@bketcrsur Mayis ayinin ortasinda tasimistim ve daha once hic teyit maili atmamistim bugune kadar.
Bana gelen cevaba gore anlayacagiz dosyami hic mi tasimadilar yoksa iade mi ediyorlar. Tekrar cevap geldiginde paylasacagim burdan.
@bketcrsur Mayis ayinin ortasinda tasimistim ve daha once hic teyit maili atmamistim bugune kadar.
Bana gelen cevaba gore anlayacagiz dosyami hic mi tasimadilar yoksa iade mi ediyorlar. Tekrar cevap geldiginde paylasacagim burdan.
Son mailime cevap geldi, talebiniz inceleniyor diyorlar. Tahminimce 1 Kasim'a kadar cevap vermeyip yeni kararin yururluluge girmesini bekleyecekler sonrasinda oturum soracaklar.
@Spectator Gonderdigim maili bulamadim, daha onceki sayfalardan birinin yolladigi maili kopyalayip kendi bilgilerimi girerek yollamistim.
Gelen cevap bu:
Thank you for your inquiry.
Your interview location is Ankara and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
Please continue to monitor Adjudicating Applicants in Their Country of Residence - August 28, 2025, for any changes regarding interview locations.
Visit https://dvprogram.state.gov/ for any updates regarding your case.
For additional information, please refer to the following websites:
Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov
Simdi ise bu maili yolladim;
Dear Sir/Madam,
I am writing to clarify an issue regarding my Diversity Visa interview location.
When I was initially selected, my interview location was set to Ankara. However, I later sent a request by email, and my interview location was successfully transferred to Bangkok.
Today, when I contacted you again, I was informed that my interview location is still listed as Ankara. This seems to be an error, as my case was already moved to Bangkok previously.
Could you please review my case and confirm that my interview location is correctly set to Bangkok?
Thank you for your assistance.
Sincerely,
Name-surname: ISIM SOYISIM
Case Number: 2026EU000XXXXX
Date of Birth: GG.AA.YYYY
@aysegul Mayis ayinin ortasinda Bangkok'a tasimistim dosyami. Dosyamin basarili bir sekilde tasindigina dair bir mail aldim KCC'den.
Imzami coktan ekledim bende gozukuyor, bir hata mi var acaba.
Dear KCC Officer(Sir/Madam),
Name-surname: XXXXXXX
Case Number: 2026EU000XXXX
Date of Birth: XXXXX
I would like to know my scheduled interview location regarding my Diversity Visa application.
I'm sorry to bother you. Thank you for your help and information.
Best Regards,
Gonderdigim mail bu ve yeni genelgeden bahsetmedim ama bahsetmis olsaydim dahi kimsenin surecini olumsuz etkilemis olacagimi dusunmuyorum.
Bunlar Ankaradan once oturumsuz tasimislardi bunlarin hepsinin dosyasini Ankaraya'ya geri tasiyalim demelerinden korkuyor insanlar. Yeni yasadan bahsedilirse oturumsuz tasindigi anlasilir geri Ankara'ya tasinir diye dusunup bahsetmiyorlar bu karardan maillerinde. Oyle olur mu olmaz mi bilmiyorum.
Eger geri Ankara'ya tasimayip Bankok'ta, Hong Kong'da vesaire mulakat almamiza izin verirler ve ona ragmen oturum sorarlarsa felaket olur. Bosa para ve vakit kaybedecektir bir suru insan.
@uck Bence tam tersi bir an once gecici oturum kabul edilecek mi ogrenmeliyiz cunku vakit daraliyor gecici oturum almak aylar surebiliyor. Su anda oturumsuz kabul ederler umuduyla ilerliyoruz ama eger etmezlerse gecici oturum sansini degerlendirecek vaktimiz olmayabilir.
Geçici oturum ile süreci ilerletme şansımız var mıdır yoksa bu yolu izlememiz dahilinde konsolosluklar süreci zorlarştırıyor mu? Tayland'dan dil kursları veya muay thai kurslarıyla 3-6 aylık geçici oturum alıp denenebilir mi acaba?
@elbruz Halihazirda bir green card sureci icinde oldugumuz icin mi vermezler dedi acaba tanidiginiz. Son birkac gundur bu konuyu arastiriyorum ve 3-6-12 ay gibi gecici oturum almayi saglayan kurslar var ve bayagi bir populerler. Eger gecici oturum vize randevusu almamizda bir sorun olusturmuyorsa bu yol denenebilir.
Mulakat yerimin Ankara olduguna dair ayni maili tekrar aldim. Dolayisiyla bilmiyorum geri Ankara'ya mi tasindi dosyam yoksa hic mi tasinmamisti. Daha once tasiyan birisi eger teyit maili atarsa anlariz herkesi mi tasiyorlar yoksa bende mi boyle oldu.
@winter-is-coming dediginiz gibi deneyecegim ama daha onceki teyit maili atan bircok kisi transfer isteklerinin kabul edildigine dair bir ek eklemeden yollamis ve dosyalarinin tasindigini teyit etmislerdi.
Evet dediginiz gibi bir kisi sorup cevabi foruma atarsa onlarca ayni mailin gitmesini engelleyebiliriz en azindan.
Diger ulkeler icinse maalesef yapabilecegimiz bir sey yok dediginiz gibi.
@CARL-COX Yeterince sorulursa gruplasip bir acik aradigimizi dusunebilirler. Bizim green card alip almamiz onlara direkt olarak bir yarar saglamiyor zaten, supheli bir durum hissederlerse ugrasmak istemeyebilirler.
@uck Bence tam tersi bir an once gecici oturum kabul edilecek mi ogrenmeliyiz cunku vakit daraliyor gecici oturum almak aylar surebiliyor. Su anda oturumsuz kabul ederler umuduyla ilerliyoruz ama eger etmezlerse gecici oturum sansini degerlendirecek vaktimiz olmayabilir.
Son mailime cevap geldi, talebiniz inceleniyor diyorlar. Tahminimce 1 Kasim'a kadar cevap vermeyip yeni kararin yururluluge girmesini bekleyecekler sonrasinda oturum soracaklar.
@Burak-ÖRÜCÜ
Ayni sorulari dusunuyorum bende. Eger ED Vizesi kabul edip etmeyecekleri belirsiz bu da buyuk risk demek sonucta binlerce lira ve aylarca zaman yatirmak gerekiyor ED Vizesi icin.
The Department of State is now requiring immigrant visa applicants to interview in the consular district designated for their place of residence, or in their country of nationality if requested, with limited exceptions. Effective November 1, 2025, the National Visa Center will schedule immigrant visa applicants in their country of residence or, if requested, country of nationality.
Kararda deniyor ki oturum sahibi olunan yerde mulakat ayarlanacaktir yada talep edilirse vatandasi olunan ulkede ayarlanacaktir.
Benim su an Tayland'da oturumum yok, riske atmamak icin bir sekilde oturum almaya calismayi planliyordum ancak kararda vatandaslik veya oturum olan yerden birini secebilirsiniz denmiyor. Oturumunuzun oldugu yerde gorusme ayarlanacak talep ederseniz vatandasi oldugunuz ulkede ayarlanacak diyor. Yani sonradan oturum alinsa dahi Tayland'da vize ayarlayip ayarlamayacaklari belirsiz.
Tesekkurler, eger size Ankara olarak donus yaparlarsa herkesi geri tasidiklarini varsayabiliriz. Aksi takdirde benim dosyam ozelinde bir problem veya hata olmus diyebiliriz.
Tekrar tasimadiniz mi? Yoksa tasima maili attinizda olumsuz geri donus mu aldiniz? Karar daha yururluluge girmedi cunku, aciklamadan sonra tasiyanlar oldu diye okudugumu hatirliyorum.
Bunlar Ankaradan once oturumsuz tasimislardi bunlarin hepsinin dosyasini Ankaraya'ya geri tasiyalim demelerinden korkuyor insanlar. Yeni yasadan bahsedilirse oturumsuz tasindigi anlasilir geri Ankara'ya tasinir diye dusunup bahsetmiyorlar bu karardan maillerinde. Oyle olur mu olmaz mi bilmiyorum.
Eger geri Ankara'ya tasimayip Bankok'ta, Hong Kong'da vesaire mulakat almamiza izin verirler ve ona ragmen oturum sorarlarsa felaket olur. Bosa para ve vakit kaybedecektir bir suru insan.
Eger KCC'ye yazipta 9 gundur cevap alamadiysaniz bir sorun olmustur, gozden kacirma olmustur buyuk ihtimalle. Bence tekrar sorun yerinizi. Yasadan bahsedip bahsetmemek size kalmis.