DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@selens1907 bu yolu denedim, yok maalesef :(
-
Merhaba,
Dosya numaram 21xxx
Geçen seneleri baz alarak dosyamı hong konga taşıdım ancak bu sene yapılan yorumlara göre ankaradaki randevular daha hızlı ilerliyor. Aralık ayı için 7xxx numaralara randevu tarihi verilmiş.. ds2025 için 5xxxler anca dönem sonuna denk geliyordu.. bu seneki durum nedir bilgi sahibi arkadaşlardan rica edebilir miyim -
@asrin selamlar,
YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
-
Sn. @onuru’nun iletisine ilave olarak DV2026 süreci ile ilgili sorularınızı DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sorularınızı sormanız gerekiyor. Arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin, Sayilarla DV2026 başlığında sorunuzun cevabı mevcut. Bol şans!
-
@ugurbocegi Tdap ve su çiçeği aşılarını belirtmemişsiniz.Birde tdap+polis ikisini birlikte tedaxrini geçen hafta aile sağlık merkezinde ücretsiz yaptırmıştım.Ayrıca vücutta antikoru varsa fazladan aşı vurulmak sağlıksız diye düşünüyorum.
-
Arkadaşlar merhaba, 2 Kasım’da giriş yaptım Houston’dan. Bugün 15 Kasım. Henüz SSN belgem gelmedi. SSA ofisine gittiğimde SSN belgen gönderilmemiş yeniden başvuru yapman gerekiyor dediler. Bunu daha önce yaşayan var mı bilgi verir misiniz bilen var ise.
SSN gelmeden ehliyet vs. alamıyoruz, o yüzden şu an tamamen maddiyat ve zaman kaybı yaratıyor -
@danjaj bilen biri yazana kadar şu başlıktaki deneyimler yardımcı olur belki, gerçi diğer başlıktaki yazınıza göre bence siz gerekli aksiyonu almışsınız.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/165/social-security-number-ssn-ve-basvurusu/1427?page=72
-
@aysegul Teşekkürler, burayı da okumuştum ama SSN başvurusunu yeniden yapmayın dublikasyona yol açıyor gibi bir yazı da okudum o yüzden hangisi daha doğru emin olamadım. Yarın pasaportumla birlikte SSA ofisine tekrar gideceğim bakalım
-
@danjaj 16200 Dillard Dr Jersey Village deki SSA ofisine gittim. Güvenlik içerideki yanlış hatırlamıyorsam 47 nolu gişeye yönlendirdi. İçeride sıra alıp bekleyenler vardı ama sanırım 47 nolu gişe farklı diye direk oraya gittim. Biraz bekle dedi. Sıradan bi kaç kişiyi aldıktan sonra beni aldı. Sistemden baktı ve bi kağıda SSN numaramı yazıp verdi. SSN’nin orijinali elinizde olmadan bazı yerler işlem yapmayabilir ama sadece numaramı bilsem yeter diyorsanız gidip şansınızı deneyin. Bana sanki istemese yapmayabilirdi gibi geldi.
-
@mas Bugün Austin merkezindeki SSA ofisine gittim, direkt SSN Numaramı yazılı olarak öğrenebilir miyim dedim. Kadın yardımcı olmak istedi direkt kağıt kalem hazırladı. Fakat SSN gönderimimin daha yapılmadığı, numaramın gözükmediğini söyledi. Bir önceki gidişimdeki memurun söylediği gibi onlinedan başvuru yapmıştım, o başvuruya binaen pasaportumu işlediğini, doğrulamayı tamamladığını ve bugünden sonra 2 hafta içinde adresime gönderileceğini söyledi ve bununla ilgili bir yazılı belge verdi bana. Aynı zamanda Perşembe-Cuma gibi gelirsen numaranı da öğrenebiliriz dedi.
Muhtemelen dediğiniz gibi memurun inisiyatifine kalıyor bazıları hemen yardımcı olmaya çalışıyor -
Arkadaslar selamlar gc ve ssn elimizde ancak biz subat gibi goc planimiz var ancak soyle bir sorum var degerli yoneticilere.siyasi olarak rusya ve abd nin vize vs sorunlari oldugunu biliyorum ancak yilbasi icin kucuk bir seyehat planliyoruz rusyaya . goc edicegimiz zaman (subat ayinda) giriste sorun yasarmiyiz ? eger oyle bir durum varsa tatil planini iptal edecegiz.Gc ve ssn elimizde bu arada @gucarslan @ugursway @Serapp
-
@Cansu-mer
Merhaba, sorun yasarsiniz ya da yasamazsiniz demek dogru olmayabilir. Bu durum girisinizi onaylayacak CBP memuruna gore degisiklik gosterebilir. Greencardlariniz elinizde oldugu icin sorun yasamama ihtimaliniz cok yuksek, sonucta Rusya ozelinde herhangi bir travel ban bulunmuyor ve her yil GC vb. statu sahibi olan binlerce kisi seyahat ediyor. Bunun disinda sizin Rusya seyahatiniz ile ilgili olmasa da her Amerika’ya girisinizde ekstra sorguya alinma ihtimalinizin her zaman var oldugunu bilmelisiniz. GC’lariniz elinizde oldugu icin sizin ozelinizde bir uyarida bulunmak isterim.
CBP memurunun GC’larinizi iptal etme yetkisi yoktur, iptal etme durumu sadece mahkeme karari ile gerceklesmektedir. Ancak bazi CBP memurlari sizlere gonullu olarak GC feraget etmenizi saglayan Form I-407 imzalatmaya calisabilir ve imzalarsaniz geri donusu cok ama cok zor olan bir surece girmis olursunuz. Amerika’ya GC’lariniz ile girislerinizde dikkat etmeniz gereken en onemli nokta ise, eger girisinizde sorunlu bir surec gecirirseniz, sakinliginizi koruyarak, sizlere olasi sunulabilecek ozellikle bu tarz formlari/belgeleri hicbir sekilde imzalamamiz gerekmektedir. -
@ugursway gorus ve bilgilerinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim
-
@Cansu-mer kendinizi riske atmayıp 2. pasaport çıkartın (kısa süreli; 6 ay - 1 yıl vb) ve rusya ya onunla gidin.
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Arkadaşlar, ben ABD’ye girerken sınır polisi adresimi değiştirmedi, bunu USCIS sitesinden değiştirmem gerektiğini söyledi. Ben de oradan adres değişikliğini yaptım ancak Green Card’ım ve SSN kartım yine de yeni adresime gelmedi. USPS’e gittiğimde bana yardımcı olamayacaklarını söylediler; çünkü bu postaların takip numarası yokmuş. Velhasıl kelam, bu iki kart da elime ulaşmadı.
SSN kartımı SSA ofisiyle hallettim fakat Green Card için yeniden form doldurdum ve 6 Ocak’ta tekrar parmak izi verdim. Ancak sistemden takip ettiğimde hâlâ “dosyanız işleme alınıyor” ibaresi görünüyor. USCIS sitesinde, belirli işlemlerin ne kadar sürede sonuçlandığını gösteren bir hizmet var; orada benim sürecimin ortalama 9 ay sürdüğü yazıyor.
Forumlarda bu tarz Green Card kayıp ve yenileme işlemleri yapmış olup ne kadar sürdüğünü bilen var mı? Gerçekten en az 9 ay mı sürüyor?
-
@rasitcenngiz https://yesilkartforum.com/forum/topic/1979/yeşil-kart-ın-adresinize-ulaşmasını-nasıl-takip-edersiniz/814
Hem bu başlıktaki deneyimlerde belki sizinkine benzer birşeyler bulabilirsiniz hem de oradan daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz. -
@rasitcenngiz selamlar, girişiniz sonrası case statünüzde herhangi bir değişiklik oldu mu? Yani "Payment Fee Received" aşamasından "Produced" aşamasına hiç geçti mi?
Yeniden doldurduğunuz form kayıp formu mu? Bir de USCIS öncesi herhangi bir adres vermiş miydiniz? Oraya gönderilmiş olma ihtimali olabilir mi? -
Bu ileti silindi! -
2025 mülakat sürecinde Bangkok için Ustraveldoc üzerinden ticket açıp cevap alan oldu mu? Yoksa bu kanal çalışmıyor deyip başka alternatif mi aramak lazım? Deneyimi olan var ise paylaşmasını rica ederim
-
U uck bu başlıktan bahsetti
-
@Flight101 Merhaba, Viyana' da Dr. Molnar sağlık kontrolünden sonra ve Röntgen CD' lerini aldıktan sonra, Dr. Molnar' dan sağlık raporunu elden alıyormuyuz ve Röntgen' den CD dışında bir evrak alınıyormu, birde Konsolosluğa giderken sağlık raporu, Röntgen CD' leri vs. götürülüyormu. Bu konularda bilgilendirme varmıydı bulamadım, tecrübelerinize dayanarak sormak istedim, cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum