Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @RuhunGemisi Abi tebrik ederim, sevindirici bir haber. Yolunuz açık olsun 🧿😇🥳

• @Flight101 Teşekkür ederim 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@RuhunGemisi

Tebrikler ve bol şans 🍀 Yolunuz açık olsun

• Üsküp Kuzey Makedonya Mülakat Deneyimim

Merhaba arkadaşlar,
    Bugün sizlere Üsküp, Kuzey Makedonya’da yaşadığım Green Card mülakat deneyimimi anlatacağım.

Başta şunu belirtmek isterim ki, Üsküp Amerikan Konsolosluğu oturumsuz dosya kabul etmiyor. Ben dosyamı KCC aracılığıyla Üsküp’e taşıdım ve Kasım ayında kendi mesleğim olan grafik tasarım alanında bir şirket kurdum.
    Şirket kurmak ve oturum almak burada zor değil; yaklaşık 2-3 ay içinde tamamlanabiliyor. İsteyen olursa forum üzerinden bu konuda ayrıca yardımcı olabilirim.

Eşim ve 2 yaşındaki oğlumla birlikte Üsküp’e geldikten sonra, Airbnb üzerinden tuttuğumuz evi resmi kira sözleşmesiyle kiraladık. (Oturum başvurusu için kira sözleşmesi zorunlu.)
    Kasım ayı itibarıyla "current" olmayı bekledik ve Şubat ayı bülteninde 1 Nisan için mülakat randevumuzu aldık.
    Mülakat öncesinde yaklaşık 1 ay kala sağlık muayenesi randevusu oluşturduk.

Sağlık Muayenesi

24 Mart günü sağlık muayenesine gittik.
    Üsküp Amerikan Konsolosluğu yalnızca Re Medika Hospital ile çalışıyor.
    Randevu almak için WhatsApp veya Viber üzerinden case number ve pasaport bilgilerinizi iletmeniz yeterli.

Götürdüğümüz belgeler:

Çocukluk aşı kartları (veya çevirili antikor test sonuçları)
    9 adet 5x5 fotoğraf
    DS formu
    Pasaport fotokopileri
    Muayene sırasında:

Boy ve kilo ölçümü yapıldı.
    Kan tahlili ve akciğer filmi çekildi.
    Doktor klasik sorular sordu:

Hiç ameliyat oldun mu?
    Sürekli kullandığın ilaç var mı?
    Alerjin var mı?
    Sigara ya da alkol kullanıyor musun?
    Çocuğunuz normal doğum mu sezaryen mi?
    İşlemler yaklaşık 1 saat sürdü.
    Ödeme:

Yetişkin başı 8000 denar (yaklaşık 120 Euro)
    Çocuk için 5000 denar (yaklaşık 80 Euro)
    Ayrıca, tetanoz aşımız eksik olduğu için bizi Public Health Center’a yönlendirdiler. Orada kişi başı 15-20 Euro karşılığında aşımızı olduk.
    Yaptırdığımız aşıların belgelerini Re Medika’ya WhatsApp veya Viber üzerinden ilettik ve dosyamıza eklendi.

Mülakat Günü

1 Nisan sabahı mülakatımız 09:00’daydı.
    Biz 08:30'da konsolosluk önünde hazırdık.
    Hava yağmurluydu. Çocuklu olduğumuz için bekletilmeden içeri alındık.

İşleyiş şöyle oldu:

Güvenlik kontrolü sonrası 3 numaralı bankoda evrak teslimi yaptık.
    Evrakları tek tek açıkladık ve çevirileriyle birlikte teslim ettik.
    Yan bankoda toplam 990 dolar (3 kişi) ödeme yaptık.
    Bekleme salonuna geçtik.
    O gün toplam 5 mülakat vardı. Muhtemelen ayda yalnızca birkaç gün mülakat yapılıyor.
    Biz 4. sıradaydık ve 11:00 civarında ismimizle çağrıldık.

Mülakatta:

Günaydın, nasılsınız? ile başladı.
    Sağ elimizi kaldırarak yemin ettik.
    Amerika’ya daha önce giriş çıkışlarımız ve tarihleri soruldu.
    Eşimle nasıl tanıştığımız soruldu.
    Lise diplomam olmadığı için meslek ve kariyer geçmişim hakkında sorular geldi.
    Mülakat yaklaşık 8-10 dakika sürdü.
    Sonunda görevli şöyle dedi:

“Sizi 221(g) sürecine alıyoruz, ama endişelenmeyin. Sadece belgelerinizi detaylı inceleyeceğiz. 3-4 hafta içinde sizinle iletişime geçeceğiz.”
    Elimize bir kâğıt verdiler, pasaportun işaretli olduğu not düşülmüştü. Her şey yolunda giderse pasaportlarımızı getirmemiz istendi.

Vize Basımı ve Son Adımlar

23 Nisan günü e-posta aldık:

"Vizeniz basıma hazır, lütfen pasaportlarınızı getirin."
    Aynı gün pasaportlarımızı götürdüm ve yaklaşık 15-20 dakika içinde vizelerimiz basılı şekilde teslim aldım.

Genel Değerlendirme

Üsküp’te mülakat süreci oldukça düzenli ve sakin ilerliyor.
    Hazırlıklı olduğunuz sürece korkulacak hiçbir şey yok.
    Sağlık raporu ve evraklar tam olduğunda işlemler hızlıca ilerliyor.

Şirket kurmak ve oturum almak isteyenler için süreçler biraz emek istiyor ama kesinlikle yapılabilir.
    Sorusu olan olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım! 🌟

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Ege-0 Ben Ohrili bir aileden geliyorum.Bizim oturumumuz olmamasına rağmen oranın halihazırda vatandaşı olup orada yaşayan ve görüştüğüm akrabalarım var.Şirket açma olayını çok anlattılar ama ben biraz korkak davrandım ve riski göze alamadım.Bu nedenle sizi çok tebrik ediyorum.Yeni kıtada ailenizle mutlu bir yaşam dilerim.Tebrikler

• @ismail-Esen-0 Emeğine sağlık kardeşim

• @RuhunGemisi emeğine sağlık abi hayırlı olsun

• @RuhunGemisi Yolunuz bahtınız açık olsun. Umarım harika bir hayat sizi bekler 🙂

• @Ysfuncu öncelikle, hayirli ugurlu olsun Greencard'iniz.. benim kisa bir sorum olacak, ne kadar birikiminiz var, Banka Dökümani gibi birsey istemediler mi ? yada bu konu konusmada bile gecmedi mi ?

• @Alpagu teşekkür ederim 🙏 Banka dökümlerimizi teslim ettik ama hiç konusu geçmedi. 52K göstermiştik hesapta

• @Ysfuncu cok tesekkürler cvp icin, yolunuz , kismetiniz acik olsun Amerika daki yeni hayatinizda

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

• @Ege-0 Hayırlı uğurlu olsun yenş hayatınızda şans hep sizinle olsun🍀Üsküp yazdığını görünce direk algıda seçicilik yaptım, benim asıl memleketim Makedonya🥹 Şirket kurulumu ve oturum konusunda bir danışmanla çalıştınız mı yoksa kendiniz mi yürüttünüz süreci?

• ⭐⭐⭐

@Ege-0
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @ari-luli, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@RuhunGemisi
    Merhabalar öncelikle yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum başarılar diliyorum bir sorum olacaktı pasaport niçin kargoya verildi ben orayı kaçırdım anlayamadım şu anda sizden duydum ilk kez kargoya verildigini neden verildigini anlayamadım ben de Tayland’a gitmeyi düşünüyorum eğer yüksek gelirse o kargo t işlemi olacak mı illa ?

Bangkok konsolosluğu eğer vizeyi onaylarsa veya inceleyeceğiz derse pasaportunuzu teslim alıyor,olumlu veya olumsuz cevaba göre pasaportu size geri teslim etmek için DHL kargoya verip sizin istediğiniz noktaya kargoluyor.Sizin istediğiniz noktayı da GSS kaydı esnasında seçiyorsunuz.GSS ne diye sorarsanız o da bu konuyla ilgili yani pasaportu teslim alma yönteminizi/adresini seçtiğiniz aşama. Hong Kong'daki gibi elden/konsolosluktan teslim almak gibi bir seçenek yok.

• @Flight101 çok teşekkür ederim size de bol şans dilerim. 🍀🙏🏼

• Hayirlisi olsun sonuna kadar hak edilmis bir vize. Yolunuz her zaman acik olsun. Selamlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@emirhankd sizin mülakat süreciniz devam ediyor mu Bangkok’da?

• @RuhunGemisi merhabalar çok teşekkür ediyorum çok sağ olun herhalde Türkiye’ye değil Bangkok içerisinde kargoluyorlar ben daha yeni duydum okuduysam da hiç hatırlayamıyorum anlayamamışım demek ki çok teşekkür ediyorum çok sağ olun

• Viyana Deneyimimiz
    Herkese selamlar. Birkaç gün gecikmeli olarak 24 Nisan 2025 tarihli deneyimimizi paylaşmak istiyorum. Biz 4 kişilik bir aileyiz.2024 mayıs ayında greencard talihlisi olduğumuzu öğrenince ilk başta çoğumuz gibi hemen gidebileceğimizi düşündük. Ancak zaman geçtikçe numaramızın yüksek olduğunu ve Türkiye'den mülakat alamayacağımızı anlayınca yeni dönem başlamadan, yaz ayları içinde en güvenilir gördüğümüz konsolosluklardan biri olan Viyana'ya kcc aracılığıyla dosyamızı taşıdık. Sonraki süreçte de schengen vizesi derdine düştük. Ekim ayında sadece eşimle ben İtalya'dan vize alıp 4 günlük bir giriş çıkış yaptık. İkinci başvurumuzda işimizi riske atmamak için böyle yaptık. Nisan 2025 itibariyle numaramız aktif olunca da ivedi şekilde şans eseri bulduğumuz Hollanda başvurusuyla da 4 kişilik (2 yetişkin, 2 çocuk) ikinci schengen vizemizi aldık. Şunu net olarak söyleyebilirim ki; schengen vizesi almak bizim için bu sürecin en zor aşamasıydı. Bir devlet kurumunda memur olarak değil ama sözleşmeli olarak on iki yıldır çalışıyorum, kolay alırız diyordum ama yıpratıcı oldu. Şunu üzülerek söylemeliyim ki, boş randevu bulmak için aracılara para yedirmek gerekebiliyor. Kendim hallederim derseniz zaman kaybedebiliyorsunuz. İtalya vizesini kendim hallettim ama Hollanda vizesini zaman dar olduğu için aracılardan almak zorunda kaldım. Her iki ülkeden de tek girişli vize alabildik. Tabii ki tercih sizin. Aynı anda dört kişilik vize randevusu almaya çalışmak, tek kişilik vize randevusu almaya çalışmaktan daha zor. Eğer bir ya da iki kişiyseniz randevu boşluğunu yakalamak ve randevu alabilmek daha kolay olabilir. Bir taraftan schengen vizesiyle uğraşırken diğer taraftan da olabileceğimiz tüm aşıları burada olduk. 4 lü karma aşıyı, polioyu ve hepatit aşılarını aile hekimine yaptırdık. Bu konuda @Flight101 in açıklayıcı yazılarından çok faydalandım ve onun sayesinde Viyana'da hiç birimiz aşı olmadık. 22 Nisan'da sağlık muayenemiz, 24 Nisanda da mülakatımız vardı. Bookingden şehir merkezine yakın bir yerden 5 günlük ev kiraladık. Viyana ulaşım anlamında da o kadar rahat bir yer ki, bana göre evi illa ki konsolosluğa yakın bir yerden tutmanıza gerek yok. Metrolarla her yere rahatça kısa sürelerde ulaşabiliyorsunuz. Viyana'da mülakata girecek olan arkadaşlara ilk önereceğim şey budur. Molnar kliniği hakkında sayısız bilgi olduğundan ben bu kısmı atlıyorum. Tek söyleyeceğim; 4 kişilik bir aileyiz, hiç birimiz aşı olmadık, sadece benden kan alındı ve toplamda 1395 euro nakit ödedik. Çok yardımsever ve güler yüzlü bir ekip vardı. Hepsine teşekkür ediyorum. Mülakat günü ise randevumuz öğlen saat 1deydi. Konsolosluğa yarım saat erken gittik ve 12:50 de bizi içeri aldılar. O esnada @Ysfuncu ve sevgili eşi Aslı hanım da hemen bizim arakamızda sıradaydılar. İçeriye beraber girdik ve mülakat sırasında bize tercümanlık yapan Aslı hanıma buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Mülakatımız, greencard sürecimizin en kolay aşamasıydı. Bize çok yardımsever ve nazik davrandılar. Sordukları klasik soruların ardından çocuklara bayrakları verip bizleri tebrik ettiler. Burada da 1256 euro ödeme yaptık. Dönüş uçağımızın kaçta olduğunu sordular. Ertesi gün akşam üstü uçağımız olduğunu söyledik. Bunu üzerine ertesi gün sabah, 11 den itibaren pasaportlarımızı teslim alabileceğimizi söyleyen bir mail aldık ve sürecimizi böylece tamamlamış olduk. Emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Başta @gucarslan, @crazycells, @Flight101, @atibaba olmak üzere hepinize minnettarım. Bu forum olmasaydı muhtemelen hayalimize ulaşamayacaktık. İyi ki varsınız.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   finn_ finn_ 
  • ⭐⭐⭐

@erenas
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    Bu yolculuğunuzda bir faydam olduysa ne mutlu bana.. Sevgiler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

180

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |