Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @osman-1 ciktisini alin, sol taraftaki bosluga, uste isminizi yazip, alt kismi imzalayin, bu belgeyi mulakatta yaninizda bulunduracaksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Aİ, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar, Amerika'da şirketi olan tanıdığımdan alacağım iş mektubu için bir taslak/örnek bulunuyor mu? Forumda çok araştırdım ama göremedim link veya şablon olarak dv22 için buraya koyabilirsek benim ve arkadaşlar için çok iyi olacağını düşünüyorum. Saygılar

    standart bir is mektubu yazmalari yeterli, konsolosluga hitaben yazilmasina gerek yok... internette cokca ornek bulabilirsiniz diye dusunuyorum.


  • @crazycells Evet 18/25 Yaş aralığında olduğum için DS-1810 formunu dikkate almam gerekli sanırım.
    PDF'yi tıklayıp,sonrasında bilgisayara indirdiğimde DS-260 form'unu gönderebildim.
    Onun öncesinde hiçbir şekilde gönderememiştim.

    Mülakata gittiğimde 26 yaşına girmiş olursam, yine beni kapsıcakmı bu olay acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @osman-1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Evet 18/25 Yaş aralığında olduğum için DS-1810 formunu dikkate almam gerekli sanırım.
    PDF'yi tıklayıp,sonrasında bilgisayara indirdiğimde DS-260 form'unu gönderebildim.
    Onun öncesinde hiçbir şekilde gönderememiştim.

    Mülakata gittiğimde 26 yaşına girmiş olursam, yine beni kapsıcakmı bu olay acaba ?

    Su basligi incelemelisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system


  • @erhan314 o zaman su anda vize mulakat tarihi verilene kadar beklemeye geciyorum sanirim dogru mu anladim? Ayrıca nasil bir aciklama yazacagim hocam dilekçe gibi resmi bir yazı mi?


  • @erhan314 hocam bu arada eski pasaportumu delgeçle delik deşik ettiler bu sorun yaratır mi


  • ArkadaşlarDS 260 formunu doldurup gönderdikten sonra Kentucky'den ek belgeleri isteyen mail ne zaman geliyor?


  • Arkadaşlar Libyada iç savaşın olduğu dönemde 1 yıl kadar Libyada çalıştım. Polis belgesi için libya nın Türkiye konsolosluğunu aradım bana bu belgeyi ancak Libyadan alabileceğimi söylediler. Bu belgeyi almanın kısa bir yolu var mı? Ya da bu belgeyi alamazsam nasıl bir sorunla karşı karşıya kalabilirim?


  • Merhabalar,

    2022 talihlilerinden biriyim bende. Sonucun olumlu olduğunu 10.06.2021 tarihinde öğrendim. DS-260 formumu doldurmak için geç kaldım mı ? Ve bu formu doldurup göndermek için bir gün/tarih var mı ?
    Ek olarak Case numaram 30.000'lerde. Bazı sorularım var...

    1. Daha önce 2018'de work and travel programıyla amerikaya gitmiştim. O zaman ki tax-back'imi hala almadım bununla ilgili bir sorun yaşar mıyım ?
    2. Green carda ilk başvurduğum pasaportu süresi 2 ay sonra bitiyor. DS-260 formumu yeni pasaportum ile mi doldurmalıyım ?
    3. Bu süreçte ortalama kaç USD maliyetim olur ? (İlk etapta tek gitmeyi düşünüyorum)
    4. Türkiye'de Tekstil sektöründe Müşteri Temsilciliği yapıyorum. Avrupa'ya ihracat yapan bir firmada olduğum için küresel bazda tekstil süreçlerini biliyorum. Orada bu tarzda bir iş bulabilmem mümkün mü ? Yoksa çoğu türk gibi sadece uber/garsonluk/lifeguard/aşçılık gibi daha genel-geçer mesleklerde mi iş bulabilirim ?

    Şimdiden teşekkürler 🙂
    CK


  • Arkadaşlar başka bilgi sahibi olanlar varsa yanıtlayabilir mi?
    Green card başvurusunda verdiğim pasaportumun süresi dolduğu için yenilettim ve bu yeni pasaport bilgilerimi DS260 foruma girdim. Benim eski pasaportu KCC'ye mail atmam gerekiyor mu? Vize mülakatına gideceğim gün eski pasaportumu yanımda bulundursam yeterli mi? (eski pasapor delgeçle delindi bu sorun teşkil eder mi? ) yoksa DS260'ta güncel bilgileri verdiğim için herhangi bir şey yapmama gerek yok mu? Konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim


  • @salih25 Bu kadar detayı sorun edeceklerini sanmıyorum kanımca. Yüksek rakamlar neredeyse başvurudan bir buçuk, iki yıl sonra görüşmeye giriyor. Başvuru esnasındaki pasaportların tarihi geçmesi ve yenilenmesi durumunda, eski pasaportları %99 deliyorlar. Çünkü değerli defter durumunda. Pasaport sahteciliğini engellemek için arka ve ön tarafını deliyorlar.

    Kaldıki milyonda bir olan greencard çekiliş şansı dışında hayat devam ediyor. Pasaport kaybolabilir, hasar görebilir. Bunlar da bile pasaportun size ait olduğunu kanıtlayabilirsiniz resmi evraklarla.

    Konsolosluk vize vermek istemezse sebep çok 🙂


  • Merhabalar,

    Ds-260 formumu submit ettim. ama daha sonra kontrol ettiğimde bir kaç yanlışlık yapmışız. Mail de attım ama açtırmak için 2 haftadan fazla oldu geri dönüş yapılmıyor. Ne yapmam gerekli bana yardımcı olabilir misin daha geç olmadan açtırmak istiyorum.

    Teşekkürler.

    @gucarslan

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @salih25, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @erhan314 hocam bu arada eski pasaportumu delgeçle delik deşik ettiler bu sorun yaratır mi

    bu sadece size değil herkese uygulanan bir kural.
    kişi bilgileriniz okunur durumda ise sorun olmaz.. hatta pasaport numaranız görünse bile yeterli


  • @gucarslan yani mülakat tarihine kadar hicbir şey yapmama gerek yok mu evrakları ve eski pasaportu yanımda getirsem yeterli mi?


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @samet-tr, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Eskiden cok normal sekilde yapilan bir islemdi bu, yeni ulkeye gittiginizi belirtip mulakatinizi yeni ulkeye aldirabiliyordunuz, hatta konsolosluklar da gerekirse birkac hafta icinde dosyayi yeni konsolosluga gonderiyordu; ama su an cok olaganustu bir durum var ve hicbir ulke zorunlu kalmadikca baska ulke vatandaslarina bakmak istemiyor. Ankara'daki ABD konsoloslugu'nun yaptigi gibi... O nedenle buna gercekten zorunlu kalmadikca, ne KCC ne de konsolosluk bu tur islemleri kolayca yapmayacaktir, bilginize. Bir de sunu unutmamaniz lazim, eger bu islem zaten cok kolay yapilabiliyor olsaydi, herkes mulakat yerini degistirip vize veren ulkeden vize almaya calisirdi, sadece siz degil tum DV talihlileri bu firsattan mahrum kalmak istemiyor.

    şimdi aklım karıştı biraz.ben yarın gidip bulgaristan'a yerleşeyim ve süreci ordan devam ettireyim fikri yerleşti aklıma.
    ben ds-260 formunun birkaç sayfasını doldurdum ve doğal olarak ilk sayfada mülakat yeri ankara olarak seçtim,forma yeni bilgi yüklemek için girdiğimde tüm sekmelere geri dönüp bilgileri değiştirebiliyorum fakat ilk sayfa olan mülakat yeri sayfasına ulaşamıyorum.formu devam edip tüm bilgileri girsem sanırım en son sayfada bir kez daha soruyor mülakat yerini oraya sofya yazsam kabul olur mu?
    yani formun başı ankara sonu sofya olacak biraz tuhaf gibi 🙂

    formun sonunda yeniden soruya cevap vermiyorsunuz, o cevabi degistiriyorsunuz. Yani, iki ayri cevap seklinde dusunmeyin.

    Eger Bulgaristan vatandasi degilseniz veya su an Bulgaristan'da bulunmuyorsaniz KCC dediginiz cevabi kabul etmeyebilir, bilginize.

    Benimde bir sorum olacak. Green card başvuru formunda kotayı türkiye kotasından, kazandım ama yaşadığım yer Moskova olduğu için kazandiğim sayfada Türkiye altında ise mülakat yeri Moskova yazıyor. Burada konsolosluk kapali olduğu için mülakat yerini ds 260 formunda Ankara seçtim. Rus telegram gruplarında şuan Moskova'da yaşadığım için mülakat yerini Ankara seçemeyeceğimi yazdılar. Bu, doğru mu? Mülakat yerimi Ankara'ya alamıyor muyum?


  • Merhaba,

    Benim iki sorum olacak.

    1. Askerlik görevi için 3 ay İstanbul'da, 8 ay da K.K.T.C' de kaldım. Formdaki bulunduğunuz adresler kısmına her ikisini de bu şekilde girdim. Ancak ülkeler içerisinde tanınmadığı için haliyle K.K.T.C bulunmuyor, CYPRUS olarak seçtim ve açık adres kısmında North Cyprus ve KKTC olarak belirttim. Bu şekilde sorun olmaz sanıyorum?

    2. Form toplama/hazırlama sürecinde K.K.T.C' de kaldığım 8 aylık süre için benden K.K.T.C devlet dairelerinden almam gereken herhangi bir belge istenir mi?

    Şimdiden çok teşekkürler, selamlar.


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @samet-tr, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.2. ve 3. cevap ikna oldum ama 1. soruyu bir de @crazycells ve @gucarslan cevaplarsa içim rahat olacak.
    1.çocukların ds 260 formunu doldururken çocuğun anne soyadını 'Surnames at Birth' diye soruyor.burada eşimin evlenmeden önceki soyadını mı soruyor yoksa çocuğu doğurduğunda sahip olduğu soyadı mı?
    saygılarımla

    Kendi dogdugu zamanki soyadini soruyor 🙂

    Bende bu konu ile ilgili çelişki yaşıyorum çocuğun doğduğu zaman ki soyadı babası ile aynı değil mi? Yoksa anne, kızlık soyadı mı yazılacak ben anlamadım


  • Hocam basta yazanları okudum ben doğru anladığımdan emin olmak için soruyorum. DS-260 formunu eksiksiz tamamlayıp yolladım. Sıralamam yüksek simdi mail kutumu kontrol etmekle yükümlüyüm değil mi eylüle kadar herhangi bir işlem vs yapmama gerek yok

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kitapsever aslında var!
    ilk önce lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın..
    sonra da evet, mail beklemeye başlayın.
    bol şans..


  • @gucarslan tamamdir hallettim 🙂 teşekkür ederim yardımınız için.


Benzer Başlıklar

  • 7342
  • 114
  • 11674
  • 11424
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum