Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @cansinkumsal Benim durumum biraz farklı. Daha önce Türkmenistan da çalıştığımdan ve 3 yıla kadar yakın orada bulundum. Mülakat öncesi istenen evraklarda bir ülkede 6 aydan fazla kalma durumunda adli sicil kaydı mevcut. Bu evrakı Ankara Türkmenistan konsolosluğundan temin etmek gerekiyor ve bunu da temin etmek zor görünüyor. Anladığım kadarıyla da genel olarak bazı ülkelerden bu evrakın temini çok zor olduğu için Amerika Elçilik internet sayfasında gerekli değildir ibaresine yer verilmiş.

    Mülakata Ankara'da girdim.


  • @ATS16 Tesekkur ederim


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba Arkadaşlar,

    6 Mayıs olan doğum günümde hediyem olan daha sonra strese dönüşen ama mutlu sona ulaşabildiğim sürecimden bahsetmek istiyorum.

    Öncelikle Molnar'dan bahsedeyim,

    Sabaha 10.00 'da olan randevumuza 15 dakika kala gittik. Önümüzde sadece, forumdan tanıştığımız Enes ve eşi vardı 🙂 buna rağmen saat 12.40 gibi ancak Molnar'dan ayrılabildik.
    Detaylara gelirsek, girişte hemen bir form dolduruyoruz, burada Amerikadaki adresinizi de istiyorlar bilginize, daha sonra asistan sizi bir odaya alıp tansiyonunuzu ölçüyor, götürdüğümüz antikor testlerini kontrol edip eksi var ise hangi aşıları yapacağının bilgisini veriyor ve bilgisayardan okuduğu soruları soruyor
    (muhtemelen karşılarını tıklıyor) gözlük kullanıyor musun, kullandığın ilaç var mı? ameliyat oldun mu gibi.

    Benim daha önceden ameliyatlarım olduğundan hepsinin ameliyat raporlarını - pataloji raporlarını dahil yeminli
    tercümandan ingilizceye cevirtmiştim, ancak çok irdelemediklerini görünce sadece beni izleyen doktorun en son yazdığı mektubu verdim.
    Ameliyatla ilgili sözel sorular sorup geçti İvana Molnar.
    ,Kulak - göz - diz reflex , karın muayenesi yaptıktan sonra aşılarımı vurup, eşimi ve cocuklarımı sırayla muayene edip aşılarını vurdular,Bu arada antikor testimizi götürmüştük eşim ve benim için. Bana sadece tetanoz aşısı eşime de hepatit B ve kızamıkçık aşısı yaptılar.
    Hatta o kadar iyiler ki Eşimin 2 sene önce olduğu tetanoz aşının tarihi görünmeyince Hemen Bilgisayardan alınan ekran görüntüsünde görünen tarihi gösterdik ve hiç ikiletmeden kabul ettiler ,12 yaşındaki kızıma ise Meningekok aşısı yaptılar en pahalı aşı da oydu. 95 EUR (11-13 yaş arası vuruluyormuş)

    Daha sonra Akciger filmi çektirmeye gittik, söylendiği gibi çok kalabalıktı ama biraz bekleyince sıra geldi. Sonrasında da bir süre CD'yi bekledik.
    Görevli bayan sakın CD'yi almadan gitmeyin Amerika'ya giriş yaparken mutlaka yanınızda olmalı diye baştan bilgilendirdi bizi, çok güleryüzlüydü.

    Bugün ise Mülakat randevumuz vardı
    Öğlen 13 olan mülakatımıza vardığımızda önümüzde 2 tane forumdan gencecik aslan parçası vardı (Ahmet ve Emre), tanıştık muhabbet ettik. Selamlar onlara buradan.

    Sıra bize geldiğinde Alize hanımla tanışma şerefine eriştik gerçekten böyle iyi bir insanla tanışmak şeref.
    Belgelerimize gelince;
    Benim için 1 formul A , 2 formul B , evlenme cüzdanının aslı , Diploma aslı , diploma cevirisi, 1 adli sicil belgesi
    Eşim için Formul A ve adli sicil belgesi,
    Cocuklar için sadece Formul A
    Tabi ki bir de hepimiz için 2 şer adet fotoğraf

    sonrasında Para ödeme
    sonrasında mülakat;

    G: En üst diplomanız
    B: Yüksek lisans
    G: Bölüm
    B: Bilgisayar Mühendisliği
    G: Bu işi mi yapıyorsunuz
    B: Evet yazılım geliştirisiyim.
    G: Amerikada nerede yaşayacaksınız?
    B: Conneciticut
    G: Tanıdığınız var mı?
    B: Evet arkadaşım orada yaşıyor.
    G: Amerika planınız nedir?
    B: Bu sene taşınıp , kendi mesleğimi yapmayı düşünüyorum.
    G: Çocukları çağırabilir misiniz buraya? (Oyun alanındalardı)
    B: Hemen geldiler (2 ve 12 yaşında)
    G: Tebrik ediyorum, nitelikleriniz vizeyi karşılıyor, Çocukların ellerine birer bayrak 🙂
    ve Mutlu son...

    Neredeyse 1 senelik süreçte her ama her konuda bilgi bulabildiğimiz yesilkartforum'da deneyimlerini yazan herkese ve yöneticilerine çok çok teşekkür ediyorum, onlar olmasa inanın bunlar olmazdı.
    Herkese sürecinde bol şans diliyorum, umarım yolumuz yeni kıtada kesişir.


  • @jtcarlos hayırlı olsun vizeniz, darısı bizim başımıza , Amerika’daki hayatınızda başarılar 🙏🙏


  • @ametin-k tesekkur ediyorum , umarim siz de sorunsuz bir sekilde ulasirsiniz 👍


  • @jtcarlos Tebrikler, Amerika'daki yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @Darko cok tesekkur ediyorum.


  • @jtcarlos tebrikler vizeniz hayırlı olsun


  • @jtcarlos gözünüz aydın,hayırlı uğurlu olsun vizeniz .


  • @jtcarlos yeni hayatinizda size ve ailenize mutlu, saglikli ve sans dolu bir hayat diliyorum 🙏🏼😇


  • @jtcarlos Tebrikler, hayırlı olsun.


  • Arkadaslar merhaba, 11 nisan 2024, Viyana mulakatindan bahsetmek isterim. Ben ve esim ikimizde green card’a basvurduk bu ikinci basvurumuzdu. Tabiiki bizde bilmiyorduk bu kadar ugrasacagimizi case number 13XXX di. Hemen yesilkartforuma uye olup 1 den baslayip butun sayfalari okuyup arastirdik. Burdan @gucarslan ve @lumos hanim a cok tesekkur ederiz, her bir sorumuzun cevabi bu forumda vardi. Esim asil talihli oldugu icin ve Ankaranin yavas ilerlemesinden dolayi bir liste cikarip butun Avrupadaki amerikan konsolosluklarina yazmaya ocakta basladi. Bizim 2 yil mevcut shengen vizemiz vardi, yaziyi yazarken shengen vizemizide taratip mailde belirtti. Butun konsolosluklar olumsuz cevap verdi. Her 2 haftada bir ayni maili tekrar tekrar yolladi. En son 26 subatta Viyanaya attigi maile 28 subatta olumlu cevap verdiler.Kcc den cevap verdiklerini ve bize bunun sonrasinda mulakat maili atacaklarini belirttiler ve 1 martta viyana konsoluslugu dosyamizi aldiklarini ve 11 nisanda mulakat planlandigini iceren maili atti. Mailin iceriginde istenilen belgeleri paylasti.

    • U.S. visas
    • The medical report: https://visa.medau.at/en/
      • Please bring the CEAC confirmation page together with this email and your passport / travel document to the doctor’s office
      • Medical examination results take 2-3 days to be completed. . Please schedule your medical exam date early enough so that the results will be available at the time of the interview.
    • 2 photos taken within the past 6 months:Photograph Requirements
    • Please bring the CEAC confirmation page together with this email and your passport / travel document to the doctor’s office
    • Proof of your qualifications for the DV Program (diploma of educational institute) + one photocopy
    • Your birth certificate + one photocopy
    • The marriage certificate + two photocopies
    • The police certificate for Turkey, less than 24 months old and police certificates from any other country of residence for more than 12 months
    • Proof of financial means (savings, stocks, bonds)
    • DV fee $330.00 (to be paid in cash either in U.S. dollars or Euros, or by credit card)
    • Please bring a printout of your eDevlet documents with the barcode to the interview. No translation is required for the eDevlet documents.
      • The  eDevlet document should consist of your date of birth, marital status, high school and university graduation (if available). This applies to all applicants.

    Daha sonra Molnar a saglik muayenesi icin randevu istedigimizi yazdik, saglik muayenesini mulakattan 3 gun onceye verdi yani 8 nisan 2024. Ilk etapta Kanuni sultan suleyman hastanesi Enfeksiyon hastaliklari bolumunden esim ve ben randevu aldik, doktora durumu anlattik asi listesini gosterdik ve bizden kan aldi, sonuclara gore hangi asiyi olmamiz gerektigini soyledi, bizden hepatit b tdap, covid, influenza asisi olmamiz gerektigini soyledi. Hepatit b yi ucretsiz saglik ocaginda olduk, covid icin biontech aradik ama hicbir hastanede olmadigi icin Sinovac olduk. Influenza ve tdap asisini eczaneden kendiniz alip saglik ocaginda yaptrabilirsiniz dediler bizde oyle yaptik bu asilari tamamladiktan sonra saglik ocaginda butun asilarin oldugu listenin ciktisini istedik ve doktorumuzdan kase imza istedik ve bu belgeyi taratip Dr.molnara attik ceviri yaptirmamiza gerek var mi diye sorduk yok dedi sadece bu belgeyle gelebilirsibiz ceviriye gerek yok dedi. Doktor isini hallettikten sonra vize mulakati icin hazirliklari basladik diplomamiz hem ingilizce hem turkceydi, e devletten butun bilgilerimizi aldik Formul A Formul b 2 fotograf ingilizce adli sicil belgesi, esimin askerlik belgesi(turkce) ve banka dokumu ingilizce olarak is bankasindan rica ettik( her ikimizin hesabindada para gosterdik) bunlari consolosluga taratip attik bunlar belggelerimiz bir sikinti var mi ceviri yapmali miyiz ? Konsolosluk well prepared no need to make translation diye maile cevap verdi

    7 nisan a viyana ya bilet aldik, 8 nisan saglik muayenesine gittik, doktor butun belgelerimizi aldi sonra siradan sorular sordu, daha once ameliyat oldunu mu ciddi bi hastaliginiz oldu mu vs yok dedik tanisyonumuzu ve atesimizi olctu,kan aldi oldugumuz asilarin listesine bakti ve super hersey tamam burda asi olmaniza gerek yok dedi Influenza asisini fazladan olmussunuz chnku bahar aylarindayiz gerek yoktu dedi ama olsun sizi korur yinede dedi. Daha sonra ayri ayri bizi odaya alip sadece ic camasiri kalacak sekilde ustumuzu cikarmamizi soyledi nefesimizi dinledi reflekslerimize bakti.toplamda Toplamda 750 euro odedik Bunuda tamamladiktan sonra Rontgen cekilmemiz icin bi adres ve nasil gdicegimizi anlatti oraya gdip rontgen cektrfikten sonra buraya gelmenize gerek yok biz sonuclari direk kinsolosluga yollayacagiz dedi. Ordan otobuse binip rontgen merkezine gttik asiri kalabalikti resepsiyonda turk bir kiz vardi bizimle ilgilendi ve 10 dk sonra sira geldi. Filmi cekildiktan sonr oradan ayrildik

    Ordan cikip konsoloslugun oldugu yere gdip tam emin olmak istedik yerinden ve bulduk. adres Mariott otelinin yaninda avlu gbi bi yer var orada. Mulakat gunu stres yapmayalim diye onden gidip gormek istedik

    11 nisanda saat 1 deydi gorusmemiz,12.58 de 4.kata ciktik, polis memurlari xraydan gecirdi sonra icerde beklememizi bizi cagiracaklarini soylediler daha sonra Alize hanim bizi cagirdi kendisi cok tatli bir hanimefendi bizimle Turkce bayramlastiktan sonra sizinle baya e-maillestik ama mukemmel hazirlanmissiniz dedi esim asil talihli oldugu icin ilk o belgeri verdi

    2 fotograf
    Evlilik cuzdanı orjınal Evlilik belgesi + 2 kopya
    Dogum belgesi+ 2 kopya
    Adli sicil belgesi
    Dioloma asli+ 2 fotokopi
    Banka hesap dokumu

    Sira bana geldi benden yukardaki belgeleri istedi ama Banka hesap dokumune gerek yok dedi. Yani Asil talihlide ne kadar para varsa orda gosterin.

    Alize hanım belgeleri aldıktan sonra odeme yapmamızı soyledı 2 kisi 660 usd odedik. Sonra mulakat icin beklememizi ismimizi sesleneceklerini soylediler. Sonra sira bize geldi

    Konsolos hanim sag elimizi kaldirip dogruyu soyleyecegimize dair yemin ettirdi
    Sorular
    Ne zaman evlendiniz? 2017 de dedik
    Suanki isiniz ne?islerimizi soyledik
    Amerikada ne yapmayi dusunuyorsunuz? Ilk etapta herseyi daha sonra kendi isimizi yapacagimizi soyledik
    Nereye tasinacaksiniz? Orada tanidiklariniz var mi? New jersey e tasinacagimizi ve arkadaslarimiz kuzenlerimiz oldugunu soyledik sonra bilgisayara bi 15 sn bakip durdu o an bayilacaktim 😆 Congratulations Approved !!! Dedi tesekkur ettik, umarim donus ucak biletinizi almadiniz cunku vize basimi haftaya kadar surebilir dedi bizde sorun yok ucak biletimizi acik bilet olarak aldigimizi soyledik.
    Pazartesi gunu yolladiklarina dair maili aldik
    Sali gunu pack & weg den teslim aldik ❤️ Viyanada toplamda 10 gun kaldik, viyana genel anlamiyla cok pahali bunuda belirtmek isterim otelinizi sehirden uzak almanizi tavsiye ederim cunku ulasim acayip kolay biz 17 euroya haftalik bilet aldik ve full metro tren takildik.

    Bastada belirttigim gbi burdaki herkese deneyimlerini paylastigi icin cok tesekkur ederim ! Bu forum sayesinde butun cevapsiz sorularimiza cevap bulduk. Herkese basarilar diliyorum pes etmeyin surekli dosya tasima icin mail atin ve Ankaraya NET guvenmeyin @gucarslan in dedigi gibi ✌🙏😇


  • @selun Payşamınız için çok teşekkürler. Sizlerin paylaşımı okadra önemli ki ; Amerikada ki hayatınızda başarılar ..


  • @selun Vizeniz kutlu olsun, elinize sağlık çok detaylı anlatım olmuş 🙂 Herşey gönlünüzce olsun 🙂


  • @selun Hayırlı uğurlu olsun vizeniz. Bol şans diliyoruz bahtınız açık olsun. Deneyimlerinizi aktardığınız için de teşekkür ederiz.


  • @selun tebrikler, yolunuz açık olsun. Göç hazırlıklarınızda kolaylıklar ve ABD'ye yerleştikten sonra başarılar diliyorum...


  • @selun yeni hayatinizda size ve esinize saglik, huzur ve mutluluklar diliyorum ✌🏽


  • @selun vizeniz hayırlı olsun.Yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Türkmenistan vizesi için tanıdıklarımız mevcut konsoloslukla da görüştük davetiye dahilinde vize vericeklerini söylediler
    ne için üzüldünüz açıklar mısınız çok fazla kötü yorum görüyorum 😞


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum