Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,
    Son zamanlarda, bu pause kararı kalkar mı, ne zaman kalkar diye hepinizin gözü kulağı aynı haberde biliyorum, bu karar birçoğunuz için uykusuz geceler, yapılan masraflar ve en önemlisi kurulan hayallerin üzerine çekilen bir perde demek.
    Ancak şu an elinizde olmayan sebeplerle beklemek zorundasınız. Bu bekleme sürecinde birkaç noktaya değinmek istiyorum.
    Sizler üzerinize düşeni yaptınız. Başvurdunuz, seçildiniz, bir kısmınız mülakata girdi, bir kısmınız girecek.
    Hayat bazen bize en büyük kapıyı aralar ama eşiğinden geçeceğimiz saati kendisi belirler. Eğer bu kapı açılacaksa, hiçbir bürokratik engel onun önünde duramaz. Eğer açılmayacaksa, belki de bilmediğimiz bir şerden korunuyoruzdur.
    Gideceğim diyerek buradaki yaşamınızı durdurmak, sadece stresinizi artırır. Lütfen, bu süreç hiç yaşanmamış gibi günlük rutinlerinize, işinize ve sevdiklerinize odaklanmaya devam edin.
    Gidince tutunup tutunamayacağınızın garantisi olmadığı gibi gitmenin de kalmanın da mutlak bir mutluluk sözü yok.
    Şimdi lütfen üzülmeyin. Nasibinizde olan eninde sonunda size ulaşacaktır.

Aynen katılıyorum biz elimizden geleni yaptık gerisi takdiri ilahi,Görelim mevlam
    neyler,neylerse güzel eyler... tam teslimiyet, tevekkül ve rıza bize düşen ,Olay (pause)bizlik olmadığından ,Cenabı Allah hakkımızda hayırlısıni versin diye dua etmekten başka elimizden bir şey gelmez,Mutsuz olmamak için ABD işini fazla kafaya takmamak gerekiyor.(Olmayacak gibi kendimizi hazirlamak sanki en doğrusu olacak, olursa zaten Bayram olacak hepimize )

• @Betül-0 Reddetse söyler konsolosluk görevlisi

• Değerli arkadaşlar merhabalar dv pause için herhangi bir davaya katılmış arkadaşlar iletişime gecebilirse çok mutlu olurum, sormak istediğim bir konu vardı da.

• Herkese merhaba arkadaşlar 6 mayıs çarşamba günü Ankara da ben ve eşim mülakata gireceğiz konsolosluktan gelen evrak listesinden haric ekstra evrak goturmemiz gerekiyormu ? Ve son olarak e devlet ten hazırladığımız evraklari ingilizce ye cevirmemiz gerekiyor mu ? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim 🙂🙏

• 29 Nisan’da mülakatımızı gerçekleştirdik, detaylı bir mülakat deneyimi yazacağım, son zamanlarda mülakata girmiş olan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum, evrak tesliminde çalışan Türk olduğunu düşündüğümüz kadın görevli, biraz agresif ve azarlar tonda konışuyor ve pek güler yüzlü olduğu söylenemez, evrakları sıraya koyma konusunda aramızda bir anlaşmazlık oldu, biraz sinirlendi, bunu yaşayan oldu mu aranızda? Mülakata girmemiş olanların dikkatine hanımefendi biraz agresif ona göre hazırlıklı olun.

• @Aslan-3 Merhaba, Türkiye’de durum nasıldır bilmiyorum ama yurtdışında girdiğim mülakatta, mülakat öncesindeki evrak toplama aşamasında görev alan kişi de yine yerliydi ve İngilizcesi çok iyi değildi. Bu aşamada sorulan sorular da oldukça basitti; genelde ekrana bakıp herhangi bir “conflict” olup olmadığını teyit etmeye yönelikti.

Yani demek istediğim, benim gözlemlediğim kadarıyla bu aşamanın ve oradaki personelin çok fazla etkisi ya da yetkisi yok (Çok çok bir kağıdınza şerh düşer mülakat memuru ekstra soru sorar). Bu yüzden gerilmeye gerek yok. İleride mülakata girecek arkadaşlar da bu kısmı fazla kafaya takmadan, sakin bir şekilde kolayca halledebilir. Asıl önemli olan, bundan sonraki mülakat aşaması.

• @Aslan-3 abi selam, bizim de evraklarımızı toplayan kadın aynı şekilde çok agresifti. İlk bankoya ödemeyi yaptıktan sonra eşim pasaportun içinde ödeme fişini teslim etti kadına. Ben fiş önemsiz olarak görüp herhangi bir şeffaf dosyanın içine koymuştum. Kadın pasaportlarımızı istediğinde içine bakıp bunda fiş yok kaç kişi vize görüşmesine katılacak diye sormuştu. Biz de iki kişi olduğumuzu ikimiz katılacağımızı ve fişin dosyada olduğunu söyledim. Vermemi ister misiniz diye sorduğumda agresif ve suratı asık şekilde istedi. Sonrasında bendeki telaşla ellerim titreyerek bütün istediği evrakları jet hızında vermeye çalıştık. Fakat memnun etmek hayli zordu. Bizimde evrak teslimindeki deneyimimiz benzer oldu. Daha önce deneyimleri okuduğumuzda sırayla vermeyen talihlerin de benzer şeyler yaşadığını okumuştuk buna göre hazırlıklıydık hatta şeffaf dosyaların sıralarını ezberleyip girdik ki karışıklık olmasın diye. Fakat yine de bu aşamada bizde böyle tecrübe yaşadık

• ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3 aynı kadın muhtemelen bize de denk gelen..
    Deneyim yazımda bahsetmiştim kendisinden 🙂
    Ne yaparsanız yapın kendisini memnun etmek imkansız olurdu zaten, boşverin.

• Dün bir mail attım konsolosluğa durumum nedir yada ne yapmam gerekli diye, otomatik mesaj ile bir forma yönlendirdi, orası da ceac a yönlendiriyor akalım bu ayın 15 i ne olacak...

Mail örneği altta

mail atıtığım adres - [email protected]

başkık -

Status Inquiry: Case Number 2026EU11xxx - adını yaz

içerik -

Dear Consular Section,

I am writing to kindly request an update regarding my immigrant visa application (Case Number: 2026EU00011xxx).

My interview took place at the U.S. Embassy in Ankara. During the interview, I was issued a DS-5535 / 221(g) refusal due to a temporary administrative hold/stoppage. I was instructed to monitor my case status and stay in touch.

As some time has passed, I would like to inquire if there are any updates regarding the administrative processing of my file or if any further documentation is required from my side.

Applicant Details:

Full Name: isim

Case Number: 2026EU00011xxx

Date of Birth: 00/00/0000 - D/M/Y

Passport Number:

Thank you for your time and assistance.

Best regards,

Bahsettiğim form da bu:

• @kemal85, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dün bir mail attım konsolosluğa durumum nedir yada ne yapmam gerekli diye, otomatik mesaj ile bir forma yönlendirdi, orası da ceac a yönlendiriyor akalım bu ayın 15 i ne olacak...

attığınız mailin templateini atabilirmisiniz lütfen

• @ekoko1 merhaba benden istedikleri askerlik belgesi doğum belgesi formül a e devletten adlî sicil belgesi arşivli banka dökümü yerleşim yeri ve hangi diploma ise başka yok eşiniz için ne isteyeceğini bakmanız gerekiyor

• @Aslan-3 evrak vs bir sikinti cikmadi bende ama evet dediginiz gibi kendisi biraz asabi bir hanimefendi

• @QSimsekumit bize gelen mail de yerleşim yeri listede yer almiyor bi sıkıntı yaşarmiyiz ve size gelen mail de ekstra istenen bi evrak oldumu ?

• @ekoko1 elimde bir sürü belgeyle gittim sadece bunları istediler siz yine de götürün ne olur olmaz

• @QSimsekumit teşekkürler 🙂👍

• Merhaba arkadaşlar ustravel ups pasaport teslim edresini degistirmek mümkün mü ? Eğer mümkün ise nasıl yapabilirim konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

• Merhabalar, sizlere birkaç konuda fikirlerinizi danışmak istiyorum. Bilgisi ya da fikri olan arkadaşlarım yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Aktif olarak schengen ve ingiltere vizem olmasına rağmen süreçle alakalı case transfer için mail atmadığım ülke kalmadı ve tamamından red cevabı aldım. Ancak forumdaki entryleri okurken çoğu arkadașımızın başka ülkelerde mülakata gireceğini gördüm. Bununla alakalı diğer ülkelerde mülakat alma şansımızla alakalı bir çözüm yöntemi var mıdır?

Case transfer için Ingilterenin Google Forms’una ya da iletişim mailine ulaşamıyorum. Bilgisi olup paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim.

Son olarak tahminizce mülakat süreci sonuna kadar Ankara’da maksimum kaç bin case işleme/mülakata alınır? Geçen senelere kıyasla sanki Ankara’nın case bakma performansında artış olduğunu gözlemliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim, herkese iyi haftalar dilerim.

• @zuar10 measıjıma ekledim

• ⭐⭐⭐⭐

@zuar10, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kemal85, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dün bir mail attım konsolosluğa durumum nedir yada ne yapmam gerekli diye, otomatik mesaj ile bir forma yönlendirdi, orası da ceac a yönlendiriyor akalım bu ayın 15 i ne olacak...

attığınız mailin templateini atabilirmisiniz lütfen

@zuar10

DoS’un X ve resmi web sitesinde açıklama yapılırsa sürecin durumu ile ilgili, zaten bilgi sahibi olursunuz forumdan veya resmi kaynaklardan. Süregelen durum kişi bazında bir administrative processing durumu değil bilgi talep edilmesi gereken, göçmenlik süreci ile ilgili yasal bir süreç yaşanan. Kişisel bazda konsolosluktan bilgi talep etmek bugünün tarihi itibariyle gereksiz, tercih sizin.

• ⭐⭐⭐⭐

@kemal85, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Mail örneği altta

mail atıtığım adres - [email protected]

başkık -

Status Inquiry: Case Number 2026EU11xxx - adını yaz

içerik -

Dear Consular Section,

I am writing to kindly request an update regarding my immigrant visa application (Case Number: 2026EU00011xxx).

My interview took place at the U.S. Embassy in Ankara. During the interview, I was issued a DS-5535 / 221(g) refusal due to a temporary administrative hold/stoppage. I was instructed to monitor my case status and stay in touch.

As some time has passed, I would like to inquire if there are any updates regarding the administrative processing of my file or if any further documentation is required from my side.

Applicant Details:

Full Name: isim

Case Number: 2026EU00011xxx

Date of Birth: 00/00/0000 - D/M/Y

Passport Number:

Thank you for your time and assistance.

Best regards,

Göçmen vize başvuruları ile ilgilenen birimin doğru email adresi [email protected]

Sizin iletişime geçmeye çalıştığınız email adresi göçmen olmayan vize talepleri ile ilgilenen non-immigrant visa biriminin email adresi, bilginize…

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |