Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J-1 programlarının 12 aylık ve 24 aylık yasakları (Research Scholar/Professor programı için)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    NOT: Lütfen bu başlığı J1 programlarının 2 yıllık "two-year home country residence" şartıyla karıştırmayın. J1 2 yıl kuralınin waiver'ı için ilgili başlık şurada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule-j1-vizesinin-2-yil-kuralini-kaldirmak/


    12 aylık ve 24 aylık yasaklar (12 months bar - 24 months bar), daha önce J-1 vizesi ile ABD'ye gelen ve tekrar J-1 vizesi kullanarak geri dönmek isteyen Research Scholar veya Professor Category J-1 değişim programı katılımcılarını etkiler.

    Yani bu kısıtlamalar sadece Araştırma Görevlisi veya Profesör kategorilerinde katılımı engeller. Önceki J kategorinizin durumuna göre 12 aylık yasak veya 24 aylık yasağa sahip olabililrsiniz, veya hiçbir yasağa da sahip olmayabilirsiniz. Daha önce hiç J-1 vizesi almamışsanız, bu engeller sizin için geçerli değildir.

    Aşağıdaki tablolar, önceki J durumunuza bağlı olarak yeni bir J-1 Araştırma Görevlisi veya Profesör vizesi almak için ne kadar süre beklemeniz gerekeceğini gösteriyor:

    Daha önceki J-1 Kategoriniz (6 aydan az) J1 Vizesi için beklemeniz gereken süre
    J-1 Student Non-Degree Beklemek gerekmiyor
    J-1 Student Beklemek gerekmiyor
    J-1 Specialist Beklemek gerekmiyor
    J-1 Research Scholar/Professor Category 24 aylık yasak
    J-1 Short-Term Scholar Beklemek gerekmiyor
    Daha önceki J-1 Kategoriniz (6 aydan çok) J1 Vizesi için beklemeniz gereken süre
    J-1 Student Non-Degree 12 aylık yasak
    J-1 Student 12 aylık yasak
    J-1 Specialist 12 aylık yasak
    J-1 Research Scholar/Professor Category 24 aylık yasak
    J-2 Dependent (Research Scholar/Professor Category) 24 aylık yasak
    J-2 Dependent (diğer J1 kategorileri) 12 aylık yasak

    Tablolardan da görebileceğiniz gibi yeniden J-1 Research Scholar veya Professor Kategorisinden vize alabilmek için, programda geçirdiğiniz süreden bağımsız olarak (1 günden 5 yıla kadar herhangi bir süre) 24 ay beklemeniz gerekiyor.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @crazycells J1 öğretmen vizesi 5 sene maximum ama 5 senenin sonunda programa devam etmek istersem waiver'a başvurup onay aldıktan sonra Usa'deyken tekrar mı j1 öğretmen vizesi için mi başvurmalıyım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hedonist-Man, içinde söyledi: J-1 programlarının 12 aylık ve 24 aylık yasakları (Research Scholar/Professor programı için)

    @crazycells J1 öğretmen vizesi 5 sene maximum ama 5 senenin sonunda programa devam etmek istersem waiver'a başvurup onay aldıktan sonra Usa'deyken tekrar mı j1 öğretmen vizesi için mi başvurmalıyım?

    5 yillik J vizesinden sonra farkli bir vizeye gecis yapmanizi tavsiye ederim (H1B gibi). Maalesef J1 waiver sureci 12 ve 24 aylik yasaklara etki etmiyor.

    Eger J-1 Specialist programindan bahsediyorsaniz yeniden vize alabilmek icin 12 ay; eger J-1 Research Scholar/Professor programindan bahsediyorsaniz yeniden bu J1 programindan vize alabilmek icin 24 ay beklemelisiniz. Maalesef bu surecler icin "waiver" alamiyorsunuz...


  • Hocam ben anlayamadim tam olarak. Benim J1 vizem (research scholar) bitti ve TR'ye git gel yapabilmek icin vizemi yenilemek istiyorum. Bunun icin 24 ay beklemem mi gerekiyor? Bunun "two-year home country residence" ten cok bir farki kalmiyor bu sekilde. 2 yil memlekette kalma mecburiyetiyle 2 yil tekrar vizeye basvuramamak hemen hemen ayni seyler olmuyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mutlu234, içinde söyledi: J-1 programlarının 12 aylık ve 24 aylık yasakları (Research Scholar/Professor programı için)

    Hocam ben anlayamadim tam olarak. Benim J1 vizem (research scholar) bitti ve TR'ye git gel yapabilmek icin vizemi yenilemek istiyorum. Bunun icin 24 ay beklemem mi gerekiyor? Bunun "two-year home country residence" ten cok bir farki kalmiyor bu sekilde. 2 yil memlekette kalma mecburiyetiyle 2 yil tekrar vizeye basvuramamak hemen hemen ayni seyler olmuyor mu?

    hayir, siz devam eden bir program icin vize yenileyeceksiniz sadece... yeniden 5 yillik bir research scholar programina katilmiyorsunuz... Fakat su an icinde bulundugunuz research scholar programi bittikten sonra H1B'ye gecis yapmalisiniz, yeniden benzer bir program icin gelmek isterseniz 2 yil beklemeniz gerekecek.

    Zaten universiteler, enstituler ve hastaneler (ya da nerede arastirma yapiyorsaniz) genelde bu durumdan haberdar olduklari icin bu pozisyonlari max 5 yillik yapiyorlar ve 5 yildan sonra farkli bir pozisyona gecis yapiyorsunuz (genelde H1B'ye gecis yaparak).


  • merhaba. benim eşim öğretmen ve fulbright ile 2 aylığına J1 vizesi ile önümüzdeki ay amerika'ya gidecek. oradayken de bridgetousa gibi öğretmenlik programlarına başvurmak istiyor. kabul alırsa hemen başlayamayacak mı? ben tam olarak anlayamadım @crazycells başkan


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum