Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

• @crazycells o zaman sıkıntı yok anti abd paylaşımım yok genelde kedi köpek ve anti akp paylaşımlarım :D

• Merhaba arkadaşlar, dün sağlık muayenesine girdik. Biz 2 kişiyiz. Eşimin asi karti vardı ama en son 1 yıl öncesine yapılan kuduz ve tetanoz aşilari vardı. Benim ise yoktu. Randevumuz 10:30daydi biz 10:15de oradaydık. Hemen işlemlere başladık. Önce pasaportları teslim ettik sonra resmimizi çekip bizi duzen laboratuvarına yönlendirdiler. Kan ve idrar tahlili ile akciğer filmi çekildi. Burda 2 kişi 235 dolar ödedik. Sonra tekrar yukarı çıktık. Bizi Handan hanım muayne etti. Onluk giyip beklemeye başlıyorsunuz ve doktor hanım geliyor. Sırt dinleme, batin kontrolu, Boğaz kontrolu falan yapıyor. Bu sırada da sorular sıralıyor. İntiharı düşündün mu, kalp var mi şeker var mi kanser oldun mu tansiyon var mi karaciğer hastalığı var mi su çiçeği oldun mu. Bu son soruya can havliyle evet dedim belki fazla asi yapmaz diye :) sanırım da işe yaradı cunku bize 3er asi yaptı Eşimle. Sorduğumda da difteri, tetanoz, kaba kulak kızamık kızamıkçık ve grip asisi dedi. Eşime de kuduz dozlarını tamamlasaydın sana yapmazdık falan demiş ama yapmamız lazım diye yapmış. Neyse ben kasım ayında ameliyat olmustum onun raporuna baktı ve muayne bitti. Sorular sordu sohbet ettik ve yanından ayrıldım. Ödeme olarak da ikimiz icin 420 dolar dendi. Böylelikle kişi bası 327,5 dolar ödemiş olduk. Bugün saat 11de sonuçlarımız çıkacak ve gidip alacağız. Umarım bir sorun olmazsa sonrasında mülakat deneyimimizi yazmak icin heyecanlanıyorum :)

• Bu DS-5535 formu ve DHS'nin (Department of Homeland Security) sosyal medya izlenmesi hakkında ufak tefek araştırmalar yaptım...

Asıl amaç teröristleri bulmak ama çok sıkıntılı bir durum bu. Sadece vize (her türlü) başvurusunda bulunanları değil, green card sahipleri ve naturalization ile vatandaşlık elde edenlerin de izleneceğini/izlendiği ve hepsinin bir dosyası olduğu/olacağı söyleniyor. Hesap bilgileri ve şifreleri istenecek durumu var ama arama motorlarında (örneğin Google) yapılan aramalarında izleneceği/izlendiği düşünülürse şifreye filan gerek yok. Büyük firmalar artık ne kadar veri paylaşır orası muamma. (Facebook ve Cambridge Analytica örneği)

Şimdi sıkıntı kaynağı şu; ilk önce anayasaya aykırı, göçmenler ile iletişime geçen USA vatandaşlarının da izlemeye takılabileceği söyleniyor, hesabınız hacklenebilir, arkadaş listenizde bulunanların hal ve haraketlerinden sorumlu mu olmalıyız, kişinin kendisine oto sansür uygulaması ve ifade özgürlüğünü kısıtlanması, mantıksız oluşu (hiç kimsenin ülkeye girmeden önce terörist/cihatçı tarzda paylaşım yapmaz gibisinden yorumlar) vs vs...

• ⭐⭐

Ben bu olasılığın olabilme ihtimaline karşı twitter hesabımı iki üç ay önce kapattım Facebookta da genel bir temizlik yaptım. Bilemiyorum artık nasıl bir araştırma olacak. Bende paylaşımlar çoktu :)

Not: Düşüncelerde değişiklik yok tabi de denize düştük bir kere yapacak bir şey.

• Merhaba arkadaşlar.Uzun zamandır forumu takip ediyorum ama ilk defa yazıyorum.Uzun zorlu ve stresli beklemenin sonları gelmek üzere.Numaramız Mayıs ayında görüşme çağrılacakların arasında.Son liste açıklandığından beri epey zaman geçti.Acaba görüşme tarihleri ne zaman belli olur bu konu hakkında fikirleri olanların cevaplarını bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

• ⭐⭐

@eagle bugün akşam ya da yarın akşama bekliyoruz inş :)

• Arkadaşlar herkese selamlar,
    "2NL mektubu, nedir?" bizim randevu tarihini gördüğümüz sayfayımı print alıyoruz? -- "ds260 teslim belgesi, nedir?" buda altta kırmızıyla -THIS NOT A VISA- yazan belge midir?

• Eşim çift vatandaş bana çıktı,Bulgaristan'dan doğum belgesi ingilizce aldırdım ,polis belgesi zaten çıkmıyor Bulgaristan'da fakat mahkeme bir evrak veriyormuş herhangi bir dava açılmamıştır vs gibi o evrak bulgarca dilinde,onu Türkiyede ingilizceye nerede cevirtebilirim istanbulda bildiğiniz bu işlemleri yaptıran ,ceviri yapan önerebileceğiniz yer var mı?

Birde çifte vatandaşlıktan dolayı başka Bulgarsistan'dan belge bulmalımıyım eşim için ?

Bulgarca olan (ve Türkiyede zaten evlilik cüzdanı var ) evlilik belgesini cevirtmem gerekiyormu ?

Yardımlar için teşekkürler

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar mülakatı 1 ay sonraya erteletme gibi bir durum mümkün müdür??

• @cyoart DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

Arkadaşlar herkese selamlar,
    "2NL mektubu, nedir?" bizim randevu tarihini gördüğümüz sayfayımı print alıyoruz? -- "ds260 teslim belgesi, nedir?" buda altta kırmızıyla -THIS NOT A VISA- yazan belge midir?

aynen dediginiz gibi uzerinde barkod olan this is not a visa yazan belge. 2NL mektubu diger green card sureclerine ait bir terim, dv surecinde notification letter gonderilmiyor, her sey online olarak bildiriliyor.

• @engosti DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

Eşim çift vatandaş bana çıktı,Bulgaristan'dan doğum belgesi ingilizce aldırdım ,polis belgesi zaten çıkmıyor Bulgaristan'da fakat mahkeme bir evrak veriyormuş herhangi bir dava açılmamıştır vs gibi o evrak bulgarca dilinde,onu Türkiyede ingilizceye nerede cevirtebilirim istanbulda bildiğiniz bu işlemleri yaptıran ,ceviri yapan önerebileceğiniz yer var mı?

Birde çifte vatandaşlıktan dolayı başka Bulgarsistan'dan belge bulmalımıyım eşim için ?

Bulgarca olan (ve Türkiyede zaten evlilik cüzdanı var ) evlilik belgesini cevirtmem gerekiyormu ?

Yardımlar için teşekkürler

maalesef istanbul'da bir yeminli tercuman bilmiyorum ama eger belgeyi Bulgaristan'dan aliyorsaniz orada ingilizceye cevirmeniz daha kolay olabilir?

Dogum belgesi ve dediginiz polis belgesi yeterli olacaktir. herhangi bir diploma gostermesine gerek yok.

Eger Turkiye'de evlilik cuzdaniniz varsa onu kullanabilirsiniz, o nedenle Bulgarca olan cuzdanin cevirisini yapmaniza gerek yok.

• @maranty DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

Arkadaşlar mülakatı 1 ay sonraya erteletme gibi bir durum mümkün müdür??

ertelettiginiz gunu siz secemezsiniz maalesef, ama eger erteleme yapmak isterseniz mulakata girmeye hazir oldugunuzda konsolosluk ile letisime gecin, size musait olduklari zaman bir mulakat tarihi verirler.

• @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@maranty DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

ertelettiginiz gunu siz secemezsiniz maalesef, ama eger erteleme yapmak isterseniz mulakata girmeye hazir oldugunuzda konsolosluk ile letisime gecin, size musait olduklari zaman bir mulakat tarihi verirler.

Pekii tahmini ne kadar süre uzatırlar var mıdır bir ortalama yada birkaç örnek??

• @maranty DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@maranty DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

Pekii tahmini ne kadar süre uzatırlar var mıdır bir ortalama yada birkaç örnek??

Eger simdi isterseniz buyuk ihtimal onumuzdeki 2-3 hafta icinde bir zamana verirler. Tabii konsoloslugun yogunluguna gore 4-5 hafta da surebilir.

• @crazycells ben agustos basına kalmıs olsam vize verirler mi acaba? Dogum nedenıyle ertelemek istiyorum.. esım almıs olacak mesela? Esıme cıktı dıye belkı bama da verırler :) deneyımlerininz ne dıyor

• @çisem-bali DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells ben agustos basına kalmıs olsam vize verirler mi acaba? Dogum nedenıyle ertelemek istiyorum.. esım almıs olacak mesela? Esıme cıktı dıye belkı bama da verırler :) deneyımlerininz ne dıyor

Eger ellerinde vize varsa verirler. Agustos genelde vizenin bittigi bir ay degil, fakat Eylul riskli olur. Tabii riske atmayip en yakin zamanda almak en makulu olur.

Esinizin alip almayacagi size bagli, eger dilerseniz konsolos butun mulakati da erteleyebilir. Eger esinizin vakit sorunu yoksa (saglik raporunu aldiktan sonra 6 aylik suresi olacak ABD'ye ilk girisi yapmasi icin) normal mulakat sirasinda vizesini alabilir. Esiniz aldi diye size direkt vize veremezler, sizin de gerekli olan dokumanlari vermeniz lazim. Eger DV2018 sureci bitmeden vize alamazsaniz o durumda esiniz size FAmily Sponsored Green Card icin basvuru yapmali. Onun bilgilerini de su konuda bulabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

• ⭐⭐

Mayıs ayı için randevu maili gelen var mı yoksa sadece bize mi gelmedi acaba ? :)

• @gkhanfeez gecen sene mail gelmeyip mulakat tarihi verilenleri okumustum forumda. Dilerseniz guvende olmak adina ilk kazandiginizi ogrendiginiz sayfadan kontrolunu yapin bir.

• ⭐⭐

@sorusuvar onu devamlı yapıyorum zaten :)

Benzer Başlıklar

• DV2026 Mülakat Deneyimleri

1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    760
    1
    10 Oy
    760 İleti
    89k Bakış
    Peyk74P
    Merhabalar, Viyana maceramda olan biteni anlatma sırası bende artık. :)) Ben 12 Temmuz 2026'da Viyana'ya uçtum ki bu benim 52 yıllık hayatımda ilk uçuşumdu belirteyim. Korkudan değildi; sadece hani şu lunaparkta gondola binersiniz de içiniz kabarır, boğazınıza gelir ya o boşluk hissini sevmediğimden kaynaklıydı. Neyse ki çok şükür sorunsuz şekilde indik. Akşam üstüydü ayağımda ameliyat olduğumdan dolayı var olan runwalker ve elimde bastonumla otele attım kendimi. Ertesi gün, 13 Temmuz'da, aşılar, kartlar vs. vs. toplayıp Uber ile doğruca Dr. Molnar'ın ofisine gittim. Tabii elimde telefon, translate açık vaziyette girdim içeri. "Selamünaleyküm ben taaa Türkiye'den geldim." diyemedim tabii ama yine de kibar ve yardımsever bir şekilde karşılandım, sağ olsunlar. Bir form verildi, doldurdum, teslim ettim. Sonra bir odaya alındım, orada da sağlığımla ilgili birkaç soru soruldu. Aşı kartıma baktı, ameliyat olup olmadığım, daimi kullandığım ilaçlarımın olup olmadığı, su çiçeği geçirip geçirmediğim soruldu ve sonra Dr. Hanım'ı beklemeye başladım. 10 dk sonra geldi. Çok kibar ve güzel bir insandı. Aşımı yaptı ve gitti. Sonra elime bir harita ve adres olan kâğıt verildi ve doğğğru film çekilmeye gittim. Bu arada her yere Uber ile gittim mecburen ve 10 Ubercinin 8'i Türk'tü. Röntgen merkezi girişinde sıra alma makinesinin önünde oo piti piti yapıp üsttekine bastım, numaramı aldım, içeri girdim, oturdum ve kalktım. Hazırlanmam için beni odaya götürdüler. 3-5 dk sonra röntgen işi de bitti ve CD'yi beklemeye başladım. Yaklaşık 10 dk sonra yine çağrıldım ve CD'yi alıp işi bitirdim. Hava bana göre bayağı sıcaktı. Bir market bulup su almak için bayağı yürüdüm çünkü gpt bana kapalı market buldu ). Caağğnım üç harfliler orada olmadığı için az daha susuzluktan ölecektim. :)))) Sonra ne yapayım derken yemek işini aradan çıkartayım dedim ve orada meşhur Ferhat Döner varmış. Tesadüf ya, yine bir Türk Uberci kardeşimle oraya gittim. O bölgede 40-50 bin kadar Türk olduğunu söyledi. Neyse, buldum. Uzun bir kuyruk sonrası dürümümü alıp yedim ama bizim buradaki et dönerden çok da farklı değildi. (Kıymadan yapılanlardan çok iyiydi tabii.) Sonrasında biraz yürüyeyim derken Decathlon buldum. Girdim, bakındım, bir iki şey aldım ama fiyat kıyaslaması yapmayacağım bile. Sonra otel tabii. Hava çok sıcaktı ve ayağımdan dolayı çok da dolaşamadım. Akşam yine mide meselesi için düştüm yollara. Bu sefer meşhur yemekleri olan şinitzel yemek için bir mekâna gittim, gpt'nin tavsiyesi ile siparişimi verdim. Güzelce serin bir havada karnımı doyurdum ama tabii tam doymadı. Neden? Ekmek yok adamlarda :))) Döndüm otele. Başladı karın ağrılarım. Evraklar sorular cevaplar neyse bütün evrakları döktüm masanın üstüne. Tekrar sırala, istifle, dosyala; o öyle olursa bunu buradan kolay bulurum, öyle olursa böyle olur vs. vs. Bir taraftan da WhatsApp grubumuzdaki yazışmaları takip ediyorum. Ben elçiliğe yakın bir otel tutmuştum, gitmesi kolay olsun diye ama o akşam görüşmenin elçilikte olmadığını başka bir adreste olduğunu öğrendim hani şu hep konusu olan adı geçen meşhur Marriot otelin yanındaki bina da olacağını öğrendim. Bu arada gruptaki herkese teşekkür ederim, onların sayesinde görüşme yerini öğrendim. Orada burada derken, araştır, bak, bul derken gece yarısı oldu. Yattık ama uyku yok. Binlerce soru... Ki sorulabilecek sorulara çalışmış olmama rağmen en çok korktuğum, dilimin yeterli olmamasıydı. Saat 2 gibi uyumuşum, 15 Temmuz 2026 büyük gün Sabah 5'te uyandım. Tıraş, duş vs. derken 08.00'de yine Uber ile gittik Marriott Otel'in yanına. Neyse, koştur koştur gittik, 4. kata çıktık. Bildiğin apartman gibi bir yer. Kapıda polis, hemen arkasında X-ray cihazı. Polis abi Almanca bir şeyler diyor ama bende tık yok. İşaretle de anlatmadı. Ben Türkçe ve kibarca bir şeyler söylerken yanda bir asker bekliyordu, O biraz Türkçe biliyormuş. Bir şeyler konuştular, sepeti uzattı polis, kerata baştan sepeti uzatsa anlarız da biz Türk'üz, pratik zekâlıyız dunkof Neyse, sonrasında ayağımdaki şeyden dolayı elle üst araması yaptılar girdik, içeriye başladım beklemeye ama, gözlerim tanımadığım hâlde Alize Hanım'ı arıyor istemsizce çünkü o Türkçe biliyor. Sonra yine gruptan İngilizce bildiğini bildiğim ve 15 dakika arayla mülakata gireceğimiz sevgili kardeşim Oktay'a bakıyorum ama o da yok. Eee napacağız şimdi derken içimden hatim indiriyorum tabii. Gülmeyin bak, gerçekten başınıza gelir heee. :)) Neyse, benim için çok uzun, sizin için kısa bir zaman sonra Oktay kardeşim ve ailesini kapıda görünce bayağı rahatladım. Neyse, güvenlik işlerinden sonra geldiler. Allah razı olsun ondan. Hal hatır ederken beni çağırdılar, birlikte gittik. Bu arada Viyana'da görüşmeye giderken hiçbir şeyinizi elinizden almıyorlar; saat, telefon falan yanınızda. Neyse, birlikte gittik. Oktay "Yardımcı olabilir miyim ingilizce bilmiyor" diye sordu evrak teslimi yapan bayan "Olur." dedi. Sol el dört parmak sağ el dört parmak baş parmakların izi alındı. Onu ver, bunu ver... Barkodlu evrak kabul ettikleri için ben sadece diplomamı çevirtmiştim. Diğer evraklar neden Türkçe dedi. Orada ben bir gittim geldim, sonra "Barkodlu kabul ediyorsunuz." derken kadın Türkçe konuşmaya başladı biz şaşırdık tabi meğerse evrakları teslim alan kişi Alize Hanım'mış. Ben "Aa ben sizi tanıyorum." deyince başladı gülmeye. Hazırladığım çok şeyi almadılar. Diploma, boşanma kararı ve kesinleşme şerhini, Formül A, sabıka kaydı, pasaport, iki tane fotoğraf, banka hesap dökümü ki Türkçe ve TL cinsinden yazılıydı derken fotokopileri almadı sanırım bu kadar evrak aldı. Sağ olsun Oktay, "Görüşmede de yardımcı olabiliyor muyuz?" deyince Alize Hanım, "Orada ben yardımcı olurum." dedi. Neyse, orayı da bağladık. :)) Sonra vezneye gönderdi. Hemen 330 dolar uzattım ama kadın kredi kartı istiyor. "Nakit ödeyeceğim." dedim ama illa kredi kartı istedi. Neyse, verdik. İşlemler yapıldı, sonra yine başladık beklemeye. Beni çağırdılar gittim görüşmeyi yapacak hanımefendi çok güler yüzlü pozitif biriydi yanımıza Alize hanım da geldi. Sol el dört parmak izi tekrar alındı o neden bilemedim, sonra soru sormaya başladı. Sorular çalıştığım sorulardı ama ne sorduğunu anlıyorum ama cevap yok bende kaldım. Neyse, sağ olsun Alize Hanım çevirdi, ben cevapladım. Ne sordu? Önce "Sağ elini kaldır, yemin et." dedi. Sonra adımı, işimi, nereye gideceğimi sordu. Ne iş yaptığımı sordu emekliyim dedim, Çalışacak mısınız diye sordu orada çalışmadan yaşayacağımı falan sandı sanırım garibim yazık bende bozmadım :))) "Evet." dedim. Ne iş yapacağımı sordu, söyledim. Müthiş İngilizcem ile çok heyecanlı olduğumu söyledim. O da burada arkadaşça konuştuğumuzu düşün tarzında bir şeyler söyleyerek beni telkin etti. Ama dediğini anladım kendime haksızlık edemem burada. :))) Sonra teşekkürleşerek ayrıldık. Tüm olaylar bir saat falan sürdü. Sonra yine mide olayları... Gulash diye yöresel bir yemekleri varmış, fena değildi. Biraz daha yürüyüş, market alışverişi derken yine Türk bir Uberci kardeş ile doğru havaalanına. Bu arada Türk arkadaşlara sordum: "Bizi kıskanıyorsunuz demiii?" dedim. Oturup ağladılar. Orada yaşadıkları hayatı, zorlukları, fakirliği duyunca ben de dayanamadım, ağlaştık. Böylece Viyana maceramız da bitti döndük yurda. İnşallah vizelerimizi de alabiliriz de herşey istediğimiz gibi olur. Başta bu siteyi kuranlar olmak üzere herkese sabırla ve hiç bir menfaati olmadan bıkmadan usanmadan cevap veren herkese çok teşekkür ederim ve whatsapp grubumdaki kardeşlerime çok teşekkür ederim umarım gideceğimiz yerde de konuşmak görüşmek nasip olur herkese selamlar. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım ama tek şartla Türkçe sorun :)))
  • 20 Oy
    3k İleti
    328k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k