Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 203.3k 516

  • @Doruk200935 merhaba. Sorunuzun cevabı biraz da dosya numaranıza bağlı olacak. Şöyle ki çok düşük bir cn niz olursa belki Ankara'yı birkaç ay gecikmeli de olsa beklemek isteyebilirsiniz. Ama biliyoruz ki Ankara'ya güven olmaz.Beklemek istemeyip garanti olsun derseniz ve dosya taşımak isterseniz çekiliş açıklandıktan sonra da taşıyabilirsiniz. Current olmayi beklemeden kcc ye mail atmanız gerekir, Viyanaya değil. Ancak current olursanız muhatabiniz artık kcc değil, Viyana olur. Doğrusu da current olmayi beklemeden kcc aracılığıyla dosya taşımaktır. Diğer türlü konsolosluğun insafına kalıyorsunuz.


  • @erenas sizi ve ailenizi tebrik ederim yeni kıtada yolunuz bahtınız açık olsun :)


  • @atibaba çok teşekkür ederim


  • @Flight101 çok teşekkür ederim


  • @Ysfuncu sizin de yolunuz açık olsun


  • @TommyGun çok teşekkürler sizin de herşey gönlünüzce olsun umarım vizenize en kısa sürede kavuşursunuz
    @TommyGun Şimdi farkettim ki zaten vizenizi almışsınız. 🙂


  • @arzemo Yolunuz açık, şansınız bol, sabrınız yüksek olsun...


  • Sabah 8:30 randevumuz için 8:10 gibi gittik ama Öncelikle para yatırıp sonrasında evrakları teslim ettik. E devletten almış olduğum adli sicil kaydı resmi belge sekmesini seçmediğim için kabul edilmedi.Sorunsuz konsolosluğa girebilmek için bana bir kart verdiler.Konsolosluğun karşisinda bodrum katında telefonuma gelen kod ile e devletten resmi belge sekmesini tıklatıp istedikleri belgeyi çikarttim.Saat 10:00 gibi evrakları teslim ettim. Yaklaşik 1 saat bekledikten sonra mülakatımız 5 dk kadar sürdü. 4 kişilik bir aileyiz. Asıl talihli olan eşime mevcut işini ve hangi eyalete gidip ne yapmak istediğim soruldu. Bana da de buradaki işimi sordu.Öncelikle sağ elimizi kaldırıp her şeyin doğru olduğuna dair yemin ettik.Benim, eşimin ve 15 yaşındaki oğlumun parmak izi alındı. 11 yaşındaki kızımın alınmadı. Sonrasında onaylandığı bilgisini verdi görevli.11:30 gibi işlemimiz tamamlanmıştı.

    Herkese süreçlerinde başarılar diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arzemo tebrikler! ABD’de içine gireceğiniz hayat akışının yüksek tansiyonunuza iyi gelmesi dileğiyle, göç sürecinizde bol şans 🍀


  • @cvatulip çok teşekkür ederim kendim yürüttüm danışmanlar 4000€ gibi paralardan bahsediyor. Kazanan ve Üsküp’e taşımak isteyen bütün arkadaşlara seve seve yardımcı olurum.


  • @zakaria teşekkür ederim. Şirket kurmak 300-400€ civarında tutuyor ve oturuma başvuru ücretsiz yapılıyor. Sürec maddi değil biraz sabır ile ilerliyor. Ben Üsküp’te 6 ay geçirdim. Yaşam TR ile aynı hatta daha ucuz diyebilirim.


  • Bu bir Bangkok Mülakat Deneyimidir.

    Herkese Merhaba Arkadaşlar , Greencard sürecim ve Bangkok Mülakat deneyimime dair detayları aşağıda paylaşıyorum.

    4 Mayısta açıklanan sonuçlardan sonra hızlıca ds-260 formunu doldurmuş ve süreci araştırmaya başlamıştım. Forumdaki entrylerin çoğunu okumuş ve numarası yüksek olan herkes gibi ben de Ankara'da mülakat alamayacağımı farketmiştim. Ankaradan ümidi kestikten sonra dosyamı taşıyıp mülakat alabileceğim konsolosluklara araştırmaya ve deneyimleri okumaya karar verdim. Ayrıca yeni çıkan FAM yasası sayesinde 2025 talihlileri olarak dosyamızı current olmadan önce KCC'ye mail atarak direkt taşıyabiliyorduk. Biraz araştırma yaptıktan sonra vize istemeyen Asya ülkelerinden Tayland ve Hong Kong'un mülakat verme performansının geçmiş senelerde iyi ilerlediğininin farkına vardım. Dosyamı current olmadan önce ekim ayında Hong Kong'a taşıdım. Ve süreci takip etmeye başladım. Kasım ayına geldiğimizde Hong Kongdan mülakat alanlar ve başarıyla tamamlayanlar vardı fakat maliyetlerin çok yüksek olduğunu söylüyorlardı ben de daha düşük maliyetli olan Taylandı araştırmaya başladım. Taylanda dair mülakatları okuduğumda orada da hong kong gibi mülakatlar iyi bir performansla ilerliyordu. Ve nihayet Kasım ayının ortasında dosyamı 2.kez KCC'ye mail atarak Hong Kongdan Taylanda taşıdım.

    Şubat ayının ortasına geldiğimizde açıklanan Nisan Cut-Off'unda numaramın current olduğunu öğrendim. 12 Şubat günü kccye mülakat tarihimi öğrenmek için mail gönderdim ve aynı günün akşamına mülakat tarihimin yazdığı bir mail aldım. Mülakat günüm 25 Nisan tarihine verilmişti. Ertesi gün hızlıca hastane randevusu işlemlerine başladım. Bangkokda Bumrungrad hospital abd vize muayenelerini gerçekleştiren hastaneydi. Whatsapp üzerinden kendileri ile iletişime geçerek hızlı bir şekilde randevumu 17 Nisan tarihine aldım .

    Hastane randevusu aşağıdaki şekilde alınabilmektedir
    -Bumrungrad Hospitale Whatsapptan mesaj atıyoruz. Mesaj Örneği: I won the green card lottery. I have an interview on ……. April. I want to get medical examination appointment.

    -Daha sonra bizden aşağıdaki soruları cevaplamamızı istiyor.

    To make appointment, please provide the following information:

    -Name: (First name - Last name)
    -Date of birth (Date/ Month/ Year)
    -Gender:
    -Nationality:
    -Country of Residence:
    -Case number (starting with BNK follow by 10 digits number):
    -Date of interview:
    -Requested appointment date:
    -COVID-19 vaccine received:
    -Telephone/Contact number:
    (Mail adresinizi de yazın)
    Soruları cevapladıktan sonra bizden pasaport fotoğrafımızı istiyor. Pasaport ilk sayfamızın fotosunu paylaşıyoruz.
    Daha sonra Mail yoluyla bilgilendireceğini söylüyor.
    1-2 gün içerisinde mail gelecektir.
    Randevu maili 2 adet Pdf eki ile gelecektir. Gelen ekte randevu tarihiniz barkodlu pdf belgesinde yazacaktır.

    Hastane randevusunu da aldıktan sonra 14 Nisan 16:30 Thai Airways uçuşuna da yaklaşık 19 bin TL'ye bilet aldım. Konaklama için ise önceki arkadaşların da önerisiyle Hastaneye sadece 5 dakika yürüyüş mesafesi olan Anya Nana hoteli 15gün için 17.000 TL'ye tuttum.

    15 Nisan günü Tayland saati ile 06:30'da Bangkok'a indik. Havalimanında Bolt uygulaması ile çağırdığımız araç ile 30 dakika içerisinde otele vardık. Havalimanından Otele yaklaşık 450 baht tutar ödedik.

    Hastane Muayenesi:

    Sağlık Muayenesi için saat 07:30da Hastanede oldum. A kapısından giriş yapıp 10.kata ulaştım asansörden çıkınca sol tarada dönüp ilerlediğinizde bilgisayarlı masalar bulunuyor oradaki personeller kayıt işlemimi gerçekleştirdi. kayıt işleminde pasaportunuz alınıp sisteme kaydediliyor ardından bazı klasik adres tel vb. bilgisi yazan bir form dolduruluyor. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra 15. Kata yönlendirildim. 15.katta C bölümüne ilerledim( Dr Watchaparong için C bölümü) pasaportumu aşı kartımı ve antikor testlerimi aldılar. Daha sonra bi hemşire yanıma gelip önce aşı kartımı inceledi daha sonra antikor testimde mmr hariç diğerlerine okey aşı olmana gerek yok dedi. Ardından ilk önce göz muayenesi kilo boy kontrolü ve tansiyon ölçümü yapıldı. Daha sonra yine 15.katta kan verdim. Devamında 12.kata ciğer testine indim çok kısa sürdü 3 2 1 sayıyor ve nefes alıp bekletiyosunuz daha sonra nefesinizi bırakın diyor ve işlem tamamlanıyor. Ardından ödememi yaptım toplam 12.700 baht civarı bi tutar geldi, Nakit dolar kabul edilmedi kart ile ödedim. Son işlem olarak 1 MMR aşısı oldum . Tüm işlemlerden sonra 1 saat sonra sonucu öğrenmek için gelmemi söylediler. 10. Katta starbucksta beklerim ve 1 saat sonra döndüm. 19 Nisan günü saat 10dan sonra sonucumu alabileceğimi söylediler.

    Muayeneden 2 gün sonra yani 19 Nisan günü hastane sonucu ve konsolosluğa verilecek kapalı zarfı aldım.

    Mülakat deneyimi :

    25 Nisan sabah 07:10'da Tercüman Emre bey ile konsolosluğa geldik. Kapıda önce pasaportumuzu verdik ve üzerinde bir barkod yapıştırdılar bu barkod pasaportunuzun vize basımından sonra teslim edileceği DHL Kargo şubesinin barkodudur (Pasaportunuzun teslim edileceği kargo şubesini Usvisasscheduling websitesine kaydolarak yapabiliyorsunuz). Devamında sırayı geçtik ve elimize bir dv yazılı yeşil tabela verdiler. Biraz bekledikten sonra eşyalarımızı teslim ettik ve x-ray cihazından geçtik. Telefon haricinde diğer eşyalarımızı geri aldık. Bekleme alanına ilerledik , biraz bekledikten sonra bankodaki görevliye green card için geldiğimizi söyledik, Görevli ödeme için bizi kasaya yönlendirdi. İçeri girip kasaya ödememizi yaptıktan sonra tekrar dışarıya bekleme alanına geldik ve belge teslimi için bekledik. Konsolosluk cuma günü yoğun olduğu için belge tesliminde biraz uzun süre bekledik. Nihayet görevli adımızla seslendi ve bankoya ilerledik. Sırayla istenen tüm belgeleri verdik.

    İstenen belgeler:
    DS-260 Formu
    Adli Sicil
    Formul A Belgesi
    Pasaport fotokopisi
    Pasaport
    Diploma Orjinali ve Transkripti (Üniversiteyi verdim)
    2 Adet Fotoğraf
    Askerlik Belgesi

    Belge tesliminden sonra mülakat sıramızı beklemeye başladık. yaklaşık 15-20 dakika sonra da 1.Bankoda Mülakatımızı yapacak Amerikalı görevli adımızla seslendi. Mülakat için 1.bankoya geldik. Sırayla sorduğu sorulara cevap verdik.

    Mülakat soruları:
    Üniversiteden Ne zaman mezun oldun?
    Hangi bölümden mezun oldun?
    Türkiyede ne iş yapıyorsun?
    Hangi Eyalete gideceksin?
    Neden orayı tercih ettin?

    Tüm sorulara hızlı ve sorunsuz bir şekilde yanıt verdikten sonra kendisi her şey tamamdır vizen onaylandı dedi ve süreci tamamlamış olduk.
    Mülakattan 1-2 saat sonra Visa status Administritive Process olarak gözüktü. Ardından 28 Nisan Pazartesi Issued oldu. 29 Nisan saat 14.00'da pasaportumu DHL Palladium Wold Şubesinden aldım.

    Dipnot: Konsolosluktaki belge teslimi sürecinde zaman zaman uyuzluk çıkarabilen ve diğer görevlilere göre biraz daha zor bir görevli geldi fakat Tercüman Emre Bey'in konsolosluktaki tanınırlığı ve olaya hakimliği sayesinde hiç bir problem yaşamadan süreci tamamlayabildim bu nedenle tercüman desteği almak isteyen arkadaşlara Emre Bey'i önerebilirim. Numarası : +66 83 936 8849 .

    Pasaport teslimi için Kargo Adresi kaydı yapma:
    Mülakat tarihinz açıklandıktan sonra 1-2 hafta sonrasında sisteme işleniyor bu nedenle mülakat aldıktan sonra hemen girdiğinizde hata alabilirsiniz. Aşağıdaki kaydı mülakattan yaklaşık 1 ay önce veya 20 gün önce mutlaka yapın!!
    Usvisas scheduling websitesine giriyoruz.
    Sağ taraftan üyelik oluşturuyoruz.
    Username: AdSoyad şeklinde olmalı, mail adresimiz de adsoyad şeklinde olursa sistem daha kolay kabul edicektir.

    Üyelik oluşturduktan sonra ana ekrana giriş yapmış olacağız.
    Sol üstten Start New Applicationa tıklıyoruz.

    *Contract Information aşamasında
    Turkiye numaramızı giriyoruz.
    *Mailing Adress kısmına kaldığımız otel adresini yazıyoruz.

    *Passport Details kısmında pasaport bilgilerimizi yazıyoruz.

    Daha sonra Visa Options aşamasına geçiyor.
    Sırayla Aşağıdaki şekilde seçim yapıyoruz
    Visa Type: Immigrant
    Embassy/Consulate/OFC: Bangkok IV
    Post Visa Category: Adress Registration for NVC-Scheduling IV or KCC Scheduling DV
    Visa Priority: IV Document delivery registration
    Visa Class Tag: DV1, eş ve cocuk var ise DV2, DV3 de seçilecek (bu kısımdan emin değilim eş ve cocuklular ekstra yapanlardan bilgi alsın)

    Daha sonra ekranda Ds-260 confirmation number isteyecek. ds260 formunu tamamladığımızda aldığımız çıktı sayfasındaki confirmation numarasını yazacağız.

    Next diyoruz. Eğer evli isek My dependents kısmında eşimizi ekliyoruz. Tek kişi isek bu kısımda bir işlem yapmadan Next diyoruz.

    Specify documentation delivert kısmında pasaportu teslim alacağımız adresi seçeceğiz. Pick up seçeneğini seçer isek ücretsiz adrese gidiyor. Premium Location ı seçersek istediğimiz DHL kargo şubesine gidiyor.

    Seçimi yapıp next diyoruz. Ve son aşamada NVC/KCC Case number istiyor buraya case numberı mızı 2025EU000*** şeklinde gireceğiz eğer kabul etmez ise 0sız şekilde deneyin o da olmaz ise 1 2 hafta bekleyip deneyin.

  • ⭐⭐⭐

    @emirhankd
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀


  • @Flight101 Teşekkür ederim


  • @emirhankd Hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar 🇺🇸


  • @Ege-0 Sağolun hocam. Danışmanlar her yerde aynı sanırım affetmiyorlar :) Nasip olur da gc çıkarsa ben de belki düşünebilirim ,Makedonya konusunda dil, kalacak yer gibi sıkıntılarım yok 1995 te ordan buraya göç ettiğimiz için teyzelerim ananem derken ailenin yarısı orada yaşıyor hala sık sık gidip ziyaret ettiğim yer.Ama uzun süre orada ikamet edemem çocuk okul ve iş durumlarından dolayı.Eşim belki açabilir şirket onun da alanı daha müsait,oyun sektöründe game artist olduğu için belki geafik tasarımdan ilerler. Benim için zor Kamuda çalıştığım için o da, tabi olur da gc çıkıp vizem onaylanınca istifa dilekçesini vermem muhtemelen on saniye falan sürer 😀 sizin ve aileniz adına çok sevindim her şey çok güzel olsun🍀


  • @cptmuzaffer teşekkür ederim


  • Nasip olurda kazanırsam bende üsküpte gireceğim sanırım mülakata 😅yardımlarınızı isteyeceğim çıktığı takdirde 😅


  • @emirhankd Çok güzel yazmışsınız, bu bangkok deneyimlerinden ilerde çokca istifade edeceğiz, teşekkürler. Hayırlı uğurlu olsun. Her şey gönlünüzce olsun :clapping_hands_light_skin_tone:


  • @Yusuf-Uzak Teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    761
    1
    10 Oy
    761 İleti
    89k Bakış
    Peyk74P
    Merhabalar, Viyana maceramda olan biteni anlatma sırası bende artık. :)) Ben 12 Temmuz 2026'da Viyana'ya uçtum ki bu benim 52 yıllık hayatımda ilk uçuşumdu belirteyim. Korkudan değildi; sadece hani şu lunaparkta gondola binersiniz de içiniz kabarır, boğazınıza gelir ya o boşluk hissini sevmediğimden kaynaklıydı. Neyse ki çok şükür sorunsuz şekilde indik. Akşam üstüydü ayağımda ameliyat olduğumdan dolayı var olan runwalker ve elimde bastonumla otele attım kendimi. Ertesi gün, 13 Temmuz'da, aşılar, kartlar vs. vs. toplayıp Uber ile doğruca Dr. Molnar'ın ofisine gittim. Tabii elimde telefon, translate açık vaziyette girdim içeri. "Selamünaleyküm ben taaa Türkiye'den geldim." diyemedim tabii ama yine de kibar ve yardımsever bir şekilde karşılandım, sağ olsunlar. Bir form verildi, doldurdum, teslim ettim. Sonra bir odaya alındım, orada da sağlığımla ilgili birkaç soru soruldu. Aşı kartıma baktı, ameliyat olup olmadığım, daimi kullandığım ilaçlarımın olup olmadığı, su çiçeği geçirip geçirmediğim soruldu ve sonra Dr. Hanım'ı beklemeye başladım. 10 dk sonra geldi. Çok kibar ve güzel bir insandı. Aşımı yaptı ve gitti. Sonra elime bir harita ve adres olan kâğıt verildi ve doğğğru film çekilmeye gittim. Bu arada her yere Uber ile gittim mecburen ve 10 Ubercinin 8'i Türk'tü. Röntgen merkezi girişinde sıra alma makinesinin önünde oo piti piti yapıp üsttekine bastım, numaramı aldım, içeri girdim, oturdum ve kalktım. Hazırlanmam için beni odaya götürdüler. 3-5 dk sonra röntgen işi de bitti ve CD'yi beklemeye başladım. Yaklaşık 10 dk sonra yine çağrıldım ve CD'yi alıp işi bitirdim. Hava bana göre bayağı sıcaktı. Bir market bulup su almak için bayağı yürüdüm çünkü gpt bana kapalı market buldu ). Caağğnım üç harfliler orada olmadığı için az daha susuzluktan ölecektim. :)))) Sonra ne yapayım derken yemek işini aradan çıkartayım dedim ve orada meşhur Ferhat Döner varmış. Tesadüf ya, yine bir Türk Uberci kardeşimle oraya gittim. O bölgede 40-50 bin kadar Türk olduğunu söyledi. Neyse, buldum. Uzun bir kuyruk sonrası dürümümü alıp yedim ama bizim buradaki et dönerden çok da farklı değildi. (Kıymadan yapılanlardan çok iyiydi tabii.) Sonrasında biraz yürüyeyim derken Decathlon buldum. Girdim, bakındım, bir iki şey aldım ama fiyat kıyaslaması yapmayacağım bile. Sonra otel tabii. Hava çok sıcaktı ve ayağımdan dolayı çok da dolaşamadım. Akşam yine mide meselesi için düştüm yollara. Bu sefer meşhur yemekleri olan şinitzel yemek için bir mekâna gittim, gpt'nin tavsiyesi ile siparişimi verdim. Güzelce serin bir havada karnımı doyurdum ama tabii tam doymadı. Neden? Ekmek yok adamlarda :))) Döndüm otele. Başladı karın ağrılarım. Evraklar sorular cevaplar neyse bütün evrakları döktüm masanın üstüne. Tekrar sırala, istifle, dosyala; o öyle olursa bunu buradan kolay bulurum, öyle olursa böyle olur vs. vs. Bir taraftan da WhatsApp grubumuzdaki yazışmaları takip ediyorum. Ben elçiliğe yakın bir otel tutmuştum, gitmesi kolay olsun diye ama o akşam görüşmenin elçilikte olmadığını başka bir adreste olduğunu öğrendim hani şu hep konusu olan adı geçen meşhur Marriot otelin yanındaki bina da olacağını öğrendim. Bu arada gruptaki herkese teşekkür ederim, onların sayesinde görüşme yerini öğrendim. Orada burada derken, araştır, bak, bul derken gece yarısı oldu. Yattık ama uyku yok. Binlerce soru... Ki sorulabilecek sorulara çalışmış olmama rağmen en çok korktuğum, dilimin yeterli olmamasıydı. Saat 2 gibi uyumuşum, 15 Temmuz 2026 büyük gün Sabah 5'te uyandım. Tıraş, duş vs. derken 08.00'de yine Uber ile gittik Marriott Otel'in yanına. Neyse, koştur koştur gittik, 4. kata çıktık. Bildiğin apartman gibi bir yer. Kapıda polis, hemen arkasında X-ray cihazı. Polis abi Almanca bir şeyler diyor ama bende tık yok. İşaretle de anlatmadı. Ben Türkçe ve kibarca bir şeyler söylerken yanda bir asker bekliyordu, O biraz Türkçe biliyormuş. Bir şeyler konuştular, sepeti uzattı polis, kerata baştan sepeti uzatsa anlarız da biz Türk'üz, pratik zekâlıyız dunkof Neyse, sonrasında ayağımdaki şeyden dolayı elle üst araması yaptılar girdik, içeriye başladım beklemeye ama, gözlerim tanımadığım hâlde Alize Hanım'ı arıyor istemsizce çünkü o Türkçe biliyor. Sonra yine gruptan İngilizce bildiğini bildiğim ve 15 dakika arayla mülakata gireceğimiz sevgili kardeşim Oktay'a bakıyorum ama o da yok. Eee napacağız şimdi derken içimden hatim indiriyorum tabii. Gülmeyin bak, gerçekten başınıza gelir heee. :)) Neyse, benim için çok uzun, sizin için kısa bir zaman sonra Oktay kardeşim ve ailesini kapıda görünce bayağı rahatladım. Neyse, güvenlik işlerinden sonra geldiler. Allah razı olsun ondan. Hal hatır ederken beni çağırdılar, birlikte gittik. Bu arada Viyana'da görüşmeye giderken hiçbir şeyinizi elinizden almıyorlar; saat, telefon falan yanınızda. Neyse, birlikte gittik. Oktay "Yardımcı olabilir miyim ingilizce bilmiyor" diye sordu evrak teslimi yapan bayan "Olur." dedi. Sol el dört parmak sağ el dört parmak baş parmakların izi alındı. Onu ver, bunu ver... Barkodlu evrak kabul ettikleri için ben sadece diplomamı çevirtmiştim. Diğer evraklar neden Türkçe dedi. Orada ben bir gittim geldim, sonra "Barkodlu kabul ediyorsunuz." derken kadın Türkçe konuşmaya başladı biz şaşırdık tabi meğerse evrakları teslim alan kişi Alize Hanım'mış. Ben "Aa ben sizi tanıyorum." deyince başladı gülmeye. Hazırladığım çok şeyi almadılar. Diploma, boşanma kararı ve kesinleşme şerhini, Formül A, sabıka kaydı, pasaport, iki tane fotoğraf, banka hesap dökümü ki Türkçe ve TL cinsinden yazılıydı derken fotokopileri almadı sanırım bu kadar evrak aldı. Sağ olsun Oktay, "Görüşmede de yardımcı olabiliyor muyuz?" deyince Alize Hanım, "Orada ben yardımcı olurum." dedi. Neyse, orayı da bağladık. :)) Sonra vezneye gönderdi. Hemen 330 dolar uzattım ama kadın kredi kartı istiyor. "Nakit ödeyeceğim." dedim ama illa kredi kartı istedi. Neyse, verdik. İşlemler yapıldı, sonra yine başladık beklemeye. Beni çağırdılar gittim görüşmeyi yapacak hanımefendi çok güler yüzlü pozitif biriydi yanımıza Alize hanım da geldi. Sol el dört parmak izi tekrar alındı o neden bilemedim, sonra soru sormaya başladı. Sorular çalıştığım sorulardı ama ne sorduğunu anlıyorum ama cevap yok bende kaldım. Neyse, sağ olsun Alize Hanım çevirdi, ben cevapladım. Ne sordu? Önce "Sağ elini kaldır, yemin et." dedi. Sonra adımı, işimi, nereye gideceğimi sordu. Ne iş yaptığımı sordu emekliyim dedim, Çalışacak mısınız diye sordu orada çalışmadan yaşayacağımı falan sandı sanırım garibim yazık bende bozmadım :))) "Evet." dedim. Ne iş yapacağımı sordu, söyledim. Müthiş İngilizcem ile çok heyecanlı olduğumu söyledim. O da burada arkadaşça konuştuğumuzu düşün tarzında bir şeyler söyleyerek beni telkin etti. Ama dediğini anladım kendime haksızlık edemem burada. :))) Sonra teşekkürleşerek ayrıldık. Tüm olaylar bir saat falan sürdü. Sonra yine mide olayları... Gulash diye yöresel bir yemekleri varmış, fena değildi. Biraz daha yürüyüş, market alışverişi derken yine Türk bir Uberci kardeş ile doğru havaalanına. Bu arada Türk arkadaşlara sordum: "Bizi kıskanıyorsunuz demiii?" dedim. Oturup ağladılar. Orada yaşadıkları hayatı, zorlukları, fakirliği duyunca ben de dayanamadım, ağlaştık. Böylece Viyana maceramız da bitti döndük yurda. İnşallah vizelerimizi de alabiliriz de herşey istediğimiz gibi olur. Başta bu siteyi kuranlar olmak üzere herkese sabırla ve hiç bir menfaati olmadan bıkmadan usanmadan cevap veren herkese çok teşekkür ederim ve whatsapp grubumdaki kardeşlerime çok teşekkür ederim umarım gideceğimiz yerde de konuşmak görüşmek nasip olur herkese selamlar. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım ama tek şartla Türkçe sorun :)))
  • 28 Oy
    6k İleti
    790k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum