Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri


  • @crazycells o zaman sıkıntı yok anti abd paylaşımım yok genelde kedi köpek ve anti akp paylaşımlarım :D


  • Merhaba arkadaşlar, dün sağlık muayenesine girdik. Biz 2 kişiyiz. Eşimin asi karti vardı ama en son 1 yıl öncesine yapılan kuduz ve tetanoz aşilari vardı. Benim ise yoktu. Randevumuz 10:30daydi biz 10:15de oradaydık. Hemen işlemlere başladık. Önce pasaportları teslim ettik sonra resmimizi çekip bizi duzen laboratuvarına yönlendirdiler. Kan ve idrar tahlili ile akciğer filmi çekildi. Burda 2 kişi 235 dolar ödedik. Sonra tekrar yukarı çıktık. Bizi Handan hanım muayne etti. Onluk giyip beklemeye başlıyorsunuz ve doktor hanım geliyor. Sırt dinleme, batin kontrolu, Boğaz kontrolu falan yapıyor. Bu sırada da sorular sıralıyor. İntiharı düşündün mu, kalp var mi şeker var mi kanser oldun mu tansiyon var mi karaciğer hastalığı var mi su çiçeği oldun mu. Bu son soruya can havliyle evet dedim belki fazla asi yapmaz diye :) sanırım da işe yaradı cunku bize 3er asi yaptı Eşimle. Sorduğumda da difteri, tetanoz, kaba kulak kızamık kızamıkçık ve grip asisi dedi. Eşime de kuduz dozlarını tamamlasaydın sana yapmazdık falan demiş ama yapmamız lazım diye yapmış. Neyse ben kasım ayında ameliyat olmustum onun raporuna baktı ve muayne bitti. Sorular sordu sohbet ettik ve yanından ayrıldım. Ödeme olarak da ikimiz icin 420 dolar dendi. Böylelikle kişi bası 327,5 dolar ödemiş olduk. Bugün saat 11de sonuçlarımız çıkacak ve gidip alacağız. Umarım bir sorun olmazsa sonrasında mülakat deneyimimizi yazmak icin heyecanlanıyorum :)


  • Bu DS-5535 formu ve DHS'nin (Department of Homeland Security) sosyal medya izlenmesi hakkında ufak tefek araştırmalar yaptım...

    Asıl amaç teröristleri bulmak ama çok sıkıntılı bir durum bu. Sadece vize (her türlü) başvurusunda bulunanları değil, green card sahipleri ve naturalization ile vatandaşlık elde edenlerin de izleneceğini/izlendiği ve hepsinin bir dosyası olduğu/olacağı söyleniyor. Hesap bilgileri ve şifreleri istenecek durumu var ama arama motorlarında (örneğin Google) yapılan aramalarında izleneceği/izlendiği düşünülürse şifreye filan gerek yok. Büyük firmalar artık ne kadar veri paylaşır orası muamma. (Facebook ve Cambridge Analytica örneği)

    Şimdi sıkıntı kaynağı şu; ilk önce anayasaya aykırı, göçmenler ile iletişime geçen USA vatandaşlarının da izlemeye takılabileceği söyleniyor, hesabınız hacklenebilir, arkadaş listenizde bulunanların hal ve haraketlerinden sorumlu mu olmalıyız, kişinin kendisine oto sansür uygulaması ve ifade özgürlüğünü kısıtlanması, mantıksız oluşu (hiç kimsenin ülkeye girmeden önce terörist/cihatçı tarzda paylaşım yapmaz gibisinden yorumlar) vs vs...

  • ⭐⭐

    Ben bu olasılığın olabilme ihtimaline karşı twitter hesabımı iki üç ay önce kapattım Facebookta da genel bir temizlik yaptım. Bilemiyorum artık nasıl bir araştırma olacak. Bende paylaşımlar çoktu :)

    Not: Düşüncelerde değişiklik yok tabi de denize düştük bir kere yapacak bir şey.


  • Merhaba arkadaşlar.Uzun zamandır forumu takip ediyorum ama ilk defa yazıyorum.Uzun zorlu ve stresli beklemenin sonları gelmek üzere.Numaramız Mayıs ayında görüşme çağrılacakların arasında.Son liste açıklandığından beri epey zaman geçti.Acaba görüşme tarihleri ne zaman belli olur bu konu hakkında fikirleri olanların cevaplarını bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @eagle bugün akşam ya da yarın akşama bekliyoruz inş :)


  • Arkadaşlar herkese selamlar,
    "2NL mektubu, nedir?" bizim randevu tarihini gördüğümüz sayfayımı print alıyoruz? -- "ds260 teslim belgesi, nedir?" buda altta kırmızıyla -THIS NOT A VISA- yazan belge midir?


  • Eşim çift vatandaş bana çıktı,Bulgaristan'dan doğum belgesi ingilizce aldırdım ,polis belgesi zaten çıkmıyor Bulgaristan'da fakat mahkeme bir evrak veriyormuş herhangi bir dava açılmamıştır vs gibi o evrak bulgarca dilinde,onu Türkiyede ingilizceye nerede cevirtebilirim istanbulda bildiğiniz bu işlemleri yaptıran ,ceviri yapan önerebileceğiniz yer var mı?

    Birde çifte vatandaşlıktan dolayı başka Bulgarsistan'dan belge bulmalımıyım eşim için ?

    Bulgarca olan (ve Türkiyede zaten evlilik cüzdanı var ) evlilik belgesini cevirtmem gerekiyormu ?

    Yardımlar için teşekkürler


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar mülakatı 1 ay sonraya erteletme gibi bir durum mümkün müdür??


  • @cyoart DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar herkese selamlar,
    "2NL mektubu, nedir?" bizim randevu tarihini gördüğümüz sayfayımı print alıyoruz? -- "ds260 teslim belgesi, nedir?" buda altta kırmızıyla -THIS NOT A VISA- yazan belge midir?

    aynen dediginiz gibi uzerinde barkod olan this is not a visa yazan belge. 2NL mektubu diger green card sureclerine ait bir terim, dv surecinde notification letter gonderilmiyor, her sey online olarak bildiriliyor.


  • @engosti DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Eşim çift vatandaş bana çıktı,Bulgaristan'dan doğum belgesi ingilizce aldırdım ,polis belgesi zaten çıkmıyor Bulgaristan'da fakat mahkeme bir evrak veriyormuş herhangi bir dava açılmamıştır vs gibi o evrak bulgarca dilinde,onu Türkiyede ingilizceye nerede cevirtebilirim istanbulda bildiğiniz bu işlemleri yaptıran ,ceviri yapan önerebileceğiniz yer var mı?

    Birde çifte vatandaşlıktan dolayı başka Bulgarsistan'dan belge bulmalımıyım eşim için ?

    Bulgarca olan (ve Türkiyede zaten evlilik cüzdanı var ) evlilik belgesini cevirtmem gerekiyormu ?

    Yardımlar için teşekkürler

    maalesef istanbul'da bir yeminli tercuman bilmiyorum ama eger belgeyi Bulgaristan'dan aliyorsaniz orada ingilizceye cevirmeniz daha kolay olabilir?

    Dogum belgesi ve dediginiz polis belgesi yeterli olacaktir. herhangi bir diploma gostermesine gerek yok.

    Eger Turkiye'de evlilik cuzdaniniz varsa onu kullanabilirsiniz, o nedenle Bulgarca olan cuzdanin cevirisini yapmaniza gerek yok.


  • @maranty DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar mülakatı 1 ay sonraya erteletme gibi bir durum mümkün müdür??

    ertelettiginiz gunu siz secemezsiniz maalesef, ama eger erteleme yapmak isterseniz mulakata girmeye hazir oldugunuzda konsolosluk ile letisime gecin, size musait olduklari zaman bir mulakat tarihi verirler.


  • @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @maranty DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar mülakatı 1 ay sonraya erteletme gibi bir durum mümkün müdür??

    ertelettiginiz gunu siz secemezsiniz maalesef, ama eger erteleme yapmak isterseniz mulakata girmeye hazir oldugunuzda konsolosluk ile letisime gecin, size musait olduklari zaman bir mulakat tarihi verirler.

    Pekii tahmini ne kadar süre uzatırlar var mıdır bir ortalama yada birkaç örnek??


  • @maranty DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @maranty DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar mülakatı 1 ay sonraya erteletme gibi bir durum mümkün müdür??

    ertelettiginiz gunu siz secemezsiniz maalesef, ama eger erteleme yapmak isterseniz mulakata girmeye hazir oldugunuzda konsolosluk ile letisime gecin, size musait olduklari zaman bir mulakat tarihi verirler.

    Pekii tahmini ne kadar süre uzatırlar var mıdır bir ortalama yada birkaç örnek??

    Eger simdi isterseniz buyuk ihtimal onumuzdeki 2-3 hafta icinde bir zamana verirler. Tabii konsoloslugun yogunluguna gore 4-5 hafta da surebilir.


  • @crazycells ben agustos basına kalmıs olsam vize verirler mi acaba? Dogum nedenıyle ertelemek istiyorum.. esım almıs olacak mesela? Esıme cıktı dıye belkı bama da verırler :) deneyımlerininz ne dıyor


  • @çisem-bali DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells ben agustos basına kalmıs olsam vize verirler mi acaba? Dogum nedenıyle ertelemek istiyorum.. esım almıs olacak mesela? Esıme cıktı dıye belkı bama da verırler :) deneyımlerininz ne dıyor

    Eger ellerinde vize varsa verirler. Agustos genelde vizenin bittigi bir ay degil, fakat Eylul riskli olur. Tabii riske atmayip en yakin zamanda almak en makulu olur.

    Esinizin alip almayacagi size bagli, eger dilerseniz konsolos butun mulakati da erteleyebilir. Eger esinizin vakit sorunu yoksa (saglik raporunu aldiktan sonra 6 aylik suresi olacak ABD'ye ilk girisi yapmasi icin) normal mulakat sirasinda vizesini alabilir. Esiniz aldi diye size direkt vize veremezler, sizin de gerekli olan dokumanlari vermeniz lazim. Eger DV2018 sureci bitmeden vize alamazsaniz o durumda esiniz size FAmily Sponsored Green Card icin basvuru yapmali. Onun bilgilerini de su konuda bulabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

  • ⭐⭐

    Mayıs ayı için randevu maili gelen var mı yoksa sadece bize mi gelmedi acaba ? :)


  • @gkhanfeez gecen sene mail gelmeyip mulakat tarihi verilenleri okumustum forumda. Dilerseniz guvende olmak adina ilk kazandiginizi ogrendiginiz sayfadan kontrolunu yapin bir.

  • ⭐⭐

    @sorusuvar onu devamlı yapıyorum zaten :)


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    767
    1
    10 Oy
    767 İleti
    90k Bakış
    Peyk74P
    @Shahidoglu Merhaba öncelikla gelen mailde istedikleri evraklar var onları tamamlayın Viyana Almanca ya da ingilizce istiyor çeviri yaptırmanız lazım tabi bizdeki gibi karekod - barkod olayı yoksa sizde. sonra sağlık muayenesine girecekseniz randevu alın. mülakat kağıdınızın resmini de ekleyin ona göre randevu ayarlarlar. Sonrası kalacak yer uçak bileti vs vs. Sonrasında Viyana da önce sağlık muayenesi için dr molnar kliniğine gideceksiniz sonrasın da film çekilmek üzere röntgen kliniği sonrasında da konsolosluk görüşmesi. detay bir şey soracksanız yardımcı olmaya çalışırım. Siz Azerbaycan vatandaşısınız yani yasaklı ülkeler listesindesiniz vize alabilecekmisiniz.
  • 17 Oy
    8k İleti
    924k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum