Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ben 2 senelik Yalova Üniversitesi ,meslek yüksek okulu mezunuyum.
    DS-260 Formuna üniversitemi giricem yoksa meslek yüksek okulumu , aklım karıştı biraz.
    PDF'de bu şekilde söylenmiş.Hangisini seçmem en mantıklı olur ?
    alt metni

    Sorduğum kısım burası:
    alt metni

  • ⭐⭐

    @osman-1 MYO mezunuyum demişsiniz zaten. Kafanızı karıştıran nedir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @qrack, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese selamlar,
    Annem için DS 260 formunu dolduruyorum kendisi bir süre çalıştıktan sonra emeklilik primini dışarıdan ödeyerek emekli oldu. İş kısmı doldurulurken kendisini emekli olarak işaretledim, önceki iş yerlerini de girdim ancak bu durum kafama takıldı.10 yıldan fazla dışarıdan ödendi emeklilik primi. Bunun da bir şekilde formda belirtilmesi gerekir mi ?
    Ayrıca annem ve babam şuan emekli. Ancak Amerika'ya gittiklerinde çalışmayı düşünüyorlar. Gitmeden ne iş yapılır planlayamadıkları için şuan ne iş olursa yaparız durumundalar. Bunu formda nasıl belirtmem gerekir. Yani "other" seçeneği seçilip ne iş olursa yaparım gibi birşey mi yazmalıyım ?

    Kendileri icin en uygun isin ne olacagini dusunuyorlarsa onu yazabilirler.

    Emekli olarak belirtmek yeterlidir, dediginiz kadar ayrintili yazmaniza gerek yok.


  • @goblis Evet pdf de çok basit şekilde açıklamışlar zaten. Ama yinede emin olmak istedim. Belki başka bir karşılığı vardır diye.
    İlk yaptığımda Üniversite olarak kaydetmişim.Tekrar üzerinden geçince şimdi Vocational olarak düzenledim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba eşi rus vatandaşı olup yada balkan ülkelerinden başvuru yapıp kazananlar vardır .Bu ortanca isim konusunda nasıl yaptılar acaba ? Ben asıl talihliyim eşim ve cocuklarım rus vatandası green kart baivuru sormunu dolduruken ortanca isim konusu var ruslarda babadan gelen .Eş ve cocuklarımda ortanca ısım belirtilmiş ds260 formuna girdiğim zaman şimdi ds260 formunu doldururken given names kısmına ortanca ısım yazacak mıyız ? Örnek olarak ortanca isim şu sekilde İsim Fıratovich soyisim şeklinde .Bu konuyla ilgili Kazakistanda red yiyenler olmuş bayağı bir kişi .Yurt dısı pasaportunda rusca yazan kısımda ortanca ısım belirtilmiş ama ingilizce olan kısımda yazmıyor

    Pasaportun ingilizce bolumunde nasil yaziyorsa, siz de DS-260 formuna o sekilde yazabilirsiniz.

    "alias" kisminda da diger ismi ekleyin...

    Green card başvurusunda esımın ortanca ısmını belırttım .Ds 260 anasayfada esımın ısmı ortanca ısım ve soyadı yazıyor .Cocuklarda aynı sekılde ds 260 formunu yazarken belırtmemız mı lazım ? Rusların forum sıtesınde kımısı kesınlıkle yazılmalı dıyor kımı yazılmamalı .Biz green card basvurusu yaparken esımızın bılgılerını pasaportuna göre doldurmuyoruz diye biliyorum çünkü asıl başvuru sahibi için pasaport sartı varken es ve cocuklar sonradan cıkartabilir diye biliyorum .Ben o yüzden eş ve çocukların bilgilerini ülke içinde kullandıkları pasaporta göre doldurdum.Şimdi ds 260 formunu doldururken yurt dışı pasaportuna göre doldurmam lazım .Rusların yurt dısı pasaportunda ingilizce ve rusca kısmı beraber yer alıyor .İngilizce kısmında ortanca isim yazmazken rusca bölümünde belirtilmiş .Benim korkum ds 260 formuna girdiğimizde isim soy isim ve ortanca isim otomatik olarak başvuruda belirtildiği gibi cıkıyor .Şimdi onu değiştirdiğim taktirde red verilir mi ? Yada pasaportun tercümesini yaptığımızda rus olan bölümde ortanca isimde belirtildiği için kabul görür mü? Rusların forum sıtelerinde cok farkı cevaplar var kımısı belirtmiş ortanca ısımı kimisi belirtmemiş.Belirtenlerden ortan ismi yazılanda var yazılmayanda .Ben bu işin içinden çıkamadım açıkcası

    hem basvuru yaparken, hem de formu doldururken resmi isimlerinizi kullanmalisiniz; ama insanlar farkli ulkelerde farkli resmi isimlere sahip olabilirler. Hatta dediginiz durum gibi ayni ulke icerisinde bile resmi isimlerin birden fazla hali olabilir. Bunlardan birini kullandiginiz surece bir problem yasamazsiniz. Diger isimleri de formda ilgili soruda belirtmelisiniz.

    Green Card'in ustunde hangi ismin olmasini istiyorsaniz DS-260 formunu o isimle doldurun, diger tum isimleri de (tum kombinasyonlari) alias bolumunde belirtin.

    Çok teşekkür ederim açıklamanız için ..Şunu netleştirmek için tekrar sorayım Have you ever used other names (i.e., maiden, religious, professional, alias, etc.)? Bu soruya evet deyip eşimin kızlık soyadı ve isim ile ortanca ismi belirteceğiz .Peki çocuklar içinde evet deyip aynı soyad (değişme olmadı benle aynı ) isim ve ortanca ismi mi yazacağız yoksa soyad aynı olduğu için sadece isim ve ortanca ismi allies kısmını doldurup soyad kısmını boş mu bırakıyoruz ?

    tum adi yaziyorsunuz herkes icin...
    adiniz bir butun, isminiz ve soyisminizle beraber...

    Yani isminiz Mikail Yilmaz ise ama siz isminizi mahkeme karariyla Michael Jackson olarak degistirirseniz... isimlerinizi Mikail, Michael... soyisimlerinizi de Yilmaz, Jackson olarak yazamazsiniz! Her ismin ayri bir soyismi, her soyismin de ayri bir ismi var...

    Mikail ile kullandiginiz Yilmaz soyismini, Mikail Yilmaz
    Michael ile kullandiginiz Jackson soyismini de, Michael Jackson
    olarak belirtmeniz gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samet-tr, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells merhaba,biz de ailecek 2022 talihlisi olduk.forumu iki yıldır takip ediyorum bize verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.bir kaç sorum var bana da yardım ederseniz çok memnun olurum.
    çekiliş bana çıktı ben türk vatandaşıyım,eşim ve çocuklarım hem türk hem bulgaristan vatandaşı.eşimin ds-260 formunu doldururken çok büyük sıkıntılar yaşıyorum.
    1.eşimin türk pasaportu ile başvuru yaptık ve ds-260 o pasaport üzerinden dolduruyorum.fakat eşimin türk pasaportunda doğum yeri şehir-oblast-ülke olarak hepsi yanyana yazıyor.bulgar doğum belgesinde ise sadece şehir adı yazıyor.bulgaristanda oblast kavramı kalkmış ve artık kullanılmıyormuş.biz şimdi doğum yeri bölümünde ilk satır ve ikinci satıra ne yazacağız?üçüncü satır ülke zaten orda sorun yok.
    2.eşimin türkiye de farklı bulgaristanda farklı kızlık soyadı var.bunları diğer isimler ve soyisimler bölümüne nasıl yazacağım.iki soyismi yan yana mı yazayım yoksa türk kızlık soyismini yazıp ardından +add deyip altta çıkan yeni satıra bulgar kızlık soyadını mı yazayım?
    yardımcı olursanız duacınız olurum.saygılarımla.

    tebrikler.

    1. Bulgaristan'dan dogum belgesi aldiniz mi? O belgede nasil yaziyorsa siz de ayni sekilde yazarsaniz daha iyi olur.

    2. Hemen yukarida verdigim cevabi bir inceleyin isterseniz, iki adi da isim+soyisim seklinde ayri ayri yazacaksiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gamefry, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ali-yılmaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ali-yılmaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba herkese. Gk talihlisi eşim. Mesleği avukat. Çalıştığınız işler kısmını nasıl yazmamız gerekli. Üç arkadaş ortak ofisleri var ama ofis eşimin adına. Vergi açılışı var ve şahıs şirketi bulunuyor. Fakülteden mezun olduğunda (16-17 sene önce) staj için vs başka hukuk bürolarında çalışmıştı. Daha sonra vergi açılışı yapıp fsrklı adreslerde büroları olmuştu. Hepsini belirtmek gerekli mi acaba.teşekkürler.

    ayni yere bagli olarak calistigi zamanlari tek bir is gibi yazabilirsiniz. farkli burolara ait calismalari da ayri ayri listeleyin.

    kendi ofisleri hakkindaki bilgileri resmi bilgilere gore doldurun.
    Teşekkürler

    Ben de aynı şekilde facebook.com/username , linkedin.com/username şeklinde girdim. Sadece username'i mi girecektik acaba? Bir sorun çıkar mı bu şekilde?

    Birde telefon numarasını 90216....... şeklinde girdim. Başına + ya da 00 koymadım. Bu da sorun teşkil eder mi bilgisi olan var mı acaba?

    ikisi de sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @halilpekuz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhabalar
    Eşim için doldurdugum formda 'Other Given Names Used ' kısımda eşimin kızlık soyadını ismiyle birlikte mi yazmalıyım yoksa sadece kızlık soyadını mı ?

    ikisini beraber yazin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @WithNaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells eşimin formundaki ateşli silahlar eğitimi sorusuna Yes ve açıklama kısmına "I ONLY GOT FIREARMS TRAINING BECAUSE OF MY MILITARY PROFESSION
    I AM A CHIEF PETTY OFFICER" bu şekilde yazdım yeterli midir?
    bir de ne zamana kadar askerlik yaptığının tarihine de bir kaç gün öncesinin tarihini yazdık artık yavaş yavaş submit etme aşamasındayız bunlar doğru mudur?

    dogrudur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Toplamda greencard başvurusu için bir maliyetimiz var sanırım. Bu konuda kabaca 5 kişilik bir aile için bu iş kaç paraya mal oluyor acaba?

    Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yuppi, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @goblis, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @yuppi Her iki sorunuz için de, evet yazabilirsiniz, sorun olmaz.

    Employer name için: sole proprietership (şahıs şirketinin ingilizcedeki esas karşılığı bu sanırım)
    Job title için: sole proprietor (tek mal sahibi)

    Bu şekilde daha doğru olur sanırım değil mi?

    "job title" icin meslege dair bir seyler yazmaniz daha iyi olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mr-Hamdam-Abdullayev, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba, ben DS-260 formunu doldururken şu şekilde bir problem yaşadım; Are you likely to become a public charge after you are admitted to the United States? şeklinde bir anket sorusu var, benim ingilizcem var ama mükemmel değil, tabii ki google çeviriden yararlandım biraz ve google bu sorunun tercümesini şu şekilde yaptı; ''Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul edildikten sonra kamu görevlisi olma ihtimaliniz var mı?'' - ben de tabii ki evet diye cevapladım, açıklamasına da, amerikayı seviyorum, vatandaş olmak isterim yazdım. Ama bu sorunun asıl anlamı tamamen farklıymış, ''kamuya açık bir suçlama olma olasılığınız var mı?'' şeklindeymiş. Bu durumla karışılaşan var mı hiç, durumu nasıl düzeltebilirim, yardımcı olabilecek var mı? Ya da çok önemli birşey değil mi?

    Oldukca onemli bir problem 🙂 ama telafisi var... O sorulara israrla yanlis cevaplar vermeniz, vize basvurunuzun reddedilmesine neden olur. O nedenle formu actirip cevaplarinizi duzeltmelisiniz. DS-260 formunu doldururken forum videosu ve forum belgesinden yararlanmanizi tavsiye ederim, imzamdan ulasabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba bir kaç sorum olacak öncelikle abd'ye work and travel ile j1 vizesi almıştım vize numaramı soruyor fakat pasaportta visa number diye bir şey göremedim bilmiyorum olarak işaretlesem sorun olur mu ya da pasaporttaki vizede nerde hangi ibare ile görebilirim onu 2. sorum şu an son sınıf son dönem öğrencisiyim aynı zamanda da bir otelde çalışıyorum yaptığım mesleğe öğrenci mi girmeliyim yoksa yaptığım işi mi öğrenci gireceksem üniversite adını türkçe mi yoksa university olarak mı girmeliyim teşekkürler.

    Sorulariniz icin sadece bu basligi kullanin, diger basliklarda sormayin...

    vizenin sag altinda kirmizi olarak yazili numaradan bahsediyorlar.

    bilgilerinizi ogrenci olarak girebilirsiniz, dilerseniz meslegi de yazabilirsiniz. basit kelimeleri veya cevirileri ingilizce yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yuppi, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, 2012 yılında 8 ay boyunca aile şirketinde sigortalı olabilmek için iş girişim yapılmıştı. 8 ay boyunca aslında hiç çalışmadım. E-devlet sgk döküm kayıtlarımda meslek kodu alanı boş görünüyor. Bu durumda DS260 formundaki job title kısmına ne yazabilirim. Ayrıca, 2018 yılında girmiş olduğum başka bir iş için "Does this job require at least 2 years of training or experience?" sorusu için forumda paylaşılan rehber pdf'sindeki siteden baktığım zaman büro memuru için "These occupations usually require a high school diploma." ifadesi kullanılmış. Bu soru için yes cevabı mı vermeliyim? Yani sormak istediğim burada eğitimden kastedilen şey o iş tanımına özel bir eğitim mi? 4 yıllık lisans eğitimi gibi.

    yaptiginiz is ne ise ona gore en uygun unvani secin.

    4 yillik lisans egitimini de sayip evet deyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @The-inception, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, 1 yasında bir bebeğimiz var mail adresi olarak kazanan talihli eşim kendi maıl adresini, ben kendi mail adresimi giriyorum bebeğimize de benim mail adresimizi ekledik doğrumu ilerliyoruz. Bilginizi rica ederiz.

    dogrudur.


  • @gucarslan
    Öncelikle teşekkür ederim. Şu konudada yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Sorum işyeri ve iş dalı tanımlalamalarıyla ilgili. Gemişte çalıştığım iş yerlerinden biri kapandı, biri el değiştirdi. Öte yandan taşeron olarak çalıştığım işyerleride mevcut. Örnek vermek gerekirse Aviva Sigortada 4 yıl çalıştım. Bunun 2 yılı Bilkay üzerinden 2 yılı kendi bordrosun üzerinden ve farklı alanlarda. Sonrasında Aviva Türkiye'den çekildi ve Unico sigorta olarak başka bir sermaye grubu tarafından yönetiliyor. SGK geçmişime baktığımda 2 yıllık dönem Bilkay Firması (İşverenlerin kullandığı taşeron firmalardan biri) geri kalan 2 yıllık dönem Unico Sigorta olarak gözüküyor. Burada işyerlerini belirtirken SGK 'da geçtiği gibi (işe giriş dökümanları) belirtmeliyim yoksa çalıştığım firmaları mı belirtmeliyim. Yani Aviva Sigorta yerine il 2 yıl için Bilkay'ı diğer 2 yıl için Aviva 'yı ı yazmalıyım. Yoksa sadece Aviva 'yı mı yazmalıyım ve iki kere değil 1 kere mi yazmalıyım?. Şuan çalıştığım yerde de aynı durum söz konusu BRF Platform üzerinden Samsung da çalışıyorum. Bu soruma cevap verirseniz minnettar olurum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Bilgehan-Şeref sikinti olmaz, sayin @smartcells 'in dedigi gibi tum isimleri ayri ayri DS-260 formunda belirtin.


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba eşi rus vatandaşı olup yada balkan ülkelerinden başvuru yapıp kazananlar vardır .Bu ortanca isim konusunda nasıl yaptılar acaba ? Ben asıl talihliyim eşim ve cocuklarım rus vatandası green kart baivuru sormunu dolduruken ortanca isim konusu var ruslarda babadan gelen .Eş ve cocuklarımda ortanca ısım belirtilmiş ds260 formuna girdiğim zaman şimdi ds260 formunu doldururken given names kısmına ortanca ısım yazacak mıyız ? Örnek olarak ortanca isim şu sekilde İsim Fıratovich soyisim şeklinde .Bu konuyla ilgili Kazakistanda red yiyenler olmuş bayağı bir kişi .Yurt dısı pasaportunda rusca yazan kısımda ortanca ısım belirtilmiş ama ingilizce olan kısımda yazmıyor

    Pasaportun ingilizce bolumunde nasil yaziyorsa, siz de DS-260 formuna o sekilde yazabilirsiniz.

    "alias" kisminda da diger ismi ekleyin...

    Green card başvurusunda esımın ortanca ısmını belırttım .Ds 260 anasayfada esımın ısmı ortanca ısım ve soyadı yazıyor .Cocuklarda aynı sekılde ds 260 formunu yazarken belırtmemız mı lazım ? Rusların forum sıtesınde kımısı kesınlıkle yazılmalı dıyor kımı yazılmamalı .Biz green card basvurusu yaparken esımızın bılgılerını pasaportuna göre doldurmuyoruz diye biliyorum çünkü asıl başvuru sahibi için pasaport sartı varken es ve cocuklar sonradan cıkartabilir diye biliyorum .Ben o yüzden eş ve çocukların bilgilerini ülke içinde kullandıkları pasaporta göre doldurdum.Şimdi ds 260 formunu doldururken yurt dışı pasaportuna göre doldurmam lazım .Rusların yurt dısı pasaportunda ingilizce ve rusca kısmı beraber yer alıyor .İngilizce kısmında ortanca isim yazmazken rusca bölümünde belirtilmiş .Benim korkum ds 260 formuna girdiğimizde isim soy isim ve ortanca isim otomatik olarak başvuruda belirtildiği gibi cıkıyor .Şimdi onu değiştirdiğim taktirde red verilir mi ? Yada pasaportun tercümesini yaptığımızda rus olan bölümde ortanca isimde belirtildiği için kabul görür mü? Rusların forum sıtelerinde cok farkı cevaplar var kımısı belirtmiş ortanca ısımı kimisi belirtmemiş.Belirtenlerden ortan ismi yazılanda var yazılmayanda .Ben bu işin içinden çıkamadım açıkcası

    hem basvuru yaparken, hem de formu doldururken resmi isimlerinizi kullanmalisiniz; ama insanlar farkli ulkelerde farkli resmi isimlere sahip olabilirler. Hatta dediginiz durum gibi ayni ulke icerisinde bile resmi isimlerin birden fazla hali olabilir. Bunlardan birini kullandiginiz surece bir problem yasamazsiniz. Diger isimleri de formda ilgili soruda belirtmelisiniz.

    Green Card'in ustunde hangi ismin olmasini istiyorsaniz DS-260 formunu o isimle doldurun, diger tum isimleri de (tum kombinasyonlari) alias bolumunde belirtin.

    Çok teşekkür ederim açıklamanız için ..Şunu netleştirmek için tekrar sorayım Have you ever used other names (i.e., maiden, religious, professional, alias, etc.)? Bu soruya evet deyip eşimin kızlık soyadı ve isim ile ortanca ismi belirteceğiz .Peki çocuklar içinde evet deyip aynı soyad (değişme olmadı benle aynı ) isim ve ortanca ismi mi yazacağız yoksa soyad aynı olduğu için sadece isim ve ortanca ismi allies kısmını doldurup soyad kısmını boş mu bırakıyoruz ?

    tum adi yaziyorsunuz herkes icin...
    adiniz bir butun, isminiz ve soyisminizle beraber...

    Yani isminiz Mikail Yilmaz ise ama siz isminizi mahkeme karariyla Michael Jackson olarak degistirirseniz... isimlerinizi Mikail, Michael... soyisimlerinizi de Yilmaz, Jackson olarak yazamazsiniz! Her ismin ayri bir soyismi, her soyismin de ayri bir ismi var...

    Mikail ile kullandiginiz Yilmaz soyismini, Mikail Yilmaz
    Michael ile kullandiginiz Jackson soyismini de, Michael Jackson
    olarak belirtmeniz gerekiyor.

    Anladım yani çocukların soy ismi aynı kalmış olsada isim farklı olduğu için her halükarda yazmak gerekiyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Bilgehan-Şeref

    Teşekkürü @crazycells 'e edeceğiz. Bende de aynı kafa karışıklığı yaşanmıştı. Sağolsun o da bana bu şekilde açıklamıştı.
    Dediğim gibi girdiğiniz bilgiler elinizdeki yasal belge ile (pasaport) desteklendiği/aynı olduğu sürece bir sıkıntı yaşanmaz.

    Bende aynı sıkıntıyı şurda yaşadım. Kendi başvuru formunu doldururken ilk green card başvuru formunda eşimin bilgileri olan kısımı doğum belgesine göre doldurmuştum. Middle name kısmına ortanca ismini yazmıştım. Eşim şimdi yeni pasaport alınca bilgilerini İngilizce yazan kısıma göre dolduracağım ds 260da.Aynı yazdığınız gibi. Başta çok endişelendim red alırız diye ama sorun yok diye düşünüyorum. Çünkü allies kısmında belirtmiş olacağiz yani ilk başvuru bilgileri eşim ve çocuklar içinde aynı şekilde doğum belgesinde ne yazıyorsa o şekilde belirtip yollamıştım. Sonuç olarak pasaport zorunluluğu sadece başvuru sahibi için şart iken diğer kişiler sonradan çıkartabilir. Zaten eşim soyadını değiştirmemişti. Şuan herşeyi allies kısmında yazacak. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu ile ilgili?
    Birde, çocuklar için have you evet used other names kısmı tam olarak nasıl olacak?
    Name kısmı :Ad ve ortanca ad
    Surname : aynı soy ad mı olacak yoksa boş mu kalacak? Sonuç olarak soyad ile ilgili bir değişme olmadı. Eşimde evlilik dolayısıyla benim soyadım oldu

    Resmi bilgileri girdiginiz surece sorun olmaz. Sonucta o ismi siz uydurmuyorsunuz 🙂

    o isimle kullandiginiz soyisim ne ise, onu da yazmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Barış-Buz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar. Ds260 formunu verdikten sonra fotoğrafları hazırlamamız söyleniyor ve bir takım bilgiler veriyorlar. Sorum şu, TR pasaportu ve yeşil kart başvurusunda verdiğimiz fotoğraflar (Biometrik) istenilen fotoğraflarla uyuşuyor mu yoksa yeniden farklı bir formatta mı çekilmemiz gerekiyor. Teşekkürler.

    TC pasaportu biyometrik fotograf istiyor ama ABD vizesi, pasaportu veya GC icin normal kalipla cekilmelisiniz, biyometrik kalipla degil.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum