Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar benim Case Number'ım 10xxx'lerde halen KKC'den mail gelmedi. Daha gelir mi yoksa ne yapmam gerekmekte.


  • @Muhtaradana Bu adrese, aynen gösterildiği gibi tüm bilgileri sağlayarak mail attım ama bana garip bir cvp geldi, DS-260'ı açmak dışında tüm genel bilgileri paylaşmış. Aşağıya kopyalıyorum:

    Thank you for your inquiry.
    An interview for this case has been scheduled at the American Consulate/Embassy in Ankara on December 5, 2019. You will receive a notification letter by email within the next 7-10 days, from [email protected]. Within 3-5 days of receiving the letter, you will be able to log into https://www.dvlottery.state.gov/ to verify your appointment date. Please follow the instructions provided at https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected.html for Interview Preparation and Fee Payments. The Kentucky Consular Center has completed the processing of your case and forwarded it to the interviewing office. Further inquiries should be addressed to the interviewing office listed above and you should carry any new or changed information with you to your interview appointment.
    In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.
    For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://www.dvlottery.state.gov/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cemal-Kalın yarın en geç pazara kadar bülten açıklanacak büyük olasılıkla senin numaran current olacak hemenmail atarsın numaram current oldu hala mail gelmedi diye ozaman hemen evrak maili gelir


  • @epinarcen
    translate çeviriden anladığım
    "davanızın işlenmesini tamamladı ve görüşme ofisine iletti"
    Yani büyük ihtimal 5 Aralık'taki mülakat görüşmeniz için KCC ds 260 dosyanızı Ankara konsolosluğuna göndermiş, yani şu anda dosyanıza Ankara konsolosluğunda
    Bunun için Ds 260 formunu açtırmak istiyorsanız Ankara konsolosluğu ile iletişime geçmeniz gerekiyor

    Sayın @crazycells bu aşamada ds260 formunu açtırmak için, Ankara konsolosluğu ile iletişime geçmek için aşağıdaki linki mi kullanıyoruz ?

    Yoksa şu email adresi ile mi?
    http://ankaraivapstate.gov/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yeşil-piyano, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar Yeşilkart kazandıktan sonra evlendim ve KCC'ye yazıp DS-260 formunu tekrar açtırttık.
    Eşimin iki ismi var ve ''Add Applicant'' yaparken ilk ismini yazmayı unuttuk. Ardından KCC'yi arayıp yardım istedik, 3 kere de yazılı olarak durumu anlatan mailler yazıp gönderdik, hatta eşimin formunu silmelerini, tekrar baştan oluşturmak istediğimizi de söyledik fakat oluşturduğumuz DS-260 formundaki ismi değiştiremiyeceklerini, diskalifiye olup olmayacağımızı da söyleyemeceklerini yazdılar. DS-260 formunda "tam isim" yazan kısmına iki ismini de yazdık, orada sorun yok ama açılan ilk sayfada yanında "spouse" yazan yerde sadece ikinci isim ve soyadı yazıyor, yani herhangi bir değişiklik yapılamıyor. Daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı aramızda? Şu anda korkudan formları doldurduğumuz halde submit edemiyoruz ve vakit aleyhimize işliyor. Bu durum bizim için bir sorun yaratır mı ve nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Konuyla ilgili acil yardıma ihtiyacımız var ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.

    İkinci bir sorunumuz da yine eşimin KKTC'den çifte vatandaşlığı var fakat çifte vatandaşlık sorusuna evet cevabı verince KKTC çıkmıyor. Dolayısıyla ''Cyprus'' u seçtik fakat o konuda da doğru olup olmadığına emin olamıyoruz.

    Yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.

    forma tum bilgileri yazin, bir problem yasamazsiniz.

    Cyprus cevabinin da sorun yaratacagini sanmiyorum.


  • ........


  • @atasaydir ilginize teşekkür ederim, şimdiden iyi uçuşlar 🙂


  • @Muhtaradana ve @crazycells
    gelen yanıt mail'inde "you should carry any new or changed information with you to your interview appointment" cümlesi bold yazılmış. Sizce artık DS-260'ı değiştirmeyin, sadece değişiklikleri mülakatta bize sunun demek istemiş olabilirler mi?
    İkametgah adresimi, yaşamak istediğim eyaleti ve green card gönderilecek eyaleti değiştirecektim. DS-260'ı açtırmadan, bu bilgileri konsoloslukta sunmak yeterli olur mu şu aşamada dersiniz?


  • @epinarcen Değişiklik yapacağınız bir şey varsa onu mülakatta belirtmenizi istiyorlar. Form için artık geç olduğunu anlıyorum.


  • @ayvalik10 çok teşekkür ederim


  • @epinarcen evet bu saydığınız işlemleri mülakat sırasında değiştirebilirsiniz


  • Merhaba, sağlık sigortası ile ilgili ne yapmam gerektiğine dair bilgi verebilecek birisi var mı? Teşekkürler


  • Sağlık sigortası ile ilgili şu an tüm gelişmelerin askıya alındığına dair bilgilendirme yaptı KCC.

    İlk gelen evrak onay mailinde şu ifade vardı:

    • New Presidential Proclamation on Health Care: Beginning November 3, 2019, you must be able to demonstrate to the consular officer at the time of interview you will be covered by approved health insurance within 30 days of entry into the United States or have the financial resources to pay for reasonably foreseeable medical costs. Inability to meet this requirement will result in the denial of the visa application. For complete requirements and/or exemptions, visit https://travel.state.gov/healthcare.*

    Dün gece revize bir mail attılar:
    You were previously notified that you have submitted all required documentation to the Kentucky Consular Center and are ready to be scheduled for an interview when your case number becomes current. That previous notification contained the following statement:

    “New Presidential Proclamation on Health Care: Beginning November 3, 2019, you must be able to demonstrate to the consular officer at the time of interview you will be covered by approved health insurance within 30 days of entry into the United States or have the financial resources to pay for reasonably foreseeable medical costs. Inability to meet this requirement will result in the denial of the visa application. For complete requirements and/or exemptions, visit https://travel.state.gov/healthcare.”

    Bu kısım önemli:

    Please disregard this statement from your previous notification, as the Proclamation has not gone into effect.

    For the most up to date information on how the Proclamation might affect your case, please visit https://travel.state.gov/healthcare.

    The remainder of the information in the previous notification remains accurate and valid.


  • Arkadaşlar Merhaba;
    Benim eşim hamile ve normal şartlar altınca çocuğumuz 15.12.2019 gibi doğması gerekmekte 🙂 Henüz KCC'den mail gelmediği için mülakat tarihi belli değil. Forumda bulunan excel tablosuna baktığımda Aralıkta 7000'lerin mülakatı var tahminimce bizim mülakat (mail gelirse tabi) ocak veya şubat olacak. Doğumdan sonra çocuğumuzun hemen pasaportunu çıkartıp kcc'ye mail atmayı düşünüyorum. Bu durum ile aramızda karşılaşan var mı? Nasıl bir yol izlediniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @epinarcen, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhtaradana ve @crazycells
    gelen yanıt mail'inde "you should carry any new or changed information with you to your interview appointment" cümlesi bold yazılmış. Sizce artık DS-260'ı değiştirmeyin, sadece değişiklikleri mülakatta bize sunun demek istemiş olabilirler mi?
    İkametgah adresimi, yaşamak istediğim eyaleti ve green card gönderilecek eyaleti değiştirecektim. DS-260'ı açtırmadan, bu bilgileri konsoloslukta sunmak yeterli olur mu şu aşamada dersiniz?

    Mulakat tarihi aciklandiktan sonra bu degisimi ancak konsolosluga ulasarak yapabilirsiniz. 1 hafta bekleyip konsolosluga ulasin ve bu bilgileri degistirmek icin formu actirin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cemal-Kalın, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar Merhaba;
    Benim eşim hamile ve normal şartlar altınca çocuğumuz 15.12.2019 gibi doğması gerekmekte 🙂 Henüz KCC'den mail gelmediği için mülakat tarihi belli değil. Forumda bulunan excel tablosuna baktığımda Aralıkta 7000'lerin mülakatı var tahminimce bizim mülakat (mail gelirse tabi) ocak veya şubat olacak. Doğumdan sonra çocuğumuzun hemen pasaportunu çıkartıp kcc'ye mail atmayı düşünüyorum. Bu durum ile aramızda karşılaşan var mı? Nasıl bir yol izlediniz?

    dogrudur, dogumdan sonra KCC'ye bilgileri gonderin. Cocugunuza yeni bir form doldurun, kendi formlarinizi da guncelleyin. Simdiden hayirli olsun 🙂 hem cocuk, hem de vize...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MehtapT iyi akşamlar sağlık sigortası olarak ne bilgisi istiyorsunuz. Kendim sigorta acente sahibiyim. Yardımcı olmak isterim


  • @ayvalik10 merhaba, forumda bu sene talep edilen saglik sigortasi gibi birseyler gordum. Bende konuya tam hakim degilim. Nedir, be talep ediyorlar vs merak ettigim icin bende buraya yazmak istedim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MehtapT amerika da giriş yaptıktan sonra 30 gün içinde amerikada sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu gelmişti ancak mahkeme durdurma kararı çıktı fakat konsolosluk kişi başı 4k doları mali göstermede sigorta için görüp yaklaşık 10k ilave para istiyor


  • @ayvalik10 ozaman super extra birseyle ugrasmayacagim. Yardiminiz icin tesekkur ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum