Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sayılarla DV2024

Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
450 114 55.7k 152
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

DV2024'un ilk bülteni hayırlı olsun!

türkiye'nin içinde bulunduğu EU bölgesi için ilk bülten 4500 olarak açıklandı.

bu da cn'si 1 ile 4500 olanlara mülakat verilebilir demektir. muhtemelen DS submite göre dağıtılacak bu mülakatlardan umuyoruz ki maksimum sayıda tc vatandaşı mülakat alacaktır.

Screenshot_20230808-195446.png

yine bu bültende DV2024 yılına ait istitistikleri görüyoruz.
    bu yıl türkiye'den aile üyeleri birlikte 3684 kişi çekilişi kazandı. bu da geçen senelere yakın bir kazanan sayısı olduğunu gösteriyor.
    ancak kötü kısım, ankara'da mülakata girecek iranlılarin sayisi; 5077!

bakalım ankara bu sene dağıtımı eşit mi yoksa varolduğu ülke olan türkiye talihlilerinin lehine mi kullanacak.

bir ufak detay, DV2024 talihlileri yapılan toplam 22,185,619 nitelikli başvuru arasından seçildi.

• @gucarslan iranllıların katılımı çok yüksekmiş geçen yılları bilmiyorum ama dosya taşımayı direk düşünmemiz gerekiyor bu detay olmasa küçükte olsa belki iyi olur bu yıl diyordum hayırlısı diyelim

• Dv2023 de 9.570.291 kişi çekilişe başvurdu (aile üyeleri dahil) 119k kişi seçilmişti bu sene 143k

• İnşallah hakkaniyetli bi yıl olur herkese eşit muamele yapılarak. Kendi ülkemiz dışında başka ülkelerden medet ummayalim. Ama geçtiğimiz yıllar ve bu yıl ki kazanan Türk.ve İran sayısına bakarak . Ankaraya güven olmaz sözünüzü Bi kez daha hatırlıyoruz.

• Umarım çok güzel bir yıl olur ve isteyen herkese nasip olur Greencard. İran tarafı insanın ister istemez moralini bozuyor. Denildiği gibi en yakın tarih olan geçen seneye baktıgımızda 5000 küsürlerle açtı ama 2 ay aynı kaldı onun yerine umarım bu şekilde gidip herkese bol bol mülakat dağıtırlar

• @gucarslan Selamlar,

İranlılar neden mülakata Türkiye den giriyor? Bu önceki senelerde de böyle miydi?

Teşekkürler...

• @serhank İran da ABD konsolosluğu olmadığı için

• @gucarslan Bu yıl için rekor katılım diyebilir miyiz Uğur bey?

• ilk bültenimiz hayırlı uğurlu olun arkadaşlar.

• @serhank evet böyledi.
    sadece türkiye'de de girmiyorlar ama en yakın en büyük konsolosluk ankara olduğu için bu şekilde bir uygulama mevcut. bu yüzden ankara bazı aylar sadece AS dosyalarına bakarken, bazı aylar sadece EU dosyalarına bakıyor.
    gönül ister ki sadece EU baksın ama; coğrafya kader..

• @Azad-Bilmez DV23 talihlilerinden biri olarak yüksek CN'ler sürecin akışına göre dosya taşımayı düşünebilir. Muscat'a Mayıs ayında dosyamı taşıdım. Aksi halde mülakat alamayacaktım.

• ⭐⭐⭐

@SeyfettinB Merhaba, sizin adiniza sevindik. Peki lutfen vize surecinizi imzaniza tasir misiniz, malum forum kurallari geregi paylasim ve destek bu tip verilerle dogrulanip saglaniyor. Essenlikler,

• @lumos İmza eklendi, desteğiniz için teşekkürler :)

• @gucarslan bey cs7XXX’lerde dosya taşıma yapmalımıyız yoksa ankara ilerleyen zamanlarda ikinci bir bülten yayınlıyor mu? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

• @gucarslan yanlışım yoksa, yaklaşık geçen sene kazananlarla aynı sayıda kota vermişler Türkiye' ye. Excel listesine kayıt yapanların az olması pasaportsuz başvuru yapıldığından olabilir mi? Önüne gelen başvurmuş ama takip etmiyorlar denilebilir mi?

• @qwe19 henüz 2024 süreci başlamadı bile, ekim ayı bi gelsin, dağıtılan mülakatları bi görün. numaranız iyi görünüyor mülakat alma ihtimaliniz yüksek ama taşımayı ilerleyen zamanlarda değerlendirirsiniz tabi

• @Mehmet-Yıldız sadece buna bağlanamaz ama ben de pasaportsuz başvurudan dolayı sürece devam etme oranının az olacağını düşünüyorum. öylesine başvuran da vardır, başvurup sonucuna bakmayanlar da vardır, kazansa bile gitmek istemeyen de vardır. kazanmasına rağmen forumu henüz keşfetmemiş insanlar da vardır

• ⭐⭐

Türkiye’den toplam kaç green card başvurusu yapıldığı belli mi? Ben DV2024 için bir milyonu aşar diyordum gerçekten aştı mı merak ediyorum :)

• @senamd teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur 🤲🏻

• @Chromium bu veriler yayınlanmıyor uzun zamandır.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k