DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lesnarhomie mülakata girdikleri konsolosluk gözünüzden kaçmış olabilir mesela..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İsmail-Taha eğer DS160'da seyahat tarihiniz, vize bitiş tarihinden sonraysa uzatmayı deneyebilirsiniz, vizenizin bitmiş olmasına gerek yok..
    vizenizin uzatılıp uzatılmayacağına elbette konsolosluk karar verecektir.


  • Merhaba. 04 Mayıs ayı itibarıyla nişanlıma çıkti, ve sira numarası 5.9k .22 Mayıs gibi nikah yapıp evlendik ve evrak yenileme sürecinde 2 hafta sürer. Dolayısıyla DS-260 formunu Haziran ayi gibi doldursak herhangi bir dezavantaj durumu oluşur mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muammerkrgvs öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    evrakları beklemenize gerek yoktu aslında. bekar olarak doldurup eşinizi eklerdiniz forma.
    geçmiş yıllarda geç doldurmak mülakat almayı ciddi etkilemişti. evrak yenilemeyi beklemenize gerek yok, çünkü form için bir evrağa gerek yok.
    formu evli olarak doldurabilirsiniz.


  • @gucarslan Formu evli olarak doldurucaz ancak, soyisim resmiyette değişti, mevcut kimlik ve pasaport ta nisamlimin kizlik soyadı yazıyor. Dolayısıyla form doldururken mevcut eski kimlik ve pasaport bilgileri ile doldurmali miyim ? Yoksa 2 hafta bekleyip en güncel ve son haliyle garantiye alıp mi doldurmaliyim ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muammerkrgvs resmiyette neyse o şekilde doldurun, önemli olan resmiyetteki bilgiler.
    güncellenmiş pasaportu mülakata götürmeniz yeterli, bu bir sorun teşkil etmiyor.
    "garantiye alıp" o şekilde devam etmek size kalmış ama bahsettiğiniz durum bir garanti değil.
    içinde bulunduğunuz süreçte garanti, olması gerekeni doğru zamanda yapmanızla doğru orantılı.
    yine de size kalmış, dilediğiniz gibi ilerleyebilirsiniz.


  • @gucarslan O zaman derhal mevcut kimlik ve pasaport bilgileri ile formu doldurayim, yenilenmiş kimlik ve pasaport u mülakata götüreyim. Eskisiyle beraber.


  • @gucarslan DS-160'da seyahat tarihim derken neyi kastettiniz anlayamadım?
    Benim korkum; DV lottery çıkan biri olduğum için ds-160 ile vize uzatma başvurusu yaptığımda acaba bana olumsuz dönüş yaparlar mı?
    Çünkü edindiğim bilgiye göre, dv lottery talihlisi bir kişi; pasaportunda hali hazırda b1/b2 vizesi yoksa eğer, kesinlikle bu vizeyi alamıyormuş.
    Yani; vize uzatma işlemlerinde de aynı sorun olur mu ? Yoksa farklı mı değerlendirirler? Tecrubesi olan biri varsa yardımcı olursa çok seviniriz.
    Tekrar teşekkürler yanıtınız için.


  • @lumos imzamı yönergelere göre güncelledim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İsmail-Taha merhaba,

    DS-160'da seyahat tarihim derken neyi kastettiniz?

    siz mevcut vizesini yenilerken mecburen DS160 formu dolduracaksınız, yani tursit vizesi için gerekli başvuru formunu.
    eğer oradaki seyahat tarihinizi, mevcut vizenizden sonraki bir tarihe yazarsanız vize yenileme işlemi için uygun olursunuz diyorum.

    Çünkü edindiğim bilgiye göre, dv lottery talihlisi bir kişi; pasaportunda hali hazırda b1/b2 vizesi yoksa eğer, kesinlikle bu vizeyi alamıyormuş.

    bu bilgiyi nereden edindiniz?
    çünkü forumda bu konuda verdiğimiz bilgiler hiçbir zaman kesin bilgiler değildir.
    olasılık olarak göçmen olmayan vize başvurularınız olumlu sonuçlanmayabilir diye bilgi veririz. verdik ve vermeye de devam ediyoruz.

    Yani; vize uzatma işlemlerinde de aynı sorun olur mu ?

    bunu başvurmadan bilemezsiniz. DS260 formu doldurmuş olmanız sistemde görünecek.
    eğer bu başvurunuzu kontrol eden memur tarafından sorun olmazsa vizenizi yenilersiniz.

    Tecrubesi olan biri varsa yardımcı olursa çok seviniriz.

    benim tecrübem var ama size yeterli olur mu bilemedim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Mesut Hakyemez Mesut Hakyemez 

  • @korayuzayates
    Merhabalar, endişelenmeyin bu tarz hatalar elenme sebebi değildir.
    Mülakatınızı aldığınızda formunuzu açtırıp düzeltme talep edebilirsiniz, ya da mülakat sırasında da gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. İlk seçenek sizin için daha uygun olabilir.
    İlaveten ilk başvuru yaparken yapılan kural ihlalleri, fraud girişimlerde bulunmak, geçerli sağlık raporunuzu sunamamak, ağır suçlardan sicil kayıtları (bu durum bile çok değişken olmakla beraber mülakatınızı gerçekleştiren konsolosluğun insiyatifindedir) vb. gerekçeler ilk aklıma gelen elenme sebepleridir.


  • @Ardando
    Selamlar DV22 senesinde DS-260 forumunu erken submit edenlere mülakat önceliği verildiği için o CN numaralarına mülakatlar planlandı, o sene CN 3k civarı olup formunu geç submit eden bazı kişiler maalesef mülakat alamadılar. O verileri sizin süreciniz için referans almanız sağlıklı olmayacaktır. Süreciniz başladığı zaman yorum yapmak sizin için daha doğru. Sadece excel listesinden kontrol ederek değil de ilgili senelerin mülakat deneyimlerine göz atmanız sürecinize daha hakim olmanızı sağlayacaktır. Bol şanslar.


  • @İsmail-Taha bitmeden 1 sene oncesinde yenilemeye gonderebilirsiniz . Mutlaka deneyin , mulaka cagirmadiklari icin hem daha kisa suruyor islem hemde illa red olacak diye bir durum yok .


  • Arkadaşlar merhaba. İmzamdan göreceğiniz üzere cn baya yüksek. Dosya taşıma için araştırmalara başladım. Bir kişinin turistik vize ile Kanada’ya taşıdığını okudum. Ama aklıma takılan konu şu, current olmadan mail attım yazmış. Current olmadan ne zaman böyle şeylere girişmek en mantıklısı? Vize bülteni 2 ay ileriyi gösteriyor, 2 ay ilerisinde current olacağımızı gördüğümüzde mi konsolosluklara yazmak gerekiyor? Yoksa ekimde süreç başladığında mı yazmalıyım? Ya da henüz current olmadığımız için 2 ay sonrayı görsek bile kcc ile mi iletişime geçmek gerekiyor? Tüm iletileri okudum ama bu bende net olmadı maalesef. Desteğinizi rica ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @akinoo0 Oturumuzun varsa simdi bile yazabilirsiniz KCC'e, diger turlu Ekim ayini bekleyin. Kanada daha once bu sekilde tasimadi bu arada, bu sene KCC tasidi ama devami gelmeyebilir, tek planiniz bu olmasin; current olmayi beklemenize gerek yok.


  • Merhaba,
    Emirhan kardeşimle görüştükten sonra kanada turistik vizemizin de olması sebebiyle kcc’ye bugün ilk mailimi attım dosya taşımak için. Eylülden itibaren bir süreliğine kanada’da yaşayacağız dedim..

    Deneme 1 maalesef olumsuz sonuçlandı. Neyse ki yolun başındayız zamanımız var.

    Cevap şu şekilde:

    “When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed. Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)

    If you must change your address or interview location again after you have submitted your DS-260, you will need to write to [email protected] to have your application unlocked and your case reassigned to a new location.

    If your interview has already been scheduled, you must contact the embassy at which you have been scheduled to determine if your case can be transferred to a different location.“

    Bu cevap üzerine aklıma gelen sorular,

    • Formu doldururken kanada montreal olarak girseydim, mülakata orda girebilecek miydim? Bu cevaptan sanki çok basit şekilde seçip girebilecektim gibi anlıyorum?

    • Formunuzu açtırıp değiştirebilirsiniz diyor sanki basit bir şey gibi, bu bu kadar basit mi?

    • Tüm tuşlara basacağım erkenden. Şu an arabistandayım, üzerinden zaman geçmesi gerekiyor mu sonraki mail için? Riyad için de mail atmayı planlıyorum.

    • Bir de her sorduğumuz aynı kişiye mi gidiyor kcc'den? farklı kişilere gidiyordur diye umuyorum.

    Bütün herkesin değerli fikirleri için şimdiden teşekkürler.


  • 2025 talihlisi olarak ds260 formlarını doldurduk. Eşimle benim turist vizemiz var ama çocuğumuzun turist vizesi yok ve bu sene almak istiyorduk. Bu durumda ds260 beklemedeyken çocuk için b2 başvurusu yaparsak ret olma olasılığı yüksek midir? Benzer tecrübesi olan var mı?


  • Merhaba, sıra numaramız 25xx. Önceki deneyimlerinize dayanarak; Ankara için sıra gelir mi ? Dosya taşımayı düşünmeli miyiz ?

    Buna ilave olarak şayet Ankara'da randevu gelir derseniz tahmini ne zaman gibi gelir ? İş için şehirdışı değişikliği yapacağız. Ortalama randevu tahmini bizim için değerli. Duruma göre erteleyeceğiz.

    Şimdiden teşekkür ederiz.


  • @lumos cevabınız için teşekkürler. Current olmadığımız zamanlarda bizi kabul eden bir başka ülkenin konsolosluğu olursa kccye mi yazmak gerekiyor orayı anlayamadım. Oturumumuz yok maalesef. Örnek veriyorum Viyana kabul etti ama henüz current değilim, o zaman kccye mail atıp taşımak mı gerekiyor? Yoksa kabul eden ülke current olduğumuzda taşıma işlemini kendi mi yapıyor?


  • @gucarslan Buna özellikle dikkat ettim. Örneğin dv2023 tablosu https://docs.google.com/spreadsheets/d/15RsAmxAhrW4WPMFoaWNHs-TwAvVGXJUVc5O4CefZlEU/edit#gid=0

    Burada görülüyor ki Ankara'dan mülakat alan son kişinin case numberı 143XX. Dv2022 de böyle. Durum buyken bazı arkadaşların son üç yıldır bu sayılara mülakat gelmiyor demeleri, acaba ben bir şeyleri yanlış mı biliyorum diye sorgulattı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

43.4k
Kullanıcı

4.5k
Konu

439.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum