• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Ceyda Altun
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    C
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 34
    • En İyi 27
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Ceyda Altun

@Ceyda Altun

110
    İtibar
    133
    Profil Görüntülemeleri
    34
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Ceyda Altun Takip etme Takip Et

Ceyda Altun tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

7 ocakta sağlık raporumuz olmadığı için mülakata alınmamıştık.Aynı gün unganlara gidip gerekli testleri ve aşıları olduk.Unganlarda bana sorulan sorular
      Daha önce hiç uyuşturucu kullandınız mi?
      Gözlük kullanıyor musunuz?
      Günde kaç paket sigara içiyorsunuz? oldu.
      basit bir muayene yapılıyor lenf nodlarına bakıp sırtımızı dinlediler . Biz 6 şar tane aşı olduk (biri üçlü karma)
      27 OCAK YENİDEN MÜLAKATA GİRME DENEYİMİMİZ
      Sanılanın aksine yeniden mülakat planlayabildik.Daha önce ücretleri ödediğimiz için ücret ödenen gişeye fişleri gösterdik, sıra numaramızı aldık . Sıramız gelince evrak teslimi için ilgili pencereye gectik
      Benden pasaport , 2 adet 5x5 fotoğraf,sağlık raporu, adli sicil kaydı,evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi,vukuatlı nüfus örneği istendi. Asıl talihli eşimden bunlara ek hesap dökümü , diploma aslı ve fotokopisi , askerlik belgesi istendi. UIDleri istemedi göstermemiz yeterli oldu. İlişki kanıtı da sunduk, fotoğraflara tarihleri telefonda gözüktüğü sekilde kendimiz yazmıstık bu iyi bir kanıt değil dedi.Tren biletlerimiz ve whatsapp konuşmalarımızın da dosyada olması iyi oldu.Mülakat dilini türkçe seçtik.Mülakat için olan pencereye geldiğimizde ise yemin ettik,parmak izlerimizi okuttuk. Amerika’ya daha önce gittiniz mi,ilk girişte nerede yasayacaksiniz? (california dedik sonrasında floridaya gitmek istediğimizi söyledik) Neden floridaya gitmek istediğimizi sordu.İlişki kanıtı dosyamıza ise siz zaten evlisiniz buna gerek yok diyip bize geri verdi. Mülakat sonlara doğru ingilizce devam etti bu arada ama hiçbir sorun yaşamadık.En sonunda da beklenen cümle geldi: Vizeniz onaylanabilir bir vize herhangi bir engel yok fakat pause kararından dolayı pasaportlarınıza vize basamıyorum-herhangi bir gelişme olduğunda bizden haber beklemeyin siz bizimle iletişime gecin dedi.Gidebilirsiniz diyip pasaportlarımızı verdi fakat AP kağıdı vermeyi unuttu,hatırlattığımda ise sol üste DV processing yazip bize kağıdı verdi.Sürecin devamıyla ilgili bilgisi olup olmadığını sordum ve siz ne biliyorsanız biz de o kadar biliyoruz dedi. Gözlüklü bir hanımefendiydi sakin bir mülakat geçirdik sayesinde.Bizim deneyimimiz bu şekilde oldu.Yeniden mülakat almamızda faydası olan Uğur Abiye ve Tülay Hanıma teşekkürler .
      Dipnot:süreç yüzünden konsoloslugun içinde Abd başkanına küfredenlere denk gelebilirsiniz,tavsiyem uzak durun.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      C
      Ceyda Altun
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar öncelikle çok zor bir gün geçirdik eşim Utkuyla,telefonları elimize yeni aliyoruz.Uykulu ve kahrolmus bir bedenle eve dönüyoruz.Öncelikle sağlık raporu alamamamızın sebebi benim sağlık sorunumdu ve beni dosyaya ekleyememizdi.Forumda yazan fikirler başka arkadaşları kişisel bir durumları yokken etkilemiş olabilir fakat bizde kişisel durumlar da söz konusuydu.Mülakata giremedik fakat dosyaların alındığı penceredeki görevli en kısa sürede sağlık randevunuzu alın ve tekrar mülakat için randevu planlayın dedi.330 dolar ödediğimize dair olan fişleri de kaybetmememiz gerektiği,kaybedersek tekrar ödememiz gerekeceğini belirtti.Biz bu olaydan sonra unganlara gittik ve randevumuz olmamasına ragmen büyük bir nezaketle karsilayip işlemlerimizi tamamladilar.toplam 4 adet asimizi olduk ,ödemeyi yapip sağlık işlemini başlattığımıza dair makbuz aldık.Bu makbuzla konsolosluga gittik ve girişte resepsiyonla konuşma sansi bulduk,öğleden sonra gc vizelerinin işleme alinmadigini ve dosyanın halihazirda kapandigini fakat sağlık muayenesi olduğumuzu belirterek yeniden mail atip planlama yapılmasını istersek planlama yapılacağını söyledi.Benim şimdilik aktaracaklarım bu kadar.ANKARA İÇİN SAĞLIK RAPORU OLMADAN MÜLAKATA GİREBİLME DURUMU BİTMİŞTİR.Bu bir MÜLAKAT DENEYİMİ DEĞİLDİR ÇÜNKÜ MÜLAKATA ALINMADIK

C
      Ceyda Altun

@Bugra0666 biz de inanılmaz üzgünüz.. dosyaya beni eklemek için ne kadar ugrastiysak yine aynı şekilde mülakat almak için de ugrasacagiz Utkuyla beraber . Deneyimlerinizi bekliyoruz tabiki.

C
      Ceyda Altun
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Ben de çok araştırdım fakat kılıfına uydurabilirler mi diye düşünmeden edemiyor insan.Davanın sonuçlanması vs. bunlar hep zaman alan süreçler ,o süreç de eylüle kadar geçer mi acaba … Herkesin hakkında en güzeli olsun .

Gündem içinde yayımlandı
      C
      Ceyda Altun

@Mehmet-Aksoy merhabalar öncelikle gecmis olsun,sarı kagit AP kagididir neden size red verildiğini düşündünüz? Bir de CN 3binlerde sanırım mülakat tarihiniz ne sebeple ocaga kaldi merak ettim.

C
      Ceyda Altun

@gucarslan Abi merhabalar,eşimle konustugunuzu biliyorum forumdaki kullanıcılar için yararlı olması adına yazıyorum.Konsolosluk binasına alındık,güvenlikten geçtik ve 330 doları ödedik kisi basi.Sonrasında evrak teslimi için sıra numaramızı verdi ücreti ödediğimiz hanımefendi.Evrak teslimi esnasında ilk sorulan evrak pasaporttu ikinci olarak sağlık raporu sordular.Yok dedik.Açıklamamıza bile fırsat vermediler oysaki benim hastane raporumun bile aslı vardı yanımızda.Görevli direkt gitti ve elinde yukarda attığım kağıtla döndü. Sizi mülakata alamıyorum sağlık raporunuzu tamamlayıp tekrar randevu oluşturun dedi.Başka belge sormadı. Biz de soluğu Unganlarda aldık.

C
      Ceyda Altun

@Fer-0 Biz beyefendiden önce girmiştik sıraya,dolayısıyla böyle bir şey olmuş olamaz . Bizi almadıktan sonra onu almislar .

C
      Ceyda Altun

Ankaraya sayısız attıgımız mail-aile üyesi ekleme formu başarısız oldu.Hiçbir dönüş yok.Ustraveldocstaki chat de yanıt vermiyor,sabit hatlardan zaten telesekreter herhangi bir yere bağlamıyor.Eşimle beraber AP'ye kalmaya razı olmusken suan dosyaya benim bilgilerimi ekleyemiyoruz.Sizce noel sonrası dönüş yapmalarını mı bekleyelim başka ne yapabiliriz?Bildiğimiz bütün yöntemleri denedik.

C
      Ceyda Altun

@aysegul verdiğim detayları birebir yasadik bugün fakat elimize kagit verildiğinde AP kagidi sanacak kadar şok olmuştuk.Halen yerde miyiz gökte miyiz bugün ne yasadik bilmiyoruz.Ankara'ya mülakata gelen İranlılar bile sağlık raporu alıyor.Bizlerin almaması (bizim gibi süreci etkileyen kisisel durumu olmayan kişilerin) bile bile lades olur açıkçası.WhatsApp gruplarında yeniden mülakat planlanmayacagına dair yazı yazan arkadaşlar var -bilgilerinin kaynaklarını ben bulamadım.-Sizce bizim için tekrar mülakat planlanması mümkün mü?

C
      Ceyda Altun

@ATS16 güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz.Pasaporttan sonra bize ilk sorulan belge sağlık raporuydu.Diğer belgeleri de sormadı sağlık olmadığı için.Kurban benzetmesine de katılıyorum,ne kadar kişisel sebeplerle olsa da yasayip gördük ne olduğunu.Bizi güzel bir şekilde yönlendirmeleri de gerçekten tekrar planlamak için mi bunu da yasayip göreceğiz sanırım.

C
      Ceyda Altun

Ceyda Altun tarafından gönderilen son iletiler

@zakaria Evet e nabızda görülüyorsa sanırım onun çıktısını almanız da yeterli,yine de aşı kartı düzenletmeniz daha garanti olacaktır

C
      Ceyda Altun

@Umut-P Evet sehir efsanesinden başka bir sey değil..Endişeye mahal yokmuş.Umarım alırız vizemizi.Bir nevi kobay olduk kendi kişisel sorunlarımızdan dolayı olsa da durumumuza sevinenler ve “ee bunlar sağlık raporsuz mülakata giremedi biz kesin alalım” gibi bir tavir takınanlara da selamlar.

C
      Ceyda Altun
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

7 ocakta sağlık raporumuz olmadığı için mülakata alınmamıştık.Aynı gün unganlara gidip gerekli testleri ve aşıları olduk.Unganlarda bana sorulan sorular
      Daha önce hiç uyuşturucu kullandınız mi?
      Gözlük kullanıyor musunuz?
      Günde kaç paket sigara içiyorsunuz? oldu.
      basit bir muayene yapılıyor lenf nodlarına bakıp sırtımızı dinlediler . Biz 6 şar tane aşı olduk (biri üçlü karma)
      27 OCAK YENİDEN MÜLAKATA GİRME DENEYİMİMİZ
      Sanılanın aksine yeniden mülakat planlayabildik.Daha önce ücretleri ödediğimiz için ücret ödenen gişeye fişleri gösterdik, sıra numaramızı aldık . Sıramız gelince evrak teslimi için ilgili pencereye gectik
      Benden pasaport , 2 adet 5x5 fotoğraf,sağlık raporu, adli sicil kaydı,evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi,vukuatlı nüfus örneği istendi. Asıl talihli eşimden bunlara ek hesap dökümü , diploma aslı ve fotokopisi , askerlik belgesi istendi. UIDleri istemedi göstermemiz yeterli oldu. İlişki kanıtı da sunduk, fotoğraflara tarihleri telefonda gözüktüğü sekilde kendimiz yazmıstık bu iyi bir kanıt değil dedi.Tren biletlerimiz ve whatsapp konuşmalarımızın da dosyada olması iyi oldu.Mülakat dilini türkçe seçtik.Mülakat için olan pencereye geldiğimizde ise yemin ettik,parmak izlerimizi okuttuk. Amerika’ya daha önce gittiniz mi,ilk girişte nerede yasayacaksiniz? (california dedik sonrasında floridaya gitmek istediğimizi söyledik) Neden floridaya gitmek istediğimizi sordu.İlişki kanıtı dosyamıza ise siz zaten evlisiniz buna gerek yok diyip bize geri verdi. Mülakat sonlara doğru ingilizce devam etti bu arada ama hiçbir sorun yaşamadık.En sonunda da beklenen cümle geldi: Vizeniz onaylanabilir bir vize herhangi bir engel yok fakat pause kararından dolayı pasaportlarınıza vize basamıyorum-herhangi bir gelişme olduğunda bizden haber beklemeyin siz bizimle iletişime gecin dedi.Gidebilirsiniz diyip pasaportlarımızı verdi fakat AP kağıdı vermeyi unuttu,hatırlattığımda ise sol üste DV processing yazip bize kağıdı verdi.Sürecin devamıyla ilgili bilgisi olup olmadığını sordum ve siz ne biliyorsanız biz de o kadar biliyoruz dedi. Gözlüklü bir hanımefendiydi sakin bir mülakat geçirdik sayesinde.Bizim deneyimimiz bu şekilde oldu.Yeniden mülakat almamızda faydası olan Uğur Abiye ve Tülay Hanıma teşekkürler .
      Dipnot:süreç yüzünden konsoloslugun içinde Abd başkanına küfredenlere denk gelebilirsiniz,tavsiyem uzak durun.

C
      Ceyda Altun

Unganlar kaça kadar açık?İnternet sitelerinde 7ye kadar açık olduğu yazıyor.Akşam 7ye kadar sağlık raporlarımızı almaya gidebilir miyiz?

C
      Ceyda Altun

@aysegul tuslamalar doğru.1-3-5-5 şeklinde yaptik hep. Hat da doğru yere düşüyor aslında fakat bu konuda yardımcı olamayacaklarını söylüyorlar.

C
      Ceyda Altun

@aysegul biz göcmen vizesi statüsünde olduğumuz için maalesef yardımcı olamiyorlarmis.Ankara mail adresine yönlendirdiler .

C
      Ceyda Altun

Merhabalar , eşimle ustraveldocstan tekrar mülakat randevusu almaya çalışıyoruz .Ana sayfada bakmakla yükümlü olunan kişiler:1 olarak gözüküyor fakat randevu tarihi aldığımız kısımda group members kısmında benim ismim yok. 19 50 ile biten numarayı da aradık ama ekleme işlemini hala gercekleştiremedik.Görevli sorun devam ederse tekrar arayın dedi fakat tekrar aradığımda ankaraıw mail adresine mail atmam gerektiğini söyledi başka bir görevli. Biz tekrar aramalı mıyız ?Defalarca aradık çünkü .

C
      Ceyda Altun

@Umut-P bu karardan sonra Türkiye içinde de seçerek alabilirler o zaman.(kamu yükü olacak mı türkiye’de ne iş yapıyor-eğitim seviyesi ne vs bakabilirler diye düşünmekteyim.)

C
      Ceyda Altun

İran gibi ülkeler de banlıyken sağlık raporu alıp mülakata giriyorlardı,simdi bu 75 ülkenin de bana dahil olmasıyla basılan vize sayısı azalır tabiki fakat bu ülkenin vatandaşlarına mülakat verilmeyeceğiyle ilgili de bir bilgi var mı ?

C
      Ceyda Altun

@Mehmet-Aksoy merhabalar öncelikle gecmis olsun,sarı kagit AP kagididir neden size red verildiğini düşündünüz? Bir de CN 3binlerde sanırım mülakat tarihiniz ne sebeple ocaga kaldi merak ettim.

C
      Ceyda Altun