Florida
-
@basaknaz @Rhonster senin uzmanlık sorusunu sormuş
-
@ayvalik10 @Rhonster merhaba siz de mi diş hekimisiniz ?
-
@basaknaz hayır hemşireyim bende tampayla ilgileniyorum da o yüzden etiketlemiş sayın @ayvalik10 tampa başlangıç için gayet başarılı bir şehir araştırmalarıma göre tabi bizzat gitmedim sağlık sektörü gelişmiş genç ve canlı bir nufüsa sahip ve saratosa clearwater ve st. petersburg a 1 köprü ile bağlı o yüzden iş olanakları da daha yüksek diğerlerine göre zaten floridaya ilk yerleşenlerin en çok tercih ettikleri şehirlerden birisi saratosa 1 arabayla bu 4 şehir arasında gezinebilirsin.
-
@Rhonster evet tampa ve cevresi dediğiniz gibi duruyor ,florida beni emekli yogunlugu ve genellikle kısıtlı iş imkanı dolayısıyla korkutuyordu fakat bu bölgeler biraz daha avantajlı gözüküyor.
-
Florida'yı gençler için önerir misiniz? Açıkçası düşük vergi alınan bir eyalet olması açısından listemin başına Orlando'yu koydum. İlk yılımda çeşitli işlerde çalışacağımdan dolayı iş imkanlarını merak ediyorum. Araştırdığım kadarıyla üniversite veya kolejler açısından da uygun olduğunu düşünüyorum. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
-
@ahmetty, içinde söyledi: Florida
Florida'yı gençler için önerir misiniz? Açıkçası düşük vergi alınan bir eyalet olması açısından listemin başına Orlando'yu koydum. İlk yılımda çeşitli işlerde çalışacağımdan dolayı iş imkanlarını merak ediyorum. Araştırdığım kadarıyla üniversite veya kolejler açısından da uygun olduğunu düşünüyorum. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Orlando'nun nüfusu 200bin küsür. Aslında epey düşük bir nüfus Türkiye'de büyük şehirlerde yaşayanlar için. Ama yılda 100milyon turistin geldiği söyleniyor Orlando'ya. Yani özellikle turist hizmetleri olan bütün işler kolaylıkla yapılabilir gibi bence.
-
Merhabalar, Brooksvill yada Tampa civarlarında ucretsiz covid testi yapan yer var mi acaba? Bilgisi olan var mı bu konu hakkinda? (Ailemi ziyaret icin Türkiye'ye gidicem ama THY 72 saat oncesinden test yaptirmamizi istiyor. Cvs ve Walgreens'lerde yapılıyormus fakat ucretleri yuksek) Teşekkürler..
-
-
@ayvalik10 tesekkur ederim..
-
Merhaba arkadaslar, suan Nyc 'de yasiyoruz ama yaz aylarinda Florida'ya tasinmayi dusunuyoruz. Tampa ve Jacksonville suan icin dusundugumuz sehirler arasinda. Burada yasayan bize bilgi verebilecek arkadaslarla iletisime gecmek istiyoruz. Yardimci olabilecek tum arkadaslara simdiden tesekkur ederiz.
-
Florida'da amator balikcilar yaklasik 900 kg agirliginda grouper (lagos) baligi yakaladilar.
-
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: Florida
@kartalveat 10 senelik vize alirsaniz annenize her 6 ayda bir giris-cikis yapar .
Vatandaşlığı aldıktan sonra, anne babayı çok kısa sürede green card sahibi yapabiliyoruz bildiğim kadarı ile. Kardeşler gibi uzun bekleme süresi yok.
Doğru mudur -
@Fevzi-ÖZYURT-0, içinde söyledi: Florida
@kartalveat 10 senelik vize alirsaniz annenize her 6 ayda bir giris-cikis yapar .
Vatandaşlığı aldıktan sonra, anne babayı çok kısa sürede green card sahibi yapabiliyoruz bildiğim kadarı ile. Kardeşler gibi uzun bekleme süresi yok.
Doğru mudurDogrudur. Anne, Baba ve es icin alinan gocmen vizeler senelik kotaya tabi degil. Konusu asagida.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir5-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-anne-ve-babasi/2
-
@Ryback, içinde söyledi: Florida
Doğru mudurDogrudur. Anne, Baba ve es icin alinan gocmen vizeler senelik kotaya tabi degil.
Teşekkürler,
-
@Ryback, içinde söyledi: Florida
Doğru mudurDogrudur. Anne, Baba ve es icin alinan gocmen vizeler senelik kotaya tabi degil.
Teşekkürler,
Rica ederim. Konusunu okumak isterseniz editledim ustteki mesaji.
-
Merhabalar Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum. H1B-H2B vizeleriyle amerikaya gelmek istiyorum Turizm otelcilik lisesi mezunuyum 2 yıllık ve 4 yıllık turizm rehberliği bölümü mezunuyum yaklaşık 10 senedir yaz ayları kapsamında turizm sektörlerinde çalışmaktayım. İngilizcem biraz pratikle daha iyi yerlere gelebilir. Daha önce yurtdışına çıkmadım. Sizce bu vize türlerinden bana çıkma olasılığı yüksek mi ? Ayrıca bu vize türlerine nasıl başvuru yapabilirim. Bir birikimim yok ama Amerika da çalışmak ve yaşamak ümidiyle bulabilirim tavsiyeleriniz neler.
-
@Sergen-Arslan, içinde söyledi: Florida
Merhabalar Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum. H1B-H2B vizeleriyle amerikaya gelmek istiyorum Turizm otelcilik lisesi mezunuyum 2 yıllık ve 4 yıllık turizm rehberliği bölümü mezunuyum yaklaşık 10 senedir yaz ayları kapsamında turizm sektörlerinde çalışmaktayım. İngilizcem biraz pratikle daha iyi yerlere gelebilir. Daha önce yurtdışına çıkmadım. Sizce bu vize türlerinden bana çıkma olasılığı yüksek mi ? Ayrıca bu vize türlerine nasıl başvuru yapabilirim. Bir birikimim yok ama Amerika da çalışmak ve yaşamak ümidiyle bulabilirim tavsiyeleriniz neler.
H1B vizesi almak için önce Amerika’da bir iş bulmanız ve işyerinizin size sponsor olması gerekiyor. Ayrıca sizi alacakları pozisyon için ilan açmaları ve Amerika’dan bu pozisyona başvuru yapan kişilerin, pozisyonu doldurmak için gerekli özelliklere sahip olmaması gerekiyor. Turizm sektöründe büyük bir firmada bu şekilde bir iş bulabilirseniz, firma avukatı vize işlemleriniz için size yardımcı olacaktır. Fakat sizin sektörünüzde bu ihtimal oldukça düşük. Amerika’da yaşamak ve çalışmak istiyorsanız, Green Card çekilişine başvurmak sizin için en doğrusu diye düşünüyorum.
-
Bu turizm&otelcilik sektöründe bir otelde baya sağlam yere gelmiş akrabam var. Yurtdışı olayı için kendisine konuşmuştum, Radisson Blu gibi dünya çapında etkili olan otel sektörlerinde yükselince ülke dışındaki ağlarda çalışmak kolay oluyormuş. Çok derinine inmediğim ama anladığım kadarıyla Türkiye'de belli sağlam bir otel şirketinde adım atmadan Amerika ya da yurtdışı ülkerine bu sektörü kullanarak gitmek zor gibi. Kendim de H1B ve H2B vizeleri hakkında araştırma yapmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam H1B sağlam İngilizce istiyordu, H2B ise ülke dışından başvuru yapıp gitmesi zor olan vize türlerinden, ikisi de öyle aslında. Ryback'in de dediği gibi, Green Card çekilişi en doğru yol gibi sizin için.
-
@kaanvercetti, içinde söyledi: Florida
Bu turizm&otelcilik sektöründe bir otelde baya sağlam yere gelmiş akrabam var. Yurtdışı olayı için kendisine konuşmuştum, Radisson Blu gibi dünya çapında etkili olan otel sektörlerinde yükselince ülke dışındaki ağlarda çalışmak kolay oluyormuş. Çok derinine inmediğim ama anladığım kadarıyla Türkiye'de belli sağlam bir otel şirketinde adım atmadan Amerika ya da yurtdışı ülkerine bu sektörü kullanarak gitmek zor gibi. Kendim de H1B ve H2B vizeleri hakkında araştırma yapmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam H1B sağlam İngilizce istiyordu, H2B ise ülke dışından başvuru yapıp gitmesi zor olan vize türlerinden, ikisi de öyle aslında. Ryback'in de dediği gibi, Green Card çekilişi en doğru yol gibi sizin için.
Turizm ve otelcilik alaninda bu sekilde ilerleyen ve yurtdisinda uzun yillar calismis olan bir arkadasim var. Ilk bu alanda calismaya Mersin Hilton'da baslamisti. Sonra Hilton bunyesinde Avusturya ve Belize'de calisti. Daha sonra Gurcistan ve Rusya'da baska otellerde idarecilik/mudurluk yapti. Su anda KKTC'de yine buyuk bir otelde mudurluk yapiyor.
-

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum