Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aysegul Teşekkürler, burayı da okumuştum ama SSN başvurusunu yeniden yapmayın dublikasyona yol açıyor gibi bir yazı da okudum o yüzden hangisi daha doğru emin olamadım. Yarın pasaportumla birlikte SSA ofisine tekrar gideceğim bakalım

• @danjaj 16200 Dillard Dr Jersey Village deki SSA ofisine gittim. Güvenlik içerideki yanlış hatırlamıyorsam 47 nolu gişeye yönlendirdi. İçeride sıra alıp bekleyenler vardı ama sanırım 47 nolu gişe farklı diye direk oraya gittim. Biraz bekle dedi. Sıradan bi kaç kişiyi aldıktan sonra beni aldı. Sistemden baktı ve bi kağıda SSN numaramı yazıp verdi. SSN’nin orijinali elinizde olmadan bazı yerler işlem yapmayabilir ama sadece numaramı bilsem yeter diyorsanız gidip şansınızı deneyin. Bana sanki istemese yapmayabilirdi gibi geldi.

• @mas Bugün Austin merkezindeki SSA ofisine gittim, direkt SSN Numaramı yazılı olarak öğrenebilir miyim dedim. Kadın yardımcı olmak istedi direkt kağıt kalem hazırladı. Fakat SSN gönderimimin daha yapılmadığı, numaramın gözükmediğini söyledi. Bir önceki gidişimdeki memurun söylediği gibi onlinedan başvuru yapmıştım, o başvuruya binaen pasaportumu işlediğini, doğrulamayı tamamladığını ve bugünden sonra 2 hafta içinde adresime gönderileceğini söyledi ve bununla ilgili bir yazılı belge verdi bana. Aynı zamanda Perşembe-Cuma gibi gelirsen numaranı da öğrenebiliriz dedi.
    Muhtemelen dediğiniz gibi memurun inisiyatifine kalıyor bazıları hemen yardımcı olmaya çalışıyor

• Arkadaslar selamlar gc ve ssn elimizde ancak biz subat gibi goc planimiz var ancak soyle bir sorum var degerli yoneticilere.siyasi olarak rusya ve abd nin vize vs sorunlari oldugunu biliyorum ancak yilbasi icin kucuk bir seyehat planliyoruz rusyaya . goc edicegimiz zaman (subat ayinda) giriste sorun yasarmiyiz ? eger oyle bir durum varsa tatil planini iptal edecegiz.Gc ve ssn elimizde bu arada @gucarslan @ugursway @Serapp

• @Cansu-mer
    Merhaba, sorun yasarsiniz ya da yasamazsiniz demek dogru olmayabilir. Bu durum girisinizi onaylayacak CBP memuruna gore degisiklik gosterebilir. Greencardlariniz elinizde oldugu icin sorun yasamama ihtimaliniz cok yuksek, sonucta Rusya ozelinde herhangi bir travel ban bulunmuyor ve her yil GC vb. statu sahibi olan binlerce kisi seyahat ediyor. Bunun disinda sizin Rusya seyahatiniz ile ilgili olmasa da her Amerika’ya girisinizde ekstra sorguya alinma ihtimalinizin her zaman var oldugunu bilmelisiniz. GC’lariniz elinizde oldugu icin sizin ozelinizde bir uyarida bulunmak isterim.
    CBP memurunun GC’larinizi iptal etme yetkisi yoktur, iptal etme durumu sadece mahkeme karari ile gerceklesmektedir. Ancak bazi CBP memurlari sizlere gonullu olarak GC feraget etmenizi saglayan Form I-407 imzalatmaya calisabilir ve imzalarsaniz geri donusu cok ama cok zor olan bir surece girmis olursunuz. Amerika’ya GC’lariniz ile girislerinizde dikkat etmeniz gereken en onemli nokta ise, eger girisinizde sorunlu bir surec gecirirseniz, sakinliginizi koruyarak, sizlere olasi sunulabilecek ozellikle bu tarz formlari/belgeleri hicbir sekilde imzalamamiz gerekmektedir.

• @ugursway gorus ve bilgilerinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim

• @Cansu-mer kendinizi riske atmayıp 2. pasaport çıkartın (kısa süreli; 6 ay - 1 yıl vb) ve rusya ya onunla gidin.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Arkadaşlar, ben ABD’ye girerken sınır polisi adresimi değiştirmedi, bunu USCIS sitesinden değiştirmem gerektiğini söyledi. Ben de oradan adres değişikliğini yaptım ancak Green Card’ım ve SSN kartım yine de yeni adresime gelmedi. USPS’e gittiğimde bana yardımcı olamayacaklarını söylediler; çünkü bu postaların takip numarası yokmuş. Velhasıl kelam, bu iki kart da elime ulaşmadı.

SSN kartımı SSA ofisiyle hallettim fakat Green Card için yeniden form doldurdum ve 6 Ocak’ta tekrar parmak izi verdim. Ancak sistemden takip ettiğimde hâlâ “dosyanız işleme alınıyor” ibaresi görünüyor. USCIS sitesinde, belirli işlemlerin ne kadar sürede sonuçlandığını gösteren bir hizmet var; orada benim sürecimin ortalama 9 ay sürdüğü yazıyor.

Forumlarda bu tarz Green Card kayıp ve yenileme işlemleri yapmış olup ne kadar sürdüğünü bilen var mı? Gerçekten en az 9 ay mı sürüyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@rasitcenngiz https://yesilkartforum.com/forum/topic/1979/yeşil-kart-ın-adresinize-ulaşmasını-nasıl-takip-edersiniz/814
    Hem bu başlıktaki deneyimlerde belki sizinkine benzer birşeyler bulabilirsiniz hem de oradan daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz.

• @rasitcenngiz selamlar, girişiniz sonrası case statünüzde herhangi bir değişiklik oldu mu? Yani "Payment Fee Received" aşamasından "Produced" aşamasına hiç geçti mi?
    Yeniden doldurduğunuz form kayıp formu mu? Bir de USCIS öncesi herhangi bir adres vermiş miydiniz? Oraya gönderilmiş olma ihtimali olabilir mi?

• Bu ileti silindi!

• 2025 mülakat sürecinde Bangkok için Ustraveldoc üzerinden ticket açıp cevap alan oldu mu? Yoksa bu kanal çalışmıyor deyip başka alternatif mi aramak lazım? Deneyimi olan var ise paylaşmasını rica ederim

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   U uck 

• @Flight101 Merhaba, Viyana' da Dr. Molnar sağlık kontrolünden sonra ve Röntgen CD' lerini aldıktan sonra, Dr. Molnar' dan sağlık raporunu elden alıyormuyuz ve Röntgen' den CD dışında bir evrak alınıyormu, birde Konsolosluğa giderken sağlık raporu, Röntgen CD' leri vs. götürülüyormu. Bu konularda bilgilendirme varmıydı bulamadım, tecrübelerinize dayanarak sormak istedim, cevabınız için şimdiden teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@Umayalp07
    Selamlar...Röntgen çekimi sonrası cd nizi almanız yeterli (Bu da size hatıra oluyor herhangi bir yerde sorulmuyor 😉) Rapor Molnar tarafından konsolosluğa gönderiliyor. Mülakat sabahı Molnar a mail ile "Rapor gitti mi?" diye sorup teyitleşin isterseniz akllınızda bir tedirginlik kalmasın..
    Sürecinizde başarılar...

• @Flight101 Teşekkürler.

• @Flight101 Tekrardan merhabalar, Dr Molnar aşı ücretleri hakkında bilginiz varmı acaba. Birde Dr Molnar muayene ücreti kredi kartı ile ödenebiliyormu.

• ⭐⭐⭐

@Umayalp07, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 Tekrardan merhabalar, Dr Molnar aşı ücretleri hakkında bilginiz varmı acaba. Birde Dr Molnar muayene ücreti kredi kartı ile ödenebiliyormu.

Selamlar...Aşı fiyatlarına kendi web sitesi içinden ulaşabilirsiniz. Kredi kartı konusunu net bilmiyorum (ki yorumum ödenebilr olması yönünde) biz nakit olarak ödemiştik.

• @Umayalp07 sadece nakit odeme aliniyordu kart ile gitmeyin diye ozellikle mailde belirtmislerdi

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tolga ozfidan tolga ozfidan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• Serap hanım, kıymetli vaktinizi ayırarak benim için de burayı bi kontrol eder misiniz ? Viyana’dan randevu tarihinin ertelenmesi talebinde bulundum, navigatörle.. bana navigatör M99 - OTHER QUESTION - CASE NUMBER bölümünden ilerlememi söyledi, şeklinde anladım. Eğer yanlış departmana mesaj gönderdiysem direkt olarak mesaj silinecekmiş, değerlendirilmeden. Mülakat erteleme için doğru yerden mi ilerledim, kontrol ederek yardımcı olursanız çok sevinirim..

@Serapp, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ZÜLAL, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

tekrar merhaba bu sabah viyana konsolosluğuna dosya taşıma için mail attım. Bu şu şekilde bir mesaj geldi.
    "AUTOMATED REPLY
    We've launched a new Visa Navigator to better answer your visa questions. All inquiries must use the Navigator. Please go there now to find the answer to your question or instructions for contacting us. If your question is not answered, follow the instructions under "All Other Questions" to contact our team.

If you do not use the Navigator, your email will NOT be answered.

IMPORTANT!
    Please note that the formatting requirements for the subject line are very strict. Inquiries that do not follow the subject line formatting instructions will be deleted without a response."

Bu şekilde mesaj ne demek? Ben ne yapmalıyım bilemedim. Böyle bir mesajla karşılaşan var mı?

Viyana navigator kullanmanızı istemiş. Navigatöre girip ilgili şıkları tıkladığınızda karşınıza mail atarken konu bölümüne ne yazmanız gerektiği çıkıyor. Ben sizin için girdim, dosya numaranızın aktif olduğuna göre ilgili şıkları cevaplayıp şu sonuca ulaştım:

[email protected] adresine mail atarken konu (subject) satırına

M77 - NON-RESIDENT TRANSFER - adınız soyadınız

yazın.

e-postanın içerik kısmına

Last Name
    First Name
    Visa Case Number
    Country of citizenship
    Country of residence
    Description of your situation

bilgilerinizi yazıp yollayın.

Kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐⭐

@oktay3847 Merhaba. Ben de şimdi baktım. Doğru şıkkı seçmişsiniz. Viyana mutlaka yardımcı olacaktır, hayırlısı olsun.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |