynayıp duruyoruz ama aslında hiç bir şey ifade etmiyori dediğim gibi vakit geçsin diye oyalanmak için uğraşıyoruz işte. Emin olun Dolat/TL kurunu daha rahat ve yakın tahmin edebiliyorum :)
ya benimde anlamadigim grafik ve sayilarin oldugu excel dosyasinin oldugu sayfada bir biriyle celisen veriler var. Excel deki sayilar farkli gorunuyor belkide ekimde ap ye dusen ve martta vizesi basilan kisiye ekimde degilde martta vize verilmis gibi rapotluyordur resmi kurum. Brit in sitesinde ise ekim gorhnuyordur mesela. Fakat yayinlafigim veriler dogru mart itibari ile 10133 vize ile avrupa toplam verilen vizelerin %47 sine sahip.ben 20 bin civarjnda vize verilecegine inaniyorum avrupaya 18300 cokta mantikli gelmiyor. Teknik acidan temmuz cut off u 22850 gelse bile bireysel acidan sorun yok gibi gorunuyor elbette son 2 ay icinde ayni miktarda cut off aciklanmali. Fakat dedigim gibi ben 20 bin hatta biraz uzerinde vizenin avrupaya verilecegini dusunuyorum.
-
@asilcenk kendi ellerinle yazmışın 11407 gerçek dosyaya 11550 vize verilmiş ilk 7 ayda.
zaten 20915 gerçek dosya yar bu demek herkes vizeyi alacak.
@periscope @superdem22 @md_md @arnblt @Mahur-Beste @pacaveli @metert @efeser sizce.. -
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum