Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• hayat 2+2=4 eder mantığı ile yürümez .öyle en kötüyü en inceyi hesaplayıp hayat içinde adım atmak imkansızlaşır.burda önceki yıllar için 15 k tahlili artı her bir birey için 5k$ gibi bir rakam yaşam kurmak için gerekli olduğunu gidenler yaşam kuranların deneyimleri ile gördük.bu yıl artı olarak sigorta olayı çıktı oda net değil daha.

• @Semihmete 4 kişilik aile için 20 k dolar yeter diyorlar ilk etap için zaten ondan sonra essek gibi her işi yaparak çalışacaksın diyor

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @Semihmete, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@dmrtkn hahhh !! işte bende Para bitince eşşek olmak istemiyorsan yanında fazla götür diyom😊😊

Sen olayları nasıl anladığını çözemedim o yüzden bu konuyu da kendi adıma burda kapatıyorum. İnşallah mülakatı gecerainde 32 k doları cebine koyup gidersin.

• @Semihmete bey insanları bu kadar aşağılayıcı bir tarzda konuşmanız yanlış. Uç örnekler vermeniz ayrı bir hata. 30k para ha diyince olacak bir para değil. İmkanı olan var olmayacak olan var. Sizin paranız varmış ki rahat rahat konuşuyorsunuz.”Eşek olursun” gibi laflar bu platforma hiç yakışmıyor. Moral bozucu ve kötümser olmak yerine pozitif bir enerji yaymanız daha yararlı olacaktır.

@Oktay-İbiş 1250$ *6= 7500$ ev kirası + 400$*6=2400$ mutfak + 2000$ 6 aylık elektrik tv tel vb. + 2000$ uçak bileti = 14000$ minimum 🤷‍♂️ + Sigorta $$ + Araba $$ + Araba sigorta $$ = 20 000 $ minimum .. Oktay bey matematiksel hesap ortada 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️Gerçekçi olalım bence!!!

Biz konsolosluk gorusmesinde 600 TL nakit para+ev tapusu+araba ruhsati+bireysel emeklilik birikim hesabi beyan ettik ve vizeyi aldik. ABD'ye yaklasik 20 bin dolar ile geldik ve bu parayla araba aldik, ev tuttuk ve ev esyalarimizi aldik. Cocuklu bir aile icin 15-20 bin dolar rahatlikla birkac ay gecinmeye yeter. Kisi basi 32 bin dolar abartili olmus bence de, burada yillik 25-30 bin kazanip 3 cocuklu aile gecindiren insanlar var.

Elbette bu yola girenler ellerinde ne varsa dolara cevirip goturecektir, ama yazdiginiz tutarin altinda parayla sokaklara dusecekmis gibi ifade etmek dogru degil.

• ⭐⭐

@ilhanucarus “ Eşek “ kelimesi bana ait değil, diğer arkadaş kullandı.Bende onunkinden alıntı yaptım🤷‍♂️Bence kapatalım bu konuyu!! Herkesin aklı fikri kendine diyelim.

@Oktay-İbiş 1250$ *6= 7500$ ev kirası + 400$*6=2400$ mutfak + 2000$ 6 aylık elektrik tv tel vb. + 2000$ uçak bileti = 14000$ minimum 🤷‍♂️ + Sigorta $$ + Araba $$ + Araba sigorta $$ = 20 000 $ minimum .. Oktay bey matematiksel hesap ortada 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️Gerçekçi olalım bence!!!

güzel kardeşim nasıl bir hesap yaptın ve bunu neye dayanarak yazdın cidden merak ediyorum. 40 yaşındayım ve hesap kitap işlerini o kadar iyi biliyorumki market sahibi olucak ve işletecek kadar. yazdığın söz konusu rakamdan yola çıkarsak 4 kişilik aile 120k ile gitmesi gerek var sayalım senin dediğin olsun o zaman tersine düşünelim benim elimde 120k olsa ben GC ile felan uğraşmam direkt yatırımcı vizesi alırım bu düz mantık. diğer taraftan 120k doları olan bir aile Türkiyede pekala iyi bir işte kurabilir mesela Market açsa günlük cirosu 4 ila 6 bin tl arası olurki bunun sadece 2000 tlsi sigara desek bununda karı % 4 desek 80 tl olur. geri kalan kalan 4000 tlninde % 25 / % 30 bandında kar marjı desek 1200 tl olur. aya vurduğumuzda sigaradan aylık 2400 tl kar ve temel gıda satışınında aylık karı 35 bin ve üzeride süpriz olmaz sebze meyveyi eklemedim. bak bu matematiksel bir hesap. ve bu hesapta çok fazla bir oynamada olmaz. diğer taraftan amerikaya giden vatandaş en kötü ihtimalle 2 ay içinde geçiçi bir iş bulur ve giderlerini minimize eder mesela ne yapar bulaşıkcılık, garsonluk, araba yıkama işi ,pizzacıda çalışmak gibi gibi yani hesabındaki fazla paraya dokunmadan idare eder. ben neden bu kadar kendimden emin yazıyorum çünkü araştırdım sordum bilgi aldım gerek orada yaşayanlardan oturanlardan youtube,de ve bu forumdaki arkadaşlardan sürekli bilgi alışverişinde bulunduk. demem o ki gerçekci olmakla hayalci olmak arasında fark var güzel kardeşim bu görüşü savunan bir tek ben değilim hoşçakal.
    yukarıdaki hesap günlük 6 bin tl kar marjı üzerinden yapıldı 4 bin değil.

• @Semihmete benim ne şekilde kullandığımı tekrar okursan anlarsın kimseye direk essek demedim

• ⭐⭐

@dmrtkn Bence Bu konuyu kapatalım artık. İlerledikçe yanlış anlaşılmalar devam edecek.

• @Semihmete tamamdır.

• @Semihmete pardon benden .peki kapatalım.

• Merhabalar konu KKC belge talep kısmında "Eger bu belgelerden alamadiginiz varsa, neden alamadiginiza dair bir aciklama yazip bunu KCC'ye gondermelisiniz." yazıyor. Mesela benim "Mahkeme Kayıtım" bulunmuyor (çok şükür :) ). Onu hiç suç işlemedim diye belirtmem gerekiyor mu?

• @crazycells Merhaba,

Green Card sürecindeki arkadaşların sıklıkla kullandığı konuları Word dosyasında toparlayıp aşağıdaki gibi bir liste oluşturdum, konu başlıklarına ilgili konuların forum linkleri bağlanmıştır. DV2020 telegram grubunda paylaşılacaktır, gruptaki arkadaşların foruma yönlendirilmesi konusunda da faydalı olacaktır. Çok vakit harcamadan oluşturulmuş bir listedir, liste daha da genişletilebilir. Forum tarafında da bu şekilde bir fihrist yapılabilir mi? Varsa da gözümden kaçmış, kusura bakmayın.

fihristt.png

• @Cemal-Kalın
    Hayır, belirtmeniz gerekmiyor.
    Var olupta sunamadıklarınızı belirtmeniz isteniyor sadece

• @bolatmali çok teşekkür ederim

• @Semihmete kapatma kapatm adaha ben yazmadım :))

• @Aristoi bu yazdıklarının excel yapılmış hali var zaten geçen sene paylaşılmıştı. Eğer istersen sana özelden atıyım

• @ayvalik10, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Aristoi bu yazdıklarının excel yapılmış hali var zaten geçen sene paylaşılmıştı. Eğer istersen sana özelden atıyım

çok sevinirim hatta telegram grubundaki arkadaşlarla paylaşmak isterim.

• @Aristoi gönderildi

Benzer Başlıklar

• [Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 17 Oy
    8k İleti
    919k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    84k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k