Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Dil okulu düşünüyorum ama aklımı şu karıştırdı turist vizesi ile gelip f1 statüsünemi çevirmek yoksa doğrudan konsolosluktan f1 vizesinemi başvurmak hangisi daha iyi olur? Turist vizesi ile geldiğimde dil okulu araştırmak için geldiğimi ve sonra uygun olduğunu gördüğüm için statü değişikliğine başvurduğumu söyleyerek yapacağım değişikliği ( Konsoloslukta dil okulu muhabbeti yapmayacağım ). Birde turist vizesi ile gelirsem ucuz dil okulu ile anlaşıp statü değişikliği daha rahat olabilir gibi geldi bana çünkü Türkiyeden başvurursam kaliteli bir dil okulu seçmek gerekiyor.

    NOT: Turist vizesi ile gelirsem süreci avukat yardımı ile yapacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brkgrms Genelde dil okuluna baslamadan 30 gun oncesine kadar ABD'ye giremiyorsunuz. O nedenle statunuzu degistirdiginiz zaman eger statunuz yoksa F1'e gecis artik onaylanmiyor. O nedenle bir yandan F1'e basvuru yaparken, diger yandan da turist statusu icin extension yapmaniz lazim.

    Dediginiz iki sekilde de yapabilirsiniz, ama bence konsolosluktan direkt F1 vizesi ile ABD'ye gelmeniz en dogrusu ve kolayi olur. Diger turlu uzun bir I-539 donemi sizin bekleyecek:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme

    Bu surecte USCIS'e hala dil okulu egitim masraflarini karsilayabileceginizi ve neden statu degisikligi yaptiginizi aciklamaniz lazim. Iki yolun da zorluklari var ve hicbiri garanti degil.



  • @crazycells merhaba . Kardeşim lise son 2 yılını amerika da tamamladı. 2 kere f1 aldı yani. Hali hazırda geçerli turist vizesi de var . Üniversite için başvurucaktı geçtiğimiz haziranda . Randevuyu aldık ama gitmekten vazgeçti türkiye de üniversiteye yazıldı. Şimdi tekrar üniversite eğitimini usa de okumak için başvurucak ama o sırada ailemizin iş yeri kapandı. Maddi durumlar zora düştü. Yine okulunu karşılıcak kadar parayı banka da gösterebiliyoruz ama acaba alabilir mi diye panik yaptık. Turistle gelip statüsünü mü değişse daha garanti yoksa türkiye den yapması mı?
    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crn93, içinde söyledi: B1/B2 Sonrası F1 Mantıklımı?

    @crazycells merhaba . Kardeşim lise son 2 yılını amerika da tamamladı. 2 kere f1 aldı yani. Hali hazırda geçerli turist vizesi de var . Üniversite için başvurucaktı geçtiğimiz haziranda . Randevuyu aldık ama gitmekten vazgeçti türkiye de üniversiteye yazıldı. Şimdi tekrar üniversite eğitimini usa de okumak için başvurucak ama o sırada ailemizin iş yeri kapandı. Maddi durumlar zora düştü. Yine okulunu karşılıcak kadar parayı banka da gösterebiliyoruz ama acaba alabilir mi diye panik yaptık. Turistle gelip statüsünü mü değişse daha garanti yoksa türkiye den yapması mı?
    Teşekkürler

    Maalesef hangisinin daha garanti bir yol olacagini ben de net olarak bilmiyorum. Ama su an ABD disinda oldugu icin konsolosluklarda basvuru yapmasi daha dogru olur.

    Liseden ne zaman mezun oldu? Yani kac yildir Turkiye'de?


  • @crazycells liseden mayıs 2019 da amerika da mezun oldu. Daha 1 dönem oldu türkiye de.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crn93, içinde söyledi: B1/B2 Sonrası F1 Mantıklımı?

    @crazycells liseden mayıs 2019 da amerika da mezun oldu. Daha 1 dönem oldu türkiye de.

    Genelde bu tur egitimler icin vize veriyorlar. Siz yeterli maddi birikimi gosterin ve bariz bir sekilde ABD'ye gocme istegi olmasin... yeterlidir bence...

    universite/master/doktora basvurulari icin yapilan F1'i, dil okulu icin alinan F1 ile karistirmayin. Oncekiler icin cok daha anlayislilar, ozellikle de iyi bir universiteden kabulu varsa. Tabii, karar yine de size kalmis.


  • @crazycells cok tesekkurler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum