Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan Sorun yoktan kasıt oraya gidip sizin oturumunuz yok diyip red alma ihtimali. Bizden önce giden görünmüyo dv2026 talihlileri arasında.Mehmetcik vakfına yapıyoruz biz o sayılıyomu ?

• @Cihat-58 sizin elinizde kanıt var en azından direk haberi açıp planlanan mülakatlar etkilenmeyecek derseniz konu kapanır ve sorun çıkmaz bence ki duyuru 1 kasımda yürürlüğe girecek diyor zaten.

• @zakaria bence konu cok tartisildi yinede bir nokta gozden kaciyor kanaatindeyim.

Soyle ki;

Mevcut Randevular:
    Mevcut göçmen vizesi randevuları genellikle yeniden planlanmayacak veya iptal edilmeyecektir.
    (Zaten viyana once hata yapti, iptal etti sonra tekrar degerlendirdi, yani tahmin ettigimiz gibi acele kararlarindan duzeltme yaptilar)

Konsolosluklar Arası Dosya Transferleri:
    Derhal geçerli olmak üzere, Ulusal Vize Merkezi randevuyu planladıktan sonra bir başvuru sahibi göçmen vize dosyasını başka bir konsolosluk bölgesine taşımak isterse, Ulusal Vize Merkezi ile iletişime geçmelidir. Başvuru sahibi doğrudan konsolosluk bölümü ile iletişime geçmemelidir. Başvuru sahipleri, Ulusal Vize Merkezi’nin Genel Soru Formunu kullanmalıdır.
    (Sizler zaten tasidiniz, su ana kadar tasimayanlar icin kural gecerli, obur turlu tasimak isterse “if an applicant would like to transfer” demezdi, bu sene herkes icin gecerli derdi)

İkamet Şartı:
    Bir başvuru sahibi, atanmış olduğu konsolosluk bölgesi veya vatandaşı olduğu ülke dışında bir yerde mülakata girmeyi talep ederse ,Ulusal Vize Merkezi, o yerin başvuru sahibinin ikamet yeri olduğunu doğrulamak veya bir istisnanın uygun olup olmadığını belirlemek için ek bilgi talep edebilir.
    (Yine gorulecegi uzere “if requests”) denilerek bundan sonrasini kapsadigini yorumluyorum.)

Yani benim yorumum tasiyan tasidi, bundan sonra talep edecekler icin vatandaslik ve oturum sarti getirildi seklinde. Zaten kasim-aralik gibi durum net sekillenmis olur, aos yapacaklar duruma gore hareket ederler. Ancak hic belli olmaz belki yine sene icinde yeni bir karar aciklarlar, tekrar olumlu yonde degisiklikler yaparlar vs.

Bununla birlikte turkce cevirisinde 1 kasim ibaresi yoktu, ancak o cumlede de schedule demis re-schedule denmemis. Bence kendi yayinladiklari bildiri celiskili, yinede zaman gosterecek. Vaktinizi aldiysam affola.

• @HALİT-Ozgur @omurk değerli arkadaşlar dün akşam attığım maile şimdi cevap geldi, 24 saat bile dolmadan cevap verdiler. Mülakat yerim Bangkok olarak teyit edildi. Sayın @gucarslan siz nasıl yorumlarsınız. Neticede current olmadım daha, risk hala var gibime geliyo

• @HALİT-Ozgur paylasım ıcın oncelıkle cok tesekkurler gerçekten current olmayıp dosyasını taşıyanlar olarak kesin kararı merakla bekliyoruz ne zaman kesin bir cevap gelir acaba?

• @HALİT-Ozgur Nereye mail attin acaba?

• Bende ayni durumdayim dosyam viyana da dun mail attim kcc teyitledi bu sefer sabit gelen tek sayfalik mail yanina ikinci sayfa yazmislar ds260 formunuz ulasti size mail gelecek vs demisler

• @BlueGeostar Bence bu konuyu sürekli analiz etmenin bir mantığı yok. Arkadaşların tecrübelerine dayanarak, KCC ve konsoloslukların nasıl hareket edeceğini hep birlikte göreceğiz. Bu konuyu tartışmak isteyen arkadaşlar, lütfen sohbet odasını kullansın.

• İyi akşamlar. Dv2025 mülakat tarihi sorgulama ile ilgili Ankaraya mail atmak istiyorum. Mail adresine nasıl ulaşabilirim?

• @HALİT-Ozgur ah harika.
    Oturumunuz olmadığını yazmış mıydınız

• @BlueGeostar kendim özelinde söylüyorum lütfen yanlış anlamasın okuyan arkadaşlar: kendimi current olup randevu maili almayanlardan daha az stresli hissediyorum çünkü bu arkadaşlar şu an çok stres içindeler, resmen araftalar ancak bu karar açıklanmadan daha dosya taşıdığım için onlarla beraber neredeyse aynı kaderdeyiz. Sizin de belirttiğiniz gibi içimden bir ses şimdiye kadar dosya taşımış olanları muaf tutacaklar diyor. Böyle olsa da buruk bir sevinç yaşayacağım çünkü hem benim gibi dosya taşımayı seçenleri hem de ankaraya güvenmek isteyenleri kara günler bekliyor. İnşallah tüm vatandaşlarımız bir an önce hayallerine kavuşur.

• @omurk hayır maildeki gibi sadece mülakat yerimi sordum böylelikle değişiklik sonrası da teyit etmiş oldum, aksi bir durum olduğunda en azından itiraz edecek bir şey olsun elimizde, işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum ama kendimce böyle düşündüm

• KKTC'de oturum alırsam girebileceğim bir konsolosluk var mı acaba? Mülakat tarihime kadar çalışmaya gideceğim ve bu sebeple oturum da alacağım.

• @Scythep kktc de bir abd konsolosluğu yok. Ancak temsilcilik var. Eşimin vatandaşlığı var. Ben de baktım ama çok yardımcı olmadılar. Bu siteye yönlendiriyorlar sonra adımları takip edin öyle gelin diyorlar ama çıkmaz sokak. Telefonla ulaşmak için 1 haftamı harcadım.

https://cy.usembassy.gov/immigrant-visas/

• @Batuhan23 aynı şey aklıma geldi ve tayland da şirketi olan bşr tanıdığa sordum. Verdiği cevap ciddi anlamda zorluyor, oturum vermez, vize uzatımı ile kalırsın dedi. Her uzatım 1900 baht imiş.

• ABD vizesi Hali hazırda olan arkadaşlar için iyi haber şu ki bu dosya muhabbetinden etkilenmiyorlar. Varsa imkanı olan ABD de işlemlerine devam etsin

• @HALİT-Ozgur hayırlı olsun , bir nebze rahatladık sayılır ama yine de biraz daha bekleyip gormek lazım

• @tolga-ozfidan

Birebir aynı fikir ve dıygular içindeyim, her nedendir bilemiyorum stres yok bende, ki bu vizeyi almayı çok istiyorum, öyle ki Ekim ayında yine başvuru yapacağım.İnşallah hissettiğimiz gibi gelişir süreç.

• @elbruz Halihazirda bir green card sureci icinde oldugumuz icin mi vermezler dedi acaba tanidiginiz. Son birkac gundur bu konuyu arastiriyorum ve 3-6-12 ay gibi gecici oturum almayi saglayan kurslar var ve bayagi bir populerler. Eger gecici oturum vize randevusu almamizda bir sorun olusturmuyorsa bu yol denenebilir.

• @nsercan Kıbrıs yine şaşırtmadı. Öyleyse KKTCli talihliler bu işlemleri Ankara'da mı yapıyor?

Benzer Başlıklar

• 11427
  • 8486
  • 83
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |