DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @emrea Öncelikle vizeniz hayırlı olsun orada herşey istediğiniz gibi olur bizleri unutmayın dediğiniz gibi burada yazılanlar tamamen gelecekler için bir bilgi kütüphanesi bizi unutmazsanız seviniriz abd deneyimlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

    Bu arada kesinlikle katılıyorum forumda yazılan herşey bilgi niteliğinde ve önceden önlem alıyoruz ben geçen sene ilk başvurumu yaptığım herkesin ve adminlerinde dediği gibi ankaraya güvenmeyin dosyanızı taşıya biliyorsanız taşıyın diyordu herkes bu yüzden sizin gibi bende hazırlık yapmak adına bu sene tatil planımı avrupa turu yaptım sebebi schengen vizesini almak programa bağlı kalmak ve ilerde olurda gc kazanırsam sizin gibi trusit vizesini kolay almak için bir planlama yaptım temmuz2024 italya fransa ispanya ibiza adalarını gemi ile gideceğim vizemide geçen ay aldım 1 aylık


  • @T-C-Kubilay-Dikici darısı başınıza inşallah sorunsuz kolaylıkla vizenizi alırsınız sizinde deneyiminizi okumak isteriz 🙏🏻


  • @emrea vizeniz hayırlı olsun, yeni yaşantınızda tebrikler.

    Tecrübeli bir forum kullanıcısı olduğunuz belli, "2024 DV Talihlileri Takibi" excel dosyasının da kazananların süreci takip etmesi için kıymetli bir liste olduğunu düşünüyorum ama excel'de kaydınız yok. Başka bir kullanıcı adıyla mı kayıtlısınız excel'de veya forumdan sadece sonuna kadar fayda mı sağladınız? Bol şans...


  • @ATS16 teşekkür ederim bilgilerimi girdim bir kaç kez ama güncellenmiyor bir şeyi yanlış yapıyorum sanırsam halledeceğim. Sağolun iyi dilekleriniz için


  • @emrea Emrecim, Amerikada sana bol şans ve basarilar diliyorum. Guzellikler seninle olsun 🙏


  • @jtcarlos teşekkür ederim abi ablaya ve ufaklıklara sevgiler 🙏🏻


  • @emrea Vizeniz hayırlı olsun.Yeni hayatınızda mutluluk ve başarılar dilerim.


  • @dkagan55 Viyana’da güncel olarak fiyat ve süreç hakkında bilgi verebilir misiniz?


  • @gacal var olun teşekkür ederim size de bol şans dilerim


  • @Ömer-ŞAHİN selamlar, aşılar ile ilgili sadece meningokok aşısı biz 86 euro olarak planlamıştık ama molnarda 95 euro çıktı. O'nun haricinde kendi sürecimizi görüşmeden çıkar çıkmaz tüm detayları ile yazdım. Spesifik olarak sorunuz var ise ona cevap vermeye çalışayım. İyi günler.


  • @dkagan55 Teşekkürler cevap için.


  • @emrea hayırlı olsun hocam yeni hayatınızda başarılar 👏👏


  • Vizesini alan arkadaşları tebrik ederim, yeni hayatınızda başarılar..


  • @fahri26 teşekkür ediyorum darısı başınıza 🙏🏻


  • Vize Mülakatı Deneyimi (03.04.2024 - 08:00)

    Mülakat tarihinden bir gün önce Ankara’ya gelerek sabah 08:00'deki randevumuza yetişmek için erken saatte (07:00) konsolosluğun önünde yerimizi aldık. Kapıların açılmasıyla birlikte güvenlik kontrolünden geçip pasaportlarımızı teslim ettik, güvenlik noktasından geçtikten sonra pasaportlarımız geri teslim edildi ve mülakatların gerçekleştiği binaya yönlendirildik. Burada sırayla çağrılarak vize türümüzü belirtip bir sıra numarası aldık. Greencard mülakatı için ayrılan bekleme alanında oturduk. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra sıramız geldi ve ödememizi yaptık (kişi başı 330 USD nakit verdik). Ardından evraklarımızı teslim etmek ve kontrol ettirmek için yönlendirildik. Güleryüzlü bir Türk görevli, belgelerimizi alarak işlemleri hızlıca tamamladı. (Bu esnada adres değişikliği yapmak istediğimizi belirttik) Belgelerimizi teslim ettikten sonra, mülakatı Türkçe mi İngilizce mi yapmak istediğimiz soruldu ve Türkçe tercih ettiğimizi belirttik.

    ° Pasaportlarımız ve fotokopileri
    ° 2’şer adet 5x5 boyutunda Amerikan vizesi standartlarına uygun fotoğraflarımız
    ° Vukuatlı nüfus kayıt örneği (E-devlet)
    ° Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (E-devlet)
    ° Asıl talihlinin üniversite diploması ve fotokopisi
    ° 6 aylık banka hesap dökümü (2 yetkili tarafından imzalanmış) ve imza sirküleri
    ° Ds260 formundaki adresi değiştirip yeni bir adres yazdığımız kağıt
    (Yanına gideceğiniz kişinin isim soyisim ve telefon numarasını da yazmanızda fayda var)
    °Unganlar sağlık muayene dosyası
    °Askerlik durum belgesi (E-devlet)
    °KKTC'den alınan adli sicil belgesi

    Görevli, mülakat için numaramızın yanacağı veznenin olduğu koridorda beklememizi söyledi. Numaramız çağrıldığında, eşimle birlikte en soldaki görüşme alanına geçtik. Karşımızdaki konsolosluk memuru, Türkçe olarak bize hoş geldiniz dedi ve mülakata başladık.

    Görevli, sağ elimizi kaldırarak doğruluk yemini ettirdikten sonra asıl talihli olduğu için eşime hitaben sorular sordu. Bir yandan da belgelerimiz kontrol ediyordu. Eşim, üniversite mezunu olduğunu, banka hesabındaki miktarı (30bin $), Amerika'da nereye gideceğimizi(Naples,Florida), yanlarına gideceğimiz kişilerin arkadaşlarımız olduğunu ve ne iş yapacağını (güzellik sektörü olarak) belirtti. Görevli, daha önce yurtdışına çıkıp çıkmadığımızı sordu. Eşim, “hayır çıkmadım” dedi. Ben ise bir süre KKTC'de yaşadığımı ifade ettim. Görevli, KKTC İzmir Konsolosluğundan alınan adli sicil belgesinin eksik olduğunu söyledi. Belgenin posta pulu eksikliğini tamamlamamız gerektiğini belirtti. Sonunda görevli, eşimin vizesini onaylayarak başarılar diledi. Eşimin pasaportu ve dosyası 08.04.2024 tarihinde teslim edildi. Görevli, elinde o meşhur sarı renkli kağıda bir şeyler yazarak pasaportumla birlikte bana geri uzattı ve “Sorun yok eksikleri tamamladıktan sonra vizeni onaylayacağız” dedi.

    Buradan sonra yaşadıklarımı kısaca anlatmak istiyorum. Bu AP sürecine dair hiçbir bilgim yoktu ve açıkçası demoralize olduğum için sağlıklı da düşünemiyordum. Hele de benim AP’ye kalmama sebebiyet veren posta pulu eksikliği olan aynı belgenin, benden sonra başka talihli tarafından sunulduğunda kabul edildiğini öğrendiğimde başımdan vurulmuşa döndüm. Neyse başka bir platformda burayı daha detaylıca anlatırım. Sadede gelecek olursam mevcut eksikliği ertesi gün tamamlayarak daha önce oluşturduğumuz AİS kaydından yeni bir kayıt oluşturarak (Yeni üyelik açılmayacak) eksikliğin giderildiği belgeyi, sarı kağıdı ve AIS kaydını zarfın içine ekleyerek anlaşmalı PTT şubesine gittim. Bu arada zarfın üzerine “IV UNIT DİKKATİNE” şeklinde uyarı yazısını yazdım ve 05.04.2024 tarihinde gönderdim. Kargom Büyükelçiliğe 15.04.2024 tarihinde teslim edildi. Bu arada sürekli “ https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV “ sitesinden durumumu kontrol ediyordum. Mülakat sonrası “Refused”, 18.04.2024 tarihinde “Ready”, 22.04.2024 tarihinde “Administrative Processing” ve nihayet 25.04.2024 tarihinde ise “Issued” şeklinde gözüktü. 27.04.2024 tarihinde vize basılmış şekilde pasaportum teslim edildi.

    Bu AP sürecinde çok fazla bilgi eksikliğim olmasına rağmen desteklerini esirgemeyen yardımları dokunan Yeşilkart Forum yöneticilerine ve @beykentli ‘ye teşekkür ederim.

    Sevgi ve saygılarımla.

    DİPNOT: Sonraki süreçlerde benim gibi eksik evrak nedeniyle AP’ye kalan tüm talihli arkadaşların bana ulaşmaları halinde kendilerine yardımcı olacağımı da belirtmek isterim.


  • @ozpirinc tebrikler ,yeni hayat yolunuzda başarılar dilerim.


  • Çok teşekkür ederim 🙏 @hsn-kartal


  • @ozpirinc tebrik ediyorum, bundan sonraki hayatınızda başarılar, kolaylıklar diliyorum.


  • @ozpirinc Vizeniz hayırlı olsun, yeni yaşamınızda bol şans ve mutluluk diliyorum.


  • Çok teşekkürler 🙏 @Huseyin-Cavus


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

41.5k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum