Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• @sinar Durdurulma kararıyla ilgili olan başlıkta bu konuyla ilgili bir şeyler bulabilirsiniz.(son sayfada)🙂

• @Serapp Merhaba, çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben ilk başta formu doldururken Hong Kong seçimi yapmıştım yani o sırada henüz oturum şartı konusu gündemde değildi. Oturum şartı yayınlandıktan sonra KCC ye mail atıp randevu yerimi sorduğumda ise bana Hong Kong'u teyit eden bi cevap verdi. Yani oturum kararı öncesinde tercih edenlerde bu şartın geçerli olup olmayacağı başvuru yapılan yerdeki konsolosluğa/elçiliğe bağlı diye biliyorum. (Eğer sizin farklı bir bilginiz var ise lütfen beni düzeltin zira bu konularda çok yeniyim maalesef.)
    Hong Kong'un oturum şartı arayıp aramadığını henüz bilemiyorum, buna yönelik bir bilgi göremedim forumda. Benim gibi tercih yapıpta mülakat yapan varsa ve deneyimini yazarsa herkes için çok faydalı olur.
    Bir sorum olacaktı; eğer 11.000'e kadar kimse yoksa neden 12.000'lere randevu vermiyor Hong Kong? Bu kısmı tamanlayamadım. Tekrar çok teşekkür ederim.

• @bketcrsur

Selamlar, benimde Bulgaristan’dan aynı evrağı almam gerekiyor, siz gitmeden mi aldınız acaba ? Ben bizzat gidip almayı düşünüyordum, şayet gitmeden alabiliyorsak bunu öğrenmek isterim, teşekkürler paylaştığınız için bu arada

• 19 aralıkta ABD’ye giriş yaptım 41 gün oldu fakat dosyada hareketlilik yok benden sonra giren birkaç kişinin basım aşamasına geçmiş yapmam gereken bir şey var mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@mert267, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

19 aralıkta ABD’ye giriş yaptım 41 gün oldu fakat dosyada hareketlilik yok benden sonra giren birkaç kişinin basım aşamasına geçmiş yapmam gereken bir şey var mı ?

ABD’ye ilk giriş tarihi itibariyle 90 gün veya uscis fee’yi ABD’ye girdikten sonra ödediyseniz fee’yi ödediğiniz tarih itibariyle 90 gün boyunca sabırla bekleyeceksiniz. Bu geçecek sürede de Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? konu başlığını takip edebilirsiniz. Bol şans!

• @ATS16 tr’de ödeme yaptım 3 aralıkta ödemeyi farklı kişinin hesabından yapıp kendi adımı girdim bundan dolayı gecikme olabilir mi ücret çekildi.

• @Aslan-3 gidebiliyorsanız gidip kendiniz halledebilirsiniz. Daha ucuza gelir. Benim oturum sürem dolduğu için avukatla anlaştım o aldı evrakları. Ama masraflı oluyor tabi.

• Hong Kong dan dosyami ankaraya taşıdım excelden guncelledim

• @fearless1717 Merhaba, bizde 18 Şubatda vize mülakatına gireceğiz, Biz USTRAVEL kaydını şuan yapamıyoruz siz yapabildinizmi ?

• @orhan-müjde yok henüz yapamadım. Gelişme olursa bilgilendiririm sizi de. Mülakattan 2 gün önceye kadar yapılması gerekli diye biliyorum.

• @orhan-müjde ben yaptim ama cok oldu barkodlu ekranin ciktisini aldim ama cok ugrastirdi

• ⭐⭐⭐⭐

@yceylan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Merhaba, çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben ilk başta formu doldururken Hong Kong seçimi yapmıştım yani o sırada henüz oturum şartı konusu gündemde değildi. Oturum şartı yayınlandıktan sonra KCC ye mail atıp randevu yerimi sorduğumda ise bana Hong Kong'u teyit eden bi cevap verdi. Yani oturum kararı öncesinde tercih edenlerde bu şartın geçerli olup olmayacağı başvuru yapılan yerdeki konsolosluğa/elçiliğe bağlı diye biliyorum. (Eğer sizin farklı bir bilginiz var ise lütfen beni düzeltin zira bu konularda çok yeniyim maalesef.)
    Hong Kong'un oturum şartı arayıp aramadığını henüz bilemiyorum, buna yönelik bir bilgi göremedim forumda. Benim gibi tercih yapıpta mülakat yapan varsa ve deneyimini yazarsa herkes için çok faydalı olur.
    Bir sorum olacaktı; eğer 11.000'e kadar kimse yoksa neden 12.000'lere randevu vermiyor Hong Kong? Bu kısmı tamanlayamadım. Tekrar çok teşekkür ederim.

Sizin oturum yeriniz Türkiye ise formu doldururken mülakat yeri olarak Ankara seçmiş olmanız gerekiyordu. Oturum şartı ile ilgisi yok. Her talihli formu doldururken oturumu neresi ise orayı yazmak durumundadır. Daha sonra KCC'ye mail atıp dosyanızı taşımış olsaydınız sorun olmazdı. 28 Ağustos kararından önce taşımış olanlar taşıdıkları ülkelerde mülakata girebiliyor. Siz taşımadınız, direk HK yazdınız bu yüzden sizden oturum belgesi isteyebilirler. Bu riski göze almamak için aktif (current) olmadan önce dosyanızı Ankara'ya taşıyın. 12binlere neden randevu verilmediğine gelecek olursak da, her ay DOS (Amerika Dışişleri Bakanlığı) tarafından yayınlanan bültenler var. Bültende göçmen vizeler için EU kategorisi şu anda 11binde ve o yüzden 11bine kadar randevu dağıtıldı. Şubat ayının ortalarında açıklanacak olan bültende aktif olabilirsiniz.

Dosyanızı bülten açıklanmadan taşır ve Şubat ayında açıklanacak bültende aktif olursanız, Nisan veya Mayıs aylarına Ankara'dan mülakat alma şansınız var.

Bu başlığı da lütfen okuyun:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7668/sayılarla-dv2026?_=1769704935804

• Yasaklı

@Ceyda-Altun tebrik ederim, inşallah vizenize kavusursunuz. Yeniden randevu ile ilgili etraftaki yalan yanlış bilgiler şehir efsanesiymiş demek ki.

• @Umut-P Evet sehir efsanesinden başka bir sey değil..Endişeye mahal yokmuş.Umarım alırız vizemizi.Bir nevi kobay olduk kendi kişisel sorunlarımızdan dolayı olsa da durumumuza sevinenler ve “ee bunlar sağlık raporsuz mülakata giremedi biz kesin alalım” gibi bir tavir takınanlara da selamlar.

• Yasaklı

@Ceyda-Altun bizim millette maalesef böyle gereksiz bir art niyet söz konusu. biz kendi içimizi güzel tutalım, keskin sirke küpüne zarardır. ben bu sene için pozitifim.

• Bugün New york Jfk den abd ye ilk girişimi yaptım. İstanbul hava limanında polis benden ısrarla yurt dışı çıkış harcını ödememi istedi bende mecbur ödedim. Green kartlı olduğumu ve ödeme zorunluluğumun olmadımı söyledim ama o kural değişti kart elinizde olmadan ödemeniz gerekli dediler. Jfk de çok sıra ve kalabalık vardı 2 saat pasaport kontrolünde bekledim. Polise unganların sağlık raporunu ve konsolosluğun verdiği sarı zarfı verdim ama sadece sarı zarfı aldı. Kaşe imza yaptı. Yanımda yemek varmı diye sordu ve adres değişikli yapmak isteyip istemediğimi sordu. Ardından sorunsuz giriş yaptım. Umarım bu yazı faydalı olur.

• @Ceyda-Altun Hayırlısı olsun, en yakın zamanda bu pause olayı biter ve hepimiz vizelerimize kavuşuruz inşallah.

• @Umut-P Evet olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyorlar eğer gerçekten önemli bir mazeretiniz varsa sıkıntı çıkartmıyorlar.Benim deneyimimi okursanız detayları görebilirsiniz Annem vefat etmişti vefat belgesini de PDF olarak maile iliştirmiştim mülakatta istenmedi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |