Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 516.6k 770

• Bulgaristan’da yaşadığım dönemde sabıka kaydı almam gerektiği için bir avukatla işlemlerimi hallettim. Varsa sabıka kaydı alacak olan yardımcı olabilirim. 2 hafta sürdü sadece işlemler.

• @gucarslan hayır süresi devam ediyor sadece pasaporttaki ismi başka olduğu için Türk pasaportu ile devam etmek istiyoruz. Mülakat günü konsoloslukta değiştire biliyor muyuz?

• @bketcrsur bu başlığa ilgili tüm detayları aktarırsanız ziyadesiyle yardımcı olursunuz. şimdiden teşekkürler;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/

• @fearless1717 inanın 3/5 /2025
    itibaren kimyam bozuldu:))

• ⭐⭐⭐⭐

@yceylan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar herkese merhaba. Forumda çok yeniyim, gerekli bilgilerimi güncelledim ve bir soru sormak isterim, eğer zaman ayırıp cevap yazabilen arkadaşlar olursa gerçekten çok memnun olurum. Benim sıra numaram 12.000 lerde. İlk başvuru sırasında Hong Kong seçmiştim fakat excel dosyasından anladığım kadarıyla şuanda Hong Kong en son 7.000 lere randevu vermiş ve uzun zamandır bir hareket olmamış. Excel de yanlış görmediysem Ankara 10.000 lere gelmiş çok enteresan bir şekilde. Sizce ben dosyamı Ankara'ya taşımalı mıyım? Birde bu excelden anladıklarım doğru mu acaba? Lütfen kusura bakmayın çok yeni olduğum için biraz basit şeyler sormuş olabilirim.

Sizin oturumunuz yoksa Hong Kong yazarak hata yapmışsınız. Geçenlerde ds260 formunda oturumu olmadığı halde Bangkok yazan kişiye KCC mail yollamış ve oturum belgesi talep etmişti. Belgesini ibraz etmeyenlerin dosyasını kendi ülkesine taşıyacağını bildirmişti. Sanırım size henüz böyle bir mail gelmedi. Ankara'ya taşımanız mantıklı olabilir çünkü her halükarda oturum belgesi sorulabilir. Tabi sonradan taşıyanlar için geçerli değil bu, KCC'nin izni ile taşındığı için oturum vs talep edilmiyor.
    Ankara 106XX'e kadar mülakat dağıttı. KCC'ye oturumunuzun Türkiye'de olduğunu kanıtlayan belgeyi de ekleyerek mail yollayabilir ve Ankara'ya taşıyabilirsiniz.
    Ayrıca not olarak şunu da söylemeliyim ki Hong Kong tarafında uzun süredir hareket olmamasının nedeni çoğu kişi dosyasını Ankara'ya geri taşıdı, 11 bine kadar Hong Kong'da bekleyen hiç kimse yok.
    Kolay gelsin.

• Herkese merhaba, böyle bir şey paylaşılmış:

• Bu ileti silindi!

• @sinar Durdurulma kararıyla ilgili olan başlıkta bu konuyla ilgili bir şeyler bulabilirsiniz.(son sayfada)🙂

• @Serapp Merhaba, çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben ilk başta formu doldururken Hong Kong seçimi yapmıştım yani o sırada henüz oturum şartı konusu gündemde değildi. Oturum şartı yayınlandıktan sonra KCC ye mail atıp randevu yerimi sorduğumda ise bana Hong Kong'u teyit eden bi cevap verdi. Yani oturum kararı öncesinde tercih edenlerde bu şartın geçerli olup olmayacağı başvuru yapılan yerdeki konsolosluğa/elçiliğe bağlı diye biliyorum. (Eğer sizin farklı bir bilginiz var ise lütfen beni düzeltin zira bu konularda çok yeniyim maalesef.)
    Hong Kong'un oturum şartı arayıp aramadığını henüz bilemiyorum, buna yönelik bir bilgi göremedim forumda. Benim gibi tercih yapıpta mülakat yapan varsa ve deneyimini yazarsa herkes için çok faydalı olur.
    Bir sorum olacaktı; eğer 11.000'e kadar kimse yoksa neden 12.000'lere randevu vermiyor Hong Kong? Bu kısmı tamanlayamadım. Tekrar çok teşekkür ederim.

• @bketcrsur

Selamlar, benimde Bulgaristan’dan aynı evrağı almam gerekiyor, siz gitmeden mi aldınız acaba ? Ben bizzat gidip almayı düşünüyordum, şayet gitmeden alabiliyorsak bunu öğrenmek isterim, teşekkürler paylaştığınız için bu arada

• 19 aralıkta ABD’ye giriş yaptım 41 gün oldu fakat dosyada hareketlilik yok benden sonra giren birkaç kişinin basım aşamasına geçmiş yapmam gereken bir şey var mı ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mert267, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

19 aralıkta ABD’ye giriş yaptım 41 gün oldu fakat dosyada hareketlilik yok benden sonra giren birkaç kişinin basım aşamasına geçmiş yapmam gereken bir şey var mı ?

ABD’ye ilk giriş tarihi itibariyle 90 gün veya uscis fee’yi ABD’ye girdikten sonra ödediyseniz fee’yi ödediğiniz tarih itibariyle 90 gün boyunca sabırla bekleyeceksiniz. Bu geçecek sürede de Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? konu başlığını takip edebilirsiniz. Bol şans!

• @ATS16 tr’de ödeme yaptım 3 aralıkta ödemeyi farklı kişinin hesabından yapıp kendi adımı girdim bundan dolayı gecikme olabilir mi ücret çekildi.

• @Aslan-3 gidebiliyorsanız gidip kendiniz halledebilirsiniz. Daha ucuza gelir. Benim oturum sürem dolduğu için avukatla anlaştım o aldı evrakları. Ama masraflı oluyor tabi.

• Hong Kong dan dosyami ankaraya taşıdım excelden guncelledim

• @fearless1717 Merhaba, bizde 18 Şubatda vize mülakatına gireceğiz, Biz USTRAVEL kaydını şuan yapamıyoruz siz yapabildinizmi ?

• @orhan-müjde yok henüz yapamadım. Gelişme olursa bilgilendiririm sizi de. Mülakattan 2 gün önceye kadar yapılması gerekli diye biliyorum.

• @orhan-müjde ben yaptim ama cok oldu barkodlu ekranin ciktisini aldim ama cok ugrastirdi

• ⭐⭐⭐⭐

@yceylan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Merhaba, çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben ilk başta formu doldururken Hong Kong seçimi yapmıştım yani o sırada henüz oturum şartı konusu gündemde değildi. Oturum şartı yayınlandıktan sonra KCC ye mail atıp randevu yerimi sorduğumda ise bana Hong Kong'u teyit eden bi cevap verdi. Yani oturum kararı öncesinde tercih edenlerde bu şartın geçerli olup olmayacağı başvuru yapılan yerdeki konsolosluğa/elçiliğe bağlı diye biliyorum. (Eğer sizin farklı bir bilginiz var ise lütfen beni düzeltin zira bu konularda çok yeniyim maalesef.)
    Hong Kong'un oturum şartı arayıp aramadığını henüz bilemiyorum, buna yönelik bir bilgi göremedim forumda. Benim gibi tercih yapıpta mülakat yapan varsa ve deneyimini yazarsa herkes için çok faydalı olur.
    Bir sorum olacaktı; eğer 11.000'e kadar kimse yoksa neden 12.000'lere randevu vermiyor Hong Kong? Bu kısmı tamanlayamadım. Tekrar çok teşekkür ederim.

Sizin oturum yeriniz Türkiye ise formu doldururken mülakat yeri olarak Ankara seçmiş olmanız gerekiyordu. Oturum şartı ile ilgisi yok. Her talihli formu doldururken oturumu neresi ise orayı yazmak durumundadır. Daha sonra KCC'ye mail atıp dosyanızı taşımış olsaydınız sorun olmazdı. 28 Ağustos kararından önce taşımış olanlar taşıdıkları ülkelerde mülakata girebiliyor. Siz taşımadınız, direk HK yazdınız bu yüzden sizden oturum belgesi isteyebilirler. Bu riski göze almamak için aktif (current) olmadan önce dosyanızı Ankara'ya taşıyın. 12binlere neden randevu verilmediğine gelecek olursak da, her ay DOS (Amerika Dışişleri Bakanlığı) tarafından yayınlanan bültenler var. Bültende göçmen vizeler için EU kategorisi şu anda 11binde ve o yüzden 11bine kadar randevu dağıtıldı. Şubat ayının ortalarında açıklanacak olan bültende aktif olabilirsiniz.

Dosyanızı bülten açıklanmadan taşır ve Şubat ayında açıklanacak bültende aktif olursanız, Nisan veya Mayıs aylarına Ankara'dan mülakat alma şansınız var.

Bu başlığı da lütfen okuyun:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7668/sayılarla-dv2026?_=1769704935804

• @Ceyda-Altun tebrik ederim, inşallah vizenize kavusursunuz. Yeniden randevu ile ilgili etraftaki yalan yanlış bilgiler şehir efsanesiymiş demek ki.

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k